Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Kamil01 Sítudás: profi Snowboard tudás: kezdő
75 éves | Szeged | 14 éve tag
INFÓK
SÍTEREP ÉRTÉKELÉSEK
FOTÓALBUMOK
Bemutatkozás
Több, mint hatvankét éve síelek; az erdélyi Nagyszebenben (Sibiu) lakó rokonaimtól tanultam meg a technikáját Erdély változatos és gyönyörű hegyeiben, a Fogarasi- és Szebeni-havasokban, a Páring-, a Retyezát- és a Vulkán hegységekben; ahová napjainkban is gyakran vissza-visszajárok. Időközben atlétikai-, tájékozódási futó- és sí segédedzői-, versenybírói szakképesítéseket is szereztem. Több mint tizenöt évig mérnöki munkám mellett mellékfoglalkozásban saját tulajdonú szegedi sportszervizemben szereltem és javítottam a sífelszereléseket, korcsolyákat, tenisz-, tollas- és squashütőket; emellett igen sok sítábort vezettem itthon és Európa gyönyörű síterepein. Hozzávetőleg több mint ezerötszáz gyermeket, fiatalt és felnőttet tanítottam meg a biztonságos síelés alapelemeire, a haladók tudását pedig tovább csiszolgattam.
Emellett 15-20 évig edzőként is dolgoztam. A magyar mozgássérült sportot és Nagypál István négyszeres paraolimpikon, VB- és EB bronzérmes, kétszeres paraolimpiai negyedik helyezett, "Fáklya Világjátékok"-on kiemelkedően eredményes sokszoros magyar bajnok élsportoló (1500 m-es síkfutásban és 5000 m-es cross-country terepfutásban volt rendkívül sikeres versenyző) felkészülését segítettem. Sportedzői- és sportvezetői tevékenységemet 1996-ban az USA-ban az Atlantai Paraolimpián Juan Antonio Samaranch NOB Elnök Úr kitüntetésével és ajándékaival fejeztem be.
Korábban több hazai- és külföldi (Ausztria, Románia) síversenyen szereztem dobogós helyezéseket. Néhány eredményem a teljesség igénye nélkül: 2009-ben a Joglland Síközpontban Wenigzellben és 2010-ben Mönichwaldban, 2011-ben pedig Eplényben óriásműlesiklás szeniorbajnok lettem. Eplényben a Magyar Honvédség síversenyén kategóriámban többször is győztem, illetve dobogós helyezett voltam. Várpalota város síversenyén harmadik helyezett voltam, míg Wenigzellben Szombathely M. J. Város 2010. évi síbajnokságán óriásműlesiklásban ezüstérmet nyertem. Legutóbbi eredményeim: 2022.-ben az Országos Szeniorbajnokságon második helyezett, míg ugyanezen évben Románia legnagyobb multú és presztizsű és legnagyobb létszámú síversenyén, az 51. Cupa Veteranilor-on a Déli-Kárpátokban, a Strázsán harmadik helyezett voltam óriásműlesiklásban.
2008 tavaszán kevesebb, mint egy hónap alatt Szegedről indulva kerékpárral közel 3.800 km-t megtéve eljutottam Európa legnyugatibb pontjáig, a portugáliai Roca-fokig. 2009-ben a II. Magyarországi Szenior Sportjátékokon különböző sportágakban 3 ezüst- és 4 bronzérmet szereztem. 2010 nyarán és őszén hosszabb ideig Észak-Indiában, Nyugat-Tibetben, Ladakban dolgoztam. Eközben minden szabadidőmet a himalájai magaslati és hosszútávú túrakerékpározásra töltöttem el. Kétszer felkerekeztem a világ legmagasabban fekvő gép- és emberi erővel hajtott járművel elérhető hágójára, a Khardung-La-ra. (5.606 m.), ebből az első az I. Leh-Khardung-la Himalájai Hegyikerékpáros Verseny keretében történt, ahol én voltam a legidősebb versenyző. Kerékpár- és gyalogtúrázva megismertem több, mint harmincöt gyönyörű himalájai budddhista kolostort is. Társammal a Kis-Khardung csúcsra másztunk fel 6.183 m. magasságra. Kislétszámú projektcsapatom kiemelkedő eredményeit az Indiai Állam is értékelte, mert 2010. december 17.-én a LEDeG-SEEDS India csoportban megosztva elnyertem az Indiai Köztársaság legmagasabb erkölcsi elismerését, a "CNN-IBN 2010. Év Indiai Embere Díj"-at is. Ezt követően 2011.-ben egy hónapig India több államában különféle projektmunkákon dolgoztam. 2017.-ben is több mint hat hónapig ismét a Nyugat-Himalájában, Ladakban éltem és dolgoztam 3.860 m.-es t.sz.f. magasságon, a Matho lámakolostorban a The Matho Museum Project nemzetközi specialistái között tervezőként és műszaki projektmenedzserként. Indultam és teljesítettem a rövidebb, szenioroknak és fiataloknak megrendezett versenytávot is a 2017. évi Ladak Maratonon, a világ legmagasabb, 3.505- és 3.890 méteres t.sz.f. magassága között vezetett versenypályáján.
A síelés számomra olyan természetes, mint a levegővétel, örök barátság és rengeteg élmény fűz hozzá. Óriási élményem, hogy Vajda Attila C-1000 m.-es olimpiai arany- és bronzérmes és 2-2-szeres VB arany- és ezüstérmes és egyszeres VB bronzérmes kenus barátom (
http://www.youtube.com/watch?v=R_M-BX5NlYI ) és Vécsi Viktor (aki Vajda Attila és Janics Natasa kajak-kenu edzője volt akkor) személyi síedzője lehettem.
Adataim
Név Makra Péter Regisztrált 2009.12.31.
Életkor 75 éves Lakóhely Szeged
Sítudás Profi Snowboard tudás Kezdő
Foglalkozás Nyugalmazott minisztériumi vezető főtanácsos; MMK és IM. mérnökszakértő, megújuló energetikai specialista, műszaki ellenőr.    
Fotóalbumok (1)
Kamil01 az alábbi 1 fotóalbumot töltötte fel
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.