Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók: Bad Kleinkirchheim síterep leírás szállás cikk galéria videó síiskola wellness fórum

Bad Kleinkirchheim síterep értékelése
790 szavazat, átlagos érték: 4.1
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2022.02.02. Ethanol
2022.01.28-02.01. között négy napot síeltünk Bad Kleinkirchheim-ban. Bucsunál léptük át a határt, ellenőrzés nem volt. A panzióban és a síbérlet vásárlásakor kérték a grünpasst, éttermekben, hüttékben nem. A négy síelős napon összesen kb. 100 km-t síeltünk. A kevés síelőnek hála a pályák zárás előtt is jóminőségűek voltak szombaton. Vasárnap erős szé volt, így reggel csak a húzós liftek jártak, dél körül kb két órára megnyitották a St Oswaldi pályákat. Hétfőn szintén tökéletes volt minden. Keddre megérkeztek az iskolások, így már többen voltunk, a felvonók közül sem működött mind. Ilyen viszonyok között délre már elhasználódtak a pályák.
Korábban többen írták, nem kezdőknek való a kevés kék pálya miatt. Szerintem a pirosak többsége nagyon széles, a pályák jól kezeltek. Ha nem is első síelésre, de másodikra, ha van türelem és vágy a fejlődésre, vállalható. Mi a Gessner panzióban szálltunk meg, kb 50 méter a Sonnwiesenbahntól.
A Hütték nyitvatartása esetleges volt. Hétvégén a többségük nyitva volt, de hétköznap is mindeny hegyen találtunk nyitvatartót, hely is akadt mindig.
IMG-20220131-114517-8.jpgIMG-20220131-125350-9.jpgIMG-20220129-121402-1.jpgIMG-20220131-104128-2.jpg
h i r d e t é s
2022.01.29. carpete
Január 24-28. között csúszkáltunk itt családostól egy baráti társasággal. A határátlépés Bucsunál egy lassításból állt, a kiskatona éppen kései ebédjét töltötte, az se érdekelte, hány bevándorló lapul a kocsiban, a GP-t meg se nézte, kérdés nélkül továbbot intett. A szálláson, fürdőben, bérletvásárláskor a GP-t lecsippantották, gond nélkül működött az én 2 szovjet + 1 pfizer kombóm is (a többieknek 3 nyugati volt), aki emiatt izgul, ne tegye!

Mivel az első látogatásunk volt itt, nem tudom mennyire megszokott, hogy a pályák és felvonók egy része sajnos csak a hét 2. felében, azaz csütörtöktől vasárnapig üzemel: a Kaiserburgbahn felső traktusa valamint a békebeli Nockalmbahn gyaníthatóan gazdasági okokból csak az utolsó két sínapunkon közlekedett. Utóbbi azért volt különösen problémás, mert a hegycsúcsok közötti átjárás így lényegesen unalmasabb, a fennsíkokon-libalegelőkön csúszás és a végtelen felvonózás élvezeti értéke igencsak csekély. A pályák egyébként jól kezeltek, többségében jó lejtésű, széles pirosak, kezdőknek max. a St. Oswaldi kis kékek ajánlottak, ugyanis a 17-es pályánál a már említett Nockalmbahn kabinos nem mindig közlekedik, és maga a pálya is elég keskeny erdei utacska, míg az 1T jelzésű pálya a térképpel ellentétben piros, amint azt a fákra kihelyezett jelzések is mutatják.

A terep nekem személy szerint egyébként bejött, a viszonylag hosszú, remekül karcolható piros pályák nagyon élvezetesek, főleg a Kaiserburg tetejéről valamint a Wiesernockról. A déli lejtőkön nulla természetes hó volt, a meleg miatt az is olvadozott, de ettől eltekintve minden reggelre szépen rendbe rakták őket. Napos, melegebb időben mindenképpen a Kaiserburg-Strohsack rész ajánlott, mert ezeket nem tűzi telibe a nap.

A pályák így főszezon előtt teljesen kihaltak voltak, a kabinban egy alkalmat leszámítva egyedül utaztunk, sorban állni péntek reggel kellett egyszer kb. 3 percet. A parkolók szinte üresek voltak, a hütték fele teljesen zárva, a szállások, falubeli éttermek egy része szintén. Több helyről hallottuk, és bizony mi is bele futottunk abba, hogy a hütték többségében az adóoptimalizálás miatt sajnos nem fogadják el a kártyát, nagy piros feliratok hirdetik, hogy Only cash, aki tud váltson otthon, hogy ne a drága Euronetes ATM-et kelljen megfejni…
2020.01.20. miskaatehenes
Január 16-18-ig síeltünk itt. A pályán kívül csak 1500 méter felett van hó, de ott is csak annyi, ami a decemberből maradt, tehát pályán kívüli síelés és sítúra nem lehetséges. A pályákon hóágyúzott hó van, amit becsületesen ratrakolnak, de azért délre, délutánra a sokat használt pályákon már sok jégfolt. Hóbuckák délutánra sincsenek vagy csak elvétve mert annyi hó nincs a pályán hogy egy kiadós hóbuckához elég legyen....

Jól élezett léccel középhaladónak/haladónak jól síelhetőek a jeges részek is, de kezdőknek szigorúan csak az a kevés kék pálya ajánlott. Minden piros pályának van olyan meredek része, ami eléggé ki tud jegesedni ahhoz, hogy egy kezdő csak kínszedve tudjon lemenni. A 18-17-19 (így ebben a sorrenben) az az útvonal, ahol egy kezdőnek esélye van lejönni (de a széles pályákon itt is mutatni kell egy haladónak az irányt) a pálya aljára, illetve az 1-es jöhet szóba, aminek csak az első egy harmada nehezebb. A 17-est most zártnak mutatják, de valóságban csak a középső 19-ről 16-ra való átvezetése van lezárva, a többi része használható.
Középhaladóknak a 20-as egy ideális pálya, és amúgy ez a Scharte-i rész különösen jó, mert kevesen szoktak itt lenni és nagyon széles a pályák alja. A 28-ast alig veszik észre, ezért kevesen vannak rajta.
A 13-as egy csodaszép erdei pálya, de sajnos most friss hó híján délre már lejegesedik és néhol előjönnek a kövek is.

A nap végén nagyon jó arra, hogy a Scharte-ról végig le lehet menni BKK-be egy fél óra alatt (Wieserncokból indulva 18-17-16-13-13T)
A Kaiserburg részen a 2-esen és az 5-ösön kevesen vannak és nagyon jó pályák, de az alsó 5-ösnél vigyázni kell, mert van egy szűk és meredek letörés benne.
Általánosságban a csapatnak a Nockalm-Scharte rész jött be jobban, meg a Kaiserburg 1-2-5.

Összességében nagyon jót síeltünk, de azért kipróbálnánk friss hóval is... 18-án 1500 m felett esett kb 5 centi, de azt a nap végére nagyrészt lefújta a szél.
2019.03.04. Péter70
Március 3.-án, vasárnap síeltünk itt. Még előző este megtudtuk, hogy vasárnaptól már 8.30-kor indulnak a liftek, így reggel plusz egy teljes kör belefért a még érintetlen 1-es pályán. A Kaiserburgtól indultunk, sorba végig a pályákon, a jobbakat többször is becsúszva. Délelőtt még teljesen rendben voltak a pályák, csak a 11-esen voltak kicsit sokan. Meglepő módon a lifteknél szinte egyáltalán nem kellett várni. A két oldal közti átkötés és a liftek jó része - az osztrák átlaghoz képest - eléggé elavult. Itt az utóbbi 10 évben nem sok minden változott. A hátsó 20-23-as pályák még délután is egész jó állapotban voltak, viszont a nagyon szép 26-27-es igazi bucka vízisí terep volt, de legalább üres. A nagy kabinos liftben teljesen egyedül mentünk fel két kört. A 19-es még délutánra is meglepően sima maradt, így itt is több kört mentünk. Visszafelé a 13-as pályán és az út alatti átkötésnél már inkább fürdőruha kellett volna. A pályamunkások szorgalmasan lapátolták a havat a kopottabb részekre. Kicsit kilátástalan volt a munkájuk, így 15 fokban. A 15.-ei hétvége előtt még nagyon kéne egy kis lehűlés.
2019.01.04. harzol
Az ünnepek alatt 5 napot síeltünk Bad Kleinkirchheim pályáin.
Alapvetően hiba volt ide menni, mert a társaság nagyjának a kék pályákra lett volna igénye. (gyerekek, nagyszülők)
Így aztán az első napi próbálkozás (és leküzdésük a piros pályán) után már csak Nockalm tetején időztünk. Két nem túl érdekes pályán töltöttük az idő nagy részét. Nap végén kabinossal lefelé távozni nem a legjobb műfaj.
Feleségemmel azért bejártuk az összes nyitva lévő pályát. Piros pályát kedvelők szempontjából már sokkal nyerőbb a hely.
Hó viszont nem volt és ahogy nézem ez minden évben így van. Hóágyúval gyártanak annyit, hogy lehessen használni a pályákat, de a pályák mellett már nincs semmi. Ez persze a pályák minőségének sem tesz jót, de ettől függetlenül elég jól megoldották a hóágyúzást. Nem volt nyitva a 6-os, 8-as, 17-es és 19-es. (3,4,5-ből is talácn csak egy volt nyitva) Ebből mi a 17-est bántuk leginkább, igaz a NockalmBahn így is túlterhelt volt. Egyszer fél óránál is többet kellett várunk 10:30 körül és ez nem a frissen érkezők miatt volt. Ha a 17 nyitva lett volna biztos lecsúsztunk volna családdal együtt néha napközben, gondolom sokakkal egyetemben. Plusz még a 19-es használói. Hát lehet órás sorok is lettek volna.
Ha nagyon féltenénk a léceinket, akkor biztos szentségeltünk volna néhol.

