Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Kékestető
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 770 - 1015 m
Szintkülönbség 245 m
Sípályák hossza 3 km
Liftek száma 5
2 km
500 m
500 m
Húzólift
5
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 99 km, 1 óra 27 perc Útvonalterv
Értékelés:
2.8 (1327)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
A Kékestető Sícentrum a 2021 óta technikai okok miatt nem üzemel. Az elmúlt szezonban csak a síiskola mini köteles felvonója és tanulópályája működött a kékestetői toronynál. A bezárás nem végleges, bízunk benne, hogy a jövőben újra megnyitnak majd itt a sípályák.

Kékestető Magyarország legmagasabb pontja: a csúcs 1014 méter. Innen indul hazánk 2. leghosszabb lesiklópályája, amely 1,8 km-es és a Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget. A pálya felső szakaszán egy 700 méter hosszú tányéros felvonó, valamint két tanulólift található . A lesiklópálya mindvégig enyhe lejtésű, így kezdő síelők, családok számára is kiválóan alkalmas.

2007-ben lett kész az északi pályákat kiszolgáló csákányos felvonó. Az 1000 fő/óra kapacitású lift egy fekete 590 méteres és egy piros 390 méteres pályát szolgál ki. Sajnos ez a lift nagyon keveset volt üzemben.

A kékestetői pálya alsó és felső pontján egy igazi alpesi hangulatú napozóteraszos körbárban fogyaszthatunk teát, forralt bor, egyéb italokat és némi harapnivalót. Kékestetőn éttermek, szálláshelyek, kölcsönző és síiskola várja a csúcsra érőket. A felújított Dózsa-Nordica Síházban működő sísuli és kölcsönző pont Magyarország tetején található, a csúcskő közelében.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
1°C
7°C
Holnap
3°C
6°C
Holnapután
1°C
2°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
SZÁLLÁSOK
FOTÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.