Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
Kamil01 profillapjaFérfiProfi síelőKezdő snowboardosRegisztráció időpontja: 2009.12.31.
Név: Makra Péter
Életkor: 72 éves
Foglalkozás: nyugalmazott minisztériumi vezető főtanácsos; mérnökszakértő.
Lakóhely: Szeged
Sítudás: Profi
Snowboardtudás: Kezdő
Bemutatkozás
Több, mint ötven éve sielek; az erdélyi Nagyszebenben (Sibiu) lakó rokonaimtól tanultam meg sielni Erdély változatos és gyönyörű hegyeiben, a Fogarasi- és Szebeni-havasokban, a Páring-, a Retyezát- és a Vulkán hegységekben; ahová napjainkban is vissza-visszajárok. Időközben atlétikai-, tájékozódási futó- és sí segédedzői-, versenybírói szakképesítéseket is szereztem. Több, mint tizenöt évig mellékfoglalkozásban saját tulajdonú sportszervizemben szereltem és javítottam a sífelszereléseket, korcsolyákat, tenisz-, tollas- és squashütőket; emellett igen sok sítábort vezettem itthon és Európa gyönyörű síterepein. Emellett több ezer gyermeket, fiatalt és felnőttet tanítottam meg a biztonságos síelés alapelemeire, a haladók tudását pedig tovább csiszolgattam.
15-20 évig edzőként is dolgoztam. A magyar mozgássérült sportot és Nagypál István négyszeres paraolimpikon, VB- és EB bronzérmes, kétszeres paraolimpiai negyedik helyezett, "Fáklya Világjátékok"-on kiemelkedően eredményes sokszoros magyar bajnok élsportoló (1500 m-es síkfutásban és 5000 m-es cross-country terepfutásban volt rendkívül sikeres versenyző) felkészülését segítettem hosszú évekig. Sportedzői- és sportvezetői tevékenységemet 1996-ban az USA-ban az Atlantai Paraolimpián Juan Antonio Samaranch NOB Elnök Úr kitüntetésével és ajándékaival fejeztem be.
Korábban több hazai- és külföldi (Ausztria, Románia) síversenyen szereztem dobogós helyeket. Legutóbbi eredményeim: 2009-ben a Joglland Síközpontban Wenigzellben és 2010-ben Mönichwaldban, 2011-ben pedig Eplényben óriásműlesiklás szeniorbajnok lettem. Wenigzellben Szombathely M. J. Város 2010 évi síbajnokságán óriásműlesiklásban ezüstérmet nyertem.
2008 tavaszán 30 nap alatt Szegedről indulva kerékpárral közel 3700 km-t megtéve eljutottam Európa legnyugatibb pontjáig, a portugáliai Roca-fokig. 2009-ben a II. Magyarországi Szenior Sportjátékokon különböző sportágakban 3 ezüst- és 4 bronzérmet szereztem. 2010 nyarán és őszén hosszabb ideig Észak-Indiában, Nyugat-Tibetben dolgoztam. Eközben minden szabadidőmet a himalájai hosszútávú túrakerékpározásra töltöttem. Kétszer felkerekeztem a világ legmagasabban fekvő gép- és emberi erővel hajtott járművel elérhető hágójára, a Khardung-La-ra. (5.606 m.) Kerékpár- és gyalogtúrázva megismertem több, mint harminc gyönyörű himalájai budddhista kolostort is. Társammal a Kis-Khardung csúcsra másztunk fel 6.183 m. magasságra. 2010. december 17.-én a LEDeG-SEEDS India csoportban elnyertem az Indiai Köztársaság legmagasabb erkölcsi elismerését, a "CNN-IBN 2010. Év Indiai Embere Díj"-at is. A síelés számomra olyan természetes, mint a levegővétel, örök barátság és rengeteg élmény fűz hozzá. Óriási élményem, hogy Vajda Attila C-1000 m.-es olimpiai arany- és bronzérmes és 2-2-szeres VB arany- és ezüstérmes és egyszeres VB bronzérmes kenus barátom ( http://www.youtube.com/watch?v=R_M-BX5NlYI ) és Vécsi Viktor; Attila és Janics Natasa kajak-kenu edzőjének személyi síedzője lehettem.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »