Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Covid-kalauz a környező síterepekre - 2021/2022

2021.12.14. | Frissítve: 2022.01.21. | Szerző: Bata Attila
Már számos európai sícentrumban megkezdődött a szezon. Idén is megkíséreljük a lehetetlen vállalkozást, vagyis összegyűjteni az információkat, hogy mi az aktuális helyzet a hazai és a környező országok síterepein.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Első lépésként, javasoljuk a konzulátus oldalait tanulmányozni. Ott az adott országok magyar nagykövetségei gyűjtik össze az aktuális információkat és frissítik a változásoknak megfelelően. Ott mindig naprakészen szerepel információ a belépés feltételeiről és az általános helyzetről.

Ezen az oldalon a síelőket leginkább érintő három dologra fókuszálunk. Elsősorban a síterepekre, és emellett a szállások és a vendéglők (hütték) nyitvatartására .

Ahogy már sokan észrevették eddig, ahány ország vagy ahány régió, annyi szabályozás. Igazából lehetetlen ezt pontosan nyomon követni egész szezonban. Tavaly is megtettük, idén is megpróbálkozunk vele. A kihívást jól mutatja, hogy tavaly is csak mi vállalkoztunk erre.

A tavalyi és sajnos már az idei tapasztalatok alapján néha hihetetlen gyorsan változnak a szabályok, ahogy egyik kommentelőnk írta: "amire feltettem a tetőcsomagtartót, már meg is változott minden". Ezért fontos hangsúlyozni, hogy ez az oldal nem a hivatalos forrás. Tájékozódáshoz tökéletes. Utána jöhet a konzulátus, a turisztikai hivatal, a síterep, a szállásadó és egyéb források oldalai.

Magyarország (2021.12.30)

Itthon már megkezdődött a szezon. Nyithatnak a síterepek, üzemelhetnek a vendéglők és a büfék a pályák mellett. Szállást is lehet foglalni korlátozások nélkül, vagyis védettségi igazolvány bemutatása nélkül.

Az üzemelő síterepek Covid-szabályzata előírja a maszk használatát a zárt helyeken és a távolságtartást.

Ausztria (2021.12.24)

Ausztriában a síterepek, a szállásokra és vendéglők is üzemelnek. Mindhárom helyen  a 2G-szabályoknak kell megfelelni. Részletesen korábbi cikkekben, itt és itt.

Mostantól 12-15 év közötti gyerektől negatív tesztet is elfogadnak, december 20-tól szigorítottak a határátlépés feltételein. Részletek itt.

Szlovákia (2022.01.19)

A síterepek december 10-től üzemelhetnek beoltottak és betegségből felépültek számára. A turisztikai szálláshelyek december 25-től nyitva tartanak. Január 3-tól a vendéglők már benti fogyasztásra is fogadhatnak vendégeket.

Január 19-től főleg a besorolások és kategóriák változnak. A legfontosabb, hogy ismét elfogadnak friss negatív tesztet (is) a sípályákon!

Olaszország (2021.01.04)

A síterepek, a szállások és a vendéglők is üzemelnek. A régiónkénti eltérések lehetnek a járványhelyzettől függően. Részletek itt.

December 16-tól január 31-ig az Európai Unió országaiból érkezők kizárólag negatív tesztelési eredménnyel léphetnek be Olaszországba. Ez természetesen vonatkozik a magyar állampolgárokra, és az oltottakra is. Részletek itt.

December 25-től kötelező az FFP2-es maszk a zárt felvonókon.

Nem koronavírus, de január 1-től kötelező a felelősségbiztosítás és 18 év alatt a bukósisak.

Január 10-től csak az oltottak, illetve a betegségből felépültek (Super Green Pass) használhatják a sílifteket. Ugyanez vonatkozik a szállások és a vendéglőkre is. 12 éven aluliak mentesülnek ez alól. Február 1-től az oltás érvényessége 9 hónapról 6 hónapra csökken.

Szlovénia (2021.12.29)

A síterepek, a szállások és a vendéglők is üzemelnek. Részletek itt.

Franciaország (2021.12.14)

A síterepek, a szállások és a vendéglők is üzemelnek. A részletek itt.

Svájc (2022.01.20)

A síterepek, a szállások és a vendéglők is üzemelnek. Most és az egész szezonban a legfontosabb szabály: nincs egységes szabály Svájcban.  Részletek itt.

Január 22-től újabb változások lépnek érvénybe, főleg a határátlépésnél.

További országok (2021.12.14)

Decemberben folyamatosan frissítünk, várhatóan a következő országokkal: Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Ukrajna, Lengyelország, Bulgária és Románia.
2021.12.14. 23:28:24 RM
Sziasztok! A COVID ellenörző programok linkjét, mit kell pontosan letölteni a telefonra jó lenne csatolni a cikkhez. PL Austria - Grünne Pass. Nekem nem volt egyértelmű a Play Áruházban, hogy melyik a hivatalos ... Slovénoknál is van egy app.

Ezekkel mindenki itthon megnéznheti előre az "állapotát".
2021.12.14. 23:32:47 RM
Pl. ha AUstria: https://gruenerpass.gv.at/
2021.12.14. 23:57:01 csabeszka
Olaszország szigorít: dec.16-tól MINDENKINEK kötelező a negatív PCR teszt bemutatása!
2021.12.14. 23:57:49 RM
Sloveniában:
https://play.google.com/store/apps/...details?id=si.gov.zvem

De ha jól értem, ehhez valami Slovén digitális azonoitás kell, hogy használhato legyen. :-( Én ezzel a sajátomat nem tudtam leellenőrizni ... Ha pl. szállást foglaltok, akkor a szállásadó ki tudja olvasni már utazás előtt is a QR kódot, ha megkéritek. Éttermek, sijegybásárlás esetén is ezt használták szerintem ...
2021.12.15. 03:40:23 Bata Attila | sielok.hu
RM, köszi szépen, jó ötlet, hamarosan betesszük.
Csabeszka, kösz az infót.
2021.12.15. 05:37:36 JaniJuli
Svájc dec.4-óta minden külföldit kötelez, akár oltott, akár nem, egy belépés előtti negativ covidtesztre, aztán 4-7 nap múlva egy svájcban levett tesztet is kell csináltatni, amiről az igazolást be kell küldeni az illető terület egészségügyi hatóságához. Nézzétek utána. Mi most Samnaunban vagyunk december 4-töl. Az orvosi rendelő fejenként 30 frankért (javítva) megcsinálta az igazolást.
2021.12.15. 13:51:40 Sanyi99
Ami az új olasz beutazási szabályokat illeti, szerencsére az átutazásra vonatkozó előírások nem változnak a mostani szigorítással sem. A konzuli szolgálat honlapján részletes info van minden országról, az olaszoknál ez a lényeg:
Beutazási feltételek alóli mentesség (ugyanakkor kötelező a PLF adatlap kitöltése) -
akik saját közlekedési eszközzel 36 órán belül átutaznak Olaszország területén, azzal, hogy a 36 óra elteltét követően kötelesek elhagyni az ország területét, vagy alávetni magukat a járványügyi megfigyelésnek és karanténnak.
Tehát autóval, busszal gond nélkül át lehet menni Olaszországon Franciaországba, de valószínűleg be kell mutatni a szállásfoglalást igazoló dokumentumot, hogy igazoljuk az átutazást.
2021.12.15. 17:21:38 Zsuzsi1
Mi nem fogjuk megcsináltatni. Svájcban vagyunk, Davosban-, mert a belépési nyilatkozatot sem kérték el. Hivatalosan itt sem vagyunk. 4 nap vagy annál kevesebb esetén pedig nem kell újratesztelés. Megjegyzem: A negatív PCR-t sem kérte senki, és az EINREISE formulart sem. Nyilván, ha hosszabb ideig van valaki, akkor indokolt .
2021.12.16. 06:04:07 JaniJuli
Szerencsére nem ellenőriztek bennünket sem a határon, így nem kígyóztak sorok. A jogosítványt sem kell lépten nyomon felmutatni, de azért jó ha nálad van.
A bírság, ha elkapnak, kellemetlenül magas.
Az oltási igazolást pedig az interneten is vagy a helyszíni automatáknál is hozzá lehet kapcsolni a síbérlethez, így nincs fennakadás a kapuknál sem. Stubaiban a G2 bevezetésekor a liftnél mindenkinek fel kellett mutatnia az igazolást. Gondolom azóta ott is kitaláltak valamit.
2021.12.18. 07:55:43 Zsuzsi1
Ma reggelre -úgy tűnik -Ausztria is szigorított:2G+negatív PCR-t kérnek.
Mi tegnap éjjel jöttünk haza Svájcból, több határon át de sehol senki semmit nem kért el tőlünk ,nem is állítottak meg, több helyen senki sem volt a határon levő bódéban.
Ettől függetlenül -egyetértve JaniJulival - én is azt gondolom:Mindenkinél legyenek meg a beutazási feltételekhez szükséges papírok, mert ha nincs,megbírságolnak,s 1000-1200 km-ről indulhatsz is haza.
2021.12.18. 16:59:43 SNOWSHARK2017
Az Ausztria-Németország-Ausztria-Svájc-Olaszország útvonalon sehol nem kértek el igazolásokat. Jobb is, mivel az olasz hotelben derült ki, hogy a 36 000 Ft-os PCR teszt (Medicover) és az EU Digital Passenger Locator kinyomtatásokat a szkanner érvénytelennek tekintette (a laptop képernyőjén is...). Szerencsére a három Moderna oltás igazolását elfogadta, de ezt sem kérték a síbérlet vásárlásánál. Remélhetőleg hazafelé tranzitutasként nem kell semmi extra a három Moderna oltás igazolásán kívül. Ha valakinek lesz tapasztalata a hazafelé történő utazásról hétfőtől, annak feltevését megköszönném!
2021.12.19. 09:28:56 skioutlet
Kedves Bata Attila!

