Szlovákia
Chopok - Jasná
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 943 - 2004 m
Szintkülönbség 1061 m
Sípályák hossza 44,5 km
Liftek száma 18
19,2 km
17,9 km
7,4 km
Húzólift
5
Ülőlift
8
Kiskabinos lift
5
Síszezon időszaka: 2022.12.03. – 2023.05.01.
A síterep nyitva van. 43,2 km pálya és 15 lift üzemel. Részletek
Budapest: 268 km, 3 óra 58 perc Útvonalterv
A síbérlet ára naponta változik, napijegy max 65 EURKedvezményes síbérlet
Régióbérlet: Gopass Card
Értékelés:
3.9 (2410)
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Jasná Szlovákia legnagyobb összefüggő pályarendszerével rendelkező síközpontja, ahol egy évben 150 napig is tarthat a szezon. Nevét a ragyogó napsütésről (jasná = világos) kapta. A síterep az Alacsony-Tátra központi részén fekszik, az északi oldal völgyállomása Liptószentmiklóstól (Liptovsky Mikulás) 15 kilométerre van, a déli oldal Magyarországról még gyorsabban elérhető.

A kabinos liftekkel összekötött Chopok (ejtsd: hopok) észak és dél az elmúlt évek fejlesztési programjainak köszönhetően az Alacsony-Tátra és egyben Szlovákia legkedveltebb síterepe lett. A fejlesztés egyik fő iránya a felvonók cseréje és fejlesztése volt. Az ország leghosszabb pályarendszerét folyamatosan karbantartják, a közel 50 km-es pályarendszer több, mint felét mintegy 400 db hóágyú látja el mesterséges hóval. Esti síelésre Jasná-Biela Put oldalon van lehetőség 2600 m hosszan.

Mindössze 20 méterrel a Chopok 2024 méter magas csúcsa alatt, a Rotunda nevű hipermodern épületben találkoznak az északi és déli oldal kabinos liftjei, ahol étterem, bár és nagy napozóterasz található. Szép idő esetén pazar kilátás tárul elénk a Magas-Tátra havas hegycsúcsaira és az Alacsony-Tátra hegyvonulataira, ez a legnépszerűbb fotópont.

A déli Chopok lejtőit inkább haladó síelőknek, valamint a freeride szerelmeseinek is ajánljuk. A síközpont kiváló terepadottságokkal rendelkezik, igazi kihívást jelentő meredek pályákat is találunk itt. A lesiklópályák tengerszint feletti magassága 1080-2000 méter. Ez Szlovákia egyik leghóbiztosabb terepe, a felső pályái egészen áprilisig síelhetőek.

Ha gépkocsival közelítjük meg a déli oldalt, a Srdiecko szállónál található alagsori fizetős parkolóban hagyhatjuk a járművet. Ez azonban nagyon hamar megtelik, ezért érdemesebb a Krupován kialakított nagy parkolót megcélozni, innen egy átszállással el is érhető a csúcs! Hétvégeken, ünnepnapokon és a főszezonban azonban ajánlott viszonylag korán érkezni, mert még a nagyobb parkolóhely is hamar tele lehet.

Jasnán található, Szlovákia legjobb funparkja: a freestyle kedvelői fém korlátokat, boxokat és ugratókat használhatnak különféle nehézségi fokban az Otupné pálya oldalán, a kabinos lift alatti részen.

Jasna vezette be először a dinamikus árazást, a Gopass kártyával lehet vásárolni kedvezményesen síbérletet. A síközpontban hegyimentő-szolgálat működik. A sízőket minden igényt kielégítő szolgáltatások várják; sí- és snowboardiskola, síszervizek, kölcsönző, fedett uszoda, fitnesz-központ, szauna, szórakozóhelyek, diszkó, parkoló és pályaközeli szállások, nagy választékban.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-14°C
-3°C
Holnap
-12°C
-2°C
Holnapután
-14°C
-7°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
Hóréteg 30 - 100 cm
Lift üzemben 15/18
Pálya üzemben43,2 km
Utolsó havazás 2023.01.21.
Részletes hójelentés
SZÁLLÁSOK
Összesen 20 db szállás
Apartman (9) 
Ifjúsági/Sportszállás (3) 
Üdülőház/Hütte (8) 
Panzió (2) 
Hotel*** (7) 
Hotel**** (4) 
Magánszállás (1) 
FOTÓK
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.