Hatalmas szél dobálta a sílift kabinját a Magas-Tátrában

2022.02.23. Bata Attila

Mostanában túl sok gondot okoz a szél az európai síterepeken. Szinte nincs olyan ország, ahol hosszabb-rövidebb időre ne kellene leállítani az ülőlifteket. Tegnap a Magas-Tátra egyik kabinosában lehetett szörnyű érzésük a szélben hánykódó lift utasainak.
h i r d e t é s
Drámai lett a helyzet tegnap délután a Tátralomnic és a Kő-pataki-tó között közlekedő lift kabinjában. Az egyik kabinban ragadt utas elmondása szerint 15 óra után nem sokkal a kabin leállt a szélben, majd nagyon lassan megindult felfelé. Nem lehetett könnyű az utasok helyzete, kisebb gyerekeket igencsak nyugtatni kellett.
A síterep térképe
A síterep szóvivőjének beszámolója egybevág az utasokéval. A hirtelen széllökések miatt a biztonsági rendszer leállította a liftet, amelyet lassú sebességgel újra indítottak. A lenti részről (A lift) az utasokat a középállomásnál (Start) kiszállították, a fenti részen (B lift) a többieket pedig a hegyállomáson, a tó mellett.

Az utasokat a középállomásról ratrakokkal és motoros szánokkal vitték le a völgybe. A Kő-pataki-tó állomáson megvárták még enyhül a szél, és az utasok a személyzettel együtt 16:50 után indultak le a felvonóval. 

Frissítés

Sajnos, a korábban a Facebookról befűzött videót eltávolították, így már nem elérhető.
KOMMENTEK
minerel | 2022.02.24. 10:06
hova lett a video?
Bata Attila | sielok.hu | 2022.02.24. 12:16
sajnos, az eredeti videót eltávolították, így már nem elérhető

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Biela Voda panzió
A Biela Voda panzió Kakaslomnic településen található nyugodt környezetben, a Magas-Tátra lábánál, Tátralomnic síterepétől 10 km-re. A családias kis panzió kényelmes szobái zuhanyzós fürdőszobával és WC-vel felszereltek. Minden szobában található: LCD TV, hűtőszekrény, WiFi internet.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vila Park panzió
Panzió magyarul beszélő személyzettel Tátralomnic központjában, 650 méterre a sípályáktól. Kétágyas és családi szobák reggelivel, vagy félpanzióval, szauna, wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.