Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Helyzetkép: egyre több hazai sípályán lehet síelni

2022.01.24. Bata Attila

Ezen a héten folytatódik a nagyüzem a hazai síterepeken, a szezon eddigi legjobb síelési feltételeit találjuk a legtöbb helyen. Ahol lehet, fokozatosan nyitottak meg újabb pályákat és az időjárásra sem lehet majd panasz a mostani héten.
Kép: Sípark Mátraszentistván
Kép: Sípark Mátraszentistván

Eplény

Elsőként nyitottak ki a hazai síterepek közül december 9-én és kisebb-nagyobb kényszerszünetekkel üzemelnek. Azt sajnos megtudtuk, hogy kevés a víz a hóágyúzáshoz, de azóta úgy látszik, hogy csurrant-csöppent valami, hiszen a már üzemelő pályák karbantartása mellett új pályák megnyitása is sikerült. Az üzemelők sejtelmes közleménye arra utal, hogy hamarosan akár az A7-es pálya is elkészülhet.

Múlt héten sikerült elkészíteni a T3-as tanulópályát, valamint a Q3-as pályát is. Természetesen sokan várják az A7-es megnyitását és az ínyencek az A4 és A5-ös pályákat, ha a vízhiány megoldódna.

Mátraszentistván

A Síparkban már az összes hóágyúzható pálya üzemel. Igazi téli idő fogadja a síelőket a Mátrában, nulla fok alatti hőmérséklettel. A héten (szerdán) itt rendezik a 30. SkiOutlet Kupát, erre a versenyre az amatőr gyerekeket várják. A síterep egy újabb ratrakkal gazdagodott, amelyet a többi néggyel együtt szombaton egy un. "PistenBully show" keretében mutatnak be.

Visegrád

Itt is az összes hóágyúzható pálya üzemel, amelyet 5 lift szolgál ki. Egész héten 9 és 21 óra között tartanak nyitva. A síterep szerint a hétközi és az esti síelés időszaka kevésbé látogatott.

Sátoraljaújhely

A Zemplén Kalandparkban hétvégén újabb liftet indítottak be, így már üzemel mindhárom húzólift és a két varázsszőnyeg. A pályák közül az 1-es és az alsó átkötő pálya üzemel.

Kékestető

Itt továbbra is egy oktatópálya üzemel.
KOMMENTEK
mezoerno | 2022.01.24. 17:49
A Kékestetői normál pályát lehet, hogy idén már ki sem fogják nyitni? Mi lehet ennek az oka? Valaki tudja esetleg? Túl sok természetes hó ugyan nem esett, de a hidegre nem lehet panasz. Úgy tűnik, hogy más hazai pályákon ez már elegendőnek bizonyult. Nagyon szomorú, hogy ide jutott ez a helyszín! Magasan a legjobb?
leni | 2022.01.24. 23:19
@mezoerno: Nincs itt semmi rendkívüli. Egy helyi "erősember" kapta meg 50 évre az üzemeltetési jogot, akinek "szívügye a kékes". Ezzel szemben az elmúlt 15 évben mindenkit elüldözött, mindenkivel összeveszett, sokakat beperelt, közösséget magára haragította (helyi sport egyesületek). Gyakorlatilag kiüresedett, lezüllött a hely, mert közösség és összefogás nélkül nem megy....
mezoerno | 2022.01.25. 07:21
Oh, ez szomorú, nagy kár ezért a helyért. Sajnos az utóbbi időkben már érződött, a laikus külső szemlélő számára is, hogy romlik a helyzet, mintha csökkenne a lelkesedés. Sajnos évről évre a visszafejlődés jelei voltak megfigyelhetők (pedig a stagnálás is kevés lett volna, mert más helyeken folyamatosak a fejlesztések). Nem szeretné esetleg valaki felkarolni a helyet, mondjuk pl. akinek kevésbé "szívügye", ellenben meg vannak a lehetőségei, jó fej és vannak jó ötletei?
leni | 2022.01.25. 08:31
Igen. Gyakorlatilag Mátraszentistván is azért sikeres, mert bevonják a helyi közösséget. Pl. a helyi/közeli lakosok ingyenes éves síbérletet kapnak, ha közösségi munkában besegítenek valamit. Pl. rengetegen oktatnak, síoviznak, szervezésben segítenek stb.. És minden helyi lakos így magáénak érzi.
hajbag | 2022.01.25. 08:53
Sziasztok! Azt tudja valaki, hogy Sátoraljaújhelyen mindig csak az 1-es pálya használható? Tavaly csak azt láttam nyitva, de igazán akkor mennék amikor mindkét pálya nyitva van.
Zemplén Kalandpark | 2022.01.27. 14:02
Szia hajbag!

A 2-es pályát előreláthatóan (legalább 2 rati nyomvonal szélességen) szombaton készülünk megnyitni. Sajnos a két pálya és két átkötő egyszerre történő behavazására nincs elegendő hóágyúnk, ezért stratégiai döntés is, hogy elsőként mindig az 1-es pályával nyitunk, és utána havazzuk-nyitjuk a 2-es pályát.

Várunk mindenkit szeretettel!

Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.