Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elég nehéz megközelíteni a bolgár síterepeket

2006.10.02.

Bulgária igen szerencsés helyzetben van, elvileg vígan megélhetne a turizmusból, hiszen adottak a feltételek: hosszú tengerpart, síelésre alkalmas hegyek, csodás várak, és érdekes történelmi múlt. Igazából csak egy dolog hiányzik, hogy ezt a külföldiek élvezni is tudják: olyan úthálózat, amelyen kényelmesen lehetne közlekedni.

A Bulgáriát autóval átszelő turisták szerint jobb elfelejteni a hosszabb autós utakat az országban. Pl. a fővárosból a tengerpartig tartó 400-500 kilométeres távot legalább hét óra alatt lehet megtenni, köszönhetően az egysávos utaknak. Főleg a hegyi szakaszokon kell arra számítani, hogy csak araszolgatni lehet a kamionok mögött.

A helyzet télen csak rosszabb. A már nyugati szinten működő síterepekhez vezető utak szinte teljesen bedugulnak. Ha egy kis hó leesik, akkor teljesen megbénul a forgalom Banszkó vagy Pamporovó felé. Nem túlzás, hogy szinte kilométerenként állnak le az autók az út szélén, teljesen eltorlaszolva a közlekedést a kétsávos utakon.

Bulgáriában összesen 350 km négysávos autóút található jelenleg, amely nagyon kevésnek tűnik, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az ázsiai-európai teherforgalom jelentős része ország útjain keresztül zajlik. Bulgáriánál háromszor kisebb Svájcban például 1600 km négysávos út található.

Az ország három hónap múlva várhatóan az Európai Unió tagja lesz és így van remény arra, hogy EU pénzekből is jut majd egy kicsi az úthálózatra. A tervek szerint 2015-ig 9 milliárd eurót költenek majd az úthálózat fejlesztésére, amelynek felét az Európai Unió fizeti.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.