Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bombariadó miatt lezárták Banszkó pályáit

2007.02.03. Bata Attila

Bombariadó miatt lezárták Banszkó pályáit Egy környezetvédelmi szervezet figyelmezette a síterep üzemeltetőit, hogy bombát helyeztek valamelyik sípálya mellett. A szervezet a túlzott, és a környezetre káros hatalmas építkezések ellen kíván tiltakozni. A tűzszerészek keresik a bombát, a síterep pályáit várhatóan több napra lezárják.

Banszko, Közép-Kelet Európa leggyorsabb ütemben fejlődő síterepe, ahol nagyon sok esetben a környezetvédelmi szempontok háttérbe szorultak az ambiciózus fejlesztések mögött. Javarészt angol és ír befektetőknek köszönhetően hatalmas összegeket fektettek be a síterep modernizálásába, amely néhány év alatt teljesen átalakult, és pár éven belül versenyre kelhet az alpesi terepekkel mind méretben és fejlettségben.

Környezetvédő világszervezetek számos alkalommal figyelmeztették a helyieket, hogy a hatalmas léptékű beépítések tönkreteszik a környezet értékeit. A mostani akciót szervező csoportosulás nyílt levélben közölte fenyegetését a Környezetvédelmi Minisztériummal és Banszkó önkormányzatával.

A síterepet most a különleges egység szakértői vizsgálják át lépésről-lépésre. A pályákat lezárták és várhatóan néhány napig nem engednek rá senkit. A fenyegetés komoly károkat okoz a síterep hírnevének, hiszen lassan itt is beindult a szezon és a szálláshelyek tele vannak külföldi turistákkal, akik hiába repültek ide, nem tudnak síelni.

Friss hír (2007.02.04):

Két napos teljes üzemszünet után vasárnaptól újta üzemel a síterep. A rendőrség közben bejelentette, hogy az e-mailben elküldött fenyegető levelek egy orosz szerverről érkeztek a címzettekhez.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.