Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar turistáknak kötelező a teszt Olaszországba utazáshoz

2021.12.15. MTI

Oltottságtól függetlenül, az összes EU-s tagállamból, így a Magyarországról érkezőknek is kötelezővé válik a negatív teszteredmény felmutatása az Olaszországba történő belépéshez december 16-tól - rendelkezett kedden a római egészségügyi miniszter.
Kronplatz
Kronplatz
Roberto Speranza tárcavezető közlése szerint 2021. december 16-tól január 31-ig az Európai Unió országaiból érkezők kizárólag negatív tesztelési eredménnyel léphetnek be Olaszországba.

Azoknak, akik legalább egy adag oltással rendelkeznek, az érkezés előtti 48 órában készült PCR-tesztet, vagy a belépés előtti 24 órában végzett antigén gyorstesztet kell felmutatniuk, negatív eredménnyel.

Az oltás nélküliekre, a negatív teszteredményen túl, ötnapos karantén - kötelezettség is vonatkozik az Olaszországba történt belépést követően. Ezek az intézkedések eddig csak az Európai Unión kívülről érkezőkre voltak érvényesek.

A római kormány március 31-ig meghosszabbította az egészségügyi vészhelyzetet, amelyet először 2020. január végén vezettek be.

Szerdától kötelező az emlékeztető oltás felvétele az oktatásban, az egészségügyben és a rendfenntartásban dolgozók számára.

A kedd esti adatok szerint az utóbbi huszonnégy órában végzett több mint 776 ezer teszten több mint húszezer új beteget szűrtek ki. Egy nap alatt 120 beteg halt meg, ami a hétfői kétszerese, és a legmagasabb halálozási szám május 28. óta.

Az aktív betegek száma kedd estig megközelítette a 300 ezret, kórházban több mint hétezren vannak, intenzív osztályon 863 beteget kezelnek.

A járvány kezdete óta 5,2 millióan betegedtek meg Covid-19-ben, a halottak száma túllépte a 135 ezret Olaszországban.
KOMMENTEK
JaniJuli | 2021.12.15. 05:25
Svájc dec.4-óta minden külföldit kötelez, akár oltott, akár nem, egy belépés előtti negativ covidtesztre, aztán 4-7 nap múlva egy svájcban levett tesztet is kell csináltatni, amiről az igazolást be kell küldeni az illető terület egészségügyi hatóságához. Nézzétek utána. Mi most Samnaunban vagyunk december 4-töl. Az orvosi rendelő fejenként 30 frankért megcsinálta az igazolást.
Brockey | 2021.12.15. 09:04
A cikkhez: tranzitnál is ezek a szabályok érvényesek vajon? Egyébként én ezeket a 24-48 órákat kevesellem, de nagyon. Főleg annak, aki távolra utazik. Franciaországba a 24 órába elég nehéz beleférni, főleg akkor ha valaki mondjuk Debrecenből indul, vagy megalszik egy éjszakát az olaszoknál.
Varghasz | 2021.12.16. 09:54
https://konzuliszolgalat.kormany.hu.../europa-utazasi-tanacsok?...

h. Beutazási feltételek alóli mentesség (ugyanakkor kötelező a PLF adatlap kitöltése, lásd előbb):

akik saját közlekedési eszközzel 36 órán belül átutaznak Olaszország területén, azzal, hogy a 36 óra elteltét követően kötelesek elhagyni az ország területét, vagy alávetni magukat a járványügyi megfigyelésnek és karanténnak;
jcsaba1 | 2021.12.16. 10:41
A Konzuli szolgálat tájékoztatása szerint:

"g. Tranzitálási szabályok: Az olaszországi tranzitálás privát járművel 36 óra időtartamig a járványügyi előírásokra való tekintet nélkül lehetséges. A repülőtéri tranzitzóna elhagyása esetén az olaszországi beutazási és kiutazási szabályok irányadók."

Ha egy turístabusszal átutazunk Olaszországon keresztül (pl Franciaországba), akkor ezek alapján nem kell teszt? A turistabusz az privát busznak minősül?
MZoli1 | 2021.12.16. 12:43
Szóval 2 kínaival + PCR nem tudunk Olaszba menni 😬
Rolitúra | 2021.12.21. 08:34
Aki csak átutazik Olaszországon (mindegy, hogy busz vagy autó), annak nem kell teszt semmilyen esetben sem! Úgy látom, idén sem sokan mennek síleni a digókhoz, biztosan nem kell nekik a bevétel...:(
hamoriarpi | 2022.01.23. 09:16
3x oltott vagyok. A belépéshez jelenleg szükséges 24 órán belüli antigén gyorstesztet csak validált labor végezheti vagy vehetek patikában tesztet, sk elvégzem és elfogadják?
Feb. 5-én megyünk, remélem 31-ével megszüntetik és marad csak a Green/Super Green Pass.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.