Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

hohohóember
3 élménybeszámolót írt
3
6 éve tag
Magyarország
Bánkút
2023.02.08.
02.07-én voltunk. A 2. pálya teteje erősen kopott és buckás (kb. 25m), a többi része nagyon jó, az alsó részén van néhány apró kő a havon. A többi részén nagyon rendben van a pálya. Az 1-es pálya szebb, de vékony és keményebb rajta a hó. A 3. pálya tetején - mivel ősszel nem kaszálták rendesen - kilátszódik néhány cserje ága, közepén enyhén kopott, alja rendben van. A 4. pálya teljesen OK. A 6-os pálya felső része OK, a 4-es és a 3-as között teljesen jó, a 3-as és a kettes között vannak kopott részek, a hármashoz közeli részen vannak kis kövek a pályán. A felső erdei út (ami a 3-as pálya tetején indul) erősen buckás. A középső erdei út (a 2-ről a 3-asra vezető) teljesen rendben van, az alsó erdei út is jól síelhető (a gyerekek szeretik). Ez volt a keddi állapot. Ha ezeket a kompromisszumokat el tudod fogadni, akkor ár érték arányban a legjobb hely Magyarországon. Gyorsak a felvonók és jók a pályák. Nincs tülekedés, kevesen vannak, gyakorlatilag nincs várakozás. Mi - felnőttek és gyerekek - nagyon élveztük. Eddig folyamatosan nyitva voltak, kivéve hétfőt, mert az náluk üzemszünet.
Tasí2016
1 élménybeszámolót írt
1
7 éve tag
Magyarország
Bánkút
2023.02.01.
Ma (febr 1.) nagyon klassz volt Bánkút. Ideális 0 C körüli, néhol napos idô, remek hóviszonyok. 3-4 jól kezelt pálya, köztük két lendületes. 44 felvonózás, ami ugye a Mátrában vagy Eplényben szinte lehetetlen küldetés egy nap alatt. Minőségi síelés természetes hóban. Kell ennél több? :)
78957767-51C1-4EBB-8B91-BDFA3D1B6C63.jpeg
69240797-9F3A-47EC-AEDB-E6F7C0EF1C36.jpeg
48291BA3-CD07-40B2-B605-6B57528279B1.jpeg
9411A2A1-A4B3-44A4-A2AA-43AD1EF217D9.jpeg
00EDEA2A-5DF8-49E1-A76B-AB47DDAE4BF8.jpeg
931A68FE-8CF9-4AA4-9AC5-451E17B29B28.jpeg
hohohóember
3 élménybeszámolót írt
3
6 éve tag
Magyarország
Bánkút
2023.01.29.
Mi szombaton (01.28.) voltunk Bánkúton. Az alsó parkolóknál a hó nem volt eltakarítva, kellett a hólapát és a segítség még a beállásnál is. Ennyi rossz volt, ezen kívül csak jót mondhatok. A pályákat jól előkészítették, az 1-es pálya egyenesen szuper volt. A 3-as pálya teteje nem volt megcsinálva, de a felső 50 m utáni részen még du. is lehetett ratrakcsíkokat ropogtatni. A hó élmény volt, nem olyan jégkása, amilyennel manapság gyakran találkozni a hóágyúzott magyar síterepeken. Du. kezdett egy kicsit buckásodni de tényleg csak minimálisan. A 3-as és 2-es pálya közötti alsó, erdei átjásót sajnos nem pucolták ki (nem vágták ki a lehajló ágakat), pedig azt a gyerekek nagyon szeretik. Én, ha nem akartam várakozni a felvonónál, akkor - várakozási idő nélkül - a B felvonón mentem föl. A felvonók ugyan nem kezdőknek és kisgyereknek valók, de nekem nagyon tetszenek, mert sokkal hamarabb feljutok velük, nem állítják meg félpercenként. (A Tatrapoma szombati kezelője nagyon figyelmes volt, a bénábbaknál lassította a felvonót, ha kellett le is állította, de csak ha kellett...) Szerintem délelőtt többet síeltem, mint Mátraszentistvánban egy egész napon.
U.i.: Amikor 4 éve először voltunk Bánkúton, akkor a Tatrapomát egyszer sem állították meg. A 6-éves fiam az első métereket - szó szerint! - repülve tette meg. Jó gyorsra állították... De nem szegte kedvét, hozzászokott, sőt még tetszett is neki.
D.Vali
1 élménybeszámolót írt
1
9 éve tag
Magyarország
Bánkút
2021.01.30.
Kétarcú Bánkút ..avagy Bánkútról tényszerűen, nosztalgikus romantika nélkül.

Brutálisan rossz minőségű utak, mindkét megközelíthető irányból - de
nagyon szép a táj a 30cm friss természetes hóval.

Nagyon jó árértékarányú síterep - de csak a jól síelő (snowboard itt kevésbé játszik)és némi kompromisszumra hajlandó embereknek.

A "100" éves Tátrapoma tányéros felvonó - kiváltképp a D jelű, erősen
rostálja a nem az adott helyszínen szocializálódott és minimum 50kg-ot meg nem haladó gyerekeket, ill. a tapasztalatlan sízőket.
A Trambulin becenevű felvonó az indításnál 10-30 cm-re feldobja a bátor csúszni vágyókat, majd ezután a kevésbé szerencséseket / kisebb súlyúakat 90 fokban elfordítja és úgy teszi újra földre őket, ami az álmos könyvek szerint nem sok jót jelent - miközben a szerencsés "feljutottak" szinte üres pályákon karistolhatják a szűz havat, a jó vonalvezetésű pályákon.

A kiválasztottak számára hétköznap a népsűrűség, a pályakondíciók, az ár, a környezet már - már tökéletesnek mondható - a többieknek meg jelenleg marad MSZI, Eplény..stb
Tobi
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Magyarország
Bánkút
2021.01.30.
Tegnap és ma életemben először eljutottam Bánkútra. Nagyon nagy élmény volt, erről részletesebb lejjeb, most némi bevezető.

Békéscsabai gyerekként, lesve anno az MTV1 (akkor így hívták) hójelentését, izgatottan figyeltük mindig tesómmal az adatokat. Arra hamar felfigyeltünk, hogy Magyarországon Kékestető és egy Bánkút nevű hely viszi mindig a prímet, a többiek általában a közelükbe se tudtak érni.

