Banszko témájú cikkeink

Bulgária nem köti Covid-igazolványhoz a síelést

2021.11.03. Bata Attila
Stella Baltova, bolgár idegenforgalmi miniszter a hétvégén kijelentette, hogy jelen állás szerint a bolgár síterepeken nem lesz kötelező a zöld igazolás (uniós Covid-igazolvány) bemutatása jegyvásárláskor vagy a síliftek használatánál.

Val Thorens lett a világ legjobb síterepe

2017.11.22. Szászi Bernadett
Idén is átadták a síterepek Oscar-jának számító World Ski Awards díjakat. A francia Val Thorens lett a világ legjobb síterepe, valamint országonként is díjazták a legtöbb szavazatot gyűjtött síterepeket.

Banszkó: hétvégén megkezdődik a szezon Bulgáriában

2016.12.01. Bata Attila
A Balkánt megtámadó tél és havazás kellemesen meglepte a bolgár hórajongókat és síelőket. Idén először fordult elő, hogy a fővárosban, Szófiában havazott. Ennél fontosabb, hogy a hegyekbe bőven jutott a fehér mannából, így a tervezettnél korábban nyithat a legjobb bolgár terep, Banszkó is.

Fájós térde miatt lépett vissza Miklós Edit

2015.03.01. Magyar Sí Szövetség
Vasárnap a kombinációs versenyt rendezték a Világkupa sorozat banszkói állomásán. Az első futamban, a szuper-g számban elindult Miklós Edit, aki edzésnek szánta a csúszást a hétfői szuper-G-versenyre. Végül a 36. lett, de a műlesiklásban már nem állt rajthoz, mivel a nemrégen kiújult térdfájása még mindig nem múlt el.

Síelős körkép: Szlovénia, Andorra, Ukrajna és Balkán

2014.12.06. Bata Attila
Tekintsünk most egy kicsit távolabbra az ismertebb európai országok síterepein. Bár ilyenkor még sokan csak az osztrák és szlovák hóadatokat lesik, már máshol is lehet síelni, és sok helyen pedig készülnek a nyitásra. Érdekességek néhány európai országból, hogy áll a szezonkezdet?

Bulgária: elkezdődött a szezon a nagyobb terepeken

2013.12.15. Bata Attila
Bulgáriában is megkezdődött az idei síszezon. A nyolcvanas évek egyik népszerű téli úti célja rengeteg változáson ment át az előző évtizedben. A legjobb síterepeik már elérik az Alpok színvonalát, de ennek ellenére a magyarok már csak kisebb számban látogatják a bolgár síterepeket.

130 film vesz részt a Banszkói fesztiválon

2013.11.14. síelők.hu
A nemzetközi Banszko Filmfesztivál összehozza a híres hegymászókat, extrém síelőket, ejtőernyősöket, raftingosokat, bázisugrókat és hegyi kerékpárosokat. A nézők olyan filmeket élvezhetnek a rendezvény keretein belül, melyek a világ leggyönyörűbb és legvadabb helyeire kalauzolnak el.

Legek sorozat: A világ leghosszabb sípályái

2008.11.22. 2009.04.01. Stánicz Balázs | frissítve: 2009.04.01.
A világ leghosszabb sípályájának hossza messze felülmúlja a legnagyobb alsó-ausztriai pályarendszereket. De hol is síelhetünk tíz, húsz kilométereken keresztül, anélkül, hogy egyszer is felvonóznánk, vagy lecsatolnánk? Most megtudhatjuk!

Sztárparádéval indult a síszezon Bulgáriában

2007.12.19. Bata Attila
Bulgáriában is hivatalosan elindult az idei szezon. A bolgár szervezők igencsak kitettek magukért, hiszen illusztris vendégeket csábítottak az előző hétvégére a legjobb bolgár síterepre, Banszkóra. Az ünnepségen részt vett számos egykori élversenyző, köztük Janica Kostelic, Kjetil André Aamodt és Mark Girardelli.

Ír turista meglepő kalandja Banszkó síterepén

2007.12.05. Bata Attila
A Brit-szigetek bulvárlapjai egy ír síelőn poénkodnak a legtöbbet mostanában. Az angol és ír fiatalok egyik kedvenc olcsó síterepén, a bolgár Banszkóban az ír fiatalember annyira az alkohol hatása alá került az este végére, hogy nem találta meg a szállodáját, betört egy bútorboltba, és ott aludta végig az éjszakát.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.