Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
Magyarország
Bánkút
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 770 - 935 m
Szintkülönbség 165 m
Sípályák hossza 3,3 km
Liftek száma 7
1,6 km
600 m
1,1 km
Húzólift
7
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 187 km, 2 óra 38 perc Útvonalterv
Értékelés:
2.6 (580)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Bankút síterepe Észak-Magyarország egyik legszebb részén, a Bükki Nemzeti Parkban fekszik. Hazai viszonylatban viszonylag hóbiztos síterepnek számít. A Bánkút Sí Klub 7 húzóliftet üzemeltet, melyből 4 tányéros (ld. a sítérképen A, B, C, D jelzéssel), 3 pedig tolókaros (ld. F, L és H jelzéssel). A bánkúti pályarendszer 6 különböző nehézségű lesikló pályából és 2 könnyű tanulópályából áll. A helyszínen síiskola és síkölcsönző is működik. A szánkózók az elkülönített szánkópályát használhatják.

A Bánkúti Turistaház az Országos Kéktúra útvonalán fekszik, gyönyörű, csendes környezetben. Tavasztól őszig várják itt a túrázni, bringázni, terepen futni vagy kikapcsolódni vágyókat. Télen pedig elegendő hó esetén lehet akár sítúrázni, hótalpazni vagy sífutni is a környéken. A turistaházban, ami síelés szempontjából igazi pályaszállás egy étterem is található. A bánkúti webkamerán látszik a ház és a tanulópálya.

Bánkút gépkocsival a Miskolc - Lillafüred - Szentlélek - Bánkút útvonalon közelíthető meg. Autóbusszal a Miskolc Városi Közlekedési Rt. 15-ös jelzésű városi autóbuszjáratának (Diósgyőr - Ómassa) ómassai végállomásáig (menetidő kb. 25 perc), majd a Száraz-völgyön keresztül gyalogosan (4,6 km; 400 m szintkülönbség) a S+ (sárga kereszt) turistajelzésen.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
10°C
19°C
Holnap
11°C
18°C
Holnapután
11°C
20°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
FOTÓK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.