Ez nekünk zavart okozott, mert Békés megyében is van egy Bánkút (Medgyesegyháza településrésze), és amikor vonattal mentünk nagyszüleinkhez Mezőkovácsházára, mindig átmentünk rajta. Az idősebbek úgy ismerhetik, mint a bánkúti búza kifejlesztési helyét. Sosem értettük, hogy Csabától 25-30 km-re miért vannak ilyen nagy havak, amikor nálunk alig, vagy semmi? Szüleink nevetve mondták, hogy van egy másik Bánkút is Magyarországon, fent, az Északi-khg-ben, és meg is mutatták térképen, nagyjából hol. Ettől fogva mindig is terv volt, hogy én oda el akarok jutni, "a másik Bánkútra". Persze, egy osztálykiránduláson nem vettem részt gimiben, naná, hogy akkor voltak a többiek Bánkúton...

Évek óta gyenge havak voltak, hétfőn viszont láttam, hogy Bánkút az előrejelzett 15-25 cm helyett, 30 cm felett kapott és már nagyon reménykedtem. Csütörtökön nyitottak, aznap délután 13:00-kor telefon a Miskolcon élő havernak, hogy lenne-e hely négy személyre még aznap estétől, mert KINYITOTT BÁNKÚT! Azonnal igen volt a válasz, pedig ő is épp Budapestről tartott hazafelé. (Köszi, Pisti!)

Pénteken nyitásra fent Bánkúton, kiváló időjárás, jó hóviszonyok. Bánkút teljesen eltért az eddig itthon tapasztalt síélményeimtől. Mivel eddig csak Eplényben és Mátraszentistvánban volt alkalmam síelni 2016. óta, így először ért az az élmény, hogy bizony nagy természetes hó van, és nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül is, sőt még nagyobb. Havas tetők, fák, jégcsapok, igazi téli mesevilág. Az utóbbi idők hószegény telei után ez számomra felüdülés volt. Egyből eszembe ötlöttek a 90-es szlovákiai sítáborai Dedinkybe, a Magas-Tátrába, Donovalyba, stb... Fokozta a hasonlóságot a felvonók és a technika, gyerekkoromat juttatták eszembe a Tatrapoma felvonók, az indításnál nagyot rántó tárcsás felvonók és a hangosan zúgó elektromotorok. Tényleg, minta vissza az időbe 20-25 évet.

Az itt síelő emberek ruházata, síléce is részben idézte ezt a korszakot, sokkal kevesebb csili-vili szerelés, a parkolóban nem bumfordi városi terepjárók, viszont kevés snowboardos és határozottan sok az igazán jó síelő ember. Nincs annyi hóekéző kezdő, mint Eplényben, vagy Szentistvánban. A pályákra a hó éppen elég volt csak, pénteken még csak pár helyen látszott ki a föld, ma már több helyen is.

Számomra óriási élmény volt, egy igazi időutazás, visszahozva a gyerekkorom élményeit. Itt jól kell tudni síelni, a fekete pálya tényleg fekete, a piros is, a kék is. Pozitívum a pályák vonalvezetése, lejtése, a magyar szinten kiemelkedő hóviszonyok és a nagyon szép, igazi hegyi, némileg már alpesi táj (sokkal szebb, mint Eplény, vagy Szentistván.)

Negatívum, hogy nincs hógyártási kapacitás, továbbá a felvonókat és azok belépési pontjait jó lenne fejleszteni, módosítani. Továbbá elférne pár kötélfelvonó a "B" és "C" felvonó helyállomása között, mert így a "B" sokkal jobban tudná tehermentesíteni a "C"-ét. Ugyanez igaz a "D" felvonó völgyállomásától jómagam telepítenék egy hasonló kötélfelvonót a síházig, hogy ne kelljen gyalogolni.

Összességben Bánkút egyáltalán nem trendi hely, itt nem lehet Instagram képeken bohóckodni (legfeljebb a radarkupola alatt) :D, de épp ezért a sport iránti alázata is nagyobb az embereknek, egyszerűen családiasabb, barátságosabb. Nagy hó esetén ideális, továbbá remek lehetőség megtanulni síelni az alapokat a tanulópályán, továbbá haladóként hasítani a pirosokon és feketéken. 4/5.
Síház
32 cm vastag volt a hóréteg
A sok síző szombat végére megviselte a pályákat
Reggel
A 2-es fekete reggel
A síházban működő kályha
Padlógázzal lefelé
Kiváló sztrapacska
Másnap tőlünk északra kisütött a nap, "odalent" +10 fok volt
ttamas1028
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Magyarország
Bánkút
2021.01.27.
Röviden, tömören:
Előszőr sieltem itt, így nem raktam magasra a mércét.
Korán érkeztem.
Valóban 30 cm, minden pálya ratrakolt volt reggel, két felvonó helyett ahogy többen lettünk(max5 perc várakozás) de az is a felvonó megállással együtt, indult a B lift is.
Többen megjegyezték, hogy az új ratrak által sokkal jobb volt a szőnyeg.
Pályák: déltől előjöttek a meredekebb letöréseknél a vakond,disznó túrások nyomai, kőre hasonlító fagyott föld darabkákként. Én ezekből legalább 20 at kidobáltam a pálya szélére.
Nap végére: 4-es piros, kékek tökéletesek maradtak.
Nekem a feketék nagyon tetszettek, a 3-as teteje volt egyedül gyengébb minőségű reggel is, de csak fent.(megjegyezném, szezon elött ha lehetséges kicsit alacsonyabban kaszálni, ill túrásokat elegyengetni nagyon jó lenne..)
Következő napora: Mivel nem volt a jelenlegi hó alatt, egy jegesebb hó alap, így ez hétvégére kevés lehet. Elvileg eshet addig jó pár centi is, de a meleg is erkezik.. Így érdemes ezzel kalkulálni..
Nagyon kellemeset csalódtam. Szuper volt!
Köszönöm a kedves személyzetnek a napot, sok sikert, erőt kívánok a csapatnak a jövőben. Bízva a fejlesztésekben.
Egész nap minusz volt. Étterem szuper.
Ha nem lenne oda vissza 500 km-re többszőr menné(n)k.
Mályinka felöl is járható, Út olyan amilyen...
Remélem sok szép napot tölthetek majd még itt.
Nekem ma eszméletlenül tetszett Bánkút!
Képek késöbb.
IMG-20210127-113516.jpg
IMG-20210127-090254.jpg
IMG-20210127-084707.jpg
IMG-20210127-131602.jpg
IMG-20210127-111836.jpg
IMG-20210127-084323.jpg
IMG-20210127-091005.jpg
IMG-20210127-092008.jpg
IMG-20210127-095221.jpg
IMG-20210127-100236.jpg
IMG-20210127-103054.jpg
IMG-20210127-110154.jpg
IMG-20210127-110719.jpg
IMG-20210127-110701.jpg
IMG-20210127-111433.jpg
IMG-20210127-111836.jpg
IMG-20210127-121704.jpg
IMG-20210127-122752.jpg
IMG-20210127-131513.jpg
magnum56
28 élménybeszámolót írt
28
15 éve tag
Magyarország
Bánkút
2019.01.24.
Tegnap (jan.23-án) voltam fenn Bánkúton.
A felfelé vezető út jól járható mind Miskolc, mind Mályinka felől. Sűrű hóesésben indultam reggel, de sajnos hamar alábbhagyott a havazás, így csak néhány cm friss hó hullot a korábbi kifagyot alapra.
A pálya üzemel, a 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os pálya használható, valamint a szánkópálya. A C jelű felvonó működött.
A sípályák minősége (az 1-es és 2-es kivételével) a kevés hó ellenére is elég jó, elvétve találkoztam egy-egy kővel. Hétköznap lévén kb. 10 síző volt a sípályán és a szánkópályán volt egy busznyi iskolás gyerek. Az idő is kedvező volt, gyenge mínusz és szélcsend. Mivel kevesen voltunk, a pálya minősége nem romlott, így ha nem jön olvadás, akkor még hétvégén is jól használható lesz.
De ha addig még esne 10-20 cm hó, akkor hétvégére ideális lenne a pálya.

A napi bérlet felnőtteknek 5500 Ft.
Ezenkívül van még lyukasztós jegy is, ami megváltozott tavaly óta. Jelenleg 1200 Ft-ba kerül egy jegy, amivel 4-szer lehet felmenni.
magnum56
28 élménybeszámolót írt
28
15 éve tag
Magyarország
Bánkút
2018.03.24.
A mai napon (márc. 24. szombat), még egy utolsó nagy csúszásban volt részünk Bánkúton. Az idő remek volt, plusz 2-3 fok, szikrázó napsütés és szélcsend. Reggel 9 órára mentünk és délig fáradtra sieltük magunkat. Sorbanállás nem volt, pedig csak a C jelű tányéros működött. A 4, 5, 6-os pálya még jól síelhető volt, az 1, 2, 3-as pálya már nem.

Talán még holnap lehet csúszni, de egyes helyeken már ma is kopott volt a pálya.

Összegezve az idényt, azt mondom, hogy régen volt ilyen jó szezon Bánkúton. Sok természetes hó, hosszan tartó hideg. Az ismert körülmények ellenére az üzemeltetők is megtettek minden tőlük telhetőt. Köszönet érte.

Reméljük, hogy a korábbi hószegény időszak után, most 4-5 hasonlóan havas tél következik.
tothlevente
25 élménybeszámolót írt
25
14 éve tag
Magyarország
Bánkút
2018.03.04.
Szombaton fantasztikusat síeltünk Bánkúton. A pályaalap nagyon szépen elő volt készítve, amire az éjszaka folyamán még további 5-8cm hó hullott. Így a teteje kellemesen laza porhó volt.
Hatalmas hó van fent, a szűzhavazáskor a botom egyszerűen eltűnt a hóban.😀
Sor dél körül alakult ki, ekkor kb 12-15 fő állt sorban a felvonóknál. Délután kettő után pedig egyáltalán nem kellett sorakozni. A finom porhavas felszín miatt sokkal jobban elfáradtunk a nap végére, mint az előző héten a Mátrában.
A pénteki havazás miatt az út reggel még igen havas volt,de estére már szinte hó mentesre tisztították.
Menjen mindenki, mert fantasztikusak a hóviszonyok. Húsvétig is ki fog tartani.
magnum56
28 élménybeszámolót írt
28
15 éve tag
Magyarország
Bánkút
2018.03.03.
Ma ismét Bárkúton voltunk, és nagyon jót csúszkáltunk.
Kellemesen puha ratrakolt friss hó volt a pályákon.
Minden pálya működött. A felvonók is jól bírták, így 8-10 perceket kellett sorban állni. Fél 10-től 13 óráig 12 kanyart tudtam menni.

Kellemes volt a hőmérséklet, mínusz 4 és mínusz 5 fok körül. A Nap ugyan nem sütött, de szél sem fújt, így nem volt hideg. Amíg ilyen kiváló a hó, addig vétek külföldre menni, különösen azoknak, aki a közelben laknak.

Az út jól le van takarítva Miskolc felől. Mályinka felől is takarították, bár ezen a szakaszon maradt rajta egy kis hó, de téli gumival simán fel lehet menni.

Ha minden évben ilyen hóviszonyok lennének, akkor nagyon elégedett lennék, de sajna 10 évente lehet itt ilyen jó körülmények között síelni.
Szali
8 élménybeszámolót írt
8
19 éve tag
Magyarország
Bánkút
2018.03.01.
Tegnap voltunk fent, tényleg nagyon sok porhó van. Mi Mályinka felől mentünk. Havas volt az út ,de kotórták meg hómaróval szélesítették a nyomvonalat. Az út minősége az nem túl jó. De téligumival simán felmentünk. A pálya nem volt tegnap ratrakolva ,ha jól hallottuk akkor elromlott a ratrak ,de lehet azóta megcsinálták már. Kb. 10-15-en lehettünk. Buckásak voltak a pályák ,de úgymond "puha" buckák voltak amiket simán el tudtál tolni. Ragyogó napsütés, nappal is -12°C . 20 éve síeltem itt utoljára ,de megérte tegnap megint csúszni ott egyet. :)
90 cm hó van Bánkúton - lehet, hogy Húsvétig is ki fog tartani!
20180228-114743.jpg
20180228-124638.jpg
20180228-125001.jpg
20180228-131649.jpg
20180228-143149.jpg
magnum56
28 élménybeszámolót írt
28
15 éve tag
Magyarország
Bánkút
2018.02.24.
Ma (febr.24-én) voltam itt. Nagyon jót síeltem 9-től délig.
Tíz év óta nem voltak ilyen jók a pályák. A hó tökéletes, a kezelés is. Az idő szép volt, szikrázó napsütés, szélcsend, de annyira nem volt tiszta az idő, hogy a Tátrát lehessen látni.

Pozitívumok:
- a hó valóban nagy, igaz lehet a 90 cm
- kő, föld, jég nincs sehol
- a pályán a hó jól össze van állva, de nem betonkémény, mint a hóágyús pályákon
- az összes pálya működik

Negatívumok:
- szombat lévén nagy tömeg jött össze
- negyed 10 körül a parkolók megteltek, csak az út szélén lehetett megállni
- az út le van takarítva Miskol felől is és Mályinka felől is
- a felvonók lassúak
- egy gyorsabb indítós tányéros Poma van, de ennél volt leghosszabb a sor
- a Poma is leállt időnként, mert a kötélérzékelő bejelzett és megállította. Ilyenkor az üzemeltetők részéről tanácstalanság, majd hibakeresés. Állás: 27 perc, 15 perc, stb.
- 9-től délig 8 menetet sikerült mennem
- 12 óra körül már hosszú sorok
- elindultam haza kocsival, vagyis csak indultam volna, mert az út szélén álló autók és a még felfelé jövő autóktól ez nem volt egyszerű mutatvány

Szóval hétvégén csak az jöjjön ide, akinek sok türelme van, szeret a sorban ácsorogni, beszélgetni, nem fontos neki a gyors pörgés.
De a mostani hóviszonyok mellett hét közben nagyon jót lehet itt síelni. (Ha a felvonók is úgy akarják)
Simonyi
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
Magyarország
Bánkút
2018.02.13.
Sziasztok!
Vasárnap voltunk fent idén 4x, a pályák nem voltak rosszak és bőven volt hó, bár lent a völgyben néhol kilátszott a fű. A 2-es pálya nagyon jó volt, főleg a közepe sajnos a tömeg megjelenésével sokat romlott az állapota és elő jöttek a nagyobb kavicsok. Az ellátás az utóbbi években most volt a legjobb... némi fejlődés is látszik, van újra síoktatás, új táblák vannak kihelyezve. Sajnos aki csak síelni jön nem sokat érzékel ebből mivel az eddigi problémák továbbra is fennálnak (parkolás, az út állapota, hóágyúzás hiánya pedig a víztároló megvan hozzá..). A különleges klímájáról ne is beszéljünk, fent -3 a városban +4. Remélem elindul valami, és Bánkút elkezd fejlődni végre, mert nagyon ráférne egy kiadós fejlesztés!
Konrád Leo
28 élménybeszámolót írt
28
7 éve tag
Magyarország
Bánkút
2018.02.11.
Vasárnapra direkt félnapos síelést terveztünk, utána kaja, kirándulás, stb.
9.00- kor érkeztünk -4 fok, szuper hóminőség (a 48 cm azért nem valószínű, főként nem a kritikus helyeken). Bánkúti viszonyokhoz mérten igen jónak mondható pályákkal indult a nap. 3000 Ft- ot költöttem 12 db felvonózásra- ennyi elég volt mára. 11.15- re befejeztük a síelést és elégedetten, szép időben, jó hangulatban mentünk ebédelni. Figyelem: a káposztás bableves olyan betyár finom, hogy már csak ezért is megéri idejönni. A személyzet kedves! Az előző hozzászóló említette a felvonók és a nyomvonal állapotát. Sajnos kezdők nem fogják élvezni, de ha valaki itt tanulja meg a felvonózást, azt már nagy meglepetés nem fogja érni se Svájcban, se Dubaiban:-)
A klasszikus 6- os kőröket csúsztam, a piros 4 letöréssel. Komolyan élvezetes volt. A pomalift gyengélkedett, úgy emlékszem ez régi szokása neki. Szerencsére elmondták, hogy szolgáljuk ki magunkat, ha ő nem akarná. 10.00 után már kisebb, később kissé nagyobb sor alakult ki. Hétvégén ment a B és a D felvonó is- ott nem volt sor. Dél körül távoztunk, a lécekről nem csöpögött a hólé és nem is fagyott rá (talán még korán volt). Az álló gépkocsi +2 fokot mutatott, de ahogy elindultunk két kanyar után már - 1 fok volt. Lejjebb Hollóstetőn 0 fok volt. A fenti parkolási helyzet dél körül kritikus, érdemes korán jönni. Kétoldalt parkolnak és középen csak egy autó fér el- persze, hogy jönnek mindkét irányból. Hát ez Bánkút, de mi jól éreztük magunkat.
Bánkút pénztár
Bánkúti hütte ajánlata
Bánkút, nem olvadt a hó
Bánkút
Bánkút
Bánkút
Lillafüred
Meska
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Magyarország
Bánkút
2018.02.11.
Egy kis helyzetjelentés szombatról: a hó valóban jó, a felvonók pedig valóban ugyanúgy vacakok:( az egyik gidres-gödrös, hogy vasmarokkal kell szorítani, a másik akkorát ránt, hogy már fenn is vagy a pályán.
Nem voltak sokan, kivéve a büfét, aminek finom a kínálata, és a tömeghez képest hamar ki is szolgáltak.
Az út menti étterem viszont botrányosan lassú és közel sem azt kaptuk, amit kértünk.Elhiszem, hogy (mint a közutasok) "nem voltak felkészülve a hirtelen jött télre", de hogy pl. a kinti fa pavilonban egy hot-dogot, forró csokit, teát ne tudjanak adni....:(
Ezt leszámítva, egy kis csúszkálásra megéri elmenni annak, akinek közel van.
Még mindig azt mondom: nagyon jó kis pálya lehetne, jó adottságokkal, csak megfelelő beruházás, hozzáállás kellene.
tibike
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Magyarország
Bánkút
2017.01.31.
Kicsit megkésve de itt a beszámolóm a Bánkúti síelésről.
január 17-én a nagy havazás után mentem. Ómassáról indultam fel gyalog a S+jelzésen, amin egy jó óra alatt fel lehetett érni. A jegypénztár nem volt nyitva ezért az étteremben kellett megvenni a bérletet. Ezután kölcsönöztem felszerelést magamnak és irány a pálya! Én voltam aznap az első síelő nekem indították be a pályát :). Csak a C jelű felvonó ment, ami elég gyorsan felvisz a tetőre.Itt lhetett választani, hogy merre indul el az ember. Sajnos a pályákat hétvége óta nem kezelték, úgyhogy helyenként kilátszott a fű, de nagyrészt kikerülhetőek voltak ezek a részek.
2-es pálya: a teteje elég buckás kilátszik a fű a többi részével nem volt nagy baj
4-es pálya: bal oldala buckás jobb oldala jó
6-os pálya: végig jól síelhető volt
Háromnegyed négykor csatlotam le, leadtam a felszerelést.
Méh mielőtt leindultam volna Ómassára felmentem a Bálvány kilátójába megnézni a naplementét.
Összességében elég jó hely Bánkút, de már nagyon ráférne egy nagyobb fejlesztés.
"B" felvonó és a kettes pálya
A turistaház előtt
4-espálya
2-es pálya eleje
Kilátás
4-es pálya teteje
"A" felvonó
Kilátás
Naplemente a Bálvány kilátójából
Kilátszik a fű a 2-es pálya tetején
"C" és a "D" felvonó teteje
totnes
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
Magyarország
Bánkút
2017.01.18.
Eredetileg egy - igaznak havasnak remélt - gyalogos túrára indultunk a Bükkbe, bánkúti szállással 2017. január 14-15-én, de a pénteki havazásnak köszönhetően síelés is lett belőle. Szombaton kirándultunk a Fennsíkon, vasárnap délelőtt maradt a síelésnek. Az egész kirándulásról írt beszámolómból iderakom ami a síelést érinti.

A 14 km-es túrát követő vacsoránál a síházban már a másnapi síelésre hangolódtunk. Az úgy volt, hogy csak szombaton reggel jelzi majd a sípálya üzemeltetője, melyik pálya és felvonó fog működni, de szerencsére már péntek este kiírták, nem csak a Bálvány alatti tanuló rész lesz nyitva, így a léceket is felraktam a síszállítóra, a síbakancsokat meg a csomagtartóba. Kivételes szerencsénk volt, az utóbbi évek alapján nem úgy nézett ki, valamikor is lesz módom síelni Bánkúton. Most viszont a 40 centi hó ezt lehetővé tette, mák, hogy épp erre a hétvégére szerveződött a bükki túra. Ritka adomány, azt kell mondjam. Köszönöm, hogy már péntek éjjel kiírták, szívfájdító lett volna lécek nélkül a Bükkben.

Este a Csurgói háznál járva hallottam és láttam a ratrakot dolgozni a Bálvány oldalában. Vacsora után viszont a vezető - maga a Bánkút Síklub elnöke - megengedte, hogy beszálljunk a járműbe, így a nagyobb pályák előkészítése közben gyerekeim is, én is mentünk egy-egy kört a ratrakkal.

Másnap reggel 9-kor nyitott a pálya, én már idejekorán felkeltem. Rajtunk kívül síelő nem aludt a házban, így tényleg elsőként már nyitás előtt felmentem a 4-es pálya tetejére, hogy lecsúszhassak. Bizony utoljára természetes havon én is a Normafán csúsztam, még általános, gimnazista, legvégül egyetlen egyszer egyetemista koromban. Aztán az elsők között vettem felvonójegyeket, és a frissen lesimított pályán még a sok ember érkezése előtt nyugodtan tudtunk síelni vagy 4-5 kört. Gyerekeink 11-13 évesek, természetes havon azonban még sohasem síeltek. Pénteken éjjel végigment a ratrak, de utána még annyi hó esett, hogy a magas porhóban szombaton nekik nagyon nehéz lett volna a csúszás. Most viszont a ledolgozott és kifagyott pályán nagyon jól tudtak menni. A felvonókezelők is szivélyesek voltak, egyik sem esett ki egyszer sem a Tatrapoma nagy tányérosból, induláskor a kisebb lányomnak mindig lelasították a liftet, a nagyobb fiam pedig a régibb magyar tányérossal is simán felment. 11 óra körül már azért sokan lettek a pályán, közben egyszer kb. 10-15 percre a C felvonó is leállt, de addig ritka élményben volt részük a gyerekeknek. Én persze megnéztem párszor a 2-es fekete pályát is: a teteje nem lett teljesen kezelt, néhol még kellett volna rá hó, de nagyon kellemesen lehetett azon is síelni. A két gyerek egyedül is mehetett már pár közös kör után, a lány a leghosszabb kék pályát használta, a bátyja többször rövidített a 4-esen.

Szerintem szinte hibátlanok voltak a pályák, kedves személyzet, a gyerekek egyedül is mehettek, a nap is sütött, kellemes volt a hőmérséklet is, mégis mínuszban maradt - még vagy 10 centi hó, vagy kicsit komolyabb pályaalap, és nem lett volna sehol sem előtűnő földes vagy füves rész. Nincs hóágyú, nincs víz, mégis azt mondom, Bánkúton abszolút lehet síelni. A kilátás pedig szenzációs a pálya tetejéről egész a messzi Magas-Tátráig.

A síház is megfelelő. Túristaház, még olyan fajtájú, amihez nem ért el az utóbbi évek állami támogatású felújítási hulláma (már ha egyáltalán el fog érni). Nem túl nagy szobák, emeletes ágyak 2x2 +1 főre, kanyargó folyosók, lépcsők vezetnek hozzájuk a tetőtérbe. De meleg, és tisztaság van, a fürdő is rendben, a földszinten társalgó asztalokkal, hűvővel, mikroval, vízforralóval. Tudtommal pár éve új elnöke van a síklubnak, néhány hónapig zárva volt a ház, de talán idén tavasz óta újra üzemel, részben a régebbi kedves személyzettel. Az éttermet kicsit felújították, tényleg csak kicsit, és maradt olyan szívélyes mint volt, ráadásul hatalmas kályhával, aminél melegedni lehet. A koszt remek, a palóc levest mindenki csak dicsérte, a megyes, almás, szilvás pitéről nem is beszélve. Az árak sincsenek elszállva. Jó hír még, hogy az üzemeltetők tudnak internetezni, jó eséllyel hamar érkezik a közösségi oldalon a síház oldalára írt üzenetre válasz. (Aki többet szeretne, az mehet a Fehér Sas panzióba, de híreim szerint rendes túrista nem megy oda, nem kedvelik, hogy az eredeti túristaházat vették el és panziósították. Én még gyerekként talán 12 évesen egyszer nyáron aludtam a túristaházban, és bizony nekem sincsenek jó érzéseim a panzióról, kerítéséről. Egyetemi adjunktusként pedig pénzem sem rá. Meglehet: savanyú a szölő.)

Bánkút nincs annyira közel hozzánk, így aztán kb. két és fél óra után lejöttünk a pályáról, lecsatoltunk. Ekkor persze már volt síelő nem is kevés a pályán, a hókotrás is megtörtént reggelre a szerpentinen, téli gumival bárki fel tudott jönni. Eddigre ért vissza a kisebb kiránduló csapat is a Bálványhoz való sétából is, ettünk és indultunk haza. Visszafele még megálltunk Lillafürednél, megnéztük a befagyott vízesést és a jégpáncélos Hámori-tavat, aztán jöttünk az immár tisztára takarított úton Budapestnek.
DSCN0412.atmeretezett.JPG
DSCN0413.atmeretezett.JPG
DSCN0417.atmeretezett.JPG
DSCN0420.atmeretezett.JPG
Meska
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Magyarország
Bánkút
2013.02.18.
Tegnap voltunk egy napos síelésen Bánkúton. Féltem, hogy rosszak lesznek a pályák, de a célnak tökéletesen megfeleltek. Igaz, leginkább a nagy kéket használtuk, néhol jeges-foltos volt, és a felvonó alatt is buckásodott, de 1 napos csúszásra nagyon jó volt. Napsütés, 0 fok, 0 szél, kevés ember, segítőkész felvonó kezelők. Várom a következő szezont, hátha addigra elkezdődnek-befejeződnek a várt felújítások. Nagyon jó kis síterep lenne. Ja, és ami külön tetszik - a többivel ellentétben -, az az 1000 forintos menetjegy. Sokaknak elegendő néhány csúszás, amihez a napijegy drága lenne. Így viszont nagyon gazdaságosan kijön.
2013-02-17-1223.jpg
Zsuzsoo
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
Magyarország
Bánkút
2012.07.18.
Sziasztok!


