Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bulgária nem köti Covid-igazolványhoz a síelést

2021.11.03. Bata Attila

Stella Baltova, bolgár idegenforgalmi miniszter a hétvégén kijelentette, hogy jelen állás szerint a bolgár síterepeken nem lesz kötelező a zöld igazolás (uniós Covid-igazolvány) bemutatása jegyvásárláskor vagy a síliftek használatánál.
Banszkó, a legjobbnak tartott bolgár síterep
Banszkó, a legjobbnak tartott bolgár síterep
Hétvégén a bolgár síterepek vezetői és az idegenforgalmi miniszter közösen beszélték meg a síszezon előtti teendőket. Abban egyetértettek, hogy a jelenlegi állapot szerint úgy kezdik meg Bulgáriában a síszezont, hogy nem lesz kötelező a Covid-igazolás bemutatása a síterepek használatához.

Az európai országok ezekben a hetekben döntik el, hogy milyen feltételekkel engedélyezik a síelést országaik terepein. Figyeljük a híreket, és amint a legtöbb ország nyilvánossá teszi a síelés idei feltételeit, várhatóan november végéig, összegyűjtve mi is közzétesszük őket.

A bolgárok abban is megállapodtak, hogy az egészségügyi minisztérium vezetésével összeállítják azokat a szabályokat, amelyeket a látogatóknak és az alkalmazottaknak be kell tartaniuk. Ennek publikálására hamarosan sor kerülhet.

Bulgáriában tavaly üzemelhettek a síterepek, azonban a hegyi vendéglők a szezon nagy részében zárva tartottak. A síelők nagy részét a belföldiek tették ki, rajtuk kívül a közeli országokból, főleg Romániából érkeztek többen.

Bulgáriában jelenleg a belépéshez uniós digitális Covid-igazolvány vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt szükséges. Az oltások közül az összes Magyarországon alkalmazott típust, beleértve az oroszt és a kínait is, elfogadják. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.