Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas szél dobálta a sílift kabinját a Magas-Tátrában

2022.02.23. Bata Attila

Mostanában túl sok gondot okoz a szél az európai síterepeken. Szinte nincs olyan ország, ahol hosszabb-rövidebb időre ne kellene leállítani az ülőlifteket. Tegnap a Magas-Tátra egyik kabinosában lehetett szörnyű érzésük a szélben hánykódó lift utasainak.
Drámai lett a helyzet tegnap délután a Tátralomnic és a Kő-pataki-tó között közlekedő lift kabinjában. Az egyik kabinban ragadt utas elmondása szerint 15 óra után nem sokkal a kabin leállt a szélben, majd nagyon lassan megindult felfelé. Nem lehetett könnyű az utasok helyzete, kisebb gyerekeket igencsak nyugtatni kellett.
A síterep térképe
A síterep térképe
A síterep szóvivőjének beszámolója egybevág az utasokéval. A hirtelen széllökések miatt a biztonsági rendszer leállította a liftet, amelyet lassú sebességgel újra indítottak. A lenti részről (A lift) az utasokat a középállomásnál (Start) kiszállították, a fenti részen (B lift) a többieket pedig a hegyállomáson, a tó mellett.

Az utasokat a középállomásról ratrakokkal és motoros szánokkal vitték le a völgybe. A Kő-pataki-tó állomáson megvárták még enyhül a szél, és az utasok a személyzettel együtt 16:50 után indultak le a felvonóval. 

Frissítés

Sajnos, a korábban a Facebookról befűzött videót eltávolították, így már nem elérhető.
KOMMENTEK
minerel | 2022.02.24. 10:06
hova lett a video?
Bata Attila | 2022.02.24. 12:16
sajnos, az eredeti videót eltávolították, így már nem elérhető

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.