Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Tátralomnic - Tatranská Lomnica
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 888 - 2190 m
Szintkülönbség 1302 m
Sípályák hossza 11,8 km
Liftek száma 9
5,4 km
5,2 km
1,2 km
Húzólift
2
Ülőlift
4
Kiskabinos lift
2
Nagykabinos lift
1
Síszezon: 2023.12.09. – 2024.04.14.
Budapest: 388 km, 4 óra Útvonalterv
A síbérlet ára naponta változik, napijegy max 55 EURKedvezményes síbérlet
Régióbérlet: Gopass Card
Értékelés:
3.7 (1043)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Tátralomic (szlovákul: Tatranska Lomnica) tradicionális tél-nyári üdülőhely, a legmagasabban fekvő síterep Szlovákiában. Legmagasabb síelhető pontja 2190 méteren van, innen egészen 900 méteres magasságig le lehet csúszni, tehát a szintkülönbség is jelentős!

A síközpont Tátralomnic és "Start" állomás közötti része kezdőknek ideális terület, míg az efölötti rész gyakorlottabb sízőknek ajánlott. Az elmúlt években jelentős fejlesztések történtek itt mind az infrastruktúrát (liftek, parkolók), mind a kiszolgálóépületeket, mind a sípályákat tekintve (új pályák kialakítása, meglévő pályák szélesítése, hóágyú-rendszer telepítése/fejlesztése).

A 2010/11-es és a 2011/12-es síszezonra 6 és 8 személyes ülőlifteket építettek, melyek az alsó, kék pályákat szolgálják ki! 2013 végére lebontották a régi kiskabinos liftet a Start középállomás és a Kőpataki-tó között, ezzel egy időben egy új, nagy kapacitású 15 fős kabinos liftet adtak át.

A legfelső részen (a Lomnici-nyereg és a Kőpataki-tó között) egy nagyon meredek, fekete jelzésű pálya van, csak nagyon jól sízőknek ajánljuk. A legfelső, kétszemélyes ülőlifttel ellátott szakasz nem ritka, hogy még áprilisban is üzemel!

A Lomnici-csúcsot, amely Szlovákia, a Tátra és egyben az egész Kárpátok második legmagasabb pontja - a Kőpataki-tó állomástól (Skalnaté Pleso, 1.751m) egy kis kabinos felvonóval lehet csak megközelíteni, de ez csak ideális időjárási viszonyok közt üzemel, valamint a csúcsról nem lehet lesíelni! A síbérlettel ezt a liftet nem lehet igénybe venni, külön jegyet kell rá váltani, amely online is lehetséges, így a sorban állás a pénztárnál elkerülhető. A csúcson 50 percet tartózkodhatnak a vendégek, ahonnan szép időben megcsodálhatják a Lengyel-Tátra, az Alacsony-Tátra, vagy akár a Mátra és Bükk domborulatait is!
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-13°C
-4°C
Holnap
-12°C
-5°C
Holnapután
-12°C
-7°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
SZÁLLÁSOK
Összesen 5 db szállás
Apartman (1) 
Panzió (2) 
Hotel**** (3) 
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.