Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vigyázat! Féktelen rádiósok a sípályán!

2013.02.19. Gémes Renáta

Vigyázat! Féktelen rádiósok a sípályán! Rafting a hóban, hatalmas esések, eszelős motoros szánozás és siklóernyőzés 2000 méterről: a 89,5 Music Fm két műsorvezetőjét kísérte el a Havazin az ausztriai Hinterstoderbe, ahol a fiúk őrül kalandok részesei lehettek.
Fitti a kém és Balogh Tamás a 89.5 Music Fm rádió két bevállalós műsorvezetője. Hétköznaponként a délutáni roadshowban Tomi a stúdióból, Fitti pedig diszkó bukósisakban az utakról közvetít élőben. Tamás lábán egyszer volt már síléc, Fitti 12 éve snowboardozik, bár a hóban így is könnyen orra esik.
A fiúkat a felső-ausztriai Hinterstoderbe vittük, amely Budapesttől 480 kilométerre található. Az idilli Pyhrn-Priel régió két síközpontjából ez a nagyobb. Hinterstoderben rendezték meg 2011 februárjában a sí világkupa sorozat egyik futamát, így a gyakorlottabbak a meredek világkupa pályán is lecsúszhatnak, amit egy helyi hősről, Hannes Trinkelről neveztek el.

A világkupa pályán gyakorolnak a magyar versenysízők is, ugyanis Hinterstoder és a Magyar Sí Szövetség együttműködést kötött a következő néhány szezonra.

Rádiós sztárjaink, akik még nem a Magyar Sí Szövetség égisze alatt síelnek, szeretnek különböző közlekedési eszközöket kipróbálni. Először egy kellemes sétacsónakázásra adták fejüket, hogy jobban megismerjék a pályát. A havas rafting után pedig megérkezett a motoros szán, és elindult az őrült menet.

Majd a fiúkat egy extrém siklóernyőzésre vittük, ami után Fittikém a repülés okozta adrenalin sokk miatt sokáig nem tért magához. Tomi pedig egy új téli sportot próbált ki. A ruckXbob-ozás vagyis a hátizsákos szánkózást Ausztriában itt lehet először kipróbálni.
A motorozás, a repülés és a csónakázás után nem maradhat ki a lényeg sem: a sí és a snowboard. Fittikém a pályákon is remekül száguld, ám Tomi még nem ilyen eszelős sílécen. Őt egy síiskola oktatója az osztrák módszer alapján pórázon vezette.

Hogy hogy boldogultak a rádiósok a felső-ausztriai sípályákon, kiderül a Havazinból, melyben részletesen beszámolunk a magyar alpesisí válogatott szerepléséről az ausztriai Schladmingban rendezett világbajnokságon.

Havazin, vasárnap 12.45-től az RTL Klubon!
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.