Valahogy Bad Kleinkirchheim kapcsán nekünk az jött le, hogy amíg lehet még kiaknázzák ezt a síterepet, de a jövő nem az övék. Egyszerűen erre úgy tűnik nem sok természetes hó van és lehet előbbi hatására nem fejlesztik a felvonókat sem.
Ettől függetlenül nem egy rossz síterep. Az 1-es és 7-es pályán sajnáltuk, hogy csak egyszer csúsztunk le. Főleg utóbbi ugyanis kifejezetten tetszett nekünk.
A pályák közt és a szállások felé közlekedő síbuszok remekül meg vannak oldva, de ez kell is, mert az átcsúszunk/liftezünk a másik végekre dolog eléggé macerás. Mi élveztük, (leszámítva a patak melletti 100 méteres léccipelést) mert így legalább be tudtuk síelni az összes nyitva lévő pályát, de ha valaki csak át akar jutni, akkor a 6-8 liftezés és közte ugyanennyi csúszás lehet nem opció. No és persze ez mind piros, ami feleségemmel jó volt, de a család többi tagjának nem jöhetett szóba.

Mi valószínű nem megyünk ide többet. Nem rossz a síterep, de egész egyszerűen ilyen távolságban már vannak jobb adottságú pályarendszerek. Még akkor is, ha épp a döntően piros pályákat keresnénk.
2017.02.06. salamoncs
A január 28. - február 4. héten voltunk Bad Kleinkirchheimban. Régebben is jártunk itt, azt kell mondjam, 9 év alatt kb. semmit nem változtak a felvonók, és már akkor sem voltak újak. Ugyanakkor az is kiderült, hideg időben nem kell félni a kevés hótól: a pályán kívül alig láttunk havat, de szinte mindegyik pályát hóágyúzzák, így 1-2 kivétellel nyitva voltak és vastag (mű)hó borította őket.
A pályák szélesek, jó vonalvezetésűek, kevés volt a vendég, így igazán élményszámba ment a síelés. Nekem a Scharte nevű rész (két, egy helyről menő négyüléses a Nockalmbahn és St. Oswald között), valamint a Maibrunnbahn alatti pálya, illetve a 7-es és 8-as a kedvenceim. Enyhe időben a St. Oswald meredek alja buckássá, tapadóssá válik, ezért aki nem ott fejezi be a napot, inkább délelőtt látogassa meg azt a részt.
Kezdők a Nockalmbahn tetejéről két irányba induló gerincen, vagy a síiskolák mellett rövid pályákon próbálkozhatnak. Élvezetes, hosszú kék pálya Bad Kleinkirchheimban szerintem nincs; az egyetlen hosszabb kék a 17-es, de az csak elméleti lehetőség, néhol annyira vízszintes, hogy bot nélkül nem is lehet végigmenni rajta. A már nem teljesen kezdő, de meredekebb pályákon bizonytalan síelők itt vagy megtanulnak síelni a széles pályákon, vagy csak a rövid pályák maradnak… Talán a Nockalmbahn alatti 16-os olyan piros pálya, ahol a meredekebb szakaszok többségét ki lehet kerülni.
A két pályarész közötti, patakmederben kialakított gyalogos átkelőt nem mindenki szereti, de naponta egyszer oda-vissza szerintem simán ki lehet bírni: kb. 100 métert kell gumiszőnyegen sétálni, nekem nem tűnt fárasztóbbnak, mint mondjuk felmászni a Kaiserburg kabinos földszinti állomásának lépcsősorán… A pataktól induló kétüléses mellett van egy biogazdaság (Mallhof), ott jóféle tejtermékeket árulnak, ha valakinél van hátizsák.
A mi szállásunk egy Brunnleiten nevű ház volt a Nockalmbahn völgyállomásánál. A 6 személyes ház mindenestül 990 euróba került egy hétre, és itt is érvényes volt a „familien-euro” kedvezmény, azaz a 12 évesnél kisebb gyerek heti 6 euróért síelhetett. Több, talán 5 egyforma ház van egy patak mellett a hegyoldalban, nem újak, de nagyon tágasak; mi 2 házat béreltünk, és a nappaliban a 2 háznyi, 12 ember nagyjából elfért, az asztalt 8-9 ember körbe tudta ülni. Mikró kivételével volt minden, semmi sem új, de minden (pl. sütő, mosogatógép, wifi) működött. Nagyjából pályaszállás: az utca kivezetett a pályához, kb. 150 m-t kellett sétálni a réthez, amiről már átcsúsztunk a pályára. Utolsó napra már elolvadt a réten a hó, így plusz 100 m-t kellett sétálni a pályáig. Az utca nem volt meredek, szóval havas időben is jól megközelíthető autóval. Aki lemond a modern dizájnról és pl. a szaunáról, cserébe tágas házat kap, egész jó áron. A tulaj jól beszél angolul.
2016.03.18. Julu
A 4 napos ünnepet kihasználva síeltünk Bad Kleinkircheimben. Alapvetően tetszett, bármikor szívesen visszatérnék, de kedvencemmé mégsem vált.
Szállásunkkal abszolút elégedettek voltunk, pláne az ár-érték aránnyal, hiszen most a szállás ára fedezte a 4 napos bérlet árát is, és az 50%-os fürdő belépőt. Kerchleitn/ Dorf Kleinwild egyik házában kaptunk apartmant, a konyha és a fürdőszoba szinte új, és az egész nagyon tiszta. Sauna remek, kultúrált és ingyenes, a wifi meglepően jól működött.A lift viszont több 100 méter lett volna, inkább autóba ültünk, és lementünk a pályarendszer középső állomásához,a Nockalmbahnhoz.Már csak a velünk utazó kezdő kedvéért is tettük, ugyanis csak itt található kék pálya, vagyis a pályarendszer nem túl kezdőbarát. Szerettük volna beiratni őt egy tanfolyamra, de nem volt lehetőség rá,nem jött össze annyi nebuló. A magyar oktató , akit véletlenül a pályán találtunk sem volt túl rugalmas e tekintetben, pedig ott tanított néhány embert.Egyébként szinte csak magyar szót hallottunk.
A pályarendszer nagy, de jól áttekinthető. A pályák kellően hosszúak, változatosak, a 8-as fekete remek, és a St. Oswaldi rész is lendületes, a végét gyenge feketének mondanám. Tetszett a 19-es és a 21-es is. Néhol minősíthetelenül rossz volt a hóhelyzet, olvadt, buckás , kásás, de másnapra a ratrakok rendbe hozták. A St Oswaldi rész magasabban fekszik, itt valamivel jobb volt a helyzet.
Ízlésemnek kissé sok a húzós lift, de ez nem igazán számít. A lecsatolás és a pataknál való átkelés/cipekedés ugyan romantikus, ám mégsem nyerte meg a tetszésemet.Ez az egyetlen igazán negatívum a részemről, de azt hiszem csak azért van, mert öregszem...
P1270738.JPGP1270783.JPGP1270796.JPGP1270803.JPG
2016.03.01. Lacquo
Turracher Höhe után megnéztük a Bad Kleinkirchem-i pályát is. Előrejelzések szerint kevesebb havat és melegebb időt jósoltak erre a terepre. Ez sajnos majdnem így is volt. A Kaisersburgbahnnal egészen a csúcsig mentünk, ahonnan elkezdtük szépen megcsúszni a pályarendszer bal oldalát majd egyre haladtunk jobb irányba.
A pályák egy része jó volt, de sok helyen voltak jeges szakaszok. A pályarendszer túlsó részére egy kis aluljáró vezet amely le van padlózva gumival a kristálytiszta vizű patak mellett.
Ekkora pályarendszert bejárni egy nap alatt nem lehetséges.
Sajnos elég nagy volt a tömeg a pályán és az átcsúszások snowboarddal nem túl kellemesek, mert nagyon hosszúak. Volt egy csákányos szakasz (most nem jut eszembe melyik pályára vitt), ahonnan nagy lendülettel is annyira elfogyott a tempó, hogy a végén több száz métert kellett gyalogolni a következő pályáig vagy felvonóig. A fekete 8-as pálya tetszett. Kellően hosszú volt, alig voltak rajta, nem volt széttúrva és buckás sem. Könnyű feketének vagy erős pirosnak mondanám.
2016.01.31. Pisti12
01. 26 - 01. 30. csodálatos napsütéses idő tökéletes műhavas sífelület, nagyon kevés síelő, akiknek jelentős hányada hazánkból való. Wiesernock és Spittzegg csúcsokról induló pályák zseniálisak.A youdelyou oldalán minden nap 34-38 EUR áron lehetett jegyeket venni. Szállásunk a Luna Rossa apartman újszerű tágas de a felszereltsége nem az igazi az ágyak mérete csak 80/190 cm és mivel előttünk nem lakták egy nap kellett mire meleg lett, naponta 105 EUR/4 fő. A fürdő medencéjéből nézni a ratrakok munkáját nagyszerű élmény.
Remek síterep próbálja ki aki teheti.
Hó csak a sípályákon van20160127-110659.jpg20160127-112211.jpg20160129-122809.jpg
2014.03.19. laci_si
Hétfőn (03.17) jöttünk haza. A pályák felső szakasza még jól síelhető volt. Hosszított hétvégére mentünk kisebb csoporttal. Sajnos a Kaiserburg tetejét a szél miatt zárva tartották, csak hétfőn tudtunk felmenni oda síelni. Viszont akkor nagyon jókat csúsztunk ott. Ott szépen le is volt kezelve.
A többi részről ez annyira már nem mondható el.
Bár esténként a hegyen még voltak minuszok, nem hóágyúztak.
1600m alatt gyakorlatilag nem is lett volna mire fel, mert a felvonó aljában 3/410-kor 10 fok volt, egy csúszás után már 14(!) a pályák alja vizisí volt.
A BKK és stOswald közötti átsízési lehetőség szombat regelre megszünt.
Annyit reagáltak a felvonósok a melegre, hogy 9 helyett már 8-kor nyitottak. kb 2-3 órakor már úgy is lejött mindenki,mert tejbegrizben nyomni már nem annyira élvezet.
A szállásunk az itt is reklámozott Kirchleitn Groswild-ben volt. Ezért az árért teljesen jó volt. Két bosszantó dolog volt (jó 3) a felszerelésből hiányzott a mikró és vizmelegítő is. (cserébe volt 37"-es lapos tv magyar adókkal) Ahogy más is irta lentebb az internethez hülye kódot kellett kérni, aztán maga a net kb pont annyit ment, hogy a saját facebook oldalukat betöltötte aztán semmi tovább. Valójában ha egyáltalán nem működik akkor legalább nem bosszankodunk. Maradt az hogy a hüttében neteztünk.
Kb mintha egy falut rákötnének egy 1M-ás ADSL-re.
Az utolsó apróság hogy a pályaszállás az nálam azt jelenti hogy a felvonó elérhető sícipőben. Hát itt az a 200m az inkább 400m volt. Inkább lementünk autoval. Mivel az átsielés megszünt, ezért a BKK oldalra pedig elve csak autozni tudtunk. Utolsó nap már egy pulcsiban nyomtuk annyira meleg volt.
Ami a szállás pozitivuma volt hogy remek szauna részlegük van, rendesen be volt fűtve tiszta is volt és nem volt tömeg. hazafele jövet láttuk hogy Turacherhöhén még méteres hó van, aki most indulna, inkább oda menjen.
2014.03.19. Korongos
Mi március 15-én jöttünk haza BKK-ból, ahol 7 éjszakát töltöttünk. Március volt, igen vastag plusz fokokkal, napkeltétől napnyugtáig totálisan zavartalan napsütéssel. A pályák ehhez képest tökéletes állapotban voltak. Igen, mindegyik pálya alja össze volt túrva a nap közepe felé, de mi oda csak reggel és a síelés végén mentünk. A st. oswaldi oldalon reggel 8 órakor nyitottak a felvonók, itt még az öreg Nockalbahnnal is lehetett kettőt csúszni januári minőségű havon.
A Wiesernockbahn, Millstätter See, Schartenbahn, Höhenlift, Panoramalift magasságában egyáltalán nem olvadt, fagyos, jól síelhető hó volt, hétközben gyakorlatilag nulla emberrel.

