Menü ≡

Burgenlandban épülhet Ausztria első fedett sícsarnoka?

2005.09.09. | Szerző: Stani
Az ötlet korántsem tűnik már olyan hihetetlennek, ha olyan nevek kerültek a projekt mögé, mint a Red Bull vagy éppen Frank Stronach. Ami most kissé futurisztikusan hangzik, abból hamarosan valóság lehet, nevezetesen a burgenlandi Sieggraben mellé egy 180.000 négyzetméteres sícsarnokot építenének, ami természetesen egész éven keresztül működne; mindez pedig mindössze egy hógolyódobásnyira a magyar határtól.
Sieggraben a térképen
h i r d e t é s

A tervezett sípálya 600 méter hosszú és 30 méter széles lenne, és Sieggraben illetve Kalkgruben települések között terülne el, ami közigazgatásilag a mattersburgi körzethez tartozik.

Hasonló fedett sípályákkal már sokhelyütt találkozhatunk a világon, így Japánban, Benelux államokban, Németországban stb. Vinzenz Jobst, sieggrabeni polgármester szerint nagyon jó ötlet lenne a kis burgenlandi település mellé a sícsarnokot megépíteni, hiszen több nagyobb város - így Bécs, Graz és Pozsony - is a vonzáskörzetébe tartozhatna. Azt sem szabad elfeledni, hogy a két határ menti városunkhoz is közel fekszik; Soprontól mindössze 35 km, Szombathelytől pedig 57 km távolságnyira.

Az egész éven át működő sípálya ideális kiegészítés lenne a burgenlandi turizmus számára a gyógyfürdők mellett. Jelenleg úgy számolnak, hogy a komplexum nagyjából 300 új munkahelyet is teremtene. Azonban a legnagyobb gond, hogy először is a telektulajdonosokkal kell a falunak megegyeznie, hogy a területen megkezdődhessenek az esetleges munkák is. A befektető kiléte egyelőre titok, de többen úgy vélik, hogy az egész projekt mögött a Red Bull állhat. A salzburgi központ szóvivője azonban ezt nem erősítette meg, csupán annyit mondott, hogy szóbeszédekre nem szeretnének reagálni.
(Meg kell azonban jegyezni, hogy három évvel ezelőtt hasonlóan reagáltak arra a hírterjesztésre is, miszerint a Red Bull futballcsapatot vásárolna. Később aztán mégis megvette a Klub Salzburg futballcsapatát.)

2011.04.27. 11:55:09 Töri-074
Mi Magyarok és a téli sportok kedvelői nagyon örülnénk egy fedett Sí és snobi pályához!!!!:-)
2013.07.05. 10:47:53 nszcsaba
Megépült már?
2013.07.08. 08:05:23 admin2
Nem épült meg. Ejtették a tervet.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »