Kékestetőn tartotta éves közgyűlését a Chernel Sí Klaszter

2023.05.18. síelők.hu

A Kékestetői vendégházban, a Kékestető Nonprofit Kft. jóvoltából rendezték meg a Sí és Turisztikai Klaszter évi rendes közgyűlését. A közgyűlés utáni partnertalálkozó fő témája a hazai négyévszakos hegyvidéki- és síturisztika megerősítésének kérdései, illetve a szlovák-magyar hegyvidéki partnerkapcsolatok kiszélesítésnek lehetőségei voltak.
Közgyűlés közel félszáz résztvevővel
A partnertalálkozót megtisztelte a sportért felelős államtitkár kabinetfőnöke, Berkó Lajos is. Köszöntő beszédében aláhúzta: a síelésnek, a téli sportágaknak nagy jelentősége van a családi kapcsolattartásban, a gyermekek egészséges fejlődésében is. Schmidt Ádám államtitkár azt a gondolatot tűzte a zászlajára, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté alakuljon a magyar társadalom. Ebben óriási szerepe lehet a a téli sportoknak és szabadidős tevékenységeknek – emelte ki Berkó Lajos kabinetfőnök.

A közgyűlésen a helyi önkormányzat képviseletében jelen volt Hiesz György Gyöngyös polgármestere is, aki hangsúlyozta, hogy kiemelten fontosnak tartja a négyévszakos hegyvidéki- és a téli sportok népszerűsítését, ezen keresztül jelentős mértékben fejlődhet a turizmus.

Dr. Fürstner József, a Magyar Sí Szövetség elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy síszövetség a versenysport mellett nagyobb hangsúlyt szeretnének adni a szabadidős síelés számára, hiszen a több mint félmillió hazai síelő egy igen erős bázist adhat, akár a versenysport számára is.

Fehér Gyula, a klaszter elnöke elmondta: a tizedik évébe lépő klaszter tagjai elkötelezettek az olykor talán kevésbé értékelt hegyvidéki turizmus fejlesztései mellett. A tavalyi esztendő egyik legnagyobb közös sikere a Normafánál megvalósult, technikai hógyártás által biztosított sífutó- és szánkópálya megépítése volt, mely kitűnő példát ad a további fejlesztések tekintetében.

A partnertalálkozó kiemelt témája volt a szlovák-magyar hegyvidéki, négyévszakos turisztika fejlesztési lehetőségeinek kérdése. Az INTERREG pályázati lehetőségeiről az Equinox Kft. képviseletében dr. Guthné Pap Kinga tartott angol nyelvű előadást, melyet igen nagy érdeklődéssel figyeltek a megjelentek.

A TechnoAlpin egy három fős stábbal érkezett Olaszországból illetve Szlovákiából, Simon Wolkan területi vezető érdekes előadása, bemutató videói látványosan szemléltették az iparág eredményeit.

Michal Krolak, a Donovaly ParkSnow fejlesztési igazgatója bemutatta a napokban elkészült legújabb videót, mely a nyári lehetőségek tárházát jelenítette meg.

A kékestetői közgyűlés és partnertalálkozó másnapján a tagok egy része Galyatetőre látogatott, ahol Dr. Fürstner József a Magyar Sí Szövetség elnökének vezetésével, a sífutók képviselőivel közösen megtekintették a sífutó- és biatlonpályát. Az elnök közös gondolkodásra ösztönözte a megjelenteket a későbbi fejlesztési lehetőségek kérdésében.
KOMMENTEK
skioutlet | 2023.05.19. 09:03
A hegyvidéki turizmus lehetőségeiről tanácskoztak címmel az Eger Tv híradásban beszámolt a nemzetközi partner találkozóról:
https://www.youtube.com/watch?v=OtO...0AlJkk1E

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
4 Évszak Völgyhotel
A Mátrafüred szívében, Kékestető sípályáitól 11, míg Mátraszentistvántól 23 km-re elhelyezkedő, hatalmas fás parkkal és fedett medencével rendelkező hotelünkben mindenki talál maga számára izgalmas kikapcsolódást, beleértve a család kedvenc kutyáját is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
4 Évszak Hegyihotel csillagcsillagcsillag
Mátraháza központi részén, mégis csendes, erdővel határolt területen található szálloda a kékesi sípályáktól 4 km-re. Szolgáltatások: wellness, ellátás, játékszoba, sítároló és még megannyi más!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.