Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

További havazások Ausztriában ezen a héten

2010.02.01.

További havazások Ausztriában ezen a héten A hétvégén ismét havazott Ausztriában, főleg a nyugati országrészben örülhettek nagyobb mennyiségnek. Vorarlbergben a magasabb helyeken 40 cm friss hó hullott. Jó hír, hogy a havazásnak lesz folytatása ezen a héten is, egész Ausztriában 5-15 cm friss hó várható a következő napokban.
A hétvégén a nyugati tartományok jártak jól, a magasabb részeken 40 cm, az alacsonyabban fekvő területeken 30 cm friss hó hullott. Ausztria déli oldalára is gondolt Holle anyó, bár ide csak 20 cm friss havat szórt a hétvégén.

Az osztrák hegyekben a héten megkezdődik az enyhülés, ami annyit tesz, hogy 2000 méteres magasságban a jelenlegi mínusz 15 fok helyett csütörtöktől már mínusz 5 és nulla fok közötti értékekre lehet számítani. Az enyhülés nyugatról érkezik majd egy nedves frontnak köszönhetően, és a meteorológusok szerint izgalmasnak ígérkezik a szerdai nap. Erről a frontról erősen megoszlik a szakemberek véleménye, a legoptimistább felfogások szerint 20-50 cm friss havat hozhat Vorarlberg és Tirol magasabb részeire.

A hét második fele egyelőre nem tűnik egyértelműnek. Az enyhülés tovább folytatódik, kisebb mennyiségű csapadék is várható a hegyekben. Sajnos a fagyhatár magassága változatosan fog alakulni, ezért legrosszabb esetben az is előfordulhat, hogy eső is hullhat a hegyekben.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.