Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Január végi körkép a hazai síterepekről

2023.01.23. 2023.01.26. Bata Attila | frissítve: 2023.01.26.

Többhetes szünet után a héten ismét lehet síelni hazai pályákon. Kedden Mátraszentistvánban beindítottak egy-két rövidebb felvonót. Szerdától Bánkúton is lehet síelni. Eplény is indulásra vár, amely a héten megtörténhet.
Bánkút a szerdai nyitónapon (Kép: Bánkúti Sí Klub)
Bánkút a szerdai nyitónapon (Kép: Bánkúti Sí Klub)
Rég nem látott mennyiségű hó hullott az elmúlt héten a Bükkben, a Mátrában és a Börzsönyben. Vasárnap a nyugati országrészben is havazott, a Bakony környékén 10-20 cm hó hullott.
Bánkút a szerdai nyitónapon (Kép: Bánkúti Sí Klub)
Bánkút a szerdai nyitónapon (Kép: Bánkúti Sí Klub)
A fenti képeken látható Bánkút vasárnapra tervezte a nyitást. Előkészített pályák, 50 centiméter friss hó, de az üzemeltetést egy nappal korábban a „bizonytalan helyzet” miatt lemondták. Az enyhére fordult időjárásban a hóból keddre még maradt 36 cm, és a síterep szerdán 9-kor kinyitott a „C” jelű felvonóval és a 2-es, 4-es. 5-ös és 6-os pályákkal.
Pécs: csak haladóknak és szakosztálytagoknak a kevés hóban
A Mecsekben is hullott annyi természetes hó, hogy a húzóliftet a Pécsi Sípálya szakosztályi tagjai részére egy rövid időre beindították. Itt a kevés hó is elolvadt, a síelésre a következő nagyobb havazásig várni kell.
Mátraszentistván - Síiskola hétfő délben (Kép: idokep.hu / Sípark Mátraszentistván)
Mátraszentistván - Síiskola hétfő délben (Kép: idokep.hu / Sípark Mátraszentistván)
A Mátra egyetlen idén is üzemelő síterepe, Mátraszentistván a természetes hó mellé havat is gyártott, így kedd reggeltől már a „Kezdők síliftjei” nevű területen és hasonló nevű bérlettel lehet csúszni. A Síoktatópark és a 6-os pálya üzemel az első napokon. A hét második felében várható hidegebb időben a többi pálya előkészítésére is van esély.
Az eplényi helyzet vasárnap
Abban a tekintetben hasonló a helyzet Eplényben, hogy itt is a felső szakaszt sikerült behóágyúzni. A felső részeken kb. 40 centiméter vastag a hó, az alsó 300-400 méteren nem volt elég hideg a hóágyúzáshoz, így itt még csak a természetes hó fehérlik a hosszabb pályákon. A síterep szerkesztőségünkbe eljutatott tájékoztatása szerint a tanulópályáik készen állnak, azonban csak akkor nyitják meg őket, ha mellettük egy hosszabb pályát is be tudnak indítani. Itt is a hidegre várnak, amint megjön, az alsó részeken is stabil alapot tudnak készíteni és folytatódhat a szezon, remélhetőleg legkésőbb a hétvégén.

Cikkünket a héten frissítjük a változásoknak megfelelően.
KOMMENTEK
tihanyiandris | 2023.01.27. 09:42
Mátraszentistván valóban 400m pályát ad, ahogy írják jelenleg? Hétvégére is ez marad?
Gletscher7 | 2023.01.27. 20:19
hm. Visegrád Nagyvillám , ott mi a helyzet?
Gutbrod András | 2023.01.28. 10:10
"Visegrád Nagyvillám , ott mi a helyzet?"

Hóágyúznánk, de december eleje óta nem volt nálunk tartós hideg! Akkor próbálkoztunk, de nem tudtuk befejezni a pályaépítést. :-(
Normafa is hasonló gondokkal küzd.
Szinte hihetetlen!
Visegrád - Nagyvillám | 2023.01.28. 11:35
Azért Normafa már nyitva volt, mi pedig Visegrádon még nem! Nekünk is kéne egy hasonló, profi hóágyús rendszer, akkor nem kéne ennyit várakoznunk. Bízunk benne, hogy lesz a parkerdős fejlesztésnek folytatása! Addig marad, a biztos, 2 db tanpályánk, műanyag borítással, az működik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.