Menü ≡

Kékestető témájú cikkeink

2020.09.09.
Kardio tanösvényt avattak Kékestetőn
Kékestetőn ünnepélyes keretek között átadásra került egy 25 millió forint összértékű pályázat részeként megvalósult kardió ösvény, amely a felnőtt és senior korosztályt számára elsősorban az egészségmegőrzésre és regenerációra kínál alternatívát.
2020.08.24.
Kékestető lesz az idei Tour de Hongrie végállomása
Magyarország legnagyobb országúti kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie az esztergomi Bazilikától rajtol és a királyetap végén a Kékestetőn ér véget a véglegesített program szerint.
2020.03.17.
Nem a koronavírus vetett véget a hazai síszezonnak
Március 15-én drámai módon ért véget a síszezon egész Európában. A koronavírus-járvány épp akkor robbant be, amikor az Alpokban és a Dolomitokban leesett a szezon legjobb hava. A hazai síterepek korai szezonzárását azonban nem a vírus terjedése okozta, hanem a hóhiány és a szokatlanul meleg időjárás.
2020.03.12.
Elkészült az új játszótér Kékestetőn
Magyarország legmagasabb pontját, a minden évszakban közkedvelt 1014 méter magas Kékestetőt évente több százezer látogató keresi fel a Mátrában. A terület a jelentős turisztikai terhelés miatt megújításra szorul. A helyszínen több szolgáltatást is üzemeltető Kékestető Nonprofit Kft. legutóbb a hegyi játszóteret újította fel.
2020.02.11.
Kisebb havazás érkezett ma reggelre a Mátrába és a Bükkbe
Ma reggelre befehéredtek az Északi-középhegység magasabb pontjai. Kékestetőn az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint kora délután 3 cm vastagon állt a természetes hó. A webkamerákon látszik, hogy a hólepel Bánkúton is megmaradt délutánra.
2020.01.14.
Kékestető: szánkóversenyt rendeznek szombat délelőtt
A Kékestetői sípálya üzemeltetői a téli sportok támogatásával nem csak a sísport szimpatizánsainak kedvében szeretnének járni. Kellő odafigyeléssel és a lehetőség biztosításával, azoknak is szeretnének kedvezni, akik a szánkózás örömeiben éreznek vonzalmat.
2020.01.10.
Hétvégén már öt magyar pályán lehet síelni
A havazás továbbra sem kényezteti el a magyar sípályákat, de ahol működhetnek a hóágyúk, ott már egyre hosszabb pályákon lehet síelni.
2019.12.29.
Beindultak a hóágyúk a magyar síterepeken!
Végre az időjárás is észrevette, hogy a naptár szerint tél van. Az utóbbi napokban, de főleg az előző éjszaka elég hideg volt a hóágyúzáshoz, így több hazai neki látott a pályák (ismételt) előkészítésének.
2019.12.13.
Havazott a hazai hegyeinkben és síterepeinken
Tegnap este nyugat felől havazás érkezett Magyarországra. Nyugat-Magyarországon az alacsonyabb régiókban, az ország többi részén a hegyekben maradt meg az összefüggő hótakaró.
2019.12.10.
Síelj ingyen!
A szezon első hóesése sokunk számára jóval többet jelent a télikabát felvételénél, hiszen ilyenkor ismét kedvünkre száguldhatunk a havon, miközben a közeli és távoli hegyeket egyaránt felfedezhetjük. Kedvenc téli sportunk űzése közben szeretjük megélni a pillanatot és úgy érezni, hogy igazán élünk, ez pedig szorosan összekapcsolódik a Helly Hansen alapfilozófiájával is.
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »