Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Bad Kleinkirchheim
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1087 - 2055 m
Szintkülönbség 968 m
Sípályák hossza 103 km
Liftek száma 22
18 km
77 km
8 km
Húzólift
10
Ülőlift
8
Kiskabinos lift
4
Síszezon: 2023.12.07. – 2024.04.01.
Budapest: 560 km, 5 óra 44 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 62 €Gyerek napijegy: 31 €
Régióbérlet: TopSkiPass
Értékelés:
4.1 (824)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Bad Kleinkirchheim az Alpok által védett völgyben 1100 tszf. magasságban fekszik. Eleganciája, termál- és élményfürdője valamint kiváló sípályái révén vált híressé. Igazi sídoradó összesen 103 kilométernyi gondozott és hosszú sípályáival, és rendkívül modern liftjeivel. Itt valóban nagybetűvel írják a hógaranciát, hiszen az állandó fehérséget 880 (!) hóágyú garantálja, melyekkel a pályarendszer 85%-át hóágyúzzák. Itt találhatók Karintia leghosszabb sípályái, melyek közt van egy versenypálya is, melyen bárki kipróbálhatja magát. A Kaiserburg és a termálfürdő közötti lesiklópályát Bad Kleinkirchheim büszkeségéről, Franz Klammer olimpiai bajnokról nevezték el. Akiknek nem volt elég nappal a lejtők nyújtotta élvezet, azok este egy kivilágított pályán folytathatják a sízést. A helyi síiskola 150 sítanára között magyar oktatók is dolgoznak. A snowboardosokat egy jól felszerelt funpark várja.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy 2000 feletti az évi napsütéses órák száma. A sípályák mellett, különösen szép helyeken piros heverők és fehér strandkosarak csábítanak időzésre. A napfürdő egy kis előzetes a vízi élményekhez - élménygazdag és eseménydús kikapcsolódás a Római Élményfürdőben, nyugalom és relaxáció várja a St. Kathrein Termálfürdőben.

A mindenki számára ingyenes sí- és fürdőbusz kényelmesen köti össze a település különböző részeit, a fürdőket és a lifteket. A pályarendszert folyamatosan fejlesztik. Sífutók számára az ún. Római sífutópályát ajánljuk, ami 8 km-es és becsatlakozik a Gurktali 42 km-es pályába. Ezen kívül különleges élményt jelent a St. Oswaldi 3 km-es magaslati sífutópálya is.

Nyári attakció: itt épült meg Európa leghosszabb, 15 km-es flowtrail hegyi bringapályája, amelyen a Kaiserburg felvonó felső állomásától lehet megállás nélkül legurulni az alsó állomásig. A völgyállomásnál gyakorló pumpapálya van kicsiknek és nagyoknak külön, valamint kerékpárkölcsönző, ahol különféle védősisakokat is lehet bérelni.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
7°C
19°C
Holnap
6°C
15°C
Holnapután
5°C
18°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
SZÁLLÁSOK
Összesen 13 db szállás
Apartman (5) 
Ifjúsági/Sportszállás (1) 
Üdülőház/Hütte (1) 
Panzió (2) 
Hotel*** (1) 
Hotel**** (5) 
Hotel***** (1) 
Magánszállás (1) 
FOTÓK
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
Havazás Előrejelzés
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.