Gyerekekkel voltunk, akik a Brunnach felvonó melletti síiskolába jártak. Azon a héten csak német anyanyelvű oktatójuk volt, ezért egy próba(fél)napra fizettünk be, amiből 6 félnap lett. A gyerekek annak ellenére szívesen mentek, hogy az oktató egy szót tudott magyarul: jó. Nagyon szimpatikus volt, hogy a naponta fizetett oktatásra is ugyanúgy adtak kedvezményt a 3. naptól, mintha előre befizettük volna a 6 napot. Az oktatást lezáró verseny után érmet és fényképes oklevelet kaptak a gyerekek.

A szállásunk a Feriendorf Kirchleitn Grosswild részén volt. Itt a legkisebb apartmant béreltük, két felnőtt, két kisgyerek elfért. A szálláshoz ingyenes szauna, gyermekjátszó és a mi házunkban nem működő wifi internet járt. A színvonal az árért megfelelt. (Az azért bosszantó volt, hogy a recepción simán kiadták a wifi felhasználónevet+jelszót, aztán amikor reklamáltam, hogy nincs wifi hálózat, akkor közölték, hogy az útválasztó elromlott, menjek internetezni a portára (csak síidőben van nyitva), vagy az étterembe. Így jött össze egy hét internet nélkül.)

A szállás árában ebben az időszakban benne van a 7 napos síbérlet ára, és 50%-os kedvezmény a fürdők belépőjéből. Szerintem nincs ebben az időszakban síterep, ami ezzel az ajánlattal, ilyen távolságban versenyezni tudna.

A Römerbad megint élmény volt a gyerekeknek, a kicsi ki is akart feküdni a hóra a kiúszó medence partján.

Jó volt!

(Tényleg nem hóágyúztak. Tavaly azt hallottuk, hogy a gazdák sem engedik ilyenkor az ágyúzást, mert az ő szezonjukat vágja tönkre a sok hó.)
2014.02.23. RM
"Jó hó" túránk ( Murau - BKK - Turrach) 2. napján, feb. 23-án Bad Kleinkircheim síeltünk. Csodálatos napsütés, vasalt pályák, hó a pálya mellett is ... ideális körülmények fogadtak. Keiserburgbahntól indultunk, reggel 9-kor még nem volt sor, aztán az első visszacsúszás után szembesültünk vele, hogy a 6-os kabin kevés a pályákról "lezúduló" és ujjonan jött síelők felviteléhez. Kb. 15 perc sorállás után jutottunk fel a hegyre. Pár csúszás a csákányosok mellet és elindultunk St. Oswald irányába. Ami furcsa, végig széles jó pályák, de idősebb lassú liftek voltak. Átkötésnél egy híd alatt, patak mellet kb. 20-30m gyaloglással át lehet jutni a túloldalra. Ott két idős 2-es ülős lifttel (12-es, 13-as) jutottunk fel, aztán sajnos nem a 14-es csákányost választottuk, hanem lecsúsztunk a Nockalmbahn aljára, majd ott nem használtuk ki a surranópályát (a kassza felől egyből a beléptetőkapuhoz lehet menni, míg a fentről jövőket fent egy folyóson át "terelik" a 4-es kabinoshoz). Ez a liftkapacitás itt nagyon kevés. kb 30 percet álltunk sorba 400-ad magunkkal. :-( Unalmamban a síelés alapszabályait nézegettem, "Pausen erhöhen die Skivergnügen" azaz "A szünetek növelik a síélményt", azért ez ebben az esetben nem volt igaz. Amíg meg nem láttuk a st oswald-i liftparkot, nem értettem hova mentek itt a fejlesztési pénzek. Az a rész már "sormentes" és modern liftben gazdag. Új 4-es ülősök és egy 10-es kabinos szolgálja ki a síelőket, egyedül egy összekötő lift volt csákányos. Nagyot síeltünk ezen a területen.

Összességében jót csúsztunk szuper időben, zömében jó havon (az átkötés alja volt visszafelé vizes havas). A táj gyönyörű, a pályák szuperek, de a liftpark jó részére ráférne egy modernizálás.
1Kep.JPG2Kep.JPG3kep.jpg4kep.jpg5kep.jpg6kep.JPG7kep.JPG
2014.01.19. Leon74
Sziasztok!
Január 15-től voltunk síelni itt. Most jártunk itt először. Első nap a Bad Kleinkircheimi hegyen síeltünk. Ami nagyon jeges volt. Még a fenti részek is rendesen le voltak jegesedve. A pályák tetszettek, de gyorsan besíelhető a hegy. A 11-es pálya közepén lévő hüttét mindenkinek ajánlom. Rég jártam ilyen hangulatos osztrák hüttében, ahol ennyire kedves volt a személyzet és a legfontosabb, hogy isteni volt a kaja. Másnap a St. Oswaldi részre mentünk, mert itt azt mondták, hogy jobbak a pályák minősége. Ami igaznak is bizonyult, viszont ezeknek az alja is már nagyon ramaty állapotba kerültek 12 óra körül. Sajnos nagyon nincs kint hó, két napja az eső esik, ami még jobban rongálja a pályákat. Ráadásul a köd is megnehezítette az életünket.
Ezen az oldalon a 16-os pálya nagyon tetszett, valamint jók a 20-24-es pályák is. A többi minősége miatt nem is került felfedezésre.
Összességében egy kellemes síterep lehet jó hóviszonyok mellett, amit most nem nagyon tudtunk megtapasztalni. Vlsz legközelebb mostanában nem nagyon lesz, vannak síterepek, amik nekünk jobban bejöttek. Max besízésre szóba jöhet, a már említett kedvezményes lehetőségek miatt.
2014.01.09. gabika1922
Hello,

Mi be- és kisíeléseket szoktunk foglalni Bad Kleinkirechheim-ben, mivel az ár ekkor verhetetlen, gyakorlatilag a szállás mellé ingyen van a bérlet. Ez persze járhat azzal, hogy kevesebb pálya van nyitva, de a pályákat normálisan karbantartják, és utánozhatatlanul kevesen vannak, ami sokat ér a szemünkben. Az idei decemberi hétvégén körülbelül 30km-nyi pálya volt nyitva, a felső részeken tökéletes, az alsóbb részeken műhóval. Egyedül a hétfői napunkon volt csak egy nagy kabin, egy négy üléses, és egy csákány nyitva, de jót síeltünk akkor is. Az új pálya nagyon szép, nem hosszú, de széles, jól belátható, gyönyörű kilátással. Végre az összekötő liftet is felújították, és fel is gyorsult, így ez sem olyan lassú, mint az elmúlt években.
A fürdők közül a Römerbad volt csak nyitva, azonban az ahogyan eddig is, tökéletes volt. A gyerekrészen a kisfiam biztonságosan el tud lenni, mi addig felváltva szaunáztunk. A felöntéseket külön ajánlom, óránként tartják őket, benne vannak az árban, nagy élmény mindenképpen! Március második hetétől ugyancsak ingyenes a bérlet, és a fürdőkbe is 50% kedvezmény jár a belépőkre. Ezen túl magának a településnek szerintem sokkal jobb alpesi hangulata van, mint több más nagyobb síterepnek, ha tehetjük jövünk újra:)
1502751-10202017851661299-1768507375-o.jpg1491257-10201962468316750-1044626820-o-1.jpg
2014.01.03. tibma
2013. december 24. - 2014. január 1. közötti időszakot töltöttük Ausztriában egy magyar családi panzióban (itt: Landgasthof Tischlerwirt).

Az időjárás végig borzalmas volt. Általában az eső esett, nagy ritkán a hegy tetején a hó. Az első napon süvített a jeges szél, ami apró szilánk szerű hópihéket hordott, ez az arcunknak nem igazán használt. A tájból a köd és a felhők miatt szinte semmit nem láttunk. Hó pedig csak ott volt ahová csináltak. Reménykedtem a fehér karácsonyban és a "porcukros" fenyőfákban, de ez elmaradt :(

A 7 napból 6-ot töltöttünk síeléssel és két fürdőben jártunk.

Az első 3 napon és az utolsón (dec. 25-27 között és 31-én) a St. Oswaldi pályán voltunk, ahol teljesen kezdő létemre a 15, 18 kék pályákat használtuk és a 20-as pirosat. Egyszer kalandból átmentünk a 23-as pirosra is, de annak a teteje számomra rettenetes meredek volt, ezért azt megszenvedtem. Itt ismerkedtem meg a felvonókkal is, amik szerintem nagy gondot nem okoztak. Ezt a három pályát (15, 18, 20) bátran ajánlom minden kezdőnek, a két kéket még a teljesen kezdőknek is. Nagy volt a tömeg, de szerintem a buckák és a hó minősége teljesen rendben volt (már amennyire értek hozzá...:))

26-án meglátogattuk a Thermal Römerbad fürdőt, ami nagyon nagy csalódás volt. Utazásaink során a fürdők szauna részét használjuk, ami itt is ígéretes volt a mérete miatt. Ami csalódást okozott, hogy a szauna részben benti medence nincs, a víz borzasztó hideg (nem is tudom mitől termál) a felöntések pedig olyan kicsi szaunákban zajlottak, hogy nem fértünk be. Kettőnknek a belépő 70 EUR volt.
20131231-134115.jpg20131231-162406.jpg20131231-162446.jpg
2013.12.25. ccaralabe
2013. 12. 14-21-ig voltunk itt. Sajnos nem kaptunk előzetes tájékoztatást, hogy a síterep ilyenkor még nincs nyitva. A honlapon sem találtunk ilyen infót, a honlap egyébként sem túl átlátható. St. Oswald nyitva volt egy napot, a pályák jók, kellemes volt. A síterep saját információs kiadványa szerint ezen a héten St. Oswald már nyitva van, a valóságban azonban csak három lift közlekedett. Kénytelenek voltunk a közeli síterepekre átjárni (Turracher Höhe, Katschberg, Gerlitzen Alpe), ahol igen kellemes tapasztalatokat szereztünk. Szerettük volna egy délután fürdőzni, de a Római fürdőben éppen pucér nap volt, így a gyerekeket nem engedték be (hiába csekkoltuk a honlapot előzetesen, semmi tájékoztatás erről), átmentünk tehát a Kathreinbe, ez meg egyszerűen zárva volt (órákkal a zárás időpontja előtt, a honlapon szintén semmi jelzés). Pontatlanság, bosszantó tévedések, mind a mi rovásunkra. Kellemetlen élmény, bár legalább a nap sütött.
2013.03.17. Csabee
Mi 03.15-én pénteken voltunk itt és megerősíthetem, a pályák jó állapotban vannak, hó is van bőven. Akár egy húsvéti / április eleji csúszást is be lehet tervezni ;-)
Az 1,2,3,4,5 pályák még az erős fuvallat ellenére is szélvédettnek mondhatók, egyedük a Kaiserbahn tetejénél volt érezhető az amúgy elég komoly szél.
A 7,10,11 pályák viszont már nem voltak ideálisak, néhol a jeges alapig lecsupaszította az időjárás, igen kellemetlenné téve a völgybe való csúszást.
Aki először jár erre, annak egy jó tanács, kezdőknek és pici gyerekeknek nem igazán ajánlanám, hogy a Kasierbahnnal a tetejére menjenek.
Felfelé egy magyar családdal utaztunk egy kabinban és egy kb 4-5 éves kislányból kitört a gyermeki őszinteség, miszerint ő inkább a fürdőbe menne mint síelni.
Rakok be pár képet, az állapotokról :-)
P3150344.JPGP3150353.JPGP3150359.JPGP3150370.JPGP3150376.JPG
2012.02.28. gyurkog
2012. január 27-29. között voltunk Bad Kleinkirchheimben (a síterep megközelíthetősége nagyon jó, egészen Villachig autópálya, és mindössze az utolsó 25-30 km-t kell megtenni egy kicsit kanyargósabb útszakaszon) a Ferienpark Landal ( sielok.hu/szallas/landal-apartmanok/ ) egyik minden igényt kielégítő apartmanjában.
Ez a szállás a Maibrunnbahn közvetlen közelében található, pályaszállás.
Az apartman az osztrák színvonalnak megfelelően tiszta, tágas, és nagyon jól felszerelt volt (mosogatógép, DVD lejátszó, WIFI internet, hogy csak azokat a kiegészítő felszereléseket említsem, amik azért nem megszokottak minden szálláshelyen).
A síterep szerintem minden igényt kielégítő volt!
800 hóágyú található, amivel hóbiztossá tették a széles, jól gondozott pályákat.
Tömeg egyáltalán nem volt, a lifteknél a sorban állás gyakorlatilag ismeretlen fogalom volt azon a két napon, amit ott töltöttünk.
A síbérlet egy kicsit talán drágának tűnhet első látásra (2 felnőtt + 3 gyerek egy napos bérlete 163 Euro volt családi kedvezménnyel), de ha hozzátesszük azt, hogy húzóliftet szinte nem is kellett használnunk, akkor máris érthető az ár.
Köszönhetően a jól összekapcsolt pályarendszernek és a család nagyjából homogén sítudásának, az első napon közel 40 km-t síeltünk, amivel az egész pályarendszert besíeltük az egyik végétől a másikig.
A hütték jól el vannak osztva a síterepen. Mindkét nap másikat próbáltunk ki. Amit bárkinek bátran merek ajánlani, az a Brunnach tetején lévő igen modern étterem. Önkiszolgáló jelleggel működik, élmény volt a nagy hidegben (-10 fok körüli hőmérséklet volt aznap) az ablak mellett elfogyasztani az óriási adagokat, amik mellesleg nagyon ízletesek is voltak!
Bad Kleinkirchheim egyik legnagyobb élménye lehet a termálfürdő. Nekünk ez sajnos nem adatott meg (az egész család számára közel 60 Euro lett volna a belépő zárás előtt 3 órával), mindenesetre, ha valaki nem sajnálja a pénzt az egész napos csúszkálás után ilyesfajta ellazulásra, akkor óriási élményben lehet része!
Mi valószínűleg egyszer majd visszatérünk ide, nagyon jól éreztük magunkat!!!
2012.02.12. perge
Sziasztok,
múlt héten voltunk itt, extrém hidegek idején (min 16 délben a völgyben stb).
St. Oswald kabinos aljánál voltunk egy új appartement faluban, jól felszerelt cool házak, remek helyen, persze ehhez mérhető áron.
Ami tetszett:
sok széles, jó vonalvezetésű carvingpálya van,
nem volt soha tömeg, szombaton sem,
új kabinosok jók, gyorsak.
Ami nem tetszett:
nincs sok hütte, vagy ami van, az sem mindig valami hangulatos (ez a nagy hidegben gondot jelentett a 6 éves fiammal),
a táblázás sokszor hiányos,
a 2-2 hegy közötti átkötés biztosító 2 db 2 üléses felvonó, ilyen múzeumból előszedett, nem mai csirke. Ahogy egyik kollega megjegyezte: "János hegyi libegő"....kár, mert amúgy szépen összesíelhető a pályarendszer.
Összességében kicsit csalódást jelentett, de csak a híréhez képest.
2011.03.15. csabor
2011.03.13.

Bad Kleinkirchheim

Március közepi síelésünk második napján a szokásos ügy és egyéb döntő megbeszélés során a fürdőváros síterepének meglátogatása mellett döntöttünk. Számomra ez a síterep még soha nem jött be, de elfogadtam a többség döntését, s azt amit a poharamban találtam.

Mindkét oldalt meg kívántuk látogatni, ezért a központi parkírozóba álltunk be. Rövid séta, s már sorba is állhattunk a jegyekért. Most volt turnusváltás, így minden üdülővendég most vette meg kedvezményes síbérletét, persze a szokásos osztrák alapossággal és időigénnyel. Álldogáltunk a hegyről folydogáló hólé által képzett pocsolyában, s borús kilátással néztünk a jövőbe.
A Maibrunnról való első lecsúszás még akár megfelelőnek is volt mondható, de aztán a többi lecsúszás itt s a többi pályán is már nagyon vizes és buckás havon szinte élvezhetetlen körülmények között történt. Talán egyedül a Franz Klammer pálya nem hazudtolta meg névadóját, kellemes, élvezhető feketének bizonyult. Amikor már többedszer összenéztünk a termál fürdőben lubickoló fürdőzőkkel, megszületett a döntés, átmegyünk a túlsó oldalra.
Rövid sárdagasztás után megközelítettük a Sonnwiesenbahn felvonót. A kedves kétszemélyes felvonó bizonyára már Ferenc József popóját is törte, de még bennünket is felvitt a hegytetőre. A kellemes pályák keresése még arra is rávett, hogy csákányos felvonót használjak. A Nockalmnál lévő pályák viszonylag kellemesnek voltak mondhatóak, de végül a tűrhető pályákat a Weisernock és a Spitzegg közötti részen találtuk meg. A 21-es fekete tiszta jég volt, de legalább izgalmas, s semmibe nem ragadt bele a léc.
Próbálkoztunk még a többi pályával is, de a 19-es piros katasztrófális állapota végleg elvette kedvünket.

De hátra volt még a fekete leves. Le kellett csúsznunk az útig. A 13 és 13T pályákhoz a vízjártassági igazolványt is fel kellett mutatni.

Véleményem szerint a pályarendszer további, hosszabbtávú használhatóságához az időjárás radikális változására lenne szükség, de mint tudjuk, nem novembert írunk.

Csabor
2011.03.14. klaco
1 hetet töltöttünk St. Oswaldban a lift tövénél volt a szállásunk. Ebből 4 napot síeltünk BKK-n.
Első nap verőfényes napsütésben beültünk a "síhintába" a házunk közelében levő lifttől egészen átjutottunk a túloldali 4 üléses felvonóig. Onnan kényelmes tempóban miután a hegytetőn levő fantasztikus kilátóval rendelkező hüttében megpihentünk elindultunk haza. A két hegy összekötése az valami borzalom. Ilyen régi lifttel még sose utaztam. Sztem kb. 30 éves lehet. Lassú, kényelmetlen.
Másnap már a Római fürdő mellett parkoltunk és a császár felvonóval közlekedtünk. Ez a legjobb felvonó. 2 szakasza van, nem kell átszállni középen. Ebben jót lehet enni, meg pihenni. Fent egész jól voltak a pályák, kár, hogy a 8a, meg a 6 nem működött. Sajnos a nap és a +5fok megtette a hatását, délutánra a pályák alsó része már latyakos volt.
Ez jellemezte az egész hetet, folyamatos küzdelem az egyre melegebb ellen. Csak 1600m felett voltak jók a pályák, és csak a BKK oldalon, ahol kevésbé sütötte a nap. A St. Oswaldi oldalon csak a 20-as, és a mellette levő fekete maradt használható a jó fekvés miatt.
A Római fürdő szaunahasználat nélkül nagyon lapos volt, hideg víz, nagy tömeg, sok pancsikoló gyerek, akik ugráltak a vízbe.
A Katrin fürdő jobban tetszett, ott nagyobb medencék voltak, és egy kicsit melegebb is volt a víz. Azért az elmondható, hogy annyi fogalmuk van a termálfürdőről itt, mint Magyarországon a sípályákról.
A sípályán kívüli részek ahol volt hó, egész jók voltak. A 3-as buckapálya az utolsó napra már egészen bekopott.
A 8-as feketét mindenkinek ajánlom, aki még csak piroson jött, ezzel jó elkezdeni a "feketézést".
2010.01.03. hómacsek
December 28-án jártunk itt, azért jöttünk át Gerlitzenről, hogy fürdőzzünk egyet a Römerbadban síelés után. A kasszánál ért az első meglepetés: nem adtak sí+termál jegyet egyben, mondván hogy nem biztos hogy délután (este) beférünk a fürdőbe.
Ezek után már nem lepődtünk meg azon, hogy a Kaiserburgbahn-nál iszonyatos volt a tömeg (reggel 9:30), a lépcső alján állt a nép. Nagy nehezen feljutottunk a csúcsra, ahol ahhoz képest hogy mennyien mentünk fel, megoszlott a sereglet. A pályák állapota átlagos, műhó , délelőtt még nem volt lesíelve, élvezhető volt. A Kaiserburgról induló piros 1-es felső részén még megszorult az emberáradat a gerincen, de azután szépen eloszlott. A piros 1-ből jobbra lekanyarodó piros 2-esen alig voltunk, az alsó része nagyon laza szerintem inkább a kék színt érdemelné, gyönyörű erdei út. A piros 5-ös erős piros, nagy letörésekkel, de nekem mint egy középtudású síelőnek sikerélmény volt és még élvezetet is nyújtott. A 8-as fekete pálya (Klammer) felső szakasza zárva volt,a működő része jól karbantartott. Jegesedést csak az 1-es piros felső szakaszán tapasztaltunk délutánra.
Ami meglepő volt, a jól kezelt pályákon kívüli részen alig volt hó, majdhogynem feketéllett a fűtől. A környező hegyek is hótalanok voltak.
Összességében ezen a napon jót síeltünk (és este még a fürdőbe is befértünk), de örülök neki hogy a síelésünk zömét nem ide terveztük. Ár-érték arányban szerintem nagyon drága (39 Euro/nap), a felvonók lassúak (a tömeg a felvonóknál nagy). A pályák erősebb pirosak mint Gerlitzenen.
2009.03.17. laci_si
Sziasztok. Múlt hétvégi tapasztalataimat megosztom veletek.
Péntekre (03.06) volt jelentősebb hóesés. Sajnos meg tudom erősiteni amit lentebb többen irnak, hogy a relative drága bérlet árak ellenére nagyon spórolnak a ratrakok használatán. Azaz a pályák sok helyen gondozatlanok, buckásak. van összhasonlitási alapom, lehet ezt sokkal jobban csinálni. Helyenként a pálya jelző táblák is hiányosak.
Kezdőkkel nem szabad ide jönni. Volt velünk egy, és vért izzadt.
A 17-es kék pálya tkp csak egy erdei út, és fel is kell hozzá jutni.
A nagy szél miatt volt nap hogy csak egy nagy felvonó ment. (erről mondjuk nem tehetnek)
Nagyon klassz appratmanunk volt, tudom ajánlani Thermenblick néven fut, 100Eur körül van egy nap, 93m2, 6 személyre elég hellyel. Igényes, jól felszerelt,de érdemes figyelni hogy appartmanonként változó a felszereltség.
A pályákra visszatérve, az appunk a 11-es pálya lábánál volt, szinte oda lehetett sielni.
Az egyik legjobb pálya az 1-es főleg ha el van dolgozva, és épp megy a kabinos felvonó. a 2-es 5-ösön alig voltak, jók de rövidek. A 6-os zárva volt. A 7-es is elég jó, de végén a 7T vége már kicsit feketésbe hajlik. A 11-en jöttünk legtöbbet mert ez minden nap ment, de az állapota ...khm... még jó hogy a csapat jórésze már nem kezdő sielő. 4-ből egy nap volt csak rendesen eldolgozva. A pályák közt vannak átsielő útvonalak kialakitva, igy nagyjából el lehet jutni lécen mind a négy nagy felvonóhoz. A falun belül azonban már igen erősen latyak volt, és 4 nap alatt egyszer sem vittek havat a kikopott helyekre, igy volt ahol mégis le kellett csatolni, mert nem volt hó az úton. Pedig nem kellett volna sok. Másutt simán tolnak oda egy ratrakkal havat az ilyen helyre.
A 14-16 pályák egész jók, de ezek is buckásak. A 17-es kékről írtam hogy helyenként nem jól jelzik hogy megy át pl a 16-on, és nem is igazi pálya, csak egy út. A 13 keskeny, és jeges, lentebb tejbegrizes volt. A 13T ismét csak egy visszavezető a felvonóhoz.A 20-as nagyon szuper volt, valódi élmény volt lesiklani, szerencsére épp el volt dolgozva. A 22-23 nagyon kezeletlen.
A 24-25-26-27 Egész jó kis pirosak, de megintcsak nem a kezdők kedvencei. A 27 vége meredek és kétirányba lejtős fajta. Elég gyakorlattal és bátorsággal hatalmasat lehet rajta csapatni. A kezdőnk többször inkább sokméteres nadrágfékes lecsúszási módot választott. :-)
A 18-as pálya valójában kék, ha fel tud oda jutni a kezdő, ott lehet gyakorloni bénázni eleget, van hozzá hely, nem meredek, és jó állapotú is volt.
Általában a pályák teteje jobb állapotú volt. (nyilván a hideg miatt) De ez nem menti a pályásokat attól hogy elvétve láttuk hogy mennének a ratrakok.
A termálfürdő klassz, de a viz csak testmeleg. Egyszer este érdemes kipróbálni, de nekünk annyira nem jött be.
Ja igen a felvonók. Némelyik tényleg elég "retró". A legjobb a StOswaldi kabinos, de a Kaiserburgbahn is érdekes és jó. A 12-13 felvonó pl nem kisgyerek kompatibilis, ott nyugodtan csak felnőttel szabad utaztatni. A 6-os csákányos is furcsa volt hogy összvissz két lécnyomnyi rész volt lelapítva, igy aki megingott rajta akár kicsit is, az kiesett. Ezt sem igy szokták normális helyen eldolgozni. A 14-es csákányos pl jól meg volt csinálva.
Remélem minden relevánsat leirtam.
2009.02.23. Makosx
Na BKK is megvolt!
A tapasztalataim a következőek:
Azzal kezdeném, hogy sokkal jobbat vártam mint amit kaptam.
A pályák vonalvezetése és kialakitása nagyon jók, viszont a kezeltségük és átjárhatóságuk rémes. Mentségükre legyen mondva, hogy régen esett nagyobb mennyiségü hó valamint, mivel kék pálya csak a 17-es, ezért minden kezdő kénytelen letolni a havat a pirosakról. Az eredmény az alsó szakaszok jegesek, különösen a St Oswald-i oldalon. Nagyon tetszet a 6-os és 8-as pálya, sokat használtam a 11-est mert ott még elviselhető volt a sorbanállás. A 6-on gyakorlatilag csak mi voltunk (érdekessége, hogy csak természetes hó van rajta viszont az alján az átkötő csak egy túristaút ami visszavisz a Kaiserburgbahn-hoz. Ez volt a Kaiserburg oldali pályák összefoglalója. A Nockalmbahn-on kb 30 perc sorban állás várt ránk a kabinos felvonónál, a pályák: 19 jó 15, 18 tanuló pálya ( a 18-as vége még emelkedik is. (Érdekesség, hogy két pályatérkép külömbözően jelöli a 15 és 18 pályákat. Az egyiken kékek a másikon pirosak, a pályán egyébként pirosnak van jelőlve de lejtésre kék. A 16-13 egy hosszú csúszás de csak akkor érdemes végig menni rajta ha át akarunk menni a Kaiser oldalra (a liftek kb. múzeum, sebesség: csiga). A 19 tetszett gyors és kimeritő csak az alján várt a tömeg. Végül St. Oswald: végre egy modern bérlet árhoz méltó liftrendszer. A kabinos modern panoráma 8 személyes a tetőn új beülős lift. Pályák nem túl izgalmas 26 és 27 időnként érdekes vonalvezetéssel (pl: a 26 átvág a csákányos felvonón utazók között). A tetőn 20 és a feketének titulált 21. Pályák szempontjából a Kaiser oldal szerintem messze a legtöbbet nyújtó de a bérletár szerintem túlzás. Egy napra átmentünk Falkertra, igazi alpesi táj, minden fehér nincs tömeg csak kicsi a pályák rendszere.
Végül a fürők: csak a RömerBad-ról írhatok, mert a másikban nem voltunk. Tömeg, tömeg! Aki volt már Loipersdorfban azt várja mindenhol, sajna a Römer nem elsősorban a családok fürdője de azért a gyerekeknek megfelelt, nekem egy kicsit hideg volt a víz hőfoka, de lehet, hogy ez szubjektív. Különösen a külső medencében éreztem hidegnek, tehát arra, hogy ott űljek és a vízből nézzem a pályát nem volt alkalmas számomra. Az angol tiniknek nem volt ilyen gondjuk (persze volt bennük alkohol).
2009.02.06. imi73
Szép jó estét mindenkinek!
Egy héttel ezelőtt voltam a családommal BKK-ban. A hely csodálatos volt, az ott tartózkodásunk ideje alatt egy egész napon keresztül esett a hó, több alkalommal pedig rövidebb ideig, így panaszra semmi okunk nem volt.
A kint tartózkodásunk alatt nagyon kedvesek voltak az emberek.
A pályák jól karbantartottak voltak, azonban egy-két helyen előfordult jegesedés, bár ez a hegyen néha előforduló szél miatt véleményem szerint nem meglepő.
Mi az "Alpina"Feriendorf" egyik apartmanjában laktunk. A szállás kényelmes és szép volt, az étterem nagyon kulturált. Reggeli és vacsora volt az árban, svédasztalos formában. Bőséges reggeli választék ( általában 4 különböző felvágott, több sajt, esetenként tojás, virsli)de délben is lehetett enni 2 fogást. Vacsorára leves, 2-4 különböző "második", desszert, saláták. Üdítő, sör, tea egész nap fogyasztható az étteremben. A felszolgálok pedig gyorsan dolgoznak, koszos edény-pohár a használat után szinte rögtön eltűnt az asztalról. Csak dicsérni lehet őket. Ráadásul az étel minősége is jó volt.
A termálfürdők nagyon szépek.
Mindkét síiskolában van magyar nyelvű oktatás, azonban nekünk a "piros macis" iskola volt a nyerő. Külön köszönet Sanyinak, amiért szűk egy hét alatt megtanította a 4 éves kislányomat a síelés szeretetére.
463.jpg483.jpg228.JPG75.JPG240.JPG229.JPG
2007.04.15. Vécsey Zsolt
Húsvétkor BKK.. hát pár nappal indulás előtt már izgultunk, marad-e valami hó mire odaérünk. A bergfex adatai szerint folymatosan csökkent a síelhető pályák hossza. Mire odaértünk 55 km 103-ból és 9 lift a 25-ből. Húsvéti akciójuk arról szól, hogy a síbérlet ingyen, fürdő belépő féláron, feltéve, hogy olyan szállásod van ami BKK turizmusszövetség tagja.

http://www.bkk.at/mmdb/3/2/197.pdf
http://www.badkleinkirchheim.at/de-...winterurlaub_kaernten-vor...

Nem csalódtunk. A pályákat rendesen karbantartották és völgyig lehetett síelni. Az utolsó 200-300 m-t azért mindig jól be kellett "vizsgálni", mielőtt végig csúsztunk, igaz, hogy völgyig szinte csak délután mentünk. (Kaiserburg, Maibrunn, Nockalm). Brunnach teljesen zárva volt.(itt van a legmodernebb 8-as kabinos, ezt már kímélték, mi meg sajnáltuk ..)
1500 felett még délutánonként is teljesen ok volt, persze ne porhóra gondoljunk. A Mulde mindenesetre tökéletes volt, ezt annyira körülöleli a hegygerinc, hogy ide a nap alig süt be. El tudom képzelni milyen szuper lehet ez télen.
3 napot Bkk oldalon, egyet St Oswaldban voltunk, ott a 14,15,16 pályák mentek, de a felvonóikat itt nem ártana modernizálni.., ez vonatkozik szerintem a Bkk-n a Strohsackbahnra is, ami nagyon fontos láncszem és csak egy régi 2-es nyitott, ülőfelvonó. Most sütött a nap, de téli hidegben, szélben ...

