Menü ≡

Rockerski, hókvadozás és üvegfújás Feró módra

2013.01.08. | Szerző: Gémes Renáta
Rockerski, hókvadozás és üvegfújás Feró módra Két felpörgetett nap az X-Faktor mentorával és fiával Stájerországban! Feróéknak izgalmas sítúrában volt részük, ami hókvadozással és foximobil mentéssel kezdődött, de olyasmibe is belevetették magukat, amire soha nem gondoltak volna.
h i r d e t é s
Ausztria közepén, a Hochsteiermark lélegzetelállító hegyvonulatokkal van körülvéve, ezért méltán viseli a "hegyek mekkája" nevet. Feróék először Niederalpl pályáin síeltek, ami a kikapcsolódásra és pihenésre vágyók fellegvára. A magas hegyek közelsége rendkívül hóbiztossá teszi ezeket a pályákat. A helyiek nagyon büszkék ezekre az úgynevezett biopályákra, amik a különleges és naturális megmunkálásnak köszönhetően nagyon kellemes és puha érzetet nyújtanak síeléskor.
A hely szelleme arra sarkallta Feróékat, hogy túralécet csatoljanak és nekivágjanak a hegyeknek. Előkerült a kecskeszőr is, amit a síoktató segített felragasztani a lécek talpára. Ezzel a hasznos segédeszközzel tudnak a túrázók felfelé kapaszkodni, lefelé pedig csúszni a hegyen.

A rocker semmiképp sem akarta kihagyni a környék híres üvegmanufaktúráját sem, ahol fiával, Botonddal együtt alkalmuk nyílt egy gyönyörű üveg víz-adagoló fújására.

A második napon egy másik téli paradicsomban, Prabichl-ben folytatódott az élmények sora. Feróék itt ismerkedhettek meg az idei év slágerével, a rockerskivel, ami alapvetően a carving léc továbbfejlesztett változata. A csapatnak egy profi volt segítségére, aki megmutatta hogyan kell a felhajló orrú, ívelt lécekkel megfelelően síelni.

Ezután következett a foximobil túra, aminek a vége az lett, hogy a járgányt Feróéknak kellett kiszabadítása a hó fogságából.
Hogy hőseinkre még milyen kihívások vártak, kiderül a Havazinból vasárnap délben, az RTL Klubon!
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »