Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új műanyag pályás síiskola nyílt Zuglóban

2005.11.18. sielok.hu

Az új tanpálya az immár több mint 10 éves múltra visszatekintő Fogarasi Síiskola harmadik helyszíne. Az Egressy út 178/g alatt működő Regnum Katolikus Iskola udvarán közvetlenül a Rákos-patak partján földből épített mesterséges hegy épült. A műanyag borítású lejtőt úgy alakították ki, hogy ideális legyen a kezdő sízők oktatásra, valamint a haladók technikájának csiszolására szeptembertől áprilisig az időjárástól függetlenül. A hegyre való feljutást egyszerűen használható felvonó segíti. A világításnak köszönhetően az esti órákban is remek látási viszonyok között síelhetnek a gyerekek és felnőttek. Az 50 méter hosszúságú lejtőhöz 3600 köbméter földet hoztak, amit a munkagépek beton keményre tömörítettek. Erre került rá a fehér műanyag borítás, ami esztétikailag is a havat utánozza. Szappanos oldat segítségével bármilyen síléccel csúszhatunk ezen a műanyagon. Az iskola egy külön álló részében találhatóak az egyéb kiszolgáló helyiségek, az iroda, az öltöző, a mellékhelyiségek és a szertár, ahol felszerelést is bérelhetünk. A síiskolát Babos Sándor vezető oktató, testnevelő tanár irányítja, aki az SMSZ demo válogatottjának tagja és kiképző oktatóként a síoktatók képzésében is részt vesz. Ő maga is hasonló sípályán kezdett síelni, és sok éves tapasztalattal bír a műanyag pályás gyermek síoktatásban.

A sípálya hivatalos megnyitóját november 23-án 12 órakor tartják, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Fogarasi Síiskola első és egyben legnagyobb helyszíne Óbudán a Farkastorki út 23. alatt található, ahol két sípálya működik. Tavaly novemberben nyílt gyönyörű környezetben a XII. kerület Költő utca 38. alatt a második. A zuglói pálya megnyitásával sok pesti lakost kímélnek meg a dugóban való ácsorgástól.

A Fogarasi Síiskola célja, hogy a Budapestiek számára elérhető közelségbe hozza a sízést. Szakképzett oktatók vezetésével a műanyag pályán nem csak technikai tudásunkat alapozhatjuk meg, hanem megtanulhatjuk a sízés kultúráját, a sí KRESZ szabályait, és azokat az apró de fontos dolgokat, amik segítenek abban, hogy a lehető legnagyobb biztonságban síelhessünk a külföldi síparadicsomokban.

Jelentkezés:
06-20-931-6282 (Zugló - Babos Sándor)
06-30-931-0615 (Óbuda, Költő u. - Fogarasi Orsolya)

Információk:
www.fogarasisiiskola.hu
si@fogarasisiiskola.hu
zuglo@fogarasisiiskola.hu

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.