Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szabadsízők harca és x-faktoros síoktatás

2012.12.15. Gémes Renáta

Szabadsízők harca és x-faktoros síoktatás Már csak egy jéghegy hiányzott a díszletből: Bea a lomnici csúcson engedte ki a hangját egy kávézó teraszán, alatta a mélység. Majd a sípályán némi zűrzavart okozott. A Havazinból az is kiderült, melyik csapat nyerte meg a freestyle sízők egyik legizgalmasabb versenyét.
A világ egyik vezető útikönyvsorozata, a Lonely Planet összeállította azon országok listáját, amelyeket érdemes 2013-ban felfedeznünk. Szlovákia is közéjük tartozik, így összegyűjtöttük, miért érdemes az idei síszezonban a Magas-Tátrába látogatni, és ezeket is megmutatjuk a következő adásban.
Fotó: Gyémánt Balázs
Fotó: Gyémánt Balázs
Egy hete kezdődött el a 130. téli idény a Magas-Tátra történetében. Utunkon velünk tartott Lass Bea is, aki még újonc a síelésben, így nem csoda, hogy kisebb felfordulást okozott a lejtőn, aminek egy síoktató is kárát látta. Az X-Faktor üdvöskéje nem fél kiengedni a hangját még 2600 méter felett sem, mint ahogy a konyhában sincs zavarban, ha össze kell állítani egy finom desszertet. A hab a tortán pedig egy motorosszános kaland volt.
Fotó: Gyémánt Balázs
Fotó: Gyémánt Balázs
Ezután extrém tempóra váltunk: az amerikai és európai szabadsízők harcáról tudósítunk. A chilei Andok hegyei között, Dél-Amerikában rendezték meg a Swatch Skiers Cup elnevezésű síbajnokságot. Az amerikai kontinens 8 legjobb szabadsízője szállt versenybe Európa 8 legígéretesebb sízőjével, hogy kiderüljön, melyik csapat kapja a világ legjobb szabadsízője címet. Tavaly az öreg kontinens nyerte meg a trófeát, a 2012-es évadban a cím megtartása volt számukra a cél. “Két csúszó, egy nyertes”: ez a verseny szlogenje. A Havazinból kiderül, hogy a 2 napnyi szoros viadal után végül ki nyerte meg a Swatch Skiers Bajnokságot.
Fotó: Gyémánt Balázs
Fotó: Gyémánt Balázs
Tartsanak a Havazinnal december 16-án, 12.15-től az RTL Klubon!
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.