Bulgária
Banszko
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 990 - 2530 m
Szintkülönbség 1540 m
Sípályák hossza 75 km
Liftek száma 14
44 km
25 km
6 km
Húzólift
4
Ülőlift
8
Kiskabinos lift
2
Síszezon időszaka: 2022.12.17. – 2023.04.17.
A síterep nyitva van. 48 km pálya és 12 lift üzemel. Részletek
Budapest: 925 km, 10 óra 39 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 90 BGNGyerek napijegy: 45 BGN
Értékelés:
4.2 (27)
INFORMÁCIÓK
h i r d e t é s
BEMUTATÁS
Az ország délnyugati részén, 936 méter magasan fekvő Banszkóban a Pirin hegység érintetlen természeti szépsége az ősi bolgár kisváros történelmi hangulatával ötvöződik. Banszko viszonylag újonnan felfedezett úti célnak számít a külföldi síelők körében. Az árak jóval alacsonyabbak a nemzetközi hírű nagyobb síterepek árainál. Igaz, ez változhat, amint befejeződnek a területen elkezdődött fejlesztések.

A modernizáláshoz 2002-ben fogtak hozzá azzal az ambícióval, hogy az új sícentrum átveszi a legnépszerűbb bolgár Borovec és Pamporovo terepeinek helyét. A festői Banszko 8 kilométernyi pályáján korábban mindössze egy ülőszékes és három húzólift működött. A beruházásokkal bővült a pályák és a felvonók száma, többek között a már működő nyolcszemélyes kabinos sílifttel, amely egyedülálló a balkáni államban. A 30 millió eurós költséggel végrehajtott fejlesztések gyümölcseként a 18 pálya teljes hossza közel 50 kilométer. A terület háromnegyede hóágyúzható, üzembe állítottak 12 ratrakot, és megépítettek a felvonók mellé egy éttermet is. Banszkóban készült el továbbá az ország egyetlen félcsöve is, a helyi és az ide látogató snowboarderek örömére.

Bulgária erőfeszítése, amelyeket síterepei modernizálása terén az utóbbi időben kifejtett újabb nemzetközi elismerést kapott. A 'Great Skiing and Snowboarding Guide' 2006-os díjai közül a legtöbbet fejlődött síterep díját Banszkónak ítélték oda. A bolgár média tálalásában ezzel Banszko bekerült a legjobb európai síterepek körébe, amely azért kissé túlzás ebben a formában, de a hatalmas fejlődés vitathatatlan. Kis és közepes méretű terepei méretben lemaradnak az Alpok felkapott síterepeitől, de a szolgáltatások színvonalában már közelítik őket. Ehhez társul egy olyan árszínvonal, amely (ezért a színvonalért) a legalacsonyabbak közé tartozik Európában. Főleg az alacsonyabb áraknak köszönhetően drasztikusan emelkedett az idelátogató síelők száma az utóbbi években.

Banszkóban 2005. december 7-én kezdődött a szezon egy nagyszabású megnyitó ünnepséggel, amelyen részt vett két legendás síelő Marc Girardelli és Rosi Mittemeier. Giradelli egyébként hosszabb távú befektetésekkel is rendelkezik a síterepen és Banszkó önkormányzatával együtt közös fejlesztésekbe kezdett.

A sípályák hossza fejlesztéseknek köszönhetően immár 75 km-re bővült. A bulgáriai téli üdülőhelyek kitűnő sportolási és pihenési lehetőségeket kínálnak. Mind a kezdő, haladó, mind a profi síelők nemzetközi szabványoknak megfelelő sípályákat találnak. A modern luxusszállodákban a szaunától a pezsgőfürdőig minden olyan szolgáltatás megtalálható, ami kellemessé teszi a téli üdülést. A szórakozni vágyókat éttermek, diszkók, egész éjjel nyitva tartó bárok és hangulatos helyi tavernák várják.

Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-18°C
-11°C
Holnap
-21°C
-12°C
Holnapután
-20°C
-11°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
Hóréteg 5 - 70 cm
Lift üzemben 12/14
Pálya üzemben48 km
Utolsó havazás 2023.02.04.
Részletes hójelentés
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.