Felmerült bennünk, hogy Lengyelországba mennénk már most kedden pár napra síelni.. Az ötlet onnan jött, hogy síszaküzletünkben egyre több vásárló mondja, hogy oda utaznak, mert ott nem olyan szigorúak a járványügyi előírások. Köszönettel vennénk, ha ebbe a cikkbe beillesztenétek Lengyelországgal kapcsolatos aktuális információkat. Azt már tudjuk, hogy a V4 államai kölcsönösen elfogadják egymás vakcináit, tehát maga a beoltott vakcina típusa ilyen szempontból közömbös. Szlovákián simán átlehet utazni, ez sem gond - pontosabban annyi azért felmerül, hogy tranzitálás esetében is szükséges az eHranica regisztráció?
Lengyeleknél a szálláson, lifteknél milyen teszteket kérnek? Köszönettel várjuk az aktuális információkat!
2021.12.19. 14:20:59 Bata Attila | sielok.hu
Kedves Skioutlet,
Félek, hogy később meg fogom bánni ezt a segítséget:))

1. Vakcina
Pontosítanék. Ahogy a konzuli oldal is írja, csak az EU által elfogadott oltóanyagokat ismerik el (Pfizer, Astra Zeneca, Johnson és Moderna).
https://konzuliszolgalat.kormany.hu.../europa-utazasi-tanacsok?...

2. Tranzit Szlovákiában
Elvileg nem gond. Regisztrálni nem kell. Nem tudom, mennyire veszik komolyan, hogy 8 órán belül el kell hagyni az országot és csak kijelölt tranzitútvonalakon lehet haladni. Megállni csak benzinkúton.

3. Lengyel szállás
Szállásokon és vendéglőkben fura szabály van. A héten csökkentették le a kapacitásukat 30%-ra. Ezen a százalékon felül csak oltottakat engedhetnek be. Tehát az oltottaknak nincs gondja.

4. Síelés
Síelésnél úgy tudom, nem kérnek semmit (teszt vagy igazolás). Jelenleg.
2021.12.19. 15:46:09 skioutlet
Kedves Attila!

Köszönöm a gyors és pontos választ!

1. Vakcina
Az élt bennem, hogy Lengyelország azon országok sorában van, melyek elfogadják a magyarországi oltottságot igazoló védettségi igazolványt. Köszönöm a pontosítást. Feltételezem, hogy a harmadik oltás (Pfizer) "benyelik", mint egyéb országokban.
Amúgy Szlovákia és Csehország is elfogadja a magyarországi oltottságot igazoló védettségi igazolványt:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu.../utazas-a-vedettsegi-igaz...

2.
Tranzit Szlovákiában
Ez jó hír:)

3. Lengyel szállás
Karácsony előtt arra számítok, hogy lesz bőven hely, majd ott keresünk valami jópofa helyet.

4.
Síelés
Ez a legjobb hír, olyan mint itthon:)
2021.12.21. 10:20:37 kamikaze1
Na akkor idén sem megyünk csúszni!
2021.12.29. 20:59:37 retekba
2 sputnik + pfizerrel vagyok, Sopronnál
meg sem állítottak pedig az ablakon át lobogtattam a zöld appot. Stuhlecken csákányos pénztárnál semmit nem kértek, Zauberbegnél esti síelésnél szintén semmit. Az egyik étteremben kérték az appot de a másikban semmit. FFP2 maszkot a sorbanállásnál kérik,
de ahogy beülnek a bubiba az emberek leveszik.
Zavaros ez a nyugat.
2021.12.31. 21:54:18 leni
Mönichkirchen: Határon semmi, EESZT appot mutatva átengedtek (2×Sputnik, 1x Janssen). Szálláson semmit se kértek, csak kérdezték van-e. Jegypénztarban semmit se kértek (4 jegyet vettem). Hüttékben semmi ellenőrzés. Lifteken sem kérik a maszkot.
Szóval a valóság nagyon eltér a szabályozástól. Úgy érezzük, hogy a helyiek is unják.
Ma 22:00-kor kellene zárni, de semmi nyoma...:)
2022.01.01. 16:15:44 BaoBao
Kotelnicán (Lengyelo.) voltunk 3 napot. Az oda vissza úton és az ott tartózkodás alatt a kutya meg nem kérdezte tőlünk van- e oltásunk és ha igen milyen...se a szállásadó se a bérletpénztáros se a hütte személyzet...sőt még rendőrrel sem találkoztunk,se Lengyelo.ban se Szlovákiában...
2022.01.02. 20:15:48 Miki82
Koralpe-n voltunk, Rábafüzesnél minket is simán átengedtek. Feleségemnek 3, nekem csak 2 oltásom volt.
2022.01.03. 10:54:33 Adricsek
Sziasztok! Esetleg tudja valaki, hogy Szerbia-Kopaonik síbérlet vásárláskor kérnek-e covid igazolványt, vagy tesztet?
2022.01.03. 13:09:43 Bata Attila | sielok.hu
Nem kérnek semmit.
2022.01.03. 13:38:47 Krisz80
Sziasztok! Van 2 Sputnyik + 1 Moderna oltásom, ami jogszabály szerint nem elég, de a Grüner pass zöld. Ezt elfogadják beutazásnál, a szállásnál és síterepen is, vagy belefuthatok kellemetlenségekbe? Köszi!
2022.01.03. 14:33:45 Karl257
Szia, ha Ausztriáról van szó, akkor a harmadik előtt kellett volna egy antitest vizsgálat és akkor az ok. Amúgy sztem elég lesz így is, csak a 3. oltást kell mutogatni... Mi szombaton megyünk Livignóba, ugyan ez a kombó van nekünk, még péntek este tesztelés lesz izgulunk miatta, mindenki egészséges, de az Ördög nem alszik. :)
2022.01.03. 19:55:14 Piroska 76
Sziasztok!
Szerbiáról tudnátok mondani valamit,tényleg nem kell semmi covid cucc oda?
Köszi
2022.01.04. 09:45:35 kZ85z8
Sziasztok, Ausztriában a síbérlet érvényesítésről van valakinek tapasztalata?
Ehhez is elég a zöld GrünerPass?
Erre gondolok: https://safe2ski.services.skidata.c...om/portal/ticket-validati...
2022.01.04. 12:33:19 imko91
Sziasztok, van valakinek tapasztalata, hogy Szlovákiában a kis apartmanokban mennyire nézik/veszik komolyan a 72 órás negatív PCR tesz meglétét? Köszi!
2022.01.04. 13:58:48 Zsuzsi1
Kedves Karl257!
Amiatt mi is izgultunk,hogy nehogy bármelyik családtagunknál -tünetmentes módon -jelen legyen a fertőzöttség és pozitív legyen a PCR!
Erre van egy biztosítás, aminek az alapbiztosítása egy sima utasbiztosítás+ 400 Ft/nap a Covid kiegészítő biztosítás fejenként!Ez arra is jó,ha utazás előtt közvetlenül bárki pozitív lesz, vagy a kiutazás után, vagy a helyszínen karanténba kerül...stb.
Ha bárkit érdekel a biztosító, megírom privátban.
U.i.:Nem vagyok biztosítási ügynök!!!!:-)))
2022.01.04. 19:29:39 Karl257
Kedves Zsuzsi1! Sajnos útlemondás biztosítást, ahogy néztem már nem tudunk kötni, azt kb 20 nap - 1 hónappal előtte kell. (Hirdetnek itt a honlapon is) Mit fizet a biztosító akkor, mert a szállás árát sztem senki nem adja vissza.. :( Biztosítási alkusznál néztem van Covid biztosítás, de még nem mélyedtem bele nagyon... Ha megírod akkor megköszönöm! Szép Estét!
2022.01.05. 09:49:53 Zsuzsi1
Kedves Karl257!
Megírtam privátban!
2022.01.06. 17:06:31 L_Kati