A kathreini fürdőt néztük meg egy este, kellemes, de semmi különleges, a magyar termálfürdők szerintem jobbak, sőt sokkal jobbak.. pl Sárvár, Bük. A Römerbadot átépítik és ugyanakkora medencetér lesz ezután is ..?? Viszont lesz vagy 14 különböző szaunájuk.
100-3640.jpg100-3736.jpg100-3633.jpg100-3699.jpg100-3706.jpg100-3629.jpg
2006.04.03. Péter64
Itt zártuk a hétvégét (a szezont még nem) ápr 2-án, vasárnap. Szombat este sétáltunk a faluban, lentről elég gyászosan nézett ki a terep. A St Oswald oldalon semmi mozgás nem látszott, pedig a tábla szerint mentek a liftek.
Vasárnap reggel inkábba Kaiserburgnál kezdtünk. Az itteni nem túl nagy parkoló is csak félig telt meg. Az időjárás változékony volt, de napsütés is előfordult. Normálisan síelni kb. délig lehetett, de addig a Kaiserburg és a Strohsack is nagyon jó volt, sőt szuper. A Klammer pályát már nem kezelték, máshol gyakorlatilag nem is próbálkoztunk. Délután 2-től elkezdett esni jég/hó/eső, magasságtól függően, levergődtünk a hegyről és irány haza. A délelőttért viszont megérte, az olyan volt, mint januárban, csak folyott rajtunk a veríték.
Elvileg Húsvétig nyitva van, de nagy elvárásokkal már nem érdemes ide menni. Mindent összevetve az idei BKK szezon nekünk nagyon bejött, decemberben jártunk itt először, aztán voltunk itt még hatszor, összesen 18 napot, egy-két ködös nap kivételével mindig elégedetten távoztunk.
Péter
2006.03.02. Péter64
Március 1-én jöttünk vissza innen, az előző hétvégi havazásnak köszönhetően minden pálya kíváló volt, a St. Oswald és BKK oldalon is. Amin kissé csodálkoztunk, hogy annyian voltak hétfő és szerda között, mint még idén soha. A Kaiserburg felvonónál néha 10 percet is tolakodni kellett. A pályákon eloszlott a tömeg. A Klammer lesiklópálya sem volt különösebben jeges. "Leichter schneefell" előjelzés ellenére majdnem végig sütött a nap. Mostanában érdemes menni.
Jó havat mindenkinek!
2006.01.13. Stani
nemrég érkeztem haza BKK-ből, közel 1 hónapot töltöttem kinn (meló).
most tényleg nagyon jók a hóviszonyok. amikor megérkeztünk, akkor még a nov végén leesett kb 1 méteres hó volt, azóta (nov vége és dec 20 között) jelentősebb mennyiségű hó nem esett, aztán az ünnepek között, majd szilveszter után többször is, napokon keresztül szakadt a hó, elég jelentős mennyiség esett le, pályán kívül is nagyon jól lehetett menni, igaz a lavinaveszély is megemelkedett 4es fokozatra helyenként. egy-két helyen kisebb lavina is alább ment, természetesen pályán kívül, ezen a héten hétfőtől folyamatosan hétágra sütött a nap, s a napon egész kellemes idő volt, főleg lenn a völgyben, de árnyékban, vagy amikor kezdett lemenni a nap ,elég hideg volt. a szilveszteres hétvégén -15 fokok voltak pár napig, aztán szerencsére megenyhült az idő, bár reggel így is -8 -9 fok körül volt a völgyben. a bkk-i rész (kaiserburgbahn stb) eléggé árnyékos, legalábbis ilyenkor (tavasszal persze más a helyzet), szóval lebarnulni itt nem nagyon lehet:) leszámítva a csúcsközeli részeket. a st oswaldi (nockalm,brunnach, scharte etc) rész viszont nagyon jó kis napos rész. a schartéban két vadonatúj négyüléses épült az idei szezonra;futószalagos beszállás és puha bőrülések, egész komfortos. a az itteni kabinos és a négyülésesek között egy új kék sípályát (síutat) is csináltak, így már nem kell igénybe venni a brunnachi csákányost ,ahhoz,hogy a schartére jussunk, majd a nockalmra. a pályarendszer egész nagy, s többnyire áttekinthető. viszont a nockalm és bkk )bach) közötti rész kicsit zavaros. ide nem árt azért a térkép, meg figyelni a táblákat, mert könnyen elkeveredhetünk, s egyszer csak azt vesszük észre, hogy nem a nockalmbahn kabinos, hanem a bkk felőli duplaszékesnél vagyunk:)
a síbérlettel ingyenesen használhatjuk a síbuszokat.amik reggeltől késő délutánig/kora estig folyamatosan közlekednek a völgyben.
a hüttékben az árak nagyjából azonosak, mint a hasonló nagyságú osztrák síterepeken. de pl. semmeringi hüttei árakhoz még egy eurót számoljunk rá az ételeknél.
éjszakai élet: van, bár inkább éttermek, sörözök és kocsmák. lenn BKK-ben a pesot, berchlstubét, vagy a die grottét emelném ki, persze ezeken kívül még tengernyi kis betérő van. a grottéban szilveszterkor 20 euró volt a belépő. és hajnali egy óráig annyit ihatott at embert ,amennyit nem szégyelt (igaz csak bizonyos italokból).
szórakozóhely pl a kaiserburg közelében lévő take five, itt disco zene (dance, pop), vagyis egy slágerosabb vonal megy. a belépő szilvezsterkor 8 euró volt, ami végülis nem egy egetrengető összeg, de sajna a korhatár elég alacsony, amolyan tinidiszkó feelingje volt az embernek a sok 14-16 éves kisfestet csajokkal, így pár perc után el is jöttünk innen.
a kaiserburg másik oldalán van egy apres ski bar, közvetlen a pálya mellett (nagyjából a rhömerbaddal szemben). itt anton aus tirol, s hasonló osztrák apres ski hitsek mentek.
még itt lenn a völgyen egész jó pizzéria a capo. bár a belső design vhol a 80as éveket idézi.
st oswaldon a berghofba vagy a sportalmba érdemes betérni,+ a brunnach kabinos aljánál lévő kis "hüttébe", itt néha apres sí partik is vannak.
a hóval az 1 hónap alatt semmi gond sem volt, van belőle bőven, és remélhetőleg egész szezonban így lesz:)
közeli síterepek közül falkertet érdemes meglátogatni, egy kicsi terep, de a pályái carvingolásra nagyon jók.
képek később jönnek
2006.01.01. Péter64
December 27-28-29-én Bad Kleinkirchheimben síeltünk. Az odafelé úttal már némi problémánk volt, Rábafüzes után az osztrák autópályán vagy 10 cm hó volt. Először nem vettük komolyan, de aztén egy fékezésnél kiderült, hogy kb. 500 méter a fékút, nagyon lelassultunk. Annyira, hogy a Graz utáni hosszú emelkedőn 1 órát álltunk, mert a kamionok nem tudtak felmenni, és egy 30 km-es szakaszon az útépítés miatt sem előzni , sem kikerülni nem lehet. Ettől rosszabb már csak a szembejövő pálya, mert ott csak 1 keskeny sáv van betonterelők között. A lejtőn 2 autó is parkolt két kerékkel a beton tetején, 45 fokban megdőlve, elég szarul néztek ki. Aki erre megy, számítson arra, nogy a Graz - Wolfsberg szakasz jó körülmények közt is pocsék, hóesésben katasztrófa. (majdnem 3 óra /60 km). Mi egészen Feldkirchenig bírtuk, csak ott akadtunk el, tök jó volt az erdő közepén éjjel 2-kor a hólánccal vacakolni... 26-án ott sem nagyon járt hókotró. Végül azért odaértünk, és reggel "kipihenten" mentünk a pályára.
27-én alig voltak, igaz hóesés volt, meg elég hideg, meg 30 cm friss hó a pályán, elég hamar buckás lett, és a kedvenc pályáinkon is ügyetlenkedtünk, úgyhogy szokásainktól eltérően elkezdtünk felfedezni. A St Oswald részre némi séta, és 2 db "Libegő" tip. felvonó segítségével lehet átjutni (ha viszont itt parkol le az ember, akkor a Bad Kleinkirchheimi pályák ugyanígy) A két rész annyiban is hasonló, hogy a pályák elég jók, de jelölés alig van. Minden második csoport térképpel a kezében kérdezősködik, mint a túristák.... (2 hete egyik társunk fél órát sétált a faluban, mire az egyik csúszás után talált egy felvonót, pedig ránézésre jelölt pályán járt) A felfedezőút végén úgy éreztük, hogy semmi mást nem csináltunk, csak felvonóban ültünk.
28-án már többen voltak, a Kaiserburg felvonónál néha 2-3 percet várni is kellett, de a pályákon még bőven el lehetett férni, egész nap csak a Kaiserburg és a Franz Klammer pályán voltunk. (Nem vagyunk kezdők, de azon 120-szal végigmenni félelmetes lehet, nem olyan nagyon széles.)
29-én megjöttek a szilveszterezők, a pályák mint a hangyaboly, mindenki össze-vissza, tanulócsoportok 10 méterenként keresztbe, ennek ellenére, ha nem akartunk öten egy üres kabint, hanem részletekben elég volt feljutni, a középállomásnál is néhány perc alatt be tudtunk ülni (aznap Semmeringen állítólag 1 órát is lehetett sorban állni). Ami problémás itt, az a Kaiserburg tetején az első 300 méter, ott mindig jeges és köves volt, pedig a szállásadónk szerint évek óta nem volt ennyi természetes hó a környéken, csak a hóágyúktól. Ez is lehet magyarázat arra, hogy a BKK-t itt már elég sokan lehúzták, mindenesetre az idei szezonban eddig jó, érdemes menni. (Más téma: pl. tavaly február második hetében Lachtalban 5 napig tökéletes pályák és időjárás volt, 30 év alatt nem láttam ilyet, lehet, hogy többé nem is fogok, de semmilyen kaja meg pincér nem tudta volna elrontani ezt, akkor most jó hely a Lachtal vagy rossz?)
Egy szociológiai érdekesség: 2 alkalommal ültünk más honfitársainkkal egy kabinban, az első csapat azt bizonygatta, hogy mennyire jól csinálta a haverjuk, hogy megvette az alpesi házát itt a faluban 200 000 euroért, a másik társaság meg arról vitázott, hogy hogyan lehet a leggazdaságosabban tárolni a balatoni vitorlásaikat. :-)))
Nekünk azért bejött a BKK, máskor is megyünk, teljesen kezdőknél lehet gond, hogy a Kaiserburg pálya legalján mindenképpen van egy elég meredek szakasz, ami általában jeges is.
Azt hittem, rosszabb utunk, mint idefelé már nem lehetséges, de csalódtam, mert hazafelé több mint 9 óra volt Budapestig.
Jó havat mindenkinek
2005.02.26. dtibi
Bad Kleinkircheim
Sziasztok!
Február első hetében voltunk egy nagyon jó kis csapattal Bad Kleinkircheimben./ K2-vel /
Döbriachban volt a szállodánk, kb. 12-15 km.re
a Römerbad alsó állomásától.
A szállás kifogástalan, félpanzió - bőséges reggeli és vacsora.
A pályákról- lévén voltak kezdők is a csapatban, no meg minden tudásszintnek megfelelő síelők-
sok jót sajna nem tudok írni.A haladók még csak-csak elvoltak, de a kezdők és a piros pályákra éretlenek egész áldott nap nyúzták a kb.100 méteres gyerekpályát és rángattatták magukat több-kevesebb sorbanállás után a drótkötelessel.Kék pálya nincs!!! Eszed-nem eszed- ez van.Lévén jómagam is még csak 3 szezont síeltem, és mindíg Olaszországban, hát kissé feszengtem az itteni hóágyúzott, alájegesedett pályákon.
Túl nagy pályarendszer nincs, a Franz Klammer pálya egy fél napra való élmény.
Hogy a kezdők és a síeltek már kat.-ba soroltak is élvezzenek valamit e sport szépségeiből, valamint élményeik is legyenek, át kellett autóznunk kb.70 km.-re Katschberg.be.
Hát ég és föld !!! Aki elégedett Bad Kleinkircheimmel, az vagy nem járt még máshol, vagy nincs igénye a sokkal jobb és többszintü terepekre. Én többet csak azért nem fogok oda menni, hogy ha beszélek róla, hogy ott voltam egy hétig, mindenki ájuldozzon.Inkább akarok jókat-jó pályákon síelni. Azt hiszem, hü maradok Olaszországhoz, nagyon klassz kis helyek vannak kb.,ugyanilyen távolságra. Nem beszélve róla, hogy árban is jobbak.Bad Kleinkircheim drága, mert felkapott, de várakozáson mélyen alul teljesít. Ja, és még nem is szóltam az állandó, kellemetlen, kb.40-50 km./h-s szélről.Emiatt a felvonókat többször,hosszabb időre le is állították. Hát szóval, egy jó kis huzatos völgy, és úgyigaz,ahogy többen is írtátok.Máshol temérdek hó- itt pedig szinte semmi, legfeljebb
jéééég!!! A rajta lévő mühavacskát pedig délre lesíelik.
Hát sajnálom, ha valakikben illúziókat romboltam.
A K2 csapattal jövőre is megyünk, de bizti, hogy
máshová.
Sziasztok! Tibor
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »