Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégére lezárják a Kékestetőre vezető utat a Mátrában

2023.01.20. MTI / sielok.hu

A közlekedők biztonsága érdekében a hétvégére lezárják a Kékestetőre vezető mellékutakat a Mátrában - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya pénteken.
Mai szánkózás Kékestetőn (Kép: sielok.hu)
Mai szánkózás Kékestetőn (Kép: sielok.hu)
Tájékoztatásuk szerint az elmúlt napokban a Mátra legmagasabb pontjain nemcsak számottevő eső, hanem helyenként 10-20 centiméternyi friss, magas víztartalmú hó hullott. Ennek nyomán a hegyvidéki szakaszokon több fakidőlés is nehezítette és veszélyeztette a közlekedést.

Az előrejelzések alapján hétvégén további jelentős mennyiségű csapadék és erős széllökések várhatóak a térségben, amelyek további fakidőlésekkel, ágleszakadásokkal járhatnak. Ezért a közlekedők biztonsága és az utak járhatóságának fenntartása érdekében szükség van a Kékestetőre vezető mellékutak használatának korlátozására - írták.
Mai szánkózás Kékestetőn (Kép: sielok.hu)
Mai szánkózás Kékestetőn (Kép: sielok.hu)
Így lezárják a kékestetői bekötőutat és az adótoronyhoz vezető mellékutat péntek este 19 órától vasárnap 19 óráig. Az érintett utakat ez idő alatt kizárólag a megkülönböztető jelzést használó járművek és az autóbuszok vehetik igénybe - közölték. A rendőrség és a polgárőrség a hétvégén folyamatosan ellenőrzi és segíti az érintett részeken közlekedőket és a korlátozás betartását - tették hozzá.

A társaság arra is felhívta a figyelmet, hogy a Mátra más útjain is előfordulhatnak ágleszakadások, fakidőlések, melyek miatt fokozott óvatosságra és körültekintésre kérték az autósokat. Egyúttal jelezték: az aktuális forgalmi helyzetről és útviszonyokról a közlekedők a www.utinform.hu oldalon is hasznos információkat találnak.
Mai szánkózás Kékestetőn (Kép: sielok.hu)
Mai szánkózás Kékestetőn (Kép: sielok.hu)
A szerkesztőség családos tagjai ma meglátogatták a pályát a többi szánkóssal együtt. Elmondták, hogy délben kezdődött a havazás, amely a Meteorológiai Szolgálat jelenletése szerint délután 4-re elérte a 31 centimétert. Ekkor már érvénybe lépett az útzár.
KOMMENTEK
gyulimuli2 | 2023.01.21. 11:49
Értem én hogy veszélyes meg minden de csak szombat vasárnap dőlnek azok a fák hétfőn már nem ez furi. Azért ahogy a kamerákat elnézem elég sokan mentek kékesre hideghegyre és dobogókőre is. Régi szép időkben ilyekor már a síbuszok hordtak minket veronikáról HHHHH
Tobzoska | 2023.01.21. 21:39
hétfőn is dőlnek a fák, ha olyan az idő, csak hétköznap az a kevés jármú bőségesen elfér a parkolóban is, ahol ilyen haváriákra kevésbé kell számítani. Hétvégén viszont az átlag ember képtelen felfogni, hogy létezik vonat, busz , HÉV, s kapacitásuk bőségesen meg tudna birkózni a turisták tömegével is. De csak az autós alternatívában képesek gondolkodni.
TZoli | 2023.01.22. 00:11
Ha majd a vonat+Mátravolán kombo olcsóbb lesz minimum 2 emberre mint az autó, meg ha valahogy sikerül nekik összehozni úgy a logisztikát, hogy ne az utazással menjen el a nap, akkor majd lesz alternatívája az autónak. Addig marad a valahogy csak megoldjuk azt a parkolást is.
gyulimuli2 | 2023.01.22. 00:24
Igen igen de ha megvalósult volna a régen tervezett felvonó akkor mindenki lent hagyhat á az autóját az alsó parkolóban és mehetne a hegyre felvonóval. Ez egyébként környezetvédelmi szempontból is sokkal jobb lenne.
syorg58 | 2023.01.22. 15:28
Gyuli! Az alsó parkolónak is véges a kapacitása, bár az elmúlt években bővítgették.
Tobzoska | 2023.01.22. 18:32
a vonat + Mátravolán kombó két személy esetében biztosan olcsóbb, mint az autó. Talán ha kizárólag a megtett úton elpöfögött benzint számoljuk, akkor lehet, hogy nem olcsóbb. De a sztráda matrica, parkolódíj, a kocsi használatból fakadó értékcsökkenése már biztosan úri-muribbá teszi a kocsikázást. Én ha tehetem, a kocsit csak a tömegközlekedés kényelmes elérésére használom. És nem kell ugyanoda visszatérni, ahol a kocsit hagytam. És nem kell aggódni, hogy ki ment meg, ha lerobbanok, ha karambolózok, stb.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.