Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Chopok - Jasná
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 943 - 2004 m
Szintkülönbség 1061 m
Sípályák hossza 44,5 km
Liftek száma 19
19,2 km
17,9 km
7,4 km
Húzólift
6
Ülőlift
8
Kiskabinos lift
5
Síszezon: 2023.12.02. – 2024.05.05.
Budapest: 268 km, 4 óra Útvonalterv
A síbérlet ára naponta változik, napijegy max 67 EURKedvezményes síbérlet
Régióbérlet: Gopass Card
Értékelés:
3.9 (2492)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
h i r d e t é s
BEMUTATÁS
Jasná Szlovákia legnagyobb összefüggő pályarendszerével rendelkező síközpontja, ahol egy évben 150 napig is tarthat a szezon. Nevét a ragyogó napsütésről (jasná = világos) kapta. A síterep az Alacsony-Tátra központi részén fekszik, az északi oldal völgyállomása Liptószentmiklóstól (Liptovsky Mikulás) 15 kilométerre van, a déli oldal Magyarországról még gyorsabban elérhető.

A kabinos liftekkel összekötött Chopok (ejtsd: hopok) észak és dél az elmúlt évek fejlesztési programjainak köszönhetően az Alacsony-Tátra és egyben Szlovákia legkedveltebb síterepe lett. A fejlesztés egyik fő iránya a felvonók cseréje és fejlesztése volt. Az ország leghosszabb pályarendszerét folyamatosan karbantartják, a közel 50 km-es pályarendszer több, mint felét mintegy 400 db hóágyú látja el mesterséges hóval. Esti síelésre Jasná-Biela Put oldalon van lehetőség 2600 m hosszan.

Mindössze 20 méterrel a Chopok 2024 méter magas csúcsa alatt, a Rotunda nevű hipermodern épületben találkoznak az északi és déli oldal kabinos liftjei, ahol étterem, bár és nagy napozóterasz található. Szép idő esetén pazar kilátás tárul elénk a Magas-Tátra havas hegycsúcsaira és az Alacsony-Tátra hegyvonulataira, ez a legnépszerűbb fotópont.

A déli Chopok lejtőit inkább haladó síelőknek, valamint a freeride szerelmeseinek is ajánljuk. A síközpont kiváló terepadottságokkal rendelkezik, igazi kihívást jelentő meredek pályákat is találunk itt. A lesiklópályák tengerszint feletti magassága 1080-2000 méter. Ez Szlovákia egyik leghóbiztosabb terepe, a felső pályái egészen áprilisig síelhetőek.

Ha gépkocsival közelítjük meg a déli oldalt, a Srdiecko szállónál található alagsori fizetős parkolóban hagyhatjuk a járművet. Ez azonban nagyon hamar megtelik, ezért érdemesebb a Krupován kialakított nagy parkolót megcélozni, innen egy átszállással el is érhető a csúcs! Hétvégeken, ünnepnapokon és a főszezonban azonban ajánlott viszonylag korán érkezni, mert még a nagyobb parkolóhely is hamar tele lehet.

Jasnán található, Szlovákia legjobb funparkja: a freestyle kedvelői fém korlátokat, boxokat és ugratókat használhatnak különféle nehézségi fokban az Otupné pálya oldalán, a kabinos lift alatti részen.

Jasna vezette be először a dinamikus árazást, a Gopass kártyával lehet vásárolni kedvezményesen síbérletet. A síközpontban hegyimentő-szolgálat működik. A sízőket minden igényt kielégítő szolgáltatások várják; sí- és snowboardiskola, síszervizek, kölcsönző, fedett uszoda, fitnesz-központ, szauna, szórakozóhelyek, diszkó, parkoló és pályaközeli szállások, nagy választékban.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-10°C
-2°C
Holnap
-15°C
-9°C
Holnapután
-18°C
-5°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
SZÁLLÁSOK
Összesen 24 db szállás
Apartman (11) 
Ifjúsági/Sportszállás (5) 
Üdülőház/Hütte (9) 
Panzió (3) 
Hotel*** (8) 
Hotel**** (4) 
Magánszállás (1) 
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.