Franciaország
3 völgy - Trois Vallées
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1100 - 3230 m
Szintkülönbség 2130 m
Sípályák hossza 600 km
Liftek száma 157
312 km
216 km
72 km
Húzólift
59
Ülőlift
59
Kiskabinos lift
34
Nagykabinos lift
3
Vonat
2
Síszezon: 2022.11.26. – 2023.05.08.
A síterep nyitva van. 562 km pálya és 157 lift üzemel. Részletek
Budapest: 1337 km, 13 óra 17 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 72 EURGyerek napijegy: 57.60 EURKedvezményes síbérlet
Régióbérletek: Epic Pass, Ski a la Carte
Értékelés:
4.8 (572)
Értékelők listája ›
Síelj a világ legnagyobb síterepén, a 3-völgyben!
Foglalj szállást Les Menuires-ben!
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
A Trois Vallées (ejtsd: troávállé) nevű fantasztikus sírégió a világ legnagyobb teljes egészében összefüggő pályarendszere, ami 600 kilométernyi sípályát jelent. A három völgy tulajdonképpen négy: Courchevel, Meribel, Les Menuires, és az ez utóbbi felett 2300 m-en fekvő Val Thorens. A völgyekben több síközpont található, apartmanházak és chalet-k tömegével. Ezeken a településeken rengeteg bolt, étterem, bár, és egyéb szórakozási lehetőség áll rendelkezésre. St. Martin de Belleville(ejtsd kb: szanmartan) a 3-völgy régió egyetlen olyan települése, ami nem mesterséges síváros, hanem egy igazi, élő francia hegyi falu, farmerekkel, állattenyésztő gazdaságokkal, családi sajtüzemekkel, autentikus éttermekkel. Itt is vannak pályaszállások.

A síterep hatalmas, de a pályák nagyon jól ki vannak táblázva, melyek mutatják, melyik völgy felé melyik pálya visz le. A három fő völgyet határozott gerincek választják el egymástól. A Courchevel és Meribel közti gerincen mindössze két helyen lehet átkelni (Saulire, Col de la Loze), míg Meribel és Les Menuires között hat olyan hely van, ahonnan mindkét irányban lecsúszhatunk. A terep két kulcspontja a Saulire nevű, 2738 m magas csúcs (fő összeköttetési pont Courchevel és Meribel közt) és a Mont de la Chambre, ahonnan Meribel, Les Menuires és Val Thorens felé indulhatunk el.

A sírégió új büszkesége a 2021/22-es szezontól az új 10 személyes kabinos felvonó, mely Les Menuires völgyéből 8 perc alatt teszi meg az ezer méteres szintkülönbséget és repít fel a 2804 méteres la Masse csúcsra. Itt egy óriási 800 nm-es kilátóterasz is létesült a felső állomáson, káprázatos körpanorámával. Ide kirándulók is feljöhetnek, a csúcson étterem is található. Piros és kék pályák vezetnek a völgybe, összesen több mint 5-7 km hosszan lehet ereszkedni, több variációban. Érdemes itt kipróbálni a Fred Covili-ről, Menuires síbajnokáról elnevezett igen jó piros pályát.

A 3-völgyben legalább olyan népszerűek az offpiste lehetőségek, mint a kezelt sípályák. A La Masse csúcsról a Liberty Ride ajánlott a freeride kedvelőinek, de számtalan karcolható mélyhó van a síterep minden részén. A Lac Noir felvonó tetejéről a vállalkozó kedvű tapasztalt sízők - nem jelzett terepen - végigmehetnek a gyönyörű Les Encombres völgyön.

A síterep legszebb része Val Thorens, ahol több olyan felvonó is van, amely 3000 méter fölé visz. Nem szabad kihagyni a 3200 m magas Cime de Caron meglátogatását, ahonnan gyönyörű körpanoráma nyílik. Innen indul az egész terep leghosszabb pályája, a 12 km hosszú Col de l'Audzin nevű piros, valamint a leghosszabb fekete, a 6 km hosszú Combe de Caron, mindkettőn 1400 m a szintkülönbség. Természetesen a snowboardosok is rengeteg nekik való speciális terepet, boardercross pályákat és több funparkot találnak, a sífutókat pedig mintegy 130 km-nyi sífutópálya várja.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-12°C
-2°C
Holnap
-8°C
-1°C
Holnapután
-8°C
1°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
Hóréteg 140 - 190 cm
Lift üzemben 157/157
Pálya üzemben562 km
Utolsó havazás 2023.03.19.
Részletes hójelentés
FOTÓK
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.