Menü ≡

Szarvaskaland és sítúra Bad Gasteinben

2014.02.28. | Szerző: Gémes Renáta
A síközpontok egyik gyöngyszemét fedezte fel a Havazin. Az ausztriai Bad Gasteinbe Gyetván Csabát vittük magunkkal. Csabi lábán már volt léc és snowboard is, de az utóbbi időben nem volt alkalma síelni...
h i r d e t é s
Először is egy felszerelési mustrára vittük magunkkal, és megtanítottuk, milyen szempontok alapján érdemes felszerelést választani. Majd eheti célállomásunk felé vettük az irányt.

A gasteini völgyben fekvő város Bad Gastein a Hohe Tauern nemzeti park tövében 2000 méternél magasabb hegy lábánál épült ki. A város érdekessége, hogy meredek sziklák közé épült egy keskeny völgybe. Gastein az európai politika meghatározó helyszíne. A diplomaták fürdőjeként is emlegették. A fürdőkultúrára ma is sokat ad a város. Jelentős a térség síturizmusa is, a gasteini síterep 200 km-nyi sípályát kínál. Természetesen Nagy Feró és Csabi letesztelték a pályákat, de más programot is szerveztek maguknak.
Bad Gastein egyik nevezetessége a jégszobrászat. A város hatalmas jégtömbökkel támogatja a szobrászokat, amelyből a nap végére csodás alkotások születnek. Ebből a fiúk sem maradhattak ki. Igazi profik módjára láttak neki a munkának. Alkotásaik a Havazinban láthatják, ahogy azt is, milyen az igazi szarvaskaland és a motorosszánozás.
Ami pedig a profi sízőket illeti, az olimpiának után visszatértek a világkupához, köztük olimpiai 7. helyezettünk, Miklós Edit is. A pontokért vívott csata folytatódik, és azok, akik botlanak, le fognak maradni.

Már csak három hét maradt a szezonból, és még mindig nem tudni, kik lesznek a befutók. A Havazinban sorra vesszük a lehetséges győzteseket.
Adásainkat itt érheti el!
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »