Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: nyitnak a közeli szállások, javuló járványhelyzet

2021.12.17. Bata Attila

Mától újabb osztrák tartományokban lehet szállást foglalni. Ezzel lényegében az összes osztrák síterep közelében megnyíltak a kereskedelmi szálláshelyek a vendégek előtt. Szerencsére, biztatóan alakul a járványhelyzet is. Lassan, de biztosan csökkenek a legfontosabb számok.
Schladming-Planai: mától nyitnak a hütték belső részei, valamint holnaptól mind a négy hegy síelhető!
Schladming-Planai: mától nyitnak a hütték belső részei, valamint holnaptól mind a négy hegy síelhető!
A múlt héten a legnagyobb síelős tartomány Tirol nyitotta meg újra a szállásait Vorarlberg tartománnyal együtt. Mától a közelebbi, a magyar síelők szempontjából könnyebben elérhető síterepek szállásai is vendégeket fogadhatnak.

December 17-től megszűnik a korlátozás Alsó-, Felső-Ausztria, Karintia és Stájerország tartományokban.

A romló járványhelyzet miatt az osztrák kormány november 22-én vezetett be korlátozásokat. Ez a síterepeket nem érintette, a felvonók továbbra is üzemelhettek, de szállást nem lehetett foglalni és a hütték csak elvitelre szolgáltak ki.

A korlátozások bejelentésének napján kb. 176 ezer aktív beteget tartottak nyilván, amely november 27-i 182 ezres tetőzés után folyamatosan csökken. A tegnap adatok már "csak" 66 ezret mutatnak.

Ez örömteli szám, de ennél jóval fontosabb a kórházban és különösen az intenzív osztályokon ápoltak száma. Ismeretes, Ausztria az intézkedések szigorát a kórházak kapacitásához igazítja. A "lockdown" bevezetésének napján 2424 beteget kezeltek a kórházakban és 533-at az intenzív osztályokon. Itt természetesen többet kellett várni a javulásra, de lassan tíz napja, december 7-e óta folyamatosan javulnak ezek a számok is. A jó hír, hogy intenzív osztályos betegek száma, tegnap lecsökkent 533-ra, tehát pontosan a lezárások napjának szintjére. A többi kórházban kezelt covidos betegek száma még ennél is jobban mutat. A jelenlegi 1516 fő jóval kevesebb a lezárások előtti 2424-nél.

Ausztriában október utolsó hetében ugrottak meg a számot, a kormány erre válaszul november 22-én szigorított. Mára jelentősen javult a helyzet, a síelés szempontjából fontos Salzburg tartományban már az október közepi értékre csökkent a hétnap alatti megbetegedések napi átlaga.

A statisztikákból az is látszik, hogy a friss megbetegedések száma Salzburg tartományban a 75 év felettiek között a legalacsonyabb, a legnagyobb arányban jelenleg az 5-19 év közötti korosztály fertőződik meg. Helyi szakértő szerint ez jól mutatja, hogy melyik korosztály hányadik oltásán van túl.

Érdekes, hogy novemberben a foglalások és az idei síelés valószínűsége szerint Ausztria nem a legjobb helyen állt, ha a fogadóirodákban létezne ilyen lista. Mára behozta ezt a hátrányát és biztosnak tűnik a síszezon a következő időszakban.

Mától tehát nyitnak a szállodák, ismét lehet kajálni az éttermek belső részein. A síeléshez (és már a szállásokhoz és vendéglőkhöz is) 2G-igazolást kérnek (oltottak és felépültek), és az FFP2-es maszkról se feledkezzünk meg zárt térben.

Ausztria és más országok síterepeire vonatkozó Covid-kalauz itt található, amelyet fontos változások esetén naponta frissítünk.
KOMMENTEK
bitera | 2021.12.17. 09:22
Azert annyit egyböl hozzafüznek, hogy a javulo tendencia a pilanatnyi allapotot irja le. Az itteni hiradasok szerint sok szakertö a mostani pozitiv helyzetet egy rel. rövid, atmeneti idöszaknak, vihar elötti csendnek tekintik. Az omikron varhatoan gyors terjedese miatt nehany heten belül ismet romlo szamokat varnak. Ez persze nem jelenti azonnal egy ujabb lockdown eljövetelet, de elkepzelhetö, hogy bizonyos szektorokra szigoritasokat fognak bevezetni, ha tarthatatlanna valik a helyzet.
PeterGati | 2021.12.17. 19:27
December 20-tól a következő beutazási szabályok lépnek érvénybe:

a.) 2 oltás plusz PCR teszt, ha nincs PCR teszt akkor 10 nap karantén, az ötödik napot követően lehet PCR tesztet csinálniés ha negatív akkor szabadulsz!

b.) vagy 3 oltás és akkor jöhetsz-mehetsz.

Ja, és ez a hazautazó osztrák állampolgárokra és az itt állandó lakcímmel rendelkező külföldiekre is egyaránt vonatkozik!

Forrás: https://www.heute.at/s/knaller-muec...kstein-kuendigt-jetzt-neu...
nemethzsoltlaszlo | 2021.12.18. 01:15
De ha Szputnyik az első 2 oltás a 3-ból, akkor az továbbra is sz@rt ér, ugye? Ebben nincs változás? Azaz a 2 Szputnyik + 1 Pfizer + 1 PCR teszt továbbra sem elég?
PeterGati | 2021.12.18. 04:05
Nem tudom megmondani. Ma megpróbálom kideríteni, de szerintem hétfőn mikor kijön a szabályozás, akkor talán ezt is tisztázza.
Kis Kovi | 2021.12.18. 09:02
Ez bravúros, az ember mindent megtesz, de az utolsó pillanatban mindent felülírnak, még véletlenül sem időben juttatják el az információkat az emberekhez. Persze ennek megvannak utána költség vonzatai is, amit be kell nyelni.
Mindent megtesznek, hogy ellehetetlenüljön az utazás és ezek után még azt várják, hogy visszatérő vendégek legyenek, amikor szívatják a jó embereket!
govány | 2021.12.18. 09:27
A ma reggeli híradások arról szólnak hogy hétfőtől egészségügyi zárlat lesz Ausztriában azaz kijárási tilalom hotelek nem fogadhatnak vendégeket szállodák bezárnak Most akkor hogyan állunk a síterepek szállodái val és a lefoglalt si utakkal?
skioutlet | 2021.12.18. 10:10
Kedves govány!

Keresgéltem a hírek között amit írsz, de nem találom. Belinkelnéd a hírforrást?
skioutlet | 2021.12.18. 11:13
Köszi bitera, ez rendben, de govány bejegyzése, mely szerint:
"A ma reggeli híradások arról szólnak hogy hétfőtől egészségügyi zárlat lesz Ausztriában azaz kijárási tilalom hotelek nem fogadhatnak vendégeket szállodák bezárnak." nincs alátámasztva.
govány | 2021.12.18. 12:42
Téves információn alapult a bejegyzésem! Elnézést! /egy média a ma reggeli szöveges híréhez valószínűleg egy korábbi híradója részletét csatolta, ez okozhatta a félre értést/
gabi9 | 2021.12.18. 14:00
Az nekem most kérdéses, hogy 2 Szputnyik+1 Pfizer-rel kell-e PCR teszt? Ez ugye három oltás, de a szputnyik miatt az osztrákoknál csak egynek számít... ( a 3. előtt antitest vizsgálat megvolt ).

A másik kérdés, hogy a 12 éves gyerekemnek vajon kell-e PCR teszt? Neki is van 2 Pfizer oltása, de harmadikat nem is kaphat.
bitera | 2021.12.18. 15:19
@gabi9: ez egy eleg cinkes kerdes:
1. szerintem hivatalosan 2 vlagyimir szputnyikot + 1 pfizert nem fogadjak el 3 oltasnak.
2. a hataron (eddig) szinte semmit se neztek, ha beutazasnal a Grüner Passt meglobogtatta az ember, egyböl tovabbengedtek, votl, amikor csak annyit kerdeztek, hogy be vagyunk-e oltva.
Ez azonban valtozhat hetfötöl. Mivel szamolnak a magyar situristakkal, akikröl tudjak, h nagy reszben orosz es kinaival vannak oltva, lehet, h jobban utana neznek a dolgoknak. Ezert a tuti megoldas a 72 oranal nem regebbi PCR teszt az oltas melle. Aki nincs oltva/gyogyulva, az amugy se lephetbe meg PCR-rel sem. 12 even aluliakra ez nem vonatkozik, de mivel a te gyermeked 12 eves es csak 2 otlasa van, ezert neki is kell PCR a belepeshez. Amugy azt Ausztriaban is meg lehet csinaltatni, talan meg egyszerübb, olcsobb is...
hovage | 2021.12.18. 17:19
Sziasztok, dec.1.én kaptam az 1. oltásomat, dec.22.-én kapom a 2. pfizert, akkor január 8.-án mehetek Ausztriába?
Lackó | 2021.12.18. 18:10
gabi9 !
Te teljesen jó vagy így.
A 12 éves gyereknek a 2 oltás mellé kell pcr, úgy utazhat.
Bali77 | 2021.12.20. 09:40
Sziasztok! A 12 év alatt gyermeknek PCR teszt sem kell?
sisa88 | 2021.12.22. 08:54
Sziasztok!
Olvasva a kommenteket többen is írták hogy a gyakorlat kissé más mint a szabályok a sputnikosok esetében. Van valakinek tapasztalata arról, hogy a dec. 20-ai szigorítás óta ha csak a 3. Pfizert mutatom, azt elfogadják-e?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.