Sziasztok! Szlovákiában milyen szabályozás van jelenleg a sípályákon? Erről van-e valakinek infója tapasztalatok alapján? (A konzuli szolgálat infóit figyelemmel kísérem, de inkább a valós napi gyakorlatra lennék kíváncsi) Köszönöm szépen!
2022.01.10. 12:32:48 kincseselod
Ausztriába a gyerekek (12+) beutazásáról és szolgáltatás igénybevételéről kinek milyen infoja van? Két Pfizer oltás mire lehet elég?
2022.01.11. 20:44:55 magnum56
Kedves L_Kati!
Ma voltunk Szlovákiában egy kis pályán, a neve: Julius.
A bérlet vásárláskor kérték az oltási igazolványt.
A büfében maszkot nem viselt senki.
A határon sem volt senki. (Bánréve)
2022.01.12. 08:59:39 Roland78
Szlovákiában a szállás elfoglalásához a Konzuli szolgálati oldal szerint szükséges még 72 óránál nem régebbi pöcörö teszt vagy 48 óránál nem régebbi antigén teszteredmény. Aki foglalt már szállást, kalkuláljon még a két teszteredmény valamelyikével is, árban és időben egyaránt.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu.../europa-utazasi-tanacsok?...
2022.01.12. 09:06:56 Nircee
Sziasztok! Van most valaki Franciaországban? Nekem 2 Sputnyik + 1 Janssenem van, március elején mennénk. A család többi tagja szerencsés, nekik 3 Pfizer van. Az ellenőrző program alapján jelenleg zöld az igazolásom, de 1.5 hónap alatt ez még sajnos változhat. Él még az a szabály, hogy napi gyorsteszteket elfogadnak? Köszi előre is!
2022.01.12. 10:27:37 ecsaba
JaniJuli 12.15.-i Svájcot érintő kommentjére:
Nem tudom, a konzuli szolgálat és a berni magyar nagykövetség oldala szerint csak a nem oltottaknak szükséges a beutazást követően a 4-7 napos újbóli teszt
2022.01.12. 12:50:09 Flex
Sziasztok!1db jenssen oltáshoz(ami egyébként 2) mi szükséges hogy ausztriában deszkázhassak?Még 1 oltás,vagy még 2 és úgy lesz meg fizikailag a 3?Elég lenne a jelenlegi oltásom mellé egy pcr vagy egy antigén teszt,vagy kell még 1-2db oltás hogy a grüner pass zölden világítson?Köszönöm.
2022.01.12. 13:56:48 Babinéni
@Nircee Szia! Én hasonló oltottsággal indulok Franciaországba január 22-én. A Janssen oltásom "érvényessége" francia szempontból január 3-án lejárt, de az ő appjuk, a Tous AntiCovid érvényesnek mutatja továbbra is. A határátlépéshez készülök antigén gyorsteszttel a biztonság kedvéért, és reménykedem, hogy majd kint, mikor ők olvassák be az igazolásaimat, akkor is érvényes lesz. Tudtommal él a napi gyorstesztes móka, de hazatérés után szívesen leírom a tapasztalatokat.
2022.01.12. 15:41:44 Nircee
@Babinéni, nagyon megköszönném, ha majd megírnád! Drukkolok, hogy minden rendben legyen! A Tous AntiCovidot én is néztem, és nekem is érvényes, de még 1.5 hónap van az utazásig, addig még annyi minden megtörténhet. Jó sielést!
2022.01.14. 23:30:05 lekvar12
Sziasztok!
Szerbiában Kopaonikra semmi nem kell...semmitt nem kérnek se oltási igazolást se PCR tesztet...úgyszintén a határon se semmitt! Szabadon jöhetsz mehetsz és szabadon sielhetsz!
2022.01.15. 18:17:26 Nircee
Feladtam, nem vagyok hajlandó 4. oltást kérni a hülye franciák miatt. Úgyhogy lemondták az utat, és megyünk Jahorinára, Boszniába. Oda minden magyar igazolás jó.
2022.01.17. 11:53:16 saláta
Sziasztok,
Tegnap jöttünk haza Mariborból.
Határátlépési procedúra nincs Lendvánál: autópálya, 130 km/h, ennyi. A beutazáshoz szükséges min. egy 24 órás antigén teszt vagy védettségi. Maribor-Pohorjén min. 72 órás PCR tesztet, vagy 48 órás antigén tesztet vagy védettségit írnak elő a jegyvásárláshoz, néha el is kérik.
Antigén tesztet (ha lejár) a kabinos felvonó aljában lehet csináltatni, nekem bruttó 12 perc volt adminisztrációval, kártyás fizetéssel együtt, és a nyomtatott lelet a kezemben volt. Ez már scifinek is hangozhat, de mindez úgy, hogy hárman álltak előttem a sorban, és 7 EUR-t (2513 HUF-ot) fizettem hitelkártyával.
A felvonókon előírják és közepes határozottsággal meg is követelik a maszkot. Abszolút megér egy hétvégét a hely, még többet is.
2022.01.17. 13:09:29 Peter94
@saláta