Úgy gondolom, hogy azoknak akik Bánkúttól nem messze élnek, laknak -kb 50km-es vonzáskörzetében- és amikor az síelésre alkalmas az tökéletesen megfelelő. Mi Miskolcon lakunk és amíg Bánkút sielhető addig nem fordul meg sohasem a fejünkben hogy máshova menjünk. Miskolcról 30 perc alatt kényelmesen fel lehet jutni. 9től nyitnak és kb 12ig nincs is sorban állás sem tömeg. déltől már más a helyzet. Szerintem a felvonózás is megfizethető. Az egész napos jegy 4ezer Ft. De lehet venni 5 alkalmas jegyet is azt pedig 1ezresért adják. Szerintem délig amikor már jobban el kezdenek szállingózni az emberkék 3x-4x 5 kanyart is meg lehet csinálni. Azért nem érdemes egész naposat venni mert déltől nem lehet kihasználni olyan sokat kell várni a felvonóra ( esetenként 10-15 perc ).Ilyenkor már parkolóhelyet is csak jó 5perces sétára fog találni aki délben ér fel Bánkútra. A felvonók közül a "C" a legmodernebb és leggyorsabbnak is mondható. erről lehet elérni az egyetlen kék pályát a 2db pirosat és az egyik feketét is.
A pályák közül a kék a piros 4es és a fekete 2es ami a legjobban síelhető.
Összességében ahogy már említettem míg síelhető addig szerintem minden környékbelinek maximálisan megfelelő.
P1280019.JPG
P1280018.JPG
TZoli
48 élménybeszámolót írt
48
20 éve tag
Magyarország
Bánkút
2012.02.27.
A múlt héten síeltünk itt. Elég meleg volt, a lekezelt természetes hó a napsütéses részen olvadt, néhol egy kicsit kikopott, a meredekebb részeken letúrt volt. A parkolóban tényleg lehetett felcsatolni és már egyből csúszni. A jegyárusító fabódé a síházzal szemben, a pálya felénél van.
Elég kevesen voltak a pályán. Kétféle jegyet lehetett venni. Vagy egész naposat 4000-ért, vagy egy 30 pontos jegyet 1000-ért. A C felvonó ment, itt 1 menet 6 pontot ér, ezzel lehetett felmenni a legmagasabb részre, és innen körbe, vagy rövidebben le. A 30 pontos jeggyel így 5 kört lehet menni, és gondolom sokan ezt választották, mert folyamatosan cserélődtek a vendégek. Mintha mindenki csak 1,5-2 órára jött volna. Sajnos, gyerekeknek nincs külön jegy. Az érdekes az volt, hogy volt olyan menetem, amikor teljesen egyedül voltam a felvonón, és a kezelő rákapcsolta a sebességet. Ez egy automata adagolós tárcsás felvonó, ami kezdéskor már szinte kirepített, és gyorsított ütemben száguldoztam felfelé. Majdnem gyorsabban, mint a kék tapadós részen lefelé.

Végül is nagyon kellemes pár órát töltöttünk itt. Mindenkinek ajánlani tudom a helyet, aki kedveli a természetes viszonyokat és szeretné kerülni a tömeget.

Ami szerintem a látogatottságot korlátozza, az a síterep megközelíthetősége. Eger felől indulva Mályinkán keresztül mentünk fel. Jóval több mint egy órát, csak Egertől számolva. Az utolsó 20 km Mályinka után ráadásul keskeny, nagyon kanyargós hegyi út. Havas útviszonyok esetén kötelező a hólánc, tábla is jelzi. A leolvadt út viszont nagyon kellemetlenül rossz, sűrűn kátyús, hordalék köves volt. A másik megközelítés Miskolc-Lillafüred felől. Mi erre mentünk le. Ez valamivel jobb út, elég széles, talán nem annyira szerpentines. Viszont Budapestről indulva, ha el kell menni Miskolcig, jóval hosszabb. Nem tudom, hogy lehetne ezen javítani, kell-e, akarják-e egyáltalán. Szálláshelyekkel sem nagyon ellátott környék. Az biztos, hogy ha így marad, akkor ez a hely még sokáig a helyiek titkos síparadicsoma lesz.
TKata
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
Magyarország
Bánkút
2012.02.25.
Február 24-én, pénteken voltunk itt. Egerben 7-9 fok, Bánkúton 3-4 fok, erős napsütés, gyenge, de a csúcson felerősödő szél fogadott minket.
A pályák ennek megfelelő állapotban. Teljes egészében természetes hó, ratrakolva, ami ropogott a lécünk alatt. Az erős napsütésnek kitett részen kicsit olvadt, tapadós hó. A meredekebb részeken hamar letúrták a havat és sok helyen kilátszott a föld, ezért a feketének jelzett pályákat nem is próbáltuk. A pirosakon viszont nagyon jól, kellemesen lehetett síelni.
Hétköznap lévén csak a C felvonó működött, de ez teljes egészében kiszolgálta a terepet. Várakozás, sorbaállás semmi, és ezzel a legmagasabb pontra lehet feljutni, ahonnan egy nagy félkörív mentén lehet a kék pálya nyomvonalán visszajutni a felvonóhoz. Vagy több ponton lerövidítve az útvonalat, meredekebb részeken lehet lesíelni ugyanoda.
2012Februar24BankutFelso.jpg
2012Februar24BankutSihaz.jpg
2012Februar24BankutC.jpg
2012Februar24BankutFelvonoC.jpg
2012Februar24BankutKek.jpg
pompom
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
Magyarország
Bánkút
2012.02.17.
Hello innen!

Szombaton (02.11.) voltam síelni Bánkúton. Az egész nap kellemes csalódás volt... Úgy gondolom, hogy ez egy méltánytalanul alulbecsült sícentrum.

Korán szerettem volna indulni, hogy 9-előtt odaérjek, de szokás szerint nem jött össze :)
Budapestről kb. 2-2.5 óra alatt le lehet érni (Autópályán). Az utolsó 20 km hegyi út, de jól járható és szinte semmi forgalom.

9:30-ra értem oda még így is találtam parkolóhelyet a pálya mellett. Az tök vagány, hogy a kocsinál már csatolhatok és a síelés végén is el tudtam csúszni az autóig.
Jegyet a 3-os pálya alján lehet venni a klubházzal szemben.

Pályák:
A 6-os kék pálya jó hosszú és teljesen jó állapotban volt (az összes pálya le volt kezelve reggelre). Kezdőknek ideális, lankás és kellően széles. A "C" felvonóval lehet feljutni a tetejére (napközben itt volt egyedül sor. Kb. 5-10 perc volt a várakozás). A piros pályák rövidek, a 3-mas pályán valami verseny volt, így azt inkább hanyagoltam.
A 2-es pálya fekete jelzésű, véleményem szerint jó indulattal max. erősebb piros. 2 felvonóval (B, C) lehet feljutni. A B-nél semmi sorban állás nem volt. Ez nagyon vagány volt, itt csúsztunk legtöbbet.
Az 1-es pályához az A felvonóról lehetett felmenni, ami a fák között megy végig. Fentről egészen a Magas-Tátráig el lehetett látni.
Ez a pálya azért már jóval keményebb... Sajnos a nap végére elég nagy kövek kerültek elő :( így 3 után itt már nem csúsztam (szerencsére a lécem megúszta). Ez nagyon jó pálya lenne, csak kevés a hó és nem volt igazi pályaalap...

A felvonók, kezelők:
A "C" jelű felvonónál nagyon segítőkész volt a kezelő. Kezdőknek lelassította és elmagyarázta, hogy kell használni.
Egyébként ez a lift volt a legjobb állapotban. A többiről ez nem volt elmondható. Fa tányér, néhány közülük le is volt törve + összevissza rángat induláskor. Ki lehet bírni, de nem gyerekeknek való. Az "A" liftnél lévő kezelő egy gyökér. Szemem előtt történt, hogy egy apuka megkérte, hogy segítsen a fiának, erre ő határozottan visszautasította. Mikor megkérdeztük, hogy akkor ő végül is miért van ott, csak pislogott, mint hal a szatyorban. Szerintem simán bele tartozik a munkakörébe az is, hogy maximális kihasználtsággal menjen a felvonó és hogy a fiatalabbaknak se jelentsen gondot használni. (vulgáris mondat innen törölve - admin)

Ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam és jövőre is tutira fogok menni megfelelő pályaviszonyok esetén legalább egy napra. Másnak is ajánlom, aki egy honi pályát szeretne kipróbálni és nem szereti a nagy tömeget.
szabinyo
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
Magyarország
Bánkút
2012.02.16.
Sikeresen hazaértünk.Kitűnő állapotban volt a pálya.Az utak remekül járhatóak.Ma a C felvonó üzemelt.Kb 60-80 ember volt kinn.Az idő csodálatos volt,szikrázó napsütés.Biztos hogy nem volt minusz.Volt szerencsém kipróbálni ma a snowboardozást is,több-kevesebb sikerrel.Remélem 2 hét múlva ismét tudunk menni.
tothlevente
25 élménybeszámolót írt
25
14 éve tag
Magyarország
Bánkút
2012.02.05.
Ma nagyon gyönyörű idő volt Bánkúton. Szikrázó napsütés, szélcsend, remek friss porhó. Sorban állni csak a c felvonónál kellett max. 5 percet, az összes többi felvonónál lehetett pörögni.
Folyamatosan nyomtuk a kiscsajjal az 1-es és a 2-es pályát. Nagyon remek volt.
Köszönet érte a Síklubnak, akik folyamatosan kezelték a pályát.
hael
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
Magyarország
Bánkút
2012.01.10.
Sziasztok! Ma voltam ott,11-től 14-ig. A D felvonó üzemelt! A C nem ment akkor javították. Pár autó a parkolóban,sielő kb vagy 20. Pozitiv csalódás hogy a pályák elég jó állapotban voltak! Pedig Én is vittem a dióverőt de felesleges volt. Mályinka felől aki megy az út télivel simán járható. Hétközben szerintem még érdemes felmenni, mert nem sokan lesznek,és még a pálya is bírni fogja! Hétvégén azt döntse el mindenki.
Paintek
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
Magyarország
Bánkút
2011.12.26.
Ma voltunk fent Bánkúton. Kint voltunk már nyitás előtt, hogy megelőzzük a tömeget, de pozitív csalódás volt, hogy még dél körül se kellett várni a felvonóknál. Igaz először csak a D felvonó üzemelt, a C-t csak kb 11-re sikerült elindítaniuk... Pályák minősége amúgy a körülményekhez képest nem rossz, szerintem érdemes kinézni.
bankut20111226-001.jpg
bankut20111226-005.jpg
Xero
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Magyarország
Bánkút
2010.12.27.
Most értem le Bánkútról.
Ünnepélyesen megtettem az első idei csúszásokat. Bíztam benne, hogy az esti ratrakolás és a havazás jót tesz a dolognak, de nagyon köves volt minden pálya. Ha egyszer nekiállunk és felszedjük, teljesen jó lenne a dolog.

Kb fél 10-re értünk föl barátnőmmel. Akkor még relatív kevés autó volt, gyorsan csatoltunk és csúszás lefelé.
Amiért ennyire siettem az a 2-es pálya állapota volt. Megörültem, hogy kinyitották így az is volt a cél. Az utóbbi évekhez képest egész elviselhető állapotok voltak, ha okosan ment az ember a "körgyűrűn" elkerülhette a köveket.
C felvonóval fel, majd rá a 2-esre. Ahogy ráfordulunk egyből kavics rengeteg, de ez van. A teteje fincsi szűz hó volt két oldalán szintén. Középen már volt 1-2 nyom.
A gond csak az volt, hogy 1-2 nagyobb fékezés után előjöttek a kövek és a föld.
Később mások is felmerészkedtek rá, de addigra már eléggé keresni kellett a tiszta területeket.
Csúsztunk még 1 kört a 6-4-en és az autóhoz a 6-on. Ott azért már bőséggel volt kövecske. Szegény barátnőm meg is járta, próbálkozott a menet közben pörgéssel amivel előtte én ökörködtem, de egyszer csak egy kő kikapta a lábát és nyekk. :)
Ettől függetlenül nem bánom, hogy felnéztem. A kövezős léccel (mivel nem sajnáltam) teljesen jól éreztem magamat!

Az út is jól járható, első kerekes téligumis autóval 20-25 perc alatt simán fel lehetett érni! :)

szerk: Felraktam egy képet is:
https://sielok.hu/fotoalbum/174565/...kep/1/?itttid=87188
Xero
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Magyarország
Bánkút
2009.12.20.
Haliho.

Mi is voltunk ma fent Bánkúton. Sajnos nem tudtam kellően élvezni, mert hulla fáradt voltam, de nem is ez a lényeg.
Egész korrektek az állapotok, bár nagyon-nagyon sok a köves rész. Ami szerintem használható volt az a 6, 5, 4. Persze mindez csak fenntartásokkal és úgy, hogy az ember nem a legjobb léceket viszi ide!
Ha esne még legalább ennyi hó egyszerre, lehet hibátlan is lehetne. Így, viszont nem vagyok annyira elégedett, bár sokkal jobb mint a semmi!

Üdv,
Xero
Kutas Dávid
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
Magyarország
Bánkút
2009.12.20.
Szia!

Mi ma voltunk reggel 9-től a délután folyamáig, nem volt nagy tömeg alig volt várakozás (akkor volt egy kicsi mikor megállt a tolókaros a 4-es mellett), aki megy az ne a kíváló körülmények miatt menjen, jelenleg Bánkút nem erről szól. Sokkal inkább arról, hogy hazai terep, jó hangulat, csodás környezet, érdemes egy kicsit elcsondálkozni, hogy nemkell 1000km-rt utazni ahhoz hogy csodás dolgokat lássunk.

A porhó nem jól tömöríthető ez látszik a webkamera felvételeken is, hiába a sok őszi társadalmi munka még mindig néhol kövesek a pályák. Ha van, használjatok régebbi (esetleg) olyan síket aminek ha baja lesz nem sajnáljátok annyira mint a drága carvingokat.

üdv. dávid
hg001
10 élménybeszámolót írt
10
19 éve tag
Magyarország
Bánkút
2009.03.14.
A pénteki ajándék-havazásnak köszönhetően ma újra megnyitott a bánkúti pálya. Reggel 9-re nyitásra fenn voltunk, és csaknem hibátlan hóviszonyok között síeltünk fél 2-ig. Szinte hihetetlen, hogy március 14.-én a szezon legjobb haván lehetett csúszni Bánkúton, verőfényes napsütésben. Csodák persze nincsenek, du. 1 körülre a napsütötte helyeken elkezdett kásásodni a hó, néhány pályaszakasz (pl. 6-os alja) meg-megkopott, de ha este kifagy, és az üzemeltetők megtapossák, vasárnap még lehet egy kokárdás búcsút venni a 08/09-es szezontól Bánkúton.
hg001
10 élménybeszámolót írt
10
19 éve tag
Magyarország
Bánkút
2009.02.26.
Ma (csütörtök délelőtt) voltunk fenn, nyitástól délig. Az első órában nagyon kevesen voltak, ment a B és D felvonó is, gyakorlatilag 0 perc várakozási idővel.
A körpálya minősége végig kifogástalan volt, a 4-esen kisebb buckák, de jól lehetett csapatni, a 2-esen helyenként már itt-ott kisebb földdarabok és kövek, de oldalt és az alsó szakaszon szépen lehet jönni (a 3-as továbbra is le van zárva, az 1-est nem próbáltuk). A körpálya tetején ki van járva néhány csapás az erdőben is, érdemes befordulni, élvezetes a fák között kanyarogni!

A tavasz jelei még nem látszanak, a hét eleji hó még frissen, olvadás nélkül látszik a környéken, északi oldalon még a fákon is. A 32 cm valós adatnak tűnik.

A hétvégére még jó lehet a pálya, de a hétvégi (feltehetőleg nagy) tömeg és az erős felmelegedés miatt valszeg jövő héten már erősen korlátozottak lesznek a lehetőségek.
Kisangyal
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
Magyarország
Bánkút
2009.02.21.
Sziasztok!

Ma egy kicsit többen voltak a pályákon és nagyobb volt a sor a felvonóknál is, DE viselhető volt a dolog (én a legtöbb amit álltam 7-8 perc volt és álltak előttem kb 40-45-en), fogyott a sor rendesen. A nem meredek részek egészen kellemesek legalábbis szerintem nagyon szupi. Sajna van olyan rész is ahova nem érdemes menni, mert jég és kő és föld van, de ezek csak az igazán lejtős részek. A D-ről besielhető pályák nagyon kellemesek, azoknak semmi baja, a körpálya is jó.
Egyszóval aki akar annak érdemes kimenni, mert nem tudni meddig lehet még csúszkálni...
Aki akar sokat csúszni és sokallja az 5-6 perc várakozást, az menjen korán szerintem :)

Üdv. Angyal
Xero
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Magyarország
Bánkút
2008.12.28.
Na.
Ma voltam fent. Röviden:
Pálya elfogadható de az alja nagyon köves meg is húztam a kantni-mat 1x, mehetek éleztetni. :)
Amúgy nem voltak olyan hűde sokan inkább szánkóztak, aki sielt az is inkább gyerekkel vagy nagyon kezdő.
Autó viszont annyi volt mint a szemét. Utolsó 1km-en már lépésben tudtam közlekedni. Sokan elakadtak eléggé jeges a vége, akinek nincs normálisabb téli gumi-ja az készüljön némi mókára.
Én azért még várok hogy legyen hó nem szivesen csapom szét jobban a friss cuccot.

szerk: Esetleg addig amíg nincsen normális hó ki mit javasolna alternatívának Miskolc közelében (ergo Ausztria bukta :D)?
Szalontai Béla
3 élménybeszámolót írt
3
16 éve tag
Magyarország
Bánkút
2007.11.29.
B3NC3:
A tapasztalat az, hogy hétköznap nincs sorbanállás. Még az esti sielésnél is max 1 perc.
Hétvégén már más a helyzet. A Tatrapoma felvonónál általában max 5 perc sorbanállás a többinél max: 2 perc.

Már csak a hó hiányzik...


Parkolás:
A parkolás hétvégén katasztrofális. Vagy korán kell menni, vagy inkább a lenti parkolóban parkolni. Most a nyitás hétvégéjén is a hótoló akkor ment fel parkolót gyártani, amikor már nagyjából egy tűt nem lehetett volna elejten annyi autó állt az útszélén. Érdekes eset volt 17.-én. A hótoló megfordult, majd lefelé menetben az árok szélén elkapott egy hóval fedett farakást (nem látta?), amibe beakadt és becsúszott az árokba. Ezen kívűl sokan nyári gumival mentek neki a hegynek. Nekik külön gratulálok. Érdekes kocsi sorok alakultak ki a jeges havas leejtőn felfele.
Téligumi és vagy hólánc kötelező!

Egyébként egészen szép lett az új turistaház. Kár, hogy a Büfé nem nyitott ki 17.-én.

Még a novemberi havazás előtt voltam fent bejárni a terepet. A fekete pályán meg van még a SNOWBOARD ugrató, bár szerintem túl meredek, ahhoz képest, hogy nincs érkező rész. A lábaiból le kellene vágni 30-30 cm-t.
Örömmel tapasztaltam, hogy minden rendezett, a fű le van kaszálva stb. A víztároló fel van újítva, új fóliával van burkolva és víz is van benne.

Egy kérdés a Bánkúti vezetés felé: Ez azt jelenti, hogy kedvező időjárás esetén hóágyuzás várható?

üdv: szabe
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.