Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fantasztikus hóviszonyok az amerikai síterepeken

2005.12.06. Bata Attila

Ezen a héten több nagyszerű hír is érkezett az észak-amerikai pályákról. Vail síterepén olyan sok friss hó esett, hogy megdőlt a helyi rekord abban a tekintetben, hogy mennyi hó esik összesen egy év alatt. Az új rekord 359 cm egy év alatt. Ezzel az 1985/86-os szezon csúcsa dőlt meg mintegy három centiméterrel. Az rekordhoz nagyban hozzájárult, hogy az utolsó héten 122 cm hó hullott.

Elkészült Breckenridge-ben Észak-Amerika legmagasabb felvonója. Az ülőszékest tegnap adták át a nagyközönségnek, több mint egy hónappal a tervezett átadás előtt. A lift építése kevesebb mint három hónapig tartott.  Az Imperial Express SuperChair lift alsó állomása 3627, a felső pedig 3914 méteren épült meg. Megérte sietni mert az alsó állomáson már másfél méteres a hó.

A hatalmas havazásnak köszönhetően Keystone is újabb pályákat adott át. Kb. 10 négyzetkilométernyi új területen síelhetnek az ide látogatók. (Amerikában területben és nem hosszban adják meg a pályaadatokat) Ilyen sok pályát, ilyen korán 35 éve nem üzemeltettek Keystone-ban.

Beaver Creek-ben nagy amerikai sikerrel fejeződtek be a Világkupa versenyek. Amint a közvetítésben is lehetett látni van hó bőven a síterepen. Ebben a szezonban eddig 332 cm hó hullott a síterepen, 120 cm friss hó az előző héten. Ilyen nagyszerű szezonnyitó itt is régen volt már.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.