Ezek szerint elfogadják a magyar védettségi igazolványt vagy az eu-s covid igazolvány kell?
Esetleg ha nincs kártyám, akkor két antigénnel is meg lehet oldani 3 napot?
2022.01.17. 16:13:03 rzsolti87
Sziasztok!

Kissé bizonytalan vagyok a szlovákiai síelésünk előtt, talán itt van valaki, aki hasonló cipőben jár és használható infót tud adni.

Nem vagyok oltott, de van magyar védettségi igazolványom az átesettségről (még bőven érvényes), viszont mivel gyors teszt igazolta a fertőzöttséget, EU-s igazolásom nincsen. Ha csináltatok PCR tesztet, az elég lehet?

Néztem az eHrancia rendszert is, sajnos sem találtam olyan lehetőséget, ami alapján mentesülnék a karantén alól.

Van esetleg valakinek tapasztalata, hogy mennyire nézik ezt az egészet komolyan? Agyrém a szarakodás ezzel a hülyeséggel...
2022.01.17. 16:28:07 Babinéni
@ Nircee Én ma adtam fel, elvileg január 20-tól már nem lehet teszteltetni sem, hogy legyen érvényes Pass Vaccinal, úgyhogy innentől kezdve nekem is bukta. A TAC Verif app pedig érvénytelennek mutatja az EU-s Covid igazolványom (a sima TAC mutatta érvényesnek, valószínűleg a Verif-et használják az érvényesség ellenőrzésére).
2022.01.17. 18:18:18 Nircee
@Babinéni megértem, és nagyon sajnálom! :(
2022.01.19. 15:03:07 saláta
@Peter94

A fiam a magyar védettségit mutatta meg a pénztárnál, de nem nagyon tanulmányozták, csak az ablakon át kb. csak rápillantottak. És adtak Neki két bérletet, nem regisztrálták a védettségi semmilyen rendszerben.

Antigén teszt: igen, 48 óráig érvényes az antigén teszt, szóval 2 naponta kell egyet csináltatni. Én egyet csináltattam itthon pénteken, egyet ott a pálya aljában vasárnap reggel, és azzal hétfő estig jó lettem volna.
2022.01.19. 15:05:54 saláta
Még egyszer: amit írtam, az a síelésre vonatkozik, és Maribor-Pohorjére.
2022.01.23. 07:24:34 BonAparte
Sziasztok!

Tegnap értünk ki Franciaországba, Ozba, Alpe d'huezbe. Svájc felé jöttünk. Osztrák-német-svájci határon csak benéztek a kocsiba, megkérdezték, hogy merre? Box volt a kocsin, tranzit szóra intettek, hogy menjünk tovább. Se QR-kód, se útlevél ellenőrzés nem volt. Francia határon még csak kérdés sem, intettek, hogy haladjunk. Másik két autó Olaszország felé ment, hasonlóakat tapasztaltak.

Skilines-szal jöttünk, saját autós megoldással. Szálláshoz, bérletekhez kaptunk vouchert. Bemutattuk, megkaptuk a kulcsokat a 10 fős szálláshoz és a bérleteket is gond, ellenőrzés nélkül. Se app, se útlevél, se a szálláson, se a bérletkiadásnál. Állítólag a nagyobb felvonóknál szúrópróbaszerűen el-el kérik a covid igazolás QR-kódját.

Ma kezdünk síelni, így a pályáról, hüttéről még nincs tapasztalat. De eddig simaliba
2022.01.25. 09:35:42 czepi
Segítségeteket kérem a következő témában. Pénteken a háziorvos pozitív antigén-tesz eredményt mutatott ki ez be is kerül az EESZT-be illetve a Kormányhivatal is elrendelte a karantént. Mivel ez antigén és nem PCR teszt volt így az EESZT-ből nem tudok gyógyultsági igazolást letölteni. Mi ilyenkor a helyzet? A háziorvostól kérhetem a gyógyultsági igazolvány kiállítását és azt fel tudom tölteni majd a Green Pass applikációba vagy mi ilyenkor az eljárás. Előre is köszönöm a segítségeteket.
2022.01.25. 09:52:02 Nircee
@czepi ha jól tudom, antigán gyorstesztre nem kapsz itthon gyógyultságit, csak a pcr-re. Több kollégám is járt így. Én elmennék privátban pcr tesztre.
2022.01.25. 10:20:43 czepi
@Nircee köszönöm de már nem biztos hogy pozitív tesztet produkálok illetve ha igen akkor újra indul a karantén szabály is ha jól tudom.
2022.01.25. 10:24:24 czepi
Orvos által kiállított két nyelvű igazolás orvosi pecséttel a felgyógyulásról és PDF-be feltöltve a Green Pass-ba esetleg működhet?
2022.01.25. 11:00:38 hegyizotya
Szombaton jöttünk haza Ausztriából, Schladmingból. Csak a Grüner Pass-t nézték (határon, bérletpénztárnál), pedig elvileg nekem PCR tesztet is mutatnom kellett volna, mert csak 2 nyugati oltásom van. Személyi igazolványt sem kértek sehol (határon se), bárki EU igazolását beolvastathattam volna az appba. Más megvehette volna helyettem a bérletet másik pénztárnál, stb. Gondolom februárra is marad ez a szokásuk, csak kérdés az app hány oltást néz majd és ad rá zöld pipát. Az FFP2 maszkot nézik, szólnak a lifteknél.
2022.01.25. 11:49:11 czepi
Jó hír a konzuli oldalon található az oszták kormány által kiadott angol és német nyelvű orvosi igazolás, amit ha aláírat az ember az orvossal akkor ugyanúgy elfogadják mint az EESZT-ből lekérhető gyógyultsági igazolást.
2022.01.25. 15:36:39 pistamester
Szasztok!
Valaknek van tapasztalata Skilines buszos francia határátlépésről? 2 Sputnik+ 1Modernám van, a TAC verif szerint zöld vagyok, de a határon mennyire nézik? Tudom, kéne elvben egy antigén gyorsteszt, de ha álpozitív, akkor hivatalosan karantéénba kerülök itthon. Pénteken mennénk.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel #Covid infók síelőknek FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »