Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Járványhelyzet: enyhítések a szlovák szálláshelyeken

2022.02.16. Bata Attila

Mától valamivel könnyebb lesz a helyzet a szlovák szálláshelyeken. A hivatalos változat szerint eddig OP+ rendszerben fogadhattak vendégeket a szállások, mától ez módosul az OTP-rendszerre.
Jasna: remek hóviszonyok, rég volt ekkora hó a Chopokon!
Jasna: remek hóviszonyok, rég volt ekkora hó a Chopokon!
Eddig két oltás vagy a felépülés igazolása mellett még egy kötelező negatív tesztet is kértek a szlovák szálláshelyek. Ez mától megszűnik. Az OTP-rendszerben már 2 oltás vagy felépülés bizonyítása vagy negatív teszt is elég. Utóbbi esetben 72 órás PCR vagy 48 órás antigén.

Szintén változás, hogy mostantól a boltokban sehol sem kérnek igazolást, a nem alapvető cikkeket árusító boltok is fogadhatnak bárkit, és a nyitvatartásuk is meghosszabbodott.

A sípályákon marad az OTP rendszer, ezzel a szlovák szabályozásban végre ugyanazok a feltételek vonatkoznak a síelésre, mint a szállásadókra, ahogy a szlovák vendéglátók már régóta várták.

Újabb változás, hogy a legszigorúbbnak számító OP+ rendszerben enyhítettek a betegségből felépültek számára. A korábbi változat szerint (a január 19-i), a 180 nappal korábban megbetegedetteknek egy oltás és egy negatív teszt volt szükséges, hogy OP+ rendszerű szolgáltatásokat vegyenek igénybe, mostantól már nem kell oltás számukra.

A szlovák rendszereket leíró összefoglaló korábbi cikkünket ennek tükrében frissítettük.

Sokan azzal számolnak, hogy márciusra már jelentősebb enyhítések várhatók.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Wellness Hotel Bystrá csillagcsillagcsillag
A Wellness Hotel Bystrá*** az Alacsony-Tátrában, számos népszerű sípálya közelében található: Myto 2 km, Tále 3 km, Chopok dél 9 km. 2000 m² wellness részleggel és gyerekbarát szobákkal várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.