Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Katschberg - Aineck
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1066 - 2220 m
Szintkülönbség 1154 m
Sípályák hossza 80 km
Liftek száma 17
12 km
56 km
12 km
Húzólift
9
Ülőlift
5
Kiskabinos lift
3
Budapest: 512 km, 6 óra 21 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 60.50 €Gyerek napijegy: 30.50 €
Értékelés:
4.4 (560)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
A Karintia és Salzburg tartomány határán fekszik a Katschberg Aineck síterület. A 70 km-es pályarendszer 16 felvonót foglal magába. Németül Schischaukel azaz síhinta (sízés egyik hegyről a másikra és vissza) rendszer nyújt különleges élvezetet a hosszú lesiklásokat kedvelőknek. A havat nemcsak a magasság, hanem a hóágyúk is garantálják, hiszen a szépen rendben tartott pályák 100%-a hóágyúzható. Az utóbbi években új, korszerű felvonókat helyeztek üzembe.

Akik a salzburgi oldalról közelítik meg a hegyet, megspórolnak egy jókora szerpentint, amit Karintia felől meg kéne mászniuk. A lungaui St. Margarethenből minden gond nélkül elérhető és sízhető az egész pályarendszer. A síterep ezen oldalán található a legendás A1 sípálya. Az A1 megnevezés teljesen tudatos utalás az Ausztriát nyugati irányban átszelő autópályára. A hegytetőről 6 km-en át egyenletes pályalejtéssel lehet a völgy aljáig csúszni. Ennek az egyenletes lejtésnek az oka, hogy korábban az Ainek tetejét St. Margarethennel összekötő pályán egy hosszan tartó szörnyen lankás szakaszon kellett átcsúszni, ami még egyenessiklásban is meglehetősen lassú volt. Az A1 ettől keletre lett kiépítve és így ezen túlságosan is lankás szakaszt kikerülve nyílegyenesen síelhetünk le a völgybe. Az A1 első harmada a régivel megegyezik, aztán egy ismeretlen, új szakasz kezdődik. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően, ma már egymás után 3 kabinos felvonó segítségével juthatunk fel St. Margerethenből a 2220 méter magas Aineck csúcsra, az A1 sípálya tetejére.

Katschberg szívében, a Köningswiesén a legkisebbek is használhatják a Mini-Jet-Liftet. Egy 300 méter hosszú extrém lankás pálya áll rendelkezésükre, aminek mentén barátságos figurák és lelkesítő feliratok segítik a lecsúszást. Katschi, ahogy a síterepet becézik rengeteg meglepetést tartogat a kisgyerekeseknek, igazi családbarát hely!
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-10°C
-2°C
Holnap
-10°C
-1°C
Holnapután
-10°C
-5°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
SZÁLLÁSOK
Összesen 16 db szállás
Apartman (6) 
Ifjúsági/Sportszállás (2) 
Panzió (5) 
Hotel*** (2) 
Hotel**** (4) 
Magánszállás (2) 
FOTÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.