Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
gmuhari profillapjaFérfiHaladó snowboardos

Regisztráció időpontja: 2012.02.15.
Név: Muhari Gábor
Életkor: 47 éves
Foglalkozás: system architect, senior developer
Lakóhely: Budapest
Snowboardtudás: Haladó
Bemutatkozás
1997-98-as szezonban álltam először sílécen és snowboard-on. A sílécet hamar le is tettem, a következő szezon volt az utolsó, amikor próbáltam síléccel is csúszni. Ennek köszönhetően a hóekénél sokkal messzebbre nem jutottam a nem tipikusan tanuló, 200cm-es, klasszikus, egyenes kölcsön léccel. A snowboard-ot néhány cimborával, pár - mindenféle hozzáértő oktatása nélkül 'eltolt' - év tanulásával kezdtem ugyanekkor. Persze szlovák jeges pályákon egy aszimmetrikus alpin deszkával, ami méretben sem volt nekem való. Ráadásul a kötése hidegben maximálisra állítva is már csak nagyon erőlködve feküdt fel a 45-ös, darabonként 5 kilós, kölcsönbe kapott orosz sícipőm orrára. Valami kis fejlődés akkor indult el, amikor kimentünk először Kaprunba és akkor már többedjére béreltem puha kötéses lapot. Ott valahogy azonnal kezdett jobban menni a dolog. Ott ismeretlen volt az akkor még számomra rémisztőnek hangzó jeges karcolás hangja, ami természetesen azonnal eszembe juttatta az összes fenékre és térdre esésemet és azok fájdalmait. Egyszerűen meglepett, hogy van hó a pályán, nem csak jég, így elkezdtem kicsit bátrabban menni, jobban próbálgatni, hogy hogy is működik a sokkal kezesebb, tanulásra jóval alkalmasabb, rugalmas, free-style-freeride deszka. Meg akkorra már volt pár ismerős, aki nem csak az utazás előtt szóban képzett ki, hanem együtt toltuk és sokkal ügyesebben nyomták nálam. Tőlük sok mindent lehetett tanulni, hirtelen elkezdett jobban menni a dolog. Az első próbálkozás óta 15 év telt el, rengeteg jó síelős hétvégével és 1 hetes túrával. Profi nem lettem és nem is leszek, de azt szoktam mondani, hogy ha nyáron a rekkenő hőségben elalszom, és arra kellene ébrednem, hogy egy hóval borított hegytetőn, beöltözve, deszkával a lábamon azonnal indul a menet, akkor felőlem indulhatunk is. Sokféle dolgot próbáltunk, két dolgot szeretek legjobban a snowboard-ozásban:
1. Az előző éjszakákon frissen lehullott fél-1 méteres porhóban végtelen széles és hosszú freeride terepen "wakeboard-ozni" a hóban. Kaprunban volt ilyenhez igazán szerencsém, ahol volt olyan hetünk, hogy minden éjszaka komoly hóesés, délelőtt sűrű, majd felszálló köd, végül délután szikrázó napsütés. (Kitzsteinhorn, Ice Age (X1) freeride track: http://en.kitzsteinhorn.at/ski_board/freeride/Freeride_Routes/)
2. 3-4 barátommal keskenyebb, kanyargós, szerpentines, esetleg erdővel is tarkított pályán "boarder-cross-ozni". (Obertauern, 2a pálya)
Ezeken a síterepeken jártam (26):
Hintertux
Katschberg
Obertauern
Saalbach
SkiWelt Wilder Kaiser
Stubai gleccser
Val di Fiemme - Latemar
Chopok - Jasná
Donovaly
Grossarltal - Dorfgastein
Kaprun
Krompachy
Nassfeld
Tále
Turracher Höhe
Velka Raca
Zell am See
Bad Kleinkirchheim
Certovica
Martin
Myto pod Dumbierom
Ruzomberok - Rózsahegy
Sachticky
Semmering - Stuhleck
Cicmany - Csicsmány
Králiky - Királyka
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.