Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Banszko Bulgária

Síterep adatok
Magasság
990 - 2560 m
Szintkülönbség
1570 m
Sípályák hossza
48.2 km
Liftek száma
14
4
8
2
20 km
24.5 km
3.7 km
Síszezon időszaka: 2019.11.30. – 2020.04.13.
A síterep nyitva van. 34 km pálya és 14 lift üzemel. Részletek
Budapest: 910 km, 9 óra 25 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy ár: 65 BGN    Gyerek napijegy ár: 45 BGN
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-10°C
-3°C
-7°C
1°C
-6°C
2°C
Hójelentés
Hóréteg
5 - 75 cm
Lift üzemben
14/14
Pálya üzemben
34 km
Utolsó havazás
2020.01.12.
A síterep bemutatása
Az ország délnyugati részén, 936 méter magasan fekvő Banszkóban a Pirin hegység érintetlen természeti szépsége az ősi bolgár kisváros történelmi hangulatával ötvöződik. Banszko viszonylag újonnan felfedezett úti célnak számít a külföldi síelők körében. Az árak jóval alacsonyabbak a nemzetközi hírű nagyobb síterepek árainál. Igaz, ez változhat, amint befejeződnek a területen elkezdődött fejlesztések.

A modernizáláshoz 2002-ben fogtak hozzá azzal az ambícióval, hogy az új sícentrum átveszi a legnépszerűbb bolgár Borovec és Pamporovo terepeinek helyét. A festői Banszko 8 kilométernyi pályáján korábban mindössze egy ülőszékes és három húzólift működött. A beruházásokkal bővült a pályák és a felvonók száma, többek között a már működő nyolcszemélyes kabinos sílifttel, amely egyedülálló a balkáni államban. A 30 millió eurós költséggel végrehajtott fejlesztések gyümölcseként a 18 pálya teljes hossza közel 50 kilométer. A terület háromnegyede hóágyúzható, üzembe állítottak 12 ratrakot, és megépítettek a felvonók mellé egy éttermet is. Banszkóban készült el továbbá az ország egyetlen félcsöve is, a helyi és az ide látogató snowboarderek örömére.

Bulgária erőfeszítése, amelyeket síterepei modernizálása terén az utóbbi időben kifejtett újabb nemzetközi elismerést kapott. A 'Great Skiing and Snowboarding Guide' 2006-os díjai közül a legtöbbet fejlődött síterep díját Banszkónak ítélték oda. A bolgár média tálalásában ezzel Banszko bekerült a legjobb európai síterepek körébe, amely azért kissé túlzás ebben a formában, de a hatalmas fejlődés vitathatatlan. Kis és közepes méretű terepei méretben lemaradnak az Alpok felkapott síterepeitől, de a szolgáltatások színvonalában már közelítik őket. Ehhez társul egy olyan árszínvonal, amely (ezért a színvonalért) a legalacsonyabbak közé tartozik Európában. Főleg az alacsonyabb áraknak köszönhetően drasztikusan emelkedett az idelátogató síelők száma az utóbbi években.

Banszkóban 2005. december 7-én kezdődött a szezon egy nagyszabású megnyitó ünnepséggel, amelyen részt vett két legendás síelő Marc Girardelli és Rosi Mittemeier. Giradelli egyébként hosszabb távú befektetésekkel is rendelkezik a síterepen és Banszkó önkormányzatával együtt közös fejlesztésekbe kezdett.

A bulgáriai téli üdülőhelyek kitűnő sportolási és pihenési lehetőségeket kínálnak. Mind a kezdő, haladó, mind a profi síelők nemzetközi szabványoknak megfelelő sípályákat találnak. A modern luxusszállodákban a szaunától a pezsgőfürdőig minden olyan szolgáltatás megtalálható, ami kellemessé teszi a téli üdülést. A szórakozni vágyókat éttermek, diszkók, egész éjjel nyitva tartó bárok és hangulatos helyi tavernák várják.

Olvasd tovább
Síterepajánló
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 346 vendég és 17 regisztrált felhasználó látogatja.