Menü ≡

Tátralomnic - Tatranská Lomnica témájú cikkeink

2021.01.19.
Lavina: biztonságosabbá vált a Magas-Tátra
Lavinaveszély szempontjából jóval biztonságosabbá válhat az idei szezontól a Magas-Tátra legmeredekebb sípályája, a Lomnici-nyereg alatti rész. Itt található a "híres" fekete pálya, valamint mellette egy olyan rész, ahol kedvező hóviszonyok esetén a freeride síelők szeretnek lejönni.
2020.11.22.
A Tátrában és a többi szlovák síterepen már hóágyúznak
Hétvégére a szlovák hegyekbe is megérkezett a hideg. Péntektől folyamatosan üzemelték be az ország síterepei a hóágyúkat. A szezonnal kapcsolatban természetesen sok a bizonytalanság, de a vendéglátók elképzelni sem tudják, hogy idén elmaradhat a síszezon.
2020.10.15.
Lomnici-csúcs: 38 cm, Chopok: 20 cm hó csütörtök reggel!
Tegnap és ma reggel is folytatódott a szezon első havazása az alacsonyabban fekvő szlovák síterepeken. Most nemcsak a Magas- és az Alacsony-Tátrában havazott, hanem fehér lett pl. Vrátna, Donovaly, Sachticky vagy Rózsahegy lejtői is.
2020.09.29.
Havazott a Magas-Tátrában! Fehér a Lomnici-csúcs
Ma reggelre Szlovákia legmagasabb részeit is elérte a havazás. A Magas-Tátrában körülbelül 1900 méteres magasság felett lett fehér a táj. A Lomnici-csúcs meteorológiai állomása 4 cm havat mért kedd reggel.
2020.07.07.
Rövid ideig tél: havazott a Magas-Tátrában
Egy napra ismét tél lett a legmagasabb szlovák hegységben. Kedd reggelre 4 cm hó hullott a Lomnici-csúcson.
2020.05.01.
50 nap után újraindították az ülőlifteket a Tátrában
A szlovákiai enyhítések egyik jele, hogy május 1-től ismét járhatnak az ülőliftek és egyéb felvonók az Alacsony- és a Magas-Tátrában.
2020.04.07.
Gopass: szezonbérlet akció a Tátra legjobb síterepeire
Az évek óta sikeres szlovákiai GoPass szezonbérlet akció idén is folytatódik: az alap bérlettípus 4 szlovákiai síterepre (Chopok-Jasná, Tátralomnic, Csorba-tó, Ótátrafüred), érvényes, míg a prémium verzió további 2 osztrák (Mölltal és Ankogel) és 1 lengyel (Szczyrk) síközpontban használható fel.
2020.02.07.
Magas-Tátra: nyit a legmeredekebb fekete pálya!
A Tátrában rengeteg hó hullott az előző időszakban, így szombaton megnyílik a nagyközönség előtt Szlovákia egyik legmeredekebb fekete pályája, amely a Lomnici-nyeregből vezet lefelé.
2020.01.23.
Nőtt a sífutópályák hossza a Magas-Tátrában
Bővítették a sífutásra alkalmas terepeket a Magas-Tátrában. Huszonkilenc helyett idén negyvenkilenc kilométernyi sífutó pályával készültek a szezonra.
2020.01.23.
150 fő résztvételével zárult az idei Hórukk Sífesztivál
Immáron 18. alkalommal került megrendezésre a Hórukk Sífesztivál, melynek ezúttal is a szlovákiai Tátralomnic szolgált helyszínéül.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »