Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Banszkó leállítja az építkezéseket a síterepén

2006.07.18. Bata Attila

Banszkó leállítja az építkezéseket a síterepén Bulgária az utóbbi hónapban számos figyelmeztetést kapott arra vonatkozólag, hogy gátlástalanul fejleszti síterepeit, fittyet hányva a környezetvédők aggodalmaira. Nem sok választja el a bolgárokat attól, hogy az UNESCO büntetésből törölje a síterep környékét a világörökségként nyilvánított objektumok listájáról.

Bulgária az utóbbi hónapban számos figyelmeztetést kapott arra vonatkozólag, hogy gátlástalanul fejleszti síterepeit, fittyet hányva a környezetvédők aggodalmaira. Nem sok választja el a bolgárokat attól, hogy az UNESCO büntetésből törölje a síterep környékét a világörökségként nyilvánított objektumok listájáról.

A Pirin hegységben található Banszkó önkormányzata úgy döntött, hogy építési tilalmat vezet be, és nem engedélyez újabb fejlesztéseket a síterepen. A döntés hátterében állítólag az áll, hogy a helyiek tanultak az ország fekete-tengeri partján történt idegenforgalmi fejlesztések után kialakult káoszból és annak mellékhatásaiból.

A kiadott építési engedéllyel rendelkező fejlesztők természetesen befejezhetik a megkezdett építéseket. A rendelet biztosan nem fogja visszavetni a fellendült síturizmust, hiszen jelenleg is 20 000 szállodai férőhelyet építenek, és ezekre érvényesek a korábban kiadott engedélyek.

Nagy gond, hogy a megnövekedett igényeket nem bírta a város elektromos hálózata, amely már tavaly is összeomlott néhányszor csúcsidőben. A probléma súlyosságára tekintettel a helyi elektromos művek ingyen kapott telket az önkormányzattól, hogy kiépítse a megfelelő infrastruktúrát és az idei szezonban zavartalanul tudjon szolgáltatni.

Miközben Banszkó leállítja az építkezéseket a szomszédos Razlog és Dobrinistye most fog belevágni a nagy építkezésekbe. Osztrák, ír és helyi befektetők már pontosan megterveztek mindent, és hamarosan kezdődik egy 40 km sípályával rendelkező síközpont építése.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.