Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síbajnokok közt Nagy Feró

2014.03.14. Gémes Renáta

A jövő olimpikonjai az alpesi junior vb-n és a magyar bajnokságon küzdöttek. A Havazin stábja a magyar reménység, Kékesi Márton, és egy friss olimpiai érmes Henrik Kristoffersen nyomába eredt Jasnán és Hinterstoderben.
Feró és Kékesi Márton
A Havazin ezúttal a junior alpesi sívilágbajnokság helyszínéről jelentkezik. Idén a szlovákiai Jasna adott otthont az ifi vb-nek. 49 ország 361 versenyzője indult el a versenyszámokban, ami a sízők számát tekintve a legutóbbi évek rekordjának számít.

A magyar ifi csapat is megmérette magát, köztük Kékesi Márton, aki a magyar sí sport egyik legnagyobb ígérete. A tavalyi és a 2 évvel ezelőtti junior világbajnokság I. korcsoportjában, vagyis a 17 éven aluliak kategóriájának szlalom versenyében 1. helyezést ért. A mostani korcsoportjában még fiatal sízőnek számít.

De versenyen kívül tiszteletét tette a szlovákok üdvöskéje, az olimpián remekül szereplő Adam Zampa is. Nem volt hiány briliáns versenyzőkből, a nőknél a fiatal Petra Valohová jeleskedett, míg a férfiaknál a norvégok voltak leginkább toppon, a csapatban élenjáró és már-már világklasszisnak számító olimpiai bronzérmes, világkupa győztes Henrik Kristoffersennel, aki boldogan versenyzett és nyert saját korosztályában a junior mezőnyben is. Nagy Ferónak készséggel nyilatkozott a rendkívül rokonszenves sportoló.
Adam Zampa és Kékesi Márton
Adam Zampa és Kékesi Márton
Kékesi Márton és a többi magyar ifi síző a vb után Ausztriába utazott, a Magyar Sí Szövetség ugyanis Hinterstoderben rendezte meg az Országos Alpesi Síbajnokságot gyerek, serdülő, ifjúsági, majd felnőtt kategóriákban. A versenyzők szlalomban és óriásműlesiklásban mérték össze tudásukat. Az idei OB-n megdőlt a papírforma, legalábbis ami a férfi sízők küzdelmeit illeti. A Fullsport SE versenyzője, az ifjúsági korú Kékesi Márton már többször is bizonyította, hogy a sípályán bármire képes. A bajnokságon nem csak korosztályában diadalmaskodott, de a felnőttek között is a legjobbnak bizonyult.

Ugyancsak szlalomban a nőknél Miklós Edit győzelméhez nem fért kétség. Olimpiai 7. helyezett sízőnk a tőle megszokott profi versenyzéssel teljesítette a távot. Edit másnap betegség miatt, óriásműlesiklásban nem tudott rajthoz állni. Az OB után újabb FIS versenyeken indul, így számára még koránt sincs vége a szezonnak.

Az aranyérem után Kékesi Márton ismét nagy formában vágott neki a lejtőnek a bajnokság másnapján, óriásműlesiklásban. Az első futam után várható volt, hogy ismét az élen végez, a 2. futamban azonban nem sikerült célba érnie, mert a pálya utolsó harmadában lecsatolt a léce. A szám tavalyi bajnoka, Farkas Norbert az első futamban kiesett, így mivel a magyar alpesi síelés két meghatározó egyénisége nem ért célba, Hegyi Balázs lett az első a felnőttek között, óriásműlesiklásban.

A nők versenyében a számot Csima Laura nyerte.

Összetettben a győztes a Fullsport SE versenyzője, Szepesi Bertold, a nőknél az Alpok-Adria SE sízője, Csima Laura lett. A bajnokság legizgalmasabb pillanatait bemutatjuk a műsorban. Ahogy azt is, hogy Kékesi Márton a sítudásán kívül mivel vonta magára a figyelmet és miképpen sikerült megmozgatnia Nagy Ferót a pályán. A zenész-műsorvezető arra is vállalkozott, hogy néhány hasznos technikai elemet sajátítson el a versenyzőtől. Hogy Feró hogy muzsikált a sípályán, kiderül a Havazinból!

Tartsanak velünk március 16-án, vasárnap 11.55-től az RTL Klubon!
Adásainkat itt érheti el!
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.