Menü ≡

Kettős jubileum a XXX. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokságon

2021.11.11. | Szerző: sielok.hu
A neves szlovákiai síterep, Donovaly (Dóval), mint a verseny házigazdája már 10. alkalommal fogadja a magyarországi gyermekeket. A 2022. február 5-én, 30. alkalommal megrendezésre kerülő bajnokság alkalmából minden egyes célba érő gyermek egy-egy 30 cm magasságú kupát vehet át, eredményétől függetlenül.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Fehér Gyula a verseny ötletgazdája és versenyigazgatója a verseny november 10-i sajtótájékoztatóján elmondta: eddig leginkább különböző nagy autómárkák neve alatt zajlottak a küzdelmek, idén azonban az általános chiphiány miatt nem maradt más, minthogy a saját cége, a SkiOutlet.hu legyen a főtámogató. Hangsúlyozta, hogy a verseny még a idei pandémia idején, (2021. február 8.) sem maradt el, hiszen Mátraszentistván, mint „póthelyszín” szívesen befogadta a bajnokságot.

Fehér Gyula maga részéről marad örök optimista: 2022 februárjában kb. 600 családtagot, ezen belül kb. 250 magyar gyermeket várnak Donovalyban. A versenyigazgató általánosságban is biztat mindenkit a szabad levegőn való tartózkodásra, sportmozgásra, különösen télen, amikor az emberek hajlamosak a bezárkózásra. A pandémia eddigi lefolyásának egyik nagy tanulsága, hogy a hegyi jó levegőnél egészségesebb környezet nem létezik!

Sonja Jelinkova, a Szlovák Turisztikai Képviselet budapesti vezetője elmondta: kezdetektől fogva kiállt a verseny mellett. Biztos abban, hogy újra Donovalyban kerülhet megrendezésre az igazán nagy múltú, családias hangulatú verseny. Kiemelte: a szlovákiai síterepek üzemeltetőinek határozott szándéka, hogy a télen minden egyes szlovák síterep nyitva legyen, ugyanúgy, ahogy az egyébként az előző szezonban Magyarországon is volt.

A jubileumi verseny fővédnöke Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke, aki várhatóan személyes jelenlétével is emeli a verseny rangját.

A versenykiírás, további részletes információk megtalálhatók a SkiOutlet.hu honlapon.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »