Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Január végi körkép a hazai síterepekről

2023.01.23. 2023.01.26. Bata Attila | frissítve: 2023.01.26.

Többhetes szünet után a héten ismét lehet síelni hazai pályákon. Kedden Mátraszentistvánban beindítottak egy-két rövidebb felvonót. Szerdától Bánkúton is lehet síelni. Eplény is indulásra vár, amely a héten megtörténhet.
Bánkút a szerdai nyitónapon (Kép: Bánkúti Sí Klub)
Bánkút a szerdai nyitónapon (Kép: Bánkúti Sí Klub)
Rég nem látott mennyiségű hó hullott az elmúlt héten a Bükkben, a Mátrában és a Börzsönyben. Vasárnap a nyugati országrészben is havazott, a Bakony környékén 10-20 cm hó hullott.
Bánkút a szerdai nyitónapon (Kép: Bánkúti Sí Klub)
Bánkút a szerdai nyitónapon (Kép: Bánkúti Sí Klub)
A fenti képeken látható Bánkút vasárnapra tervezte a nyitást. Előkészített pályák, 50 centiméter friss hó, de az üzemeltetést egy nappal korábban a „bizonytalan helyzet” miatt lemondták. Az enyhére fordult időjárásban a hóból keddre még maradt 36 cm, és a síterep szerdán 9-kor kinyitott a „C” jelű felvonóval és a 2-es, 4-es. 5-ös és 6-os pályákkal.
Pécs: csak haladóknak és szakosztálytagoknak a kevés hóban
A Mecsekben is hullott annyi természetes hó, hogy a húzóliftet a Pécsi Sípálya szakosztályi tagjai részére egy rövid időre beindították. Itt a kevés hó is elolvadt, a síelésre a következő nagyobb havazásig várni kell.
Mátraszentistván - Síiskola hétfő délben (Kép: idokep.hu / Sípark Mátraszentistván)
Mátraszentistván - Síiskola hétfő délben (Kép: idokep.hu / Sípark Mátraszentistván)
A Mátra egyetlen idén is üzemelő síterepe, Mátraszentistván a természetes hó mellé havat is gyártott, így kedd reggeltől már a „Kezdők síliftjei” nevű területen és hasonló nevű bérlettel lehet csúszni. A Síoktatópark és a 6-os pálya üzemel az első napokon. A hét második felében várható hidegebb időben a többi pálya előkészítésére is van esély.
Az eplényi helyzet vasárnap
Abban a tekintetben hasonló a helyzet Eplényben, hogy itt is a felső szakaszt sikerült behóágyúzni. A felső részeken kb. 40 centiméter vastag a hó, az alsó 300-400 méteren nem volt elég hideg a hóágyúzáshoz, így itt még csak a természetes hó fehérlik a hosszabb pályákon. A síterep szerkesztőségünkbe eljutatott tájékoztatása szerint a tanulópályáik készen állnak, azonban csak akkor nyitják meg őket, ha mellettük egy hosszabb pályát is be tudnak indítani. Itt is a hidegre várnak, amint megjön, az alsó részeken is stabil alapot tudnak készíteni és folytatódhat a szezon, remélhetőleg legkésőbb a hétvégén.

Cikkünket a héten frissítjük a változásoknak megfelelően.
KOMMENTEK
tihanyiandris | 2023.01.27. 09:42
Mátraszentistván valóban 400m pályát ad, ahogy írják jelenleg? Hétvégére is ez marad?
Gletscher7 | 2023.01.27. 20:19
hm. Visegrád Nagyvillám , ott mi a helyzet?
Gutbrod András | 2023.01.28. 10:10
"Visegrád Nagyvillám , ott mi a helyzet?"

Hóágyúznánk, de december eleje óta nem volt nálunk tartós hideg! Akkor próbálkoztunk, de nem tudtuk befejezni a pályaépítést. :-(
Normafa is hasonló gondokkal küzd.
Szinte hihetetlen!
Visegrád - Nagyvillám | 2023.01.28. 11:35
Azért Normafa már nyitva volt, mi pedig Visegrádon még nem! Nekünk is kéne egy hasonló, profi hóágyús rendszer, akkor nem kéne ennyit várakoznunk. Bízunk benne, hogy lesz a parkerdős fejlesztésnek folytatása! Addig marad, a biztos, 2 db tanpályánk, műanyag borítással, az működik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.