Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tátralomnic - Tatranská Lomnica témájú cikkeink

2022.06.22.
Külföldi bobpályák a környező országokban
A környező országokban is sok helyen találhatunk nyári bobpályákat, összeállításunkban a viszonylag közeli pályákat gyűjtöttük össze. A bobozás nagy élmény minden gyereknek és "örök gyereknek", érdemes beiktatni a nyári programba!
2022.03.31.
Szlovákiában havazással indul az április a hegyekben
A kellemesen tavaszias napok után Szlovákiában is hidegebbre fordul az időjárás és a hegyekben a hétvégén ismét beköszönt a tél. Még találunk nyitvatartó síterepeket, de értelemszerűen egyre csökken a számuk.
2022.03.14.
Új rekord a Tátrában: síelés 174,57 km/órás sebességgel
Megdőlt a gyorsasági síelés sebességi rekordja a Magas-Tátrában, a Tátralomnic feletti részen. A Lomnici-nyeregből induló fekete pályán a szlovák Michal Bekeš közel 175 km/órás sebességgel repesztett le.
2022.02.23.
Hatalmas szél dobálta a sílift kabinját a Magas-Tátrában
Mostanában túl sok gondot okoz a szél az európai síterepeken. Szinte nincs olyan ország, ahol hosszabb-rövidebb időre ne kellene leállítani az ülőlifteket. Tegnap a Magas-Tátra egyik kabinosában lehetett szörnyű érzésük a szélben hánykódó lift utasainak.
2022.02.04.
A tátrai szállásadók elégedetlenek a járványügyi szabályokkal
Szlovákiában alacsony forgalmat bonyolítottak le a szálláshelyek januárban. A szállásadók szerint a mostani szabályok komplikáltak és nincs bennük logika. Mást kérnek például a síeléshez és mást a szállásfoglaláshoz.
2022.01.27.
Magas-Tátra: megnyitják a fekete pályát a Lomnici-nyeregben!
Szombaton, vagyis január 29-én ismét síelőket fogadhat Szlovákia egyik legismertebb fekete pályája, amely a Tátralomnic felett található Lomnici-nyeregből vezet le a Kőpataki-tóhoz.
2021.11.25.
Szlovákia: a síterepek a lezárás alatt is készülnek a nyitásra
Csütörtöktől kéthetes lezárás lépett érvénybe Szlovákiában, amely a síterepeken is megtiltja az üzemeltetést. A zárlatot a síterepek nagy része hóágyúzással és a pályák előkészítésével tölti, egy esetleges december 9-i nyitás nagyjából egyezik a korábbi évek gyakorlatával.
2021.09.22.
Már 10 síterepre érvényes a Gopass szezonbérlet
Az eredetileg a szlovák, illetve cseh síterepekre érvényes Gopass szezonbérlet mostanra már négy országban és 10 síterepen használható.
2021.08.31.
Havazással búcsúzik a nyár a Magas-Tátrában
Napok óta havazik a Magas-Tátra tetején, tegnap reggelre a Lomnici-csúcson 24 centiméter vastagra hízott a hótakaró. Lehet mondani, hogy az augusztusi havazás nem ritkaság a Tátrában, de azt is vegyük figyelembe, hogy az előző három évben (2018-ban, 2019-ben és 2020-ban) augusztusban sosem alakult ki összefüggő hótakaró a csúcson.
2021.05.05.
Nyit a Lomnici-nyereg, remek májusi hóhelyzet a Tátrában
A mostani hétvégén továbbra is három síterepen lehet síelni északi szomszédunknál. Májushoz képest remek hóviszonyokkal, és a tervek szerint május 9-ig biztosan üzemelnek a pályák Szlovákiában.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »