Menü ≡

Koronavírus témájú cikkeink

2021.11.23.
Új nyitási időpontokat jelentettek be az osztrák síterepek
Sorra jelentik be a módosított nyitási időpontokat az osztrák síterepek. A legtöbb síterep kivár addig, amíg a vendégek szállást is tudnak foglalni.
2021.11.22.
Újranyitnak az osztrák gleccserek hüttékkel együtt
A tegnap kevéssel éjfél előtt megjelent rendelet engedélyezi a sífelvonók használatát. A módosított feltételeknek köszönhetően több, eddig is üzemelt síterep döntött úgy, folytatja a síszezont.
2021.11.21.
Szlovákia idén nem tervezi leállítani a sílifteket
Hétfőtől új szabályozás lép életbe Szlovákiában, amely többek között rendelkezik a síliftek járványhelyzet alatti működéséről is. A tervezet szerint a legrosszabb besorolás alatt is üzemelhetnek a síliftek, de a zárt kabinos felvonókat csak a beoltottak vagy betegségből felépültek használhatják.
2021.11.20.
10 ezer síelő nyitotta meg a szezont a Három-völgyben
Szombaton megkezdődött a síszezon a francia Három-völgyben is. Ezúttal az Alpok legmagasabban található üdülőfaluja Val Thorens (2300 méter) indította be a lifteket. Akár az üzemelő liftek számát, akár a vendégek számát nézzük, erősen indítottak a franciák.
2021.11.19.
Országos zárlatot vezetnek be Ausztriában hétfőtől
A kormány mai bejelentése szerint ismét szigorításokat vezetnek be Ausztriában a következő 10 napban, amely további 10 nappal meghosszabbítható. Az intézkedések az oltottakra és az oltatlanokra is vonatkoznak. December 13-tól már csak oltatlanokra érvényesek az intézkedések.
2021.11.18.
Salzburg tartomány: karácsonyig tervezik a szigorításokat
A romló járványhelyzet miatt nincsenek egységes állásponton az osztrák tartományok. A járvány statisztikái alapján a két leginkább érintett tartomány, Salzburg és Felső-Ausztria, hétfőtől korlátozásokat vezet be. Bár minden részlet még nem ismert, érdemes a következő napok híreit figyelniük azoknak, akik decemberi síelést terveznek Ausztriában.
2021.11.17.
Így síelhetnek a keleti vakcinával oltottak Ausztriában
Ezen a héten bevezették a 2G-szabályokat Ausztriában, amellyel a szolgáltatások körét lehet igénybe venni. A határátlépéssel kapcsolatban nem történt változás. A síterepekre a 2G-szabályok egy hét késéssel, vagyis november 15-től érvényesek. Nézzük, mit jelent ez a keleti vakcinával oltott magyar síelők számára.
2021.11.15.
Ausztria: hétfőtől szigorítások az oltatlanok számára
Mától ismét szigorít Ausztria. Az ötfokozatú intézkedési terv ötödik fázisa lép életbe, amely leginkább azokat korlátozza, akiket nem oltottak be, vagy az elmúlt fél éven belül nem estek át a betegségen.
2021.11.08.
Ausztria: nem kötelező a maszk a sífelvonókon november 15-től
A hétfőn bevezetett osztrák intézkedések még mindig tartogatnak érdekességeket, ha jobban belemélyedünk. November 15-től a síterepeken is életbe lép a 2G-szabály és ezzel egyidőben megszűnik a maszkkötelezettség a felvonókon.
2021.11.08.
Mától szigorít Ausztria a koronavírus járvány miatt
Ausztriában pénteken jelentették be a mától bevezetett új rendelkezéseket. Ahol korábban 3G-szabályt alkalmaztak, mától a szigorúbb 2G-szabály lép életbe. Ezek a szabályok a 12 év felettiekre vonatkoznak.
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »