Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hatalmas szél dobálta a sílift kabinját a Magas-Tátrában

2022.02.23. | Szerző: Bata Attila
Mostanában túl sok gondot okoz a szél az európai síterepeken. Szinte nincs olyan ország, ahol hosszabb-rövidebb időre ne kellene leállítani az ülőlifteket. Tegnap a Magas-Tátra egyik kabinosában lehetett szörnyű érzésük a szélben hánykódó lift utasainak.
h i r d e t é s
Drámai lett a helyzet tegnap délután a Tátralomnic és a Kő-pataki-tó között közlekedő lift kabinjában. Az egyik kabinban ragadt utas elmondása szerint 15 óra után nem sokkal a kabin leállt a szélben, majd nagyon lassan megindult felfelé. Nem lehetett könnyű az utasok helyzete, kisebb gyerekeket igencsak nyugtatni kellett.
A síterep térképe
A síterep szóvivőjének beszámolója egybevág az utasokéval. A hirtelen széllökések miatt a biztonsági rendszer leállította a liftet, amelyet lassú sebességgel újra indítottak. A lenti részről (A lift) az utasokat a középállomásnál (Start) kiszállították, a fenti részen (B lift) a többieket pedig a hegyállomáson, a tó mellett.

Az utasokat a középállomásról ratrakokkal és motoros szánokkal vitték le a völgybe. A Kő-pataki-tó állomáson megvárták még enyhül a szél, és az utasok a személyzettel együtt 16:50 után indultak le a felvonóval. 

Frissítés

Sajnos, a korábban a Facebookról befűzött videót eltávolították, így már nem elérhető.
2022.02.24. 10:06:33 minerel
hova lett a video?
2022.02.24. 12:16:11 Bata Attila | sielok.hu
sajnos, az eredeti videót eltávolították, így már nem elérhető
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »