Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Új műanyag pályás síiskola nyílt Zuglóban

2005.11.18. | Szerző: sielok.hu
Az új tanpálya az immár több mint 10 éves múltra visszatekintő Fogarasi Síiskola harmadik helyszíne. Az Egressy út 178/g alatt működő Regnum Katolikus Iskola udvarán közvetlenül a Rákos-patak partján földből épített mesterséges hegy épült. A műanyag borítású lejtőt úgy alakították ki, hogy ideális legyen a kezdő sízők oktatásra, valamint a haladók technikájának csiszolására szeptembertől áprilisig az időjárástól függetlenül. A hegyre való feljutást egyszerűen használható felvonó segíti. A világításnak köszönhetően az esti órákban is remek látási viszonyok között síelhetnek a gyerekek és felnőttek. Az 50 méter hosszúságú lejtőhöz 3600 köbméter földet hoztak, amit a munkagépek beton keményre tömörítettek. Erre került rá a fehér műanyag borítás, ami esztétikailag is a havat utánozza. Szappanos oldat segítségével bármilyen síléccel csúszhatunk ezen a műanyagon. Az iskola egy külön álló részében találhatóak az egyéb kiszolgáló helyiségek, az iroda, az öltöző, a mellékhelyiségek és a szertár, ahol felszerelést is bérelhetünk. A síiskolát Babos Sándor vezető oktató, testnevelő tanár irányítja, aki az SMSZ demo válogatottjának tagja és kiképző oktatóként a síoktatók képzésében is részt vesz. Ő maga is hasonló sípályán kezdett síelni, és sok éves tapasztalattal bír a műanyag pályás gyermek síoktatásban.

A sípálya hivatalos megnyitóját november 23-án 12 órakor tartják, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Fogarasi Síiskola első és egyben legnagyobb helyszíne Óbudán a Farkastorki út 23. alatt található, ahol két sípálya működik. Tavaly novemberben nyílt gyönyörű környezetben a XII. kerület Költő utca 38. alatt a második. A zuglói pálya megnyitásával sok pesti lakost kímélnek meg a dugóban való ácsorgástól.

A Fogarasi Síiskola célja, hogy a Budapestiek számára elérhető közelségbe hozza a sízést. Szakképzett oktatók vezetésével a műanyag pályán nem csak technikai tudásunkat alapozhatjuk meg, hanem megtanulhatjuk a sízés kultúráját, a sí KRESZ szabályait, és azokat az apró de fontos dolgokat, amik segítenek abban, hogy a lehető legnagyobb biztonságban síelhessünk a külföldi síparadicsomokban.

Jelentkezés:
06-20-931-6282 (Zugló - Babos Sándor)
06-30-931-0615 (Óbuda, Költő u. - Fogarasi Orsolya)

Információk:
www.fogarasisiiskola.hu
si@fogarasisiiskola.hu
zuglo@fogarasisiiskola.hu

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó síiskolák:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »