Menü ≡

Élménybeszámolók: Tátralomnic síterep leírás szállás cikk galéria videó oktató wellness fórum

Tátralomnic síterep értékelése
911 szavazat, átlagos érték: 3.7
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2020.02.15. tomsityu
2020.02.10-13 voltunk (voltunk volna) Lomnicon, de az időjárás, a szél borította a terveket.

Szállás Lomnic településen volt Villa Solaris,egyszerű de jòl felszerelt nagy apartmanban 3főnek, mindenki külön hálószobában 3 nap/ 2 éjszaka összesen 35000Ft (!!!) ellátás nélkül,magyarul beszélő házigazda.

Érkezésünk napján a szállástól a pár perce lévő lomnici pályát néztük meg, de az erős szél miatt csak tanulòpálya volt nyitva. Innen inkább átautòztunk kb 3/4 óra alatt Csorba tòra, ahol szintén le volt zárva a felső pályaszakasz, alsó pirosak voltak síelhetők, ott csúsztunk pár órát. Este és másnap havazott.

Második nap sokat kellett autózni, mire síelhető pályát találtunk. Szintén hatalmas szél, hóesés, ködös volt az idő. Lomnic lezárva, irány Csorba. Csorba ugyanaz mint előzőnap, nyitva a két nem túl hosszú piros alsó pályaszakasz. Rövid tanakodás-na hogyan tovább után célbavettük Chopok-ot. Chopokon érkezésünkkor zárták le a felső részeket az erős szél miatt. A lenti felvonònál óriási sor alakult ki, mert az addig fent csúszók is lentre kényszerültek. Kicsit lelombozva, de reményekkel telve indultunk a 4. terepre Rózsahegyre, amit telefonos segítségkérés útján ajánlott egy szlovák terepeken nálunk jártasabb ismerős. Kb újabb óra utazás. Rózsahegy nyitva volt, minden lift üzemelt! Nem volt tele a parkoló az előző terepekhez képest. A pálya kilometerben nem túl hosszú, de mégis megfelelet a különböző tudású kis csapatunknak. Nekem különösen tetszett. Viszonylag kevesen voltak a pályán. Az alatt a 3 òra alatt amit ott töltöttünk, hirtelen változott az időjárás, volt köd, majd kitisztult szélcsend, hòesés, köd szél.

Utolsò napon szerencsénk volt, nem kellett sokat utaznunk. Lomnic teljes egészében nyitva volt. Óriási tömeg az alsó részeken, rövidd sorok fent. Jò volt a pálya, hóminőség rendben volt.

Összességében jó volt a 3 napunk, a szeles idő miatt sokat kellett autózni, de legalább több szlovák pályát is megismertünk. Jó volt megtapasztalni, hogy van (sí)élet Chopokon és Tátralomnicon túl is, korábban eddig csak Chopokon jártam. Rózsahegynek külön piros pont kisebb mondhatni családias, szimpatikus atmoszférája, mégis jó pályakialakítás miatt. Visszatérünk.
h i r d e t é s
2019.12.19. magnum56
Tegnap, dec.18-án, szerdán voltunk itt 3 fős csapattaal. A Sajó völgyén mentünk fel, hol sűrűbb, hogy ritkűbb ködben. Dobsina után kibukkantunk a ködből és a hegyeken már végig napsütésban autóztunk. 10 után érkeztünk a parkolóba, ahol már elég sok autó volt, de nagy részüket a jóidő csalta ki és csak kirándulni jöttek.
5 perc alatt megkaptuk a GOPAAS kártyát.
Az idő talán túl jó is volt, napsütés és plusz 12 fok. Ennek ellenére a pályák délelőtt egészen jól használhatóak voltak, de csak kevés pálya üzemelt. A kék 2-es, 8-as, 11-es felső része és a 10-es alsó része, valamint a piros 3-as.
Három lift szolgálta ki a síelőket (A, D, F), és működött mág a B jelű kabinos is a Kőpatalki tóhoz, de csak síléc nélkül engedtek fel.
A pályákon nem voltak sokan, sorbanállni nem kellett. Délutánra egy kissé kásásodni kezdett a hó, de még így is élvezetes volt a csúszás.
Összességében kellemes bemelegítő nap volt.
2019.03.02. MarDa
Sziasztok!
Először voltam Tátralomnicon megtetszett, mert ma nagyon jó pályákon jártam. Kiváló, kemény volt a hó kb délig. Utána, a déli nap a felső réteget enyhén megolvasztotta mégsem volt buckásodás. Jól elfértünk mindegyik pályán. A felnőtt napi jegy 39 Euro + 2 Eu kaució. A Go Pass-os sorban kb. 20 percet kellett várni. Az "A felvonó 4 személyes kabinos lassú, kevesen használják. "F jelű 6 személyes buborékos és fűtött is? Úgy éreztem. Az "F tetején le kel csatolni a "B felvonóhoz amelyik kabinos. 10-en tudnak ülni néhányan állva is elférnek. 6-os - 5-ös pálya tényleg piros. "D felvonó lassú fedetlen, mellette a 3-a pálya inkább kék. A 9-es pálya nagyon jó, 2 szakasztól eltekintve inkább kék. Itt kevesen voltak. Ebben biztosan szerepe volt a 8 üléses buborékos felvonónak amire nem kellett sorakozni. Miskolctól a Kassa Eperjes útvonalon tényleg 2 óra 30 perc a táv. Jó a parkolási lehetőség.
2019.02.13. atee84
Tegnap sikeresen hazaértünk a Lomnici síelésről. A fekete pálya volt a fő attrakció nekünk, mivel ezelőtt csak pirosakon csúsztunk. Felfelé a libegővel még mondtam páromnak, hogy nem lesz ez olyan gáz, egész normálisnak tűnik a pálya meredeksége, lehet csak nagy a hype körülötte. Aztán felértünk, kiszálltunk a liftből, és jött a hű b***** meg. :-) Alig mertem kimenni fényképezni a pálya széléhez. :-) Adrenalin volt bőven. Pár perc után rászedtük magunkat az indulásra, komoly volt, de az eddigi legnagyobb síélményem is egyben. Most már értem, miért legendás ez a szakasz. :-) Egyszerűen zseniális. Mindenkinek ki kell próbálnia egyszer. :-D
2019.01.22. SíMan
Tegnap átestem a gopass tűzkeresztségen s megejtettem idei első lomnici síelésem.
Először néhány szót a gopass tapasztalatomról. Gond nélküli regisztráció után előző nap megvettem a napijegyet, kinyomtattam a visszaigazolást. A helyszínen beálltam a gopass iroda sorába (hárman voltak előttem). Várakozás közben felfigyeltem, hogy a készpénzes pénztárak egyáltalán nem működtek, egy sem volt nyitva. Kb. 15 perc (!) után került rám a sor, miután a 3 előttem álló kb. 10 bérletet (kártyát) váltott ki. A kártyát regisztrálták hozzám, alkoholos filctollal ráírták a (kereszt)nevemet és már mehettem is. Ez így elsőre elég hosszú idő volt - figyelembe véve, hogy csak 3-an voltak előttem -, de ezt követően nagyon kényelmes lesz a rendszer! Hiába, minden kezdet nehéz :)
Miskolc-Bánréve-Dobsina-Káposztafalva-Poprád-Lomnic útvonalon mentem, gyakorlatilag végig száraz úton. Poprád után a Tátrába vivő útszakaszon látszott, hogy korábban a szél kb. félméteres torlaszokat építhetett az úton, út mellett, de mostanra már hibátlanul eltakarították az úttestről. A fenti úton Lomnic felé délelőtt még több helyen jégbordás, kásás volt, de délutánra az a szakasz is sokat javult.
A pályák tökéletesek, kellő mennyiségű és minőségű hó volt rajtuk. A felvonóknál gyakorlatilag sehol nem kellett sorban állnom, mert egyedül voltam és single soron sosem álltak. Egyébként sem voltak nagy sorok, még a nyeregbe vivő múzeumi kettesnél sem. Most is lenyűgözött az az infrastruktúra amit ide beépítettek!
Végig napsütés és kb -10 fokos idő volt, egyszerűen szuper volt!
20190121-103909.jpg 20190121-185701.jpg 20190121-105740.jpg 20190121-105745.jpg 20190121-185313.jpg 20190121-185743.jpg
2019.01.16. RM
Szia! Mi vasárnap voltunk, az összes pálya (nyereg is) ment. A középső rész nap végére jegesedett helyenként. A nyeregben tökéletes volt a természetes hó. Az alsó részen jól kezelt, műhavas pályákon csúsztunk. Nekünk 80%-ban napos, szélcsendes időt sikerült kifogni, pedig a meteorológia szeles, borongós, hószitálos időt jelzett vasárnapra. A pálya melletti pakolók 10 óra körülre már megteltek. Sokan voltak, de a pályán, lifteknél eloszlott a tömeg. Sorállás nem nagyon volt, talán csak a fenti 2 ülésesnél.
2018.04.08. KKy
Bye bye Lomnic, bye bye "nyereg" ,
avagy Szlovák kisíelés a Magas Tátrában.

Milyen gyorsan telik az idő. Mintha tegnap lett volna, tavaly december kilencedikén megnyitott a Lomnici-nyereg, és mi is elkezdtük szlovák szezonunkat. Akkor írtam egy rövid beszámolót, miszerint rendhagyóan, Csorba-tó helyett itt kezdtük a szezont. A váltásnak az oka a Nyereg korai nyitása. Azóta eltelt négy hónap és sikerült 16 napot szlovákiai síeléssel tölteni. Szerencsére az ínséges évek után, az idén több havat kaptunk ajándékba, sajnos Chopok, Lomnic és Csorba-tó zsúfoltsága is nőtt.
Úgy döntöttünk, hogy ha itt kezdtük, akkor itt is fejezzük be, igaz így kimaradtunk a Csorba-tavi hagyományőrző, jelmezes síelésből, amit az utolsó hétvégén szoktak megtartani. A Solisko alatt ez a hétvége volt az utolsó síelhető nap. Egyébként is, február tizedike óta nem voltunk a Tátra második legmagasabb csúcsa alatt (már hiányzott is), így az illem is azt kívánta, hogy elköszönjünk.
Az időjósok előrejelzését olvasva, igazi tavaszi (vízi)síelésre készültünk. Megpróbáltuk menteni a menthetőt és öt óra negyvenkor indultunk, hogy nyitásra kiérjünk, így egy tíz perces dobsinai pihenő után, sikerült fél kilenckor leparkolni a pálya alatt. Érezhetően meleg volt, az alsó pályák éjjel sem fagytak ki, de láthatóan kezelték őket. A Kőpataki-tó alatt sima, de laza havon kezdtünk, elsőre kellemes bemelegítés volt. Irány a nyereg. Sorban állás után szintén vizes hó fogadott minket, de legalább itt buckahegyek is voltak. A nyeregben nyolc kört csúsztunk, kipróbáltuk a fekete pálya melletti jobb oldalt, bal oldalt, mindent, ahol hó volt és az igazat megvallva bárhol jobb körülmények fogadtak, mint a kijelölt "csíkon". Tizenegy órára -hála a csodálatos napsütésnek- tovább melegedett minden és fokozódott az olvadás. Legtöbben a Kőpataki-tó "hüttéjének" teraszán tartózkodtak, majd a nyeregben és néhányan a pálya alsóbb részein, de lehet, hogy ők már hazafelé tartottak. Dél után kaptunk egy kis felhőjátékot is, de az olvadáson már nem sokat segített. Érdekes, hogy nem találkoztunk magyarokkal, talán honfitársaink már nem utaznak ennyit, egy kis délelőtti síelésért. Délután már wakeboard.
Természetesen mi sem vártuk meg a zárórát, de hála a körülményeknek a lábunkat úgy éreztük, mintha két napja síelnénk egyfolytában. Szerencsére március 15-én Brixenthalban volt szerencsém 3 napot síelni +5 +10 fokban, így ráedzettem a tavaszi körülményekre. Ja, az osztrákoknál ugyanolyan buckás lett a pálya, pedig ott 280km volt belőle.
Kellemesen elfáradva, igazi tavaszi síeléssel fejeztük be szezonunkat.
Mindenkinek kívánok kellemes tavaszt, kellemes nyarat és remélem a következő idényben újra "találkozunk".

KKy
P4073179.JPG P4073182.JPG P4073183.JPG P4073186.JPG P4073187.JPG P4073188.JPG P4073193.JPG P4073196.JPG P4073199.JPG P4073203.JPG P4073205.JPG P4073207.JPG
2018.03.18. Hogwash
Sikerült a hosszú hétvégét itt tölteni. Utoljára három éve jártunk Lomnicon, azóta történt néhány jelentős fejlesztés, új pályák, új felvonó. Az időjárással nem volt szerencsénk, de szombaton az alsó pályákon (1-2-8-9-10-11) igazán jót lehetett síelni, a hegyen viszont sajnos sűrű volt a köd. A pályák egyáltalán nem voltak jegesek, viszont rendesen kifagytak, ráadásul volt rajtuk egy leheletnyi friss hó, remekül lehetett rajtuk hasítani. Annyit azért megjegyeznék, hogy gyerekekkel drágább ez a hely - síbérletről beszélek -, mint néhány lényegesen több pályával, jobb adottságokkal rendelkező osztrák pálya, mert a gyerekbérlet - ellentétben az ottani szokásokkal - nem a felébe kerül a felnőtt árnak, hanem közel háromnegyedébe (27/37). A szállásunkat szeretném a figyelmetekbe ajánlani, Wili Tatry apartmanház, szintén osztrák árakkal, de hibátlan minőségben, extrákkal, és egy nagyon kedves, angolul remekül beszélő, mindig elérhető, és segítőkész gondnokkal. Számunkra Lomnic legnagyobb előnye az, hogy kényelmes három óra háztól-házig, így időről-időre visszacsábulunk, ezzel a szállással ez még valószínűbb :) Kalandos volt ma az út hazafelé, no, nem Magyarországon, ahol sötét lila riasztás volt éppen, hanem Poprád és Dobsina között a hágón, ahol helyenként 20-30 centis hó borította az utakat, erős hófúvás közepette, néha a járgány elejét sem láttam, de vasárnap lévén még nem kezdtek hozzá a takarításhoz délelőtt 10 óra magasságában. Ez is Szlovákia :)
2018.02.27. Cintia
Egy csodás Vasárnap!
Szerencsénkre Február 25.-én meg tudtuk látogatni ezt a pályát is. Vasárnapra való tekintettel nagyon sok emberre számítottunk, de meglepődésünkre ez nem így volt.
Habár a parkolóban volt autó bőven, a pályán egyáltalán nem érzékeltük a tömeget!
GoPass kártyára előre megvásárolt jegyünk, gond nélkül működött a felvonóknál.
Első alkalommal voltunk ezen a pályán, de állíthatom, hogy beleszerettünk!
Nekem kezdőnek szuper kék pályákhoz volt szerencsém, ahol bőven lehetett gyakorolni, mert hosszú is és jó széles is volt a pálya, amit nagyon szerettem benne. Nem kellett mindig azon aggódnom, hogy ki fog elsodorni mert bőven volt hely kikerülni engem.
Aki pedig haladó, annak is ideális a piros és a fekete pálya.
Felvonóknál egy percet sem kellett várakoznunk, a kiszállásnál pedig jól ki van alakítva. A pálya rendesen karban tartva.
Az időjárás kedvezett nekünk, mert hiába -14 fok volt, csodás napsütés volt egész nap.
A kör hüttében pedig eddigi legjobb forrócsokinkat fogyasztottuk el. Hangulatos és családbarát az egész pálya. Elrendezésben és felkészültségben is első osztály. Gyerekeknek és teljesen kezdőknek hatalmas tanuló pálya volt elkerítve.
Ami még elnyerte a tetszésem, hogy a pálya mellett volt egy kisebb kirakodó vásár... ahol kedvünkre válogathattunk, hűtőmágnestől, az alkoholig, gyerek ajándékokig, kiegészítők közül bármit.
Összességében egy szuper napot töltöttünk ott. Biztosan visszatérünk még ide sokszor! :)

Délután a képeinket is feltöltöm egy albumba!
2018.02.11. KKy
Üdvözlet mindenkinek!

A három napos Tátra túrát befejeztük. Szombaton ismét Lomnic volt porondon.
Fél tíz körül érkeztünk így az "F" hatos, beülős felvonó alatti parkolóban nagyon jó helyünk volt. A hó minősége kiváló, előző este rendbe tették és prímán kifagyott. Nem maradt sokáig így. Sajnos ismét köd. Egyedül a nyereg volt tiszta. Sokan a fekete pályán, sokan mellette síeltek, mi is váltottuk a kettőt. Fél egy körül kipróbáltuk a piros ötöst a hatos elágazás utáni letöréstől, de annyira jeges volt és annyira rosszul lehetett látni, hogy inkább visszatértünk a nyeregbe. Ismét az történt, hogy a fekete pálya volt könnyebben síelhető, még közepes sítudással is. A harmadik napon nem akartuk erőltetni, ezért délután kettőkor indultunk utoljára a nyeregből.
Úgy látom, hogy beérett a rengeteg fejlesztés a Tátrában és egyre többen veszik igénybe ezeket. Sajnos így zsúfolt pályákon tudunk csak síelni és ezt a tömeget már nem bírja ki a kezelt hó sem. Szombaton főleg a kék zónákon volt tömeg. A fekete elviselhető volt, mert a lift kapacitása korlátozott és a pálya melletti próbálkozás mentesíti a kezelt területet. A piros a köd és a jegesedés miatt értékelhetetlen. Rengeteg honfitársunk is itt síelt, ezért csodálkozom, hogy ezen a fórumon alig van hozzászólás. Lengyel, Cseh és Svéd síelőkkel is találkoztunk.
Péntektől építik a hóembert a Kőpataki-tónál, ez a gyerekek nagy kedvence és nekem azért is kedvencem, mert az erről készült fotóm bekerült a sieles.hu oldal éves naptárába is.

KKy

ui: Ezen a napon megmutattat az igazi arcát a Magas-Tátra, helyiek szerint, csak egyszerűen Tatra. Pillanatok alatt változott a köd, felhő helyzet. Szűrt napsütésben indultunk a nyeregbe, mire felértünk tökéletes fényviszonyok fogadtak és rövid idő múlva a fekete pálya beszűkülő szakaszán alig láttunk a ködtől. Itt az időjárás igazán szeszélyes.
A kutyusok versenye Utast is visznek Itt is lehet aludni A napocska egész nap harcolt Több kevesebb sikerrel Sátortábor Út a csúcsról Felhőjáték a nyereg felett Ködben is épül
2018.02.04. KKy
A múltheti Chopok-i kitérő után a mai napon ismét Lomnic volt a célpont. Az időjárás előrejelzést figyelembe véve, úgy döntöttünk, hogy nem a jól bevált Bánréve-Dobsina-Poprád útvonalon megyünk, hanem Tornyosnémeti-Kassa-Poprád felé autópályán. Azért választottuk ezt, mert nem akartunk friss hóesés után és közben átmenni a Dobsinától Poprádig tartó hegyi szakaszon és azt gondoltuk, hogy kihasználva az autópálya által nyújtott előnyöket egy kicsit kényelmesebben tudunk haladni. Ez be is jött, de Magyarországon a 3-as főút országhatár közeli szakasza siralmas, és megkockáztatom, hogy balesetveszélyes is. Hóesésben, kamionok között kerülgetni a kátyúkat nem kis feladat, visszafelé sötétedés után pedig egyenesen életveszélyes. Értem én az új 1km autópályát, de hogy lehet addig eljutni? Ez nem egy mellékút, ez a 3-as számú főút, amely Magyarországot köti össze Szlovákia 2. legnagyobb városával, ja és Lengyelországot is erre lehet megközelíteni. Elnézést, nem akarom off-olni a topicot, de ezt el szerettem volna mondani, mert sajnos nekünk autózni kell, ha síelni szeretnénk és senkinek sem mindegy, hogy biztonságosan vagy balesetveszélyes körülmények között tudja megközelíteni a sípályákat.
Tátralomnic napsütéssel és enyhe havazással fogadott minket. Parkolni a Humno Tatry étterem melletti területen sikerült az első nagy parkolóval szemben így nem kellett sokat gyalogolni a liftig. Az autók számát figyelve sejtettük, hogy ma sem leszünk kevesen a pályán. A napsütés a Start állomásig tartott, attól kezdve bekerültünk a felhőbe és a nap végéig benne is maradtunk. Ezért cserébe gyönyörű szép hóesést kaptunk. A nyeregben a nap folyamán 20-25 cm friss hó hullott. A köd nem volt túl sűrű, de a buckákat néha nem lehetett rendesen látni a kontraszt nélküli "fehérségben". Nagyon érdekes volt, hogy a síelők nagy többsége nem a fekete pályát használta, hanem a pálya melletti területeket. Néha a kezelt sáv teljesen kiürült, habár a "kezelt" jelző most nem volt igaz. A friss hó hatására igazi freeride paradicsommá vált a "Legenda". A Kőpataki-tó - Start szakasz a nap végére inkább rendhagyó korcsolyapályára emlékeztetett minket, ahol a hóbuckákat glatt jeges szakaszok tarkították. Szerencsére délutánra kiürült a pálya piros szakasza, így tömeg nélkül biztonságosnak éreztük. A utolsó csúszásunk alkalmával a 6-os pályán ketten síeltünk, sem előttünk, sem mögöttünk nem volt senki. A számunkra rendkívül nehéznek tűnő körülmények és a délutánra kialakult fáradtság miatt az utolsó kört fél óra alatt tudtuk teljesíteni a Nyereg tetejétől a pálya aljáig, habár én a lavinafogóktól is elköszöntem átcsúszva közöttük. Háromnegyed négyre fejeztük be a napot rendkívül jó élményekkel és fáradt izmokkal.
Végre megérkezett a havazás a Tátrába is, és már nem nézzük irigykedve a sógorok időjárás jelentéseit.
2018.01.29. Lengyel István
Üdv Sporttársak!

Ismét eltöltöttünk egy kiváló hétvégét Tátralomnicon. Péntek-Szombat-Vasárnap csúsztunk. A nyereg nekünk még tabu, a lenti kék és a középső piros pályákat használták barátaink, ki-ki a tudásának megfelelően. Az időjárás mellettünk volt, szélcsendes , 0 fok körüli hőmérsékletben , hol napsütésben hol pedig enyhe felhősödésben volt részünk. A pályák jól kezeltek voltak, bár a tömeg hatására a meredek részeken jöttek a buckák, ahogy az lenni szokott. Szombaton voltak rengetegen, kb 5-7 perces várakozás alakult ki a sárga bubisnál, kéknél 1-2 perc maximum. A pályákon eloszlott a tömeg, nem éreztem a folyamatos "nyomást" hátulról, mint pl a hazai sípályákon. Harmadik alkalommal voltunk itt most, de még biztos visszajövünk. Szeretjük a lenti hosszú kék pályát, igazi családbarát ez a rész.
media-share-0-02-04-82a35447a15eff2c4a66d00946601507d874c2d3682f11db2a5e9c6802e428d4-4b1901df-ee75-496d-9d43-dc4a0778bec9.jpg WP-20180125-15-21-03-Rich.jpg WP-20180127-13-16-37-Rich.jpg WP-20180128-10-47-45-Rich.jpg
2018.01.25. Balog Attila
Sziasztok!

Vasárnaptól három remek sínapot töltöttünk itt a Gopass kártyánknak hála.
A Lomnici nyereg szűzhavas hegyoldala ámulatba ejtett bennünket, s végül persze "életre szóló szerelem" lett belőle.
A reggeli, délelőtti pályasízés után, csak a kettes ülőst használtuk ill. egy-egy megállásra(serital/leves kombó) beugrottunk a Kőpataki menedékházba, ahol a tátrai serpa-legenda, Laco Kulanga csapolta nekünk a szomjoltót (bővebben: http://www.magas-tatra.info/2011/07.../tatrai-rekorder-laco-kul... ).
Persze eme menedékház-élményért kell néhány 10métert a kezelt sípályától sétálni ill. bátrabbak léccel is mehetnek(szűzhavas részen simán vissza lehet kerülni a pályákhoz is), de a remek fekvésű kuckó megéri a pici fáradtságot. Napsütésben, a felhőtenger felett, a kényelmes babzsák-foteleken ücsörögve megérzi az ember, hogy mit jelent a szó: kikapcsolódás. A tömegek meg fogyasszanak fent a kabinos melletti modernizált kiszolgálóegységben...
De visszatérve a sípályákra:
A kabinos alatti terület igazi kezdő paradicsom, kék(zöld) pályarészekkel.
A kabinos mellett igazi pirosak találhatóak, odafenn pedig ott a csodás nyereg. Hmmm itt aztán meg lehet találni a "síszámításainkat".
Kedden a nap végén sikerült fél négy előtt 3perccel elcsípni az utolsó kettes ülőszékek egyikét. Szép meló 2190m-ről 880m-re lesíelni a már üres pályákon, azaz "délutáni" sör beáldozása/kihagyása meghozta a jutalmat.
Egyébként délelőttönként elég sokan érkeztek a közeli iskolákból is(a stabil hideg és a napsütés eredményeképp), láthatóan szervezett keretek között.
A szállásunk Tátralomnicon a hatos ülőstől kb.:100m-re volt(Pension Hello, Marika, a panziót üzemeltető házaspár hölgy tagja jól beszél magyarul).
Az esti Lomnic is megér egy szép sétát, a Grand Hotel Praha impozáns látványa a hóesésben, hmmm... filmbéli hangulatot áraszt a százéves épületegyüttes.
Hasonló síélményeket kívánok mindenkinek!!!
2018.01.22. WAndrea
Tegnap jöttünk haza Tátralomnicról, ahol a tavaly már jól bevált rendezvényen, a Hórukk Síkupán vettünk részt kb. 150 magyar síelővel együtt, a Síakadémia, Lupus Travel és Szlovák Idegenforgalmi Hivatal szervezésében.

Idén is a gyönyörű Hotel Horizont volt a szállásunk, ezt a szálláshelyet tavaly már megszerettük, nagyon tetszett minden részletében: ízléses design, kényelmes szobák, fantasztikus panoráma, kiváló konyha és egy csomó szolgáltatás (biliárd, csocsó, kártyázó szoba, rendezvényterem, bár). Ráadásul, idén már rutinosak voltunk, mert tudtuk, hogy tartozik egy profi jégpálya is a hotelhez, így vittük a korikat + ütőket és egy hokicsatával indítottunk az érkezés napján. Mindezt kavargó hóesésben, hogy átérezzük a tátrai tél hangulatát. Utána hihetetlen jól esett a lazulás a masszázs-jakuzziban, innentől a hétvége minden napján beiktattunk egy óra wellnesst.

A szálloda a lomnici pályáktól kb. 3 km-re van, síbuszt is igénybe lehet venni, de mi autóval jártunk át, mivel a parkolás ingyenes, frappánsan szervezett. Mindig kaptunk parkolót a sípálya közvetlen közelében, nem kellett helyet keresgetni, sem gyalogolni.
A tátralomnici pályarendszer alsó része a kezdőknek van kitalálva, a felsőbb részen lévő piros pálya már tartogatott kihívásokat, a nyereg pedig extrémen meredek. Most szerencsére bőségesen volt hó odafenn, lehetett bátran csúszni pályán és pályán kívül is, amíg bírtuk erővel. A kétüléses lift is járt a nyeregben folyamatosan és alig volt sorbanállás.

Az időjárás vegyes volt, napsütéstől a hóviharig mindent kaptunk, ködöt és sötét felhőket is, voltak verőfényes időszakok is, amikor tudtunk fotózni. Minden nap esett némi hó is, minden pálya ment, estére a meredek részeken ez is koripályává alakult.

Az amatőr síverseny szombaton kora délután volt a 9-es Bukova Hora pálya alsó szakaszán, gyors és frappáns volt a szervezés (köszönet a Síakadémia csapatának!), alig vesztettünk időt a versenyzéssel, és tudtunk folytatni a síelést. A napot egy hosszú csúszással zártuk a nyeregtől a parkolóig, ami több mint 1000 méternyi szintkülönbség. Szerintem ez a legjobb a lomnici sípályában!

Készült pár fotó a sípályáról január 19-20-án:
https://sielok.hu/fotoalbum/tatralo...mnic-2018/galeria/

Szombaton a felvonók zárása után (apropó, érdemes tudni, hogy itt fél kilenckor nyitnak és fél négykor zárnak a liftek!) ottmaradtunk még és megnéztük a Vertical Grand Tour sítúraverseny rajtját. Nagy hangulat volt, hatalamas dobokkal, sok lelkesítő nézővel.
Készült róla egy rövid videó is:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Néhány kép a díjkiosztóról és az utána tartott Takács Nikolas koncertről.
Northfinder-kapu-3.JPG Célkapu a Hórukkon Serlegek a győzteseknek 20180120-203624.jpg Nevezés a versenyre A Síakadémia csapata szervezte a versenyt A dobogón Németh Berta (8 éves) 20180120-210535.jpg A dobogón: 1. Boros Bálint,  2. Wesselényi Tamás,  3. Tarnóczy Balázs A dobogón: 1. Vancsay Viktória, 2. Wesselényi Andrea, 3. Ilovszky Rita 20180120-212335.jpg Takács Nikolas koncert az elengáns rendezvényteremben - itt volt a díjkiosztó is. P1000720-00003.jpg P1000792-00012.jpg St. Martin és Szulák Andrea egy rögtönzött koncerten Megnyitó P1000941C-00030.jpg vertical-grand-tour-2018.jpg
2017.12.11. KKy
Rendhagyó Szlovák szezonkezdés.

December 9-10 Tátralomnic.

Rendhagyó módon kezdtük szlovák szezonunkat, Tátralomnicon voltunk a hétvégén.
Jellemzően az első síelést a Csorba-tónál vagy Chopokon töltjük, de látva a múltheti tömeget Jasnán és a "jól időzített" felvonó felújítást a Szoliszkó alatt, elbizonytalanodtunk. Pénteken kaptuk a hírt, hogy a következő napon nyit Tátralomnic és ami a legfontosabb kinyitják a nyerget is. Nem is emlékszem mikor nyitották meg a fekete pályát az első nappal egyidőben, tehát ez is rendhagyó.
Szombat reggeli indulást követően nem sokkal 10 óra után már a felvonón ültünk.
Már ekkor láttuk, hogy mindenhol hó,hó,hó, bucka,bucka,bucka, ja és köd, köd, köd. Szerencsére legalább kevesen voltak a pályákon.
Első csúszás bemelegítésként a Kőpataki-tótól Tátralomnicig tartott, majd irány a Nyereg és onnan le a Startig. Kisebb pihenőkkel ezt folytattuk egész nap.
Szombati tapasztalatok:
-a következő pályák voltak megnyitva (azt nem mondom, hogy rendben voltak,vagy hogy le voltak ratrakolva, de legalább vmikor már kezelték őket, persze az is igaz, hogy előző éjszaka végig havazott):lent kék 1-es 2-es, középen 6-os az 5-ös de csak a 6-os elágazásig, 3-as és a nyeregben a 7-es. A nyereg teljesen kezeletlennek tűnt és a nagy köd is nehezítette a síelést, viszont a Freeride zóna nagyon tetszett, mert porhó volt rajta és nem voltak összefagyott tömbök ill. a sziklák is szépen eltűntek.
Összességében elmondható, hogy az időjárás a pálya állapota és az előző esti hóesés miatt nagyon nehezek voltak a körülmények.
Este egy kis sör és egy kis vacsi a "Staramama"-ban majd pihenés.
Vasárnapra minden megváltozott.
Kipihenten ébredtünk verőfényes napsütésre. Ismét az F felvonó alatti parkolóban tudtunk megállni, így alig kellett gyalogolnunk. A pályák tökéletesen ratrakolva és kifagyva. A középső részen megnyitották a 4-es pályát de az 5-ös alja zárva maradt. (kezeletlen. jégtömbös stb.) A kőpataki-tótól a Startig igen lendületesen lehetett csúszni, jellemzően kevés síelő volt, a tanulók pedig lent maradtak a kék részen. Nagyon régen láttam ennyire jó havat ezen a pályán. A nyereg ugyan buckás volt, de legalább láttuk, hogy hol vagyunk és hogy hova tudunk fordulni, a Freeride zóna pedig tele "őrültekkel", hibátlan hóminőséggel.
Több átkötő szakaszon egész délelőtt mentek a hóágyúk és óriási dombokban gyűjtötték a "muníciót".
Ebéd után erősödött az addig is élénk szél és először a nyeregbe vezető felvonót zárták le, majd a nagykabinos B-t is. Azt hiszem, hogy 2 óra körül mentünk fel utoljára a Kőpataki-tóhoz. Ekkor már mi is fáradni kezdtünk, ezért megcéloztuk a parkolót.
A régi "Delta " című tudományos ismeretterjesztő magazin műsor bevezető filmkockáira emlékeztettek a körülmények, amikor a sarkkutatókat mutatták. Gyönyörű volt a távoli csúcsokról elfújt hófelhő látványa, habár volt olyan pillanat is amikor nem lehetett 20-30 méternél távolabb látni, mert a pályán is vízszintesen repültek a hókristályok.
Soha rosszabb szezonkezdetet. Az eddigi hómennyiség igen biztató, ha lesz még utánpótlás is, akkor ebben a szezonban még késő tavasszal is tudunk itt síelni.

KK
Vasárnap reggeli ébredés Megérkeztünk a nyeregbe Ez véd minket Hibátlan freeride zóna Még egy méter hó és nem látszik a lavinafogó Porhó mindenhol Csúcs (ez a pálya) A pálya előkészítve buckasíelés világkupa futamra Itt viszont korcsolyapálya Kicsit fúj a szél Sejtelmes csillogás Gyönyörű a porhó Már kevesen maradtunk a hegyen A sziluett összetéveszthetetlen A fákat is feldíszítette a hóesés Kőpataki tó söröző terasz szombat reggel (nyitás napja)
2017.03.14. RM
Március 12én vasárnap síeltünk itt, hogy elkerüljük a chopoki tömeget és nehézkes parkolást. Idén is nagyon tetszett. Egyik kedvencem családdal (5,7,10 éves gyerekek).

Pozitívumok:
- Jó parkolás (sok parkolóhely közvetlenül a pálya alján)
- Változatos pályák (lent sok kék, középen hosszú piros, fent brutál fekete)
- Szuper modern liftek (kivéve a fenti fekete melletit, de oda úgyis csak sportemberek jérnak)

Javítási potenciál:
- Kevés a zárt (beülős, melegedős) étterem. Mi csak a PizzaANDPasta-t találtuk a középálomáson, ahova még a kicsi is fel tudott menni. Ez jó, csak kevés a hely és lassú az ételhez jutás. Burgeres kicsit lejebb zárva volt a régi kabin épületben. Nincs valakinek valami tuti tippje a jövőre nézve?
20170312-133034.jpg 20170312-100257.jpg
2017.02.26. Lengyel István
2017.02.25. Szombat. Vihar utáni csend. Reggelre hullott kb 4cm friss hó, sőt délelőtt egy darabig még esegetett, ezzel gyakorlatilag frissítette a pályát, később ragyogó napsütés lett, 0 fok körüli hőmérséklettel. Reggel kb 25 perc sorbanállás a jegyekért, majd irány a pálya. Sokan voltunk de a sárga buborékos hatos pillanatok alatt emésztette fel a sort. Néha ijesztőnek tűnt a sok ember, de 4-5 perc alatt mindig a székben ültünk. Én a lenti kék pályán csúszkáltam egész nap, mely kb 14 óráig kiváló állapotban volt később egyik-másik letörésnél buckásodott-jegesedett, de élvezhető volt. Társaink akik felmentek a Kőpataki Tóhoz is, hasonló helyzetet tapasztaltak a piros pályákon is. Vasárnapra megenyhült az idő, ez érezhető volt a pályák állapotán is, viszont nem voltak annyian mint szombaton. A lenti kis faházaknál finomakat ettünk, káposztaleves 2 eur, gulyásleves 2 eur, hamburger 2 eur stb.... szóval nem vészesek az árak.
2017.02.14. KKy
Szia István!
Február 2-5.-ig voltunk ott (egyébként az idén összesek 7 napot), ill. a barátom és kislánya múlt szombaton. Tapasztalatok és javaslatok:
-ha jó minőségű, ratraknyomos, sima pályán szeretnél síelni akkor nyitás(8:30) előtt érjetek ki. Ebben az esetben ideális helyen tudtok parkolni is.
-hétvégén sokan vannak és hőmérséklettől függően rohamosan romlanak (buckásodnak) a pályák, általában az első 2,5-3 óra az ideális.
-mi általában az első liftek egyikével mentünk fel(volt olyan, hogy 8:20-kor elindult)a Startig, utána azonnal a Kőpataki-tó, majd egy bemelegítés vissza a Startig és indultunk a nyeregbe.Így 10 órára 3 kört tudtunk menni a nyeregben lévő fekete pályán és kétszer lementünk a Start-ig. Ilyenkor a ratraknyomon tudsz síelni, jó tempóban tömeg nélkül.
-többször volt köd (felhő), de a Start állomás felett általában kisütött a nap.
-11 óra után kezdődő buckák, du. 1-re nagyobbak, főleg a beszűkülő szakaszokon, és időjárástól függően kezdődő kásásodás a Startnál és alatta. 14 óra után megjelennek a nagyobb glatt jeges felületek és néhol a kövek is. Természetesen az alsó kék pályák nem buckásodnak, mert alig van lejtésük, de az csak a kezdőknek élvezetes.
-a lomnici nyereg pályája gyakorlatilag egész nap jól állta a sarat, nekünk nagyon tetszett
Mi nagyon jól éreztük magunkat, gyönyörű környezetben jó időben síeltünk. Bármi kérdésed van írj, ha tudok válaszolok.
Jó hétvégi síelést és kikapcsolódást kívánok nektek!

KKy
2017.01.25. WAndrea
Mi is a Magas-Tátrában töltöttük az elmúlt hétvégét 150 magyarral együtt, akik a HóRukk Amatőr Síversenyre és az aköré szervezett programra érkeztek Tátralomnicra.

Pénteken és szombaton síeltünk Lomnicon, káprázatos időben, amiről a képek is tanúskodnak. Odafenn napsütés, alattunk felhőtenger - nehezen leírható, pazar látvány volt!
https://sielok.hu/fotoalbum/tatralo...mnic-2017-januar/kep/1/

Péntek reggel sikerült a piros kiskabinnal feljutni a Lomnici-csúcsra (előre lefoglalt jeggyel). Oltári szerencsével különlegesen szép panorámát fogtunk ki. 50 percet töltöttünk fenn a kilátóteraszokon nézelődéssel, fotózással:
https://sielok.hu/fotoalbum/lomnici...-csucs-panorama-2017/kep/...

A verseny szombaton volt a 3-as pálya melletti körbekerített versenypályán, a Síakadémia szervezésében. Az eredményeket még nem kaptuk meg, de ha meglesz, közzétesszük az oldalon.

Jó hangulatú rendezvény volt sok sízéssel, beszélgetéssel és esti bulival. A Hotel Horizontban laktunk Stara Lesnan, ami egykor egy retro szálloda volt, ma egy ízlésesen felújított 4 csillagos hotel kiváló wellness részleggel és ingyenesen használható korcsolyapályával.

A sípályákról:
Én először síeltem Lomnicon, ahol eddig még csak nyáron/ősszel jártam. A síterep alsó része széles lankás pályákból áll, ami kezdőknek ideális tanulóterep. Feljebb vannak a piros pályák, a nyeregben lévő fekete pálya pedig igazi kihívás minden sízőnek. Mi is megcsúsztuk dél körül, amikor kevesebben voltak. A nyereg tetején azért dolgozik az adrenalin, amikor rá kell fordulni a fekete pályára.
Csak ebédelni álltunk meg, mert nagyon élveztük a felhők fölötti csúszásokat. Sajnos a tömeg jellemző volt szombaton, ezért vasárnap átmentünk Csorba-tóra, ahol sokkal kevesebben voltak, és ott zártuk egy szintén zavartalan napsütéses sínappal a hétvégét.
horukk-ermek.jpg A verseny legjobbjait serlegekkel és ajándékokkal jutalmazzák A családi verseny nyertesei: 1. Fehér család, 2. Ugron család, 3. Almásy család noi.JPG oklevel.jpg Idén is Tátralomnicon rendezik meg a Hórukk Amatőr Síkupát felhok.jpg hoemberek.jpg szulak-andrea.JPG horukk-plakat.jpg
2017.01.24. KKy
Hétvégén Tátralomnicon síeltünk.

Kedves Angliában élő barátunk megkért, hogy menjünk ki érte Kassára a repülőtérre szombaton, de ha már Kassáig el kellett mennünk és a repülőgépe este szállt le, úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk a lomnici pályát.
A "Szlovák autópálya és autóút tapasztalatok" fórumra reagálva jegyzem meg, hogy Tornyosnémeti határátkelő után a szlovák autópálya kezdőpontján vásároltuk meg a matricát és több mint fél órát vártunk, akkora volt a sor.
Tíz órára érkeztünk meg a sípályához ahol az F felvonó előtti parkoló tele volt és az I felvonó előtti parkoló szintén. Már ott sejtettük, hogy nagyon sokan lesznek és ez sajnos be is igazolódott.

A pálya alsó része ködös volt, és kellemetlen nyirkos időjárást tapasztaltunk. A Start állomás felett 200 méterrel kiértünk a felhőből és csodálatos verőfényes napsütés fogadott minket.
Bemelegítő csúszás után irány a "nyereg". Negyed tizenkettőre értünk fel. A 7-es fekete pálya volt az egyedüli egész nap, ahol nem voltak sokan, habár a C felvonónál először elég sokat kellett várni. Szerintem az összes pályára ráférne egy kis friss hó, -talán ezt a mellékelt fényképekkel is alá tudom támasztani- de a fekete pályát sikerült nagyon jó állapotba hozni, és délutánra sem romlott sokat. Kemény volt, de nem volt jeges, ellentétben a piros 3,4,5,6 pályákkal, ahol hamar meglátszott a tömeg hatása és főleg a beszűkölő részeken keletkeztek szokás szerint óriási buckák. Talán Fa Nándor látott ehhez hasonló hullámokat a Horn-fok megkerülésekor a "Dühöngő Ötvenesek" környékén. Délutánra a buckák mellett megjelentek a kisebb nagyobb jeges foltok, az 5-ös pálya letöréseinél akár 5-10 méteres "glatt" jéggel is lehetett találkozni. Volt ahol egymás után estek el a síelők. Sajnos többször láttuk a mentőket is akció közben. A tömegre jellemző hogy a Kőpataki-tónál lévő étteremben több mint fél órát álltunk sorba az ebédért.
A csodálatos környezet kárpótolt minket mindenért és mivel a felső pályákon egész nap kitartott a napsütés nagyon szép napot töltöttünk el.

Szombat esti repülőtéri program után, rövid alvást követően visszatértünk.
Vasárnap a parkolók szintén tele voltak, de a pályákon érzékelhetően kevesebben síeltek. A felső fekete pályát talán még jobb állapotban találtuk mint szombaton, de a pirosak ismét jegesek voltak és délutánra erősen buckásak is. A felhőhatár 200-300 méterrel alacsonyabban húzódott mint szombaton, így már a Start állomáson is szépen sütött a nap.
Egy kedves régi munkatársam mondta mindig - aki bejárta egész Európát -, hogy a Szlovák pályákkal az a probléma, hogy háromszor annyian síelnek rajta, mint amennyi ideális lenne. Egy kicsit én is ezt éreztem a hétvégén. Természetesen azért jól éreztük magunkat és biztos, hogy visszatérünk még az idén többször is, mert a Lomnici csúcs alatt csodálatos a síelés és a sporttársak száma mutatja, hogy ezt nem csak én gondolom így.

KKy
Nincs lavina veszély Lomnici nyereg Távolról nem is meredek Friss hóra várva A felvonóból Sorbanállás felülről nézve Délutén sem rossz Billiárdasztal Innen már csak lefelé vezet az út Tudjuk, hogy hol voltunk Kilátás nappal szemben Kezdődik a buckasíelés Van mit kerülgetni Hazafelé
2016.03.29. SonKöl
Húsvét hétfői állapotok:
Időjárás előrejelzésnek részben megfelelő volt, azaz délelőtt napos, déltől felhős, de szerencsére 4 körül ismét előbújt a nap, pont jókor, az utolsó csúszásra!
A sípályákon kevesen voltak, így sorbanállás sem volt a lifteknél, kivétel a Lomnicke Sedlo, ahol a kétülős lassú liftnél 10-12percet is várni kellett (igaz délután fokozatosan csökkent a sor).
A melegnek megfelelő hóállapottal találkoztunk:
1200m alatt vizisí;
1200-1600m: kása, meredek részeken nagy buckákkal;
1600-1900m: ragadós nedves
1900m fölött a pályáról nem tudok nyilatkozni, ott pályán kívül mentünk, ahol a porhótól kezdve az enyhén nedves hóig mindenfélével találkoztunk, nagyon élvezetes meneteket lehetett csúszni.
A tavaszi hóállapottól eltekintve a síterepen mindenki megtalálhatja számítását, a kezdőtől a haladóig: az alsó részeken széles kellemes gyenge piros és kék pályák vannak, a középső szakasz piros, míg a felső részen klassz fekete pálya és offpiste lehetőségek várnak. Az offpiste rész igazából hétköznap lehet igazán klassz, mikor talán kevesebben vannak és így lehet pörögni.
A kilátás pedig parádés!
IMG-20160328-102327.jpg
2016.03.14. JTL
Lomnic ma, a fekete egésznap kitartott. A kőpataki tótól lefelé ratrakmentes, a startig. A négyüléses cucoriedky délre bedöglött. A kékek mint gombóc Artur a csokival, bucka mindenféle. Igy telt az elmult 3 napunk. Aki jól sielhető terepet keres az lomnicot kerülje el. Üdv mindenkinek.
2016.03.13. RM
Ma itt síeltünk. 8 előtt értünk a parkolóba, de felesleges volt sietni, mert reggelizni nem tudtunk még sehol (a körbár 8-kor nyitott, de csak 9-től van étel a többi hely még zárva volt) és napközben sem teltek meg a parkolók. Volt némi elemózsia nálunk, magunkhoz vettük és már 1/2 9-kor mentünk is fel az első lifttel. 1/2 12-ig olyan jók voltak a pályák, hogy még azt is elfelejtettem, hogy éhes vagyok. Nem voltak sokan. Az idő borongos, de általában fent is lehetett látni. Fenti feketén nap végén is jó volt a hó. Hosszú pirosak buckásodtak délutánra és nehéz firnes lett rajtuk a műhó. Lenti kékek a vasalt szép kifagyott reggeli állapotból átmentek összetúrt nedves hóba nal végére.

Most jártunk itt először, de szerintem nem utoljára. Nagyon klassz, változatos terep zömében modern liftekkel. Nagy élmény volt hosszan csúszni fekete-piros-kék átmenettel. Az alsó kék pályák pedig kezdőknek és gyerekeseknek is tökéletesek.

Az éttermek (lenti körbár, középállomáson a pizzéria) magasabb, szinte osztrák árfekvésűek. De lent vannak "bodegák" ott csa 2EU volt a gulyás leves, 3EU a sültkolbász és 1,5EU a fahéjas forró almalé.
20160313-150223.jpg 20160313-152341.jpg 20160313-141833.jpg 20160313-160321.jpg 20160313-111605.jpg
2016.02.24. Imi82
Szlovákiai síelésünk első állomása a mai nap Lomnic volt.Időjárásra a napsütéstől a havazásig fagytól az olvadásig minden jellemző volt.Természetes hó csak a Start középállomástól felfelé van ami a pályák állapotában is megmutatkozik.A lenti rész délutánra teljesen szétesett 50cm-es jégkásában és bucka hegyek közt lehetett csúszkálni.A közép állomástól fentebb viszont még délután is szinte kifogástalan pályákat lehetett találni eltekintve a néhol kemény jeges részektől.Az iskola szünet rendesen érezteti hatását bár meglepő módon a felvonóknál szinte 0 volt a várakozás.Holnap Chopok, infók szerint jobbak a hóviszonyok.
2016-02-24-14.33.23.jpg 2016-02-24-16.15.36.jpg 2016-02-24-15.49.02.jpg 2016-02-24-14.22.58.jpg 2016-02-24-14.33.18.jpg 2016-02-24-16.15.39.jpg
2015.02.02. Roni1975
Sziasztok!

Három napos lengyelországi sielést levezetendő Lomnicon töltöttük február első napját. Lehutóbbi (4 évvel ezelőtti)emlékeinkhez képest jelentős fejlődés.
A lenti két felvonó között külön pályarandszert találunk, így kedvünkre oda-vissza leet a pályá között siklani. Külön fun részt is kialakítottak kisebb-nagyobb ugratókkal (gyerekek imádták). A felső pályán az új kabin meseszép.
A pályaviszonyok tökéletesek voltak, a fenti piros pálya néhány meredekebb szakaszán buckásodott. Egy alkalommal sikerült kifogni, hogy kb 1200m-en egy felhőréteg behúzott a pályára. Gyönyörű volt.
A képhez hozzátartozik, hogy volt negatív tapasztalat is. A parkolás több mint kihívásokkal teli. Csak egy fél napot voltunk ott, de nekem hiányzott a néhány órás jegy. Továbbá eléggé feltünőek voltak a (tisztelet a kivételmek nem túl inteligens) magyar megnyilvánulások.
üdv:ati
20150201-1411211.jpg 20150201-141212.jpg
2015.01.01. ec0ren
2014 Szilveszterekor voltunk a Lomnicon es nagyon elegedetten tertunk haza. Termeszetes ho ugyan nem volt, de a nagy hidegekben kivalo minosegu havat tudtak csinalni a palyakra, szinte mindegyik nyitva volt (a feketet leszamitva) es valoban kivalo minosegnek orvendtek. A csucsidoszak ellenere a lifteknel nem volt veszes sor, a legfrekventaltabbaknal elofordult max 10 perc de sok liftnel egyaltalan nem kellett varni, januar elsejen pedig kifejezetten uresek voltak a palyak. Nem egy oriasi palyarendszer de par napra kivaloan megteszi es arban is nagyon barati kulonosen a vendeglatast szamitva.
2014.03.02. vaszilyeva
Február végén töltöttünk el férjemmel és fél éves kisfiúnkkal egy hosszú hétvégét Tátralomnicon.

Minthogy évekkel ezelőtt jártunk itt utoljára, nagyon kellemes meglepetés volt számunkra, hogy mennyit fejlesztettek a síközponton: új és széles pályák, kényelmes, fűtött ülésű felvonók, tanuló pálya varázsszőnyeggel, színvonalas étterem, nagyon kulturált parkolási lehetőség. A tavaszias idő ellenére – napközben +8 fok a völgyben – a pályák egészen jók voltak: a fenti szakaszokon a meredekebb részek erősen buckásodtak már reggel is, de a lenti részen egész nap kényelmesen lehetett síelni. Az egyik nagy előnye lett a pályának véleményem szerint, hogy nagyon kezdők és haladók is találnak megfelelő pályákat. Sok kis manót láttunk síoktatóval ereszkedni a pályán, talán ennek is köszönhető, hogy óvatosabbnak éreztük a síelőket más szlovák terepekhez viszonyítva, de ez csak egy érzés volt a részünkről, lehet nincs alapja, de most tényleg semmilyen kellemetlen "belémjöttek elestem és meg se álltak" élményünk nem volt.

A pénteki napon még érezhető volt a szlovák síszünet miatti nagyobb tömeg a pályán, de pár percnél nagyobb sor ekkor sem alakult ki egyik modern felvonónál sem, a régieken pedig sorban állás nélkül lehetett körözni. Szombatra eltűnt a tömeg nagy része, a szállodában is érezhető volt, hogy sok vendég hazament, sorban állás a felvonóknál nem volt.

Korábban már hallottunk arról, hogy a síbérleteket nem lehet átruházni, mi azért csak tettünk egy próbát a férjemmel, reggel megvásároltam a jegyet, csúszkáltam vele délig, majd pedig délután a férjem következett, de kb. másfél óra elteltével letiltották a jegyét. Kamerák ellenőrzik a jegyek használóit a beléptető kapuknál és mint ahogy mi is tapasztaltuk, jól működik a rendszerük. A következő napon így szülői napijegyet vásároltunk, amit felváltva lehet használni 2 főnek. Ezt a speciális jegyet csak a főpénztárnál tudtuk megvásárolni és mindkét „felhasználónak” jelen kell lennie a vásárláskor.

Már most alig várjuk, hogy egyszer kiváló hóviszonyok közepette visszamehessünk erre a pályára. Miskolcról 2 és fél óra alatt elérhető, nagyon sok autópálya szakasz készen van, matricát az egyik sárga színű zsolcai benzinkúton vagy a határon egy kék bódéban lehet venni (pontosan nem tudjuk, hol kell fizetni, de Hidasnémeti és Kassa között már biztosan kell.

Ui: A középső állomásnál lévő „Pizza and Pasta” nevű étterem házi készítésű tésztáit pedig csak ajánlani tudjuk mindenkinek.
2014.01.27. gery75
Most hétvégén (jan.24-26) jártunk itt a párommal síelni. Tudni kell, hogy kezdők vagyunk :) indenki óva intett, hogy nem jók a pályák, jegesek, gyenge a színvonal. Tetszett a pályatérkép, a hosszú kék pályák, kabinos felvonó, mert a párom még nem mer a másikra felszállni.
Pálya tényleg alkalmas kezdőknek, van benne kicsit meredekebb, hosszú lankás rész,ahol tudsz gyakorolni.
Tény,voltak jegesebb részek, de abszolút kezelhető volt. Vasárnapra 10-15 centi hó esett, ez megtréfált pár embert, de ahol sokan síeltek ott nem volt gond. Összességében nagyon tetszett. Kulturáltak voltak a síelők is, és ami meglepő volt, hogy a kabinos felvonónál nem kellett sorban állni. Nem volt tömeg a pályákon sem, elég jól eloszlottak a síelők. Biztos visszamegyünk :)
tatra.jpg tatra1.jpg
2014.01.26. sandorakos
Január 22-25-ig voltunk itt síelni. Kicsit félve indultunk el, mert a hét elejére még esőt és enyhe időt jósoltak. Szerda estére illetve csütörtökre viszont megérkezett a hideg így gőzerővel hó ágyúztak az üzemeltetők ezért szinte tökéletes körülmények között lehetett síelni. A személyzet beszél angolul és segítőkészek, nekünk csak pozitív tapasztalataink voltak velük. A pályarendszer alsó része kezdőknek, gyerekeknek szerintem ideális, a fenti rész (amit szombaton nyitottak meg) középhaladóknak is "szórakoztató".
Az új kabinos felvonójuk szuper és a többi is rendelkezik szélvédővel így kényelmesen használható.
Az árak jóval alacsonyabbak mint nyugatra, már-már a hazai szintet verdesik (főleg az élelmiszer.)
A bérletek érvényesek Csorba-tóra és Ótátrafüredre is ami remek, mert közel vannak (20 km) így a Csorba-tavi pályát is megnéztük egy délután ami inkább a középhaladóknak való. Összességében jó tapasztalatokkal tértünk haza.
Lomnici-nyereg felső rész
2013.03.18. skioutlet
Március 17-én vasárnap síztünk Tátralomnicon, huszonkét év kihagyása után. A legtöbbet Ausztriába járunk a családdal sízni, de most részben nosztalgiából, részben pedig az ország nyugati feléről érkező havazás miatt elindultunk északnak. Tártalomnicon kellemes meglepetések sora ért. Az időjárás a legszebb oldalát mutatta. Ragyogó napsütés, napközben lent is mínuszok, semmi szél. A liftek aljánál hatalmas új parkoló, díjmentesen. Liftpénztárnál, lifteknél rövid sor. A második kellemes meglepetés a hatüléses lift jó meleg ülésfűtése volt. Nem vagyok fázos, de ebben a márciusi rendkívüli hidegben jól esett a meleg háttámla is. Mivel a legkisebb gyermekünkkel voltunk, többet síztünk a lankásabb pályákon, itt tűnt fel, hogy az egyik a hatüléses lift beszállójánál külön sáv van középen a gyerekeknek. Itt két darab méretes gumifül gátolja a gyermekek esetleges kicsúszását az ülésből. Az idei szezonban a Magas-Tátrában nem esett sok hó, ennek ellenére a sok hóágyúnak köszönhetően minden pálya tökéletes volt. A legnagyobb meglepetés végül is az árak terén ért. A szállás, étkezés az ausztriai árakhoz viszonyítva 30-40%-al kedvezőbbek. A síliftárak pedig kb. 20%-al alacsonyabbak. A parkolóban lévő sportbolt kínálata inkább egy svájci síszaküzlet kínálatoz hasonlítható, mint egy osztrákéhoz. Kellemes éttermek sorával és sokkal figyelmesebb kiszolgálással találkoztunk ahhoz képest, mint amit két évtizede tapasztaltam. Meglepetés volt a rengeteg magyar autó látványa. Láttunk több orosz, ukrán, lett, litván, sőt német rendszámú autókat is. A nap megkoronázásaként vettünk külön jegyet a Lomnici csúcsra, ahova egyébként eddig még soha nem jutottunk fel. Ezelőtt vagy nem ment a lift, vagy pedig olyan sorok voltak, amit akkoriban nem vártunk ki. Szerencsére egy jobb szervezéssel, most sorban állás nélkül jutottunk fel. A látvány elképesztően csodás.

Összefoglalva: Sok különböző nehézségű pálya, minden igénynek megfelelően, korrekt árakon lehet sízni. Szívesen ajánlom másoknak is.
2013.02.19. Meedea
Szlovákiai utunk utolsó állomása Tátralomnic volt,itt is 2 napot síeltünk.

Ez volt a legkellemesebb és legszervezettebb síterep.
A két új felvonó nagyon jó,a 6-os narancs buborékosnál mindkét nap elég sokat kellett várni,átlagosan 10 percet..a 8-as kéknél max 1-2 percet,viszont rövid a hozzá tartozó pálya.
Kedden csak a lenti illetve a 3-as 4-es pályák üzemeltek,fent zárva volt a nagy szél miatt,repkedtek a mínuszok is rendesen,a pályák egész jók voltak,csak délutánra jegesedett ki egy egy hely. Pénteken már melegünk volt,0,-2 fok amihez egyre sűrűsödő köd csatlakozott,főleg 12 után. Minden pálya nyitva volt,a fenti fekete is..a fiúk gondolkodtak,hogy menjenek-e fel,de az a kis 2 személyes lélekvesztő felvonó nem épp bizalomkeltő :)úgyhogy maradtak.
Az 5-ös pálya jó piros,van egy egy feketébe hajló része is..itt igazán érezheti az ember hogy síel. Feljutni legjobb a kabinossal..ha csak a középállomástól akartunk csatlakozni rengeteget kellett várni,ezért inkább lentről felig ajánlom mindenkinek.
Az alsó pályák nagyon lazák,rengeteg a tanuló kicsitől nagyig,viszont nem nagyon zavarták egyikünket sem.

Nagyon szerettük az Apres Ski Bart,kedvesek voltak a pultosok és a hangulat is jó volt úgy bent mint kint.

Konklúzió:a három síterep közül melyeken jártunk ez tetszett a leginkább..jó a parkoló-ki van vetítve a szabad helyek száma,a hütte és a pályákon is megtalálja mindenki a neki megfelelőt.

Balesetmentes,szép időt mindenkinek!
Üdv, Meedea
2013.02.10. bfabry
Február 4-7 között három napot csúsztunk itt.
Lehet bankkártyával fizetni, 2 euró a kaució, és utólag meg lehet nézni a skiline.cc-n a felvonózásokat, ha felírod a jegy számát.
Nem tudom, hogy mi voltunk csak szerencsételenek, de rengetegen voltak a pályákon. A gondola átkapcsolással megy fel a Skalnaté Pleso-ra, így napközben szinte lehetetlen beszállni a köztes állomáson. Lent átlagosan 8-10 percet álltunk sorban (17-20 perc fel), de volt hogy inkább lecsúsztunk az újonnan épült hatüléses, narancssárga buborékú felvonóhoz (7 perc fel). Bár sokat ez sem segített: ha nagy sor volt a gondolánál, akkor még nagyobb volt itt... Sebaj, kitapasztaltuk a végére, hogy hogy érdemes menni. :) A kék buborékú nyolcülésesnél általában nem volt sor, gyorsan is ment, cserébe aránylag rövid pálya tartozik hozzá.
Rengeteg láthatósági mellényes csoport volt, akik jóérzékkel álltak meg a legszűkebb átcsúszásoknál (ez főleg a hídnál volt probléma, ahol még gyalogosok is nehezítették az enyhén emelkedő szakaszt). A lenti kék pályák aránylag kemény, hóágyúzottnál csak kicsit puhább havúak voltak, az 5-ös piros viszont inkább a gyorsan jegesedő-buckásodó de puha természetes havú pálya volt. A feketén sajnos csak egyszer mentünk, de az is rendben volt.
Park elemeik vannak, de nem rakták ki sehova. A síelés/felvonózás időaránya 0.8-1, egy nagy kör (gondolán fel a csúcsig, aztán le) kb. 40 perc volt.
Összességében szerintem kicsit egyhangú, de legalább hosszú pályákkal rendelkező terep, talán inkább síelőknek való.
ui: Csavarhúzókat a hatüléses felvonó hegyállomásán találtok!
2013.01.02. turista
Mi is a Magas-Tátrában töltöttük családi körben a szilvesztert és nagyon jól éreztük magunkat.
A szálláson kapott Tátra-kártyával a háromnapos bérlet 79 euro volt. December 31-én a Csorba-tónál voltunk, sorbanállás szinte semmi, ebédig a Solisko-csúcstól síeltünk lefele, ebéd utántól sífutás a Csorba-tavi sífutópálákon.
Január 1.: már 9-kor a Tátra-lomnici pályán voltunk, a felvonó aljától 20 méterre parkoltunk. Nagyon jól előkészített pályákon síelhettünk egész nap, délelőtt a sorbanállás nulla, a pályák üresek, soha jobb évkezdetet :)
Délutánra (mikor a kék felvonó a szél miatt leállt), kb 10 perc lett, ekkor én is bosszankodtam, hogy sok felvonó ment "üresen".
Összeségében: rég volt ilyen jó szilveszterünk.
2013.01.02. pálinkás
Mivel későn döntöttünk, és nem kaptunk már Ausztriában szállást, elhatároztam, sok év után újra kipróbáljuk Szlovákiát (eltekintve kedvenc egynapos Chopokjaimtól, legalább 4-5 éve nem jártam itt hosszabb síelésen). Így ide indultunk szilveszterezni. Még mielőtt bárki lekapna a tíz körmömről, előre bocsátom: az értékelés a saját, SZUBJEKTÍV véleményem.

December 30-31-én Tártalomnicon síeltünk. Tekintettel a szeretetteljesnek gondolt ünnepekre és köszönhetően a hosszan gyakorolt buddhista-szintű belátásnak, elfogadásnak, nem zaklattam fel magam sem azon, hogy a liftektől csak több száz méterre lehetett parkolni, sem azon hogy ezt nem a közel sem kedves és kommunikatív sárgamellényes alkalmazottaktól tudtam meg, hanem saját kútfőből kellett kiokoskodnunk. Rezzenéstelen arccal álltam végig a pénztárnál a 40 perces, majd a narancssárga buborékos liftnél a pontosan 26 perces sort. Igaz ezen a második helyszínen néha elmormogtam egy-egy befelé fojtott értetlenséget, látva ahogy a hat személyes liftbe 2-3-4-esével szállnak az emberek és a liftkezelők semmit nem szólnak, miközben mögöttük a sohasorranemkerülés reménytelenségével várakoznak százszámra a sport- és sorstársak.
Egész nap (mindkét nap) riasztóan sűrű maradt a tömeg mind a hatszékes, mind a kabinos beszállásánál, szerencsére a kék buborékos nyolcszékes valahogy kiesett a nép látóköréből, így itt 1-2 perc alatt gyorsan tudtunk pörögni - igaz, az ide tartozó pálya elég rövidke és mindössze 140 méter szintkülönbségű.

Na de végre lécen álltunk és a kötések csattanásának hangja okozta boldogsághormon-felszabaduláson semmit nem tompított az előzetes procedúra. A pályamunkások kitettek magukért, szinte a semmiből varázsoltak egészen jó havat, természetes áldásban ugyanis nem nagyon volt része a környéknek. A kellemes téli hangulat megteremtéséhez elegendő a hó, de síelni a jelentős hóágyú-park nélkül bajosan lehetne. Tájképileg még mindig elég siralmas a látvány a néhány évvel ezelőtti erdőpusztító viharnak "köszönhetően".
A felső pályarész, amit a kabinossal lehet megközelíteni, csontkeményre fagyott, mesterséges havas felületéből sokhelyütt kikukucskáló köveivel inkább csak a bérelt léccel közlekedőknek ajánlott. A legfölső fekete természetesen még nem üzemel, és a pályán kívüli síelés is esélytelen, hisz kilátszanak a sziklák és törpefenyők az alig 30-40 centinyi természetes hótakaró alól.
Az alsó részek ugyan elég laposak, viszont a hatszékes alatti pálya legalább jó hosszú, van vagy 4 kilométer, így kezdő sízőknek tökéletes a gyakorlásra és a gyengébb erőnlétűek legalább pihenhetnek sorbanállás közben.

Ausztria után itt valahogy határozottan más síkultúrához kell gyorsan hozzászokni. Ennyi mormotapózban száguldozó, láthatóan leginkább csak az egyenes irányt tartani tudó és megállni csak a lejtő alján vagy eséssel képes önjelölt versenyzőt egy helyen én még nem láttam. Viszont a száguldozás szó szerint értendő. Először éreztem síelés után a nyakamban izomlázat, annyit forgattam a fejem folyamatosan jobbra-balra-hátra, minden pillanatban számítva a váratlan becsapódásra. Egy szőnyegbombázás közepén lehet hasonló érzése az embernek. Rengeteg ütközést és még több csúnya, bukfencezős zakót láttunk. Isteni szerencsével sikerült megúsznom egy kisebb karambollal, amikor már nem tudtam a letörés fölül előbukkanó (hátulról érkező) kamikaze elől maximálisan kitérni. Az orosz kolléga, miután feltápászkodtunk, bár sejtésem szerint értenie kellett a "slowly please, langsam bitte" intésemet, fülig érő vigyorral folytatta hasonló stílusban és sebességgel ön- és közveszélyes szórakozását. Már csak hab a tortán és érdekes kulturális tapasztalat, hogy az idők változásával hogyan nem változnak mégsem errefelé az emberiség sorban állási szokásai: az újonnan érkezők nem a sor végére, hanem az elejére igyekeznek állni, fittyet hányva rá, hány "konkurensükön" kell ehhez keresztülküzdeniük magukat.

Pénztárcánkat ez a három napos kaland sokkal kevésbé viselte meg, mint ha ugyanezt Ausztriában műveltük volna. Eleve jóval kevesebb útiköltség jutott a csupán 250 kilométernyi távolságra, igaz ezt megtenni oda és vissza is több mint 4 órába telt. Apartmanunk színvonala bőven hozta (sőt sok esethez képest meg is haladta) az Ausztriában szokásos magánszállások minőségét, és mindössze 10 Eurót fizettünk fejenként egy éjszakára még ebben a frekventált időszakban is a Tátralomnictól 8 kilométerre fekvő Nova Lesna faluban. Az esti étkezéseket pedig megúsztuk ketten 15-20 Euro között, levessel, főétellel és az emelkedett ünnepi körülményekre tekintettel elfogyasztott jópár sör-becherovkával együtt is (egyébként ugye nem iszom ilyesmit, mert nem szeretem az alkoholtartalmú italok ízét). Mindezt összeadva még az sem billenti át a financiális mérleget, hogy a bérlet már-már eléri az ausztriai árakat - 93 Eurót fizettünk a három napos Magas-Tátra passért (ezzel több környékbeli sípálya használható).

A közvélekedéssel ellentétben magyarságunknak semmi hátrányát nem tapasztaltuk, inkább azt láttuk, hogy az ottani síturizmus-biznisz szereplői minden vendégre hasonlóan reagálnak. Mintha kicsit nyűg lenne nekik ez a nagy forgatag - valahogy úgy vannak bedrótozva, hogy alaphelyzetben egyfajta nemtörődömséget sugároznak, viszont ha helyzetbe kerülnek, a lehetséges jófej és rosszfej megoldások közül leggyakrabban az utóbbit választják.

Aki szeret síelni és árérzékeny, azaz nem különösebben zavarja, hogy mit kap a pénzéért cserébe és nem rendítik meg a viszontagságosabb körülmények, hanem a költségek alacsonyan tartása a cél, az itt ugyanúgy megtalálja az örömét kedvenc sportjában, mint a világ boldogabbik felén (ez esetben azonban illik az utólagos fikázást mellőzni). Aki viszont mérlegeli az ár-érték arányt, fontosak neki a kiegészítő szolgáltatások és hogy valóban vendégnek érezhesse magát, az jobban teszi, ha még egy darabig inkább a nyugatabbra fekvő országokat választja.
Mi nagyszerűen éreztük magunkat és nem bántuk meg, hogy újra belekóstolhattunk ebbe a fajta síélménybe is.
(Az új év első napját Csorba-tónál töltöttük, arról majd a vonatkozó topicban, ott már szigorúan a síterepre koncentrálva..)
2011.12.27. zozóka45
Mindenkinek csak ajánlani tudom a Tátralomnici pályát, mi december 21.-én voltunk kint szikrázó napsütésben síeltünk.
Pályák rendben voltak és már akkor 3 km-t le lehetett csúszni teljesen az alsó állomásig.
Nagyon korrekt és nagyon modern hely lett minden tekintetben.
Üdv:
Zozóka
2011.12.04. csemmyboy
Elmentünk 3-an az 1 eurós akcióra, gondoltuk hogy nem lesz oké minden, nem fog menni minden zökkenőmentesen, de 300ft-ért legalább csúszunk párat vagy kirándulunk.
Odaérünk 9 körül, hatalmas tömeg mivel 1 felvonó ment a 4 személyes kabinos, az is csak az első állomásig, sajnos a fölött nem ágyúztak csak az alsó kék rész volt nyitva. Nekem a lécem előző nap érkezett meg és a kötést át kellett volna helyeztetnem, be is mentem az első service feliratú üzletbe, de eltanácsolt az egyetem fura ura, mivel ez 1. napjuk még nincs minden rendben és nem volt töltőanyaguk, így hát bérelhettem lecet 18€-ért (nagyon síelni akartam). Beálltunk a sorba első csúszásig 45 percig álltunk. , mondjuk az egy pöpec Völkl volt.
Egyébként ha a másik beülős/nyitott felvonót állították volna hadrenbe, akkor sztem nem lett volna tömeg a felvonónál. De gondolom ez még a fent zajló építkezésnek (miért most kell csinálni? lehetett lecsatolni, lépcsőzni bakancsban,) és a büfék feltöltése miatt volt így.
Ahogy haladtunk előre az időben, mivel elég sok bamba ember volt, sikerült leredukálnunk a sorban állásokat kb 20 percre és jókat csúszkáltunk. Volt esés is a vízelvezetők miatt, amit nem jelöltek, de egyébként élveztük. Ami még negatívum volt számomra, kérdeztem a kölcsönzőbe meddig vannak ma nyitva, azt mondta a srác hogy 4-ig fog menni a felvonó, 2:53-kor csúszok be a felvonóhoz, mondja a bizt. őr, hogy konyec. Nekem a botom fent maradt, mert épp videót készítettünk lesiklás közben, de némi magyarázás utána utoljára mentem fel aznap a hegyre.
Jól éreztük magunkat, szép napunk volt, ellátogatok máskor is, ha minden rendben lesz, de marad a kisszerelmem Kosutka és a nagyobb Bachledova Dolina.
2011.03.16. hyperbalu
Hello!
Mint már írtam, voltunk kint március 10-11-én! Azt kell, hogy mondjam, hogy maximálisan csalódtunk, DE pozitív irányba! Úgy voltunk Lomniccal, hogy már vagy 2-3 éve nem voltunk, de megnézzük, milyenek lettek a változások?! Nos, teljesen európai szintű, azt gondolom! Jah, és nem 40€ !!!!A pályát nem lehet megunni, már csak hosszúsága miatt sem! Tökéletes az új felvonó és a parkoló! Itt megjegyzem, hogy reggel már ott voltunk, így teljesen az új sárga bubis felvonóhoz tudtunk parkolni! Persze egyből a csúcsot támadtuk! Nem mondom, hogy a legújabb a 4 személyes a 2 megállóval, de legalább szélvédett! Tény, hogy a csúcsra menő 2 személyesre rá férne némi fejlesztés, de ahogy a felhők fölé vitt, mindent elfelejtettünk! Csúcson egész nap minusz pár fok, napsütés, lent pedig már tavasz! Fent tökéletes a pálya, és a freeride is roppant mód élvezhető! Az újabb pályák pedig a rengeteg ágyúnak köszönhetően meglepően jók és kitartóak voltak! Sorban állás egész nap nulla, és tökéletes időjárás! Ahogy most nézem az előre jelzést, a közel jövőbe is havazást írnak a csúcsra, úgyhogy remélem még vissza fogunk menni, egy napozós, aláöltözős csúszásra...mert iszonyatosan megéri!!!
Üdv,
B.
201103112959.jpg 201103112969.jpg 201103112970.jpg 201103112974.jpg 201103112975.jpg 201103112980.jpg 201103112989.jpg 201103112992.jpg 201103112995.jpg 201103113006.jpg 201103113011.jpg 201103113014.jpg 201103113020.jpg 201103113033.jpg DSC01466.JPG 201103112981.jpg DSC01569.JPG
2011.01.23. gyf
Pontosítanék, 5 EUR volt a napijegy valami idióta marketing akció miatt. (újságban megjelent a kupon, amit ha kitöltve leadsz a pénztárban 5 eur a jegy, személyes adatokat leellenőrzik = valamilyen cég ebből a célcsoportból címlistát gyűjt).

Eldöntöttem, ha már itt vagyok, nem megyek haza anélkül, hogy ne csúsznék Lomnicon.
A 9-es liftindulásra ott voltam és csodák csodája, nem volt tömeg. Az első parkoló tele volt, vele szembem, egy kis utcában parkoltam.
A parkolóból a pályához, kellemes meglepetésként, egy mozgójárda vitt fel.
A jegypénztárak, ügyesen keleti tájolásúak, szóval a felkelő nap szembesüt a pénztárosnak, ezért le van fóliázva az ablak, de te látod magad a tükörben...

A kabinos a Skalnate pleso-ig járt. Minden pályát bejártam, a pirosak dögösen meredekek, a lenti kék nagyon wellnes, mindenki tudna rajta csúszni.
A hó jó volt, az olvadás után maradt jeget sikerült eltakarni friss és műhóval, de 10.30-ra már előbukkant itt-ott a jég.
Mire 11-re leértem, óriási lett a tömeg, úgyhogy visszaváltottam a bérletemet és 2 óra csúszkálás után indultam haza.
Két tilosban parkoló szlovák kocsin kerékbilincs volt... Vigyázni!!!
2011.01.18. Hogwash
Ma nem ide indultunk, ez lett a "B" terv (Mlynky zárva volt) de nagyon jól jártunk vele! Napsütés és remekül előkészített pályák fogadtak. A parkolók meglepően tele voltak, de a pályán ez nem volt érzékelhető, egyáltalán nem voltak sorok a felvonóknál. Délutánra a felső, meredekebb részek - Cucoriedky - jegesedtek, buckásodtak, de végig síelhetők maradtak. Az alsó szakasz - Start - még záráskor is kifogástalan állapotban volt. És nincs egy darab húzólift sem, csak egy varázsszőnyeg a legkisebbeknek egy elkerített területen! Nagyon nagyot síeltünk.
2011.01.13. Ubi77
Üdv mindenkinek!
Hétfőn azaz 2011 01.10-én voltunk ezen a kiváló sípályán! Jasnára akartunk menni de mivel útba esett megálltunk megnézni,hogy milyen a pálya és itt ragadtunk! Jó minőségű volt a hó annak ellenére is, hogy olvadt kb. 3-4 C fok lehetett. A felvonó az az álmok netovábbja egyszerűen szuper! Melegített ülések lehajtható plexi, nyilván nem voltam még olyan sok helyen síelni, de nagyon kellemeset csalódtunk érdemes elmenni főleg ha kicsit hidegebb az idő! A végére mondjuk kicsit (nagyon) jött lefelé a pára vagy felhő vagy mi de kb. 5m volt a látótávolság a pálya felsőbb részein. A piros pálya szinte jobb volt mint a kék mert nem használták annyian, a fekete nem üzemelt (engem nem is érdekelt kezdő révén) Szóval nagyon jót síeltünk biztos, hogy megyünk még ide síelni! By Ubi
2010.09.20. Robin
Már 3 hete készültünk ide de akkor a Bp-i szeptemberfeszt miatt későbbre halasztottuk. Az idő ugyan sokkal hűvösebb volt de nem bántuk meg hogy most mentünk ugyanis a 1 1/2 héttel ezelőtti havazásnak köszönhetően ebben a szezonban már láttam,éreztem a havat. A hó nagy része elolvadt de azért a +2 - +3 fok ellenére legalább egy jót hógolyóztunk. :) Szerettünk volna felmenni a csúcsra de a sok felhőnek köszönhetően nem láttuk értelmét így csak a sípálya tetejéig mentünk fel. Szinte egész nap felhőben volt a hegy úgy 2000 métertől felfelé és csak ritkán tisztult ki de legalább nem esett az eső mint itthon. Talán 4 éve voltam itt utoljára és azóta rengeteg változáson esett,esik át Lomnic, előnyére. Lejjebb több új pálya épült és folyamatosan is épül velük párhuzamosan az üléses felvonókkal. A munkagépek a vasárnap ellenére is dolgoztak és többek között Szlovákia legnagyobb víztározóját építik . Fura látvány volt. Az újdonságok mellett kellemes meglepetések voltak az árak is. A Skalnaté Plesón lévő kolibában a legtöbb étel 4,5-5 euró volt . A lenti parkolónál még kedvezőbbek. Az előbb említett koliba szinte bármelyik nyugat európai hüttével felvenné a versenyt. A fejlesztéseknek köszönhetően valószínűleg sokkal több síelő fogja felkeresni a terepet a jövőben. Szerintem én is .
Tatralomnic-2010-08-19-004.jpg Tatralomnic-2010-08-19-013.jpg Tatralomnic-2010-08-19-018.jpg Tatralomnic-2010-08-19-025.jpg Tatralomnic-2010-08-19-040.jpg Tatralomnic-2010-08-19-051.jpg Tatralomnic-2010-08-19-059.jpg Tatralomnic-2010-08-19-078.jpg Tatralomnic-2010-08-19-091.jpg Tatralomnic-2010-08-19-094.jpg Tatralomnic-2010-08-19-098.jpg Tatralomnic-2010-08-19-109.jpg Tatralomnic-2010-08-19-129.jpg Tatralomnic-2010-08-19-134.jpg Tatralomnic-2010-08-19-142.jpg Tatralomnic-2010-08-19-146.jpg Tatralomnic-2010-08-19-148.jpg
2009.12.22. MGMM
Sziasztok!

Mi 2006-ban a Hotel Morava-ban szálltunk meg, ez kb. szemben van a lanovka parkolójához vezető rövidke bekötőúttal.
Ebből következik, hogy úgy-ahogy pályaszállás, hisz alig 300 méterre van a felvonótól.
Szocreál épület, 20 év időutazás visszafelé. Egyszerű szobák, semmi extra, de ami kell az van és tiszta.
A reggeli viszont fejedelmi volt, svédasztalos és nagyon finom.

A Lomnici-nyereghez fűződik az egyik legjobb síélményem:
2007-04-01-én voltunk ott kb 2,5-3 méteres hó volt, szikrázó napsütés.

Az egész hegyoldalon lehetett síelni( a jelölt fekete pályán, a francia katlanban, és a kettő között is.) ráadásul a faluba lefelé vezető déli, hosszú pályára néző hegyorom is tiszta hó volt, így innen szűzhóban mentünk le míg el nem értük a törpefenyőket.
A fönti felvonó mellett hóból épült bárpult, ahol gyönyörű szlovák hölgyek mérték az italt. Napozoágyak, stb....tiszta alpesi feeling.
A fekete pálya alsó vége közvetlenül a felvonó mellet volt vezetve annyi hó volt, egyébként egy nagy ívű, keskeny,balos kanyarban végződik.
Egyszóval nagyot síeltünk a sorbanállás ellenére is.
A régi, kék, faszékes, kicsi felvonó helyett viszont elkene már egy új, gyorsabb, nagyobb kapacitású.
2009.03.15. kolzol
Lomnicon van egy nagyon komoly fekete pálya fent a nyeregben és vannak lent piros és könnyed kék pályák. Hotel tekintetében mi a Sasanka-t szoktuk használni 13 EUR most, de ha egy kicsi luxusra vágysz soha nem látott árak vannak a Lomnici 4 csillagos hotelben is. WWW.vt.sk
A jegyekre (bérletekre) is komoly akció van. A tátrában nagyon kevesen vannak szinte kihatlnak tűnik egyes részei, mert az ukránok, oroszok, lengyelek is ugyanazt élik meg mint mi a forinttal, csak náluk sokkal vadabb a helyzet, így nem mennek a Tátrába. Az árak pedig a Lomnici hüttében osztrákosra vannak mérve euroban. A faluban az árak normalizáltak, pláne így hogy leolcsóztak sok sok mindent. PL a 4 csillagos szállóban (de Ótátrafüreden az 5 csillagos is) 33 euro... ha 6 napra foglalsz ingyen adnak síbérletet. Durva... egy-két idei tátrai freeride cikket olvashatsz a https://www.kuloar.hu -n Üdv Zoli
2007.02.26. Péter79
E hétvégén voltam Lomnicon, és szeretném megosztani a tapasztalataimat:
szerencsére eltörölték, hogy csak 2-szer lehet a kabinossal felmenni, bár a piros pálya elkeskenyedő részein előbukkanó kövek és gyökerek nem is igazán ösztökéltek több lesiklásra ezen a szakaszon. Ellenben a felső fekete pálya minősége szlovák viszonylatban fantasztikus volt. Még a legfelső, rendzseresen eljegesedő pár méter is jól sielhető maradt, a többi részén pedig nagyon jól karbantartott legalább 2 méteres hó várta a sielőket. A sor elsőre nem tünt kevesebbnek mint más hétvégén szokott, de meglepetésemre 10 percnél többet egyszer sem kellet várnom.
Különösen örömmel fogadtam, hogy a jegyemmel az ótátrafüredi sípályákat is besízhettem, ott szinte sorbanállás nélkül.
2007.02.11. Peter Demeter
Most szombaton voltunk Lomnicon es annyian voltak a nyeregben,hogy egesz nap a Start es az Encian kozott sieltunk.Lehet,hogy azota mar meggondoltak magukat es nem csak 2x lehet hasznalni a lenti felvonot?!Bar azert Szlovakiaban mindig gondoskodnak rola, hogy erjen varatlan meglepetes.
Pl.:volt olyan Chopok eszakon nehany evvel ezelott,hogy megvettuk a heti jegyet es az elso ket napon delelott-bar a felvono uzemelt-nem lehetett sielni,mert verseny volt a 11-es es a szlalom palyan is.Bar hihetetlenul hangzik, de felengedtek az embereket a felvonoval,de nem volt lehetoseg lejonni a lezarasok miatt.Persze "forradalom" lett a vege,mert a sok duhos sielo szepen besielt a lezart palyakra.(azt hiszem teljesen jogosan)
2007.02.02. Rozoga
Felháborító, hogy mi van Tátralomnicon!!!!
A kabinos felvonóval max 2 alkalommal mehetünk fel, nem többször.
Igen, a 690Ks (nem olcsó, főleg így) 2 menetre érvényes a kabinos felvonón. Fent, a fekete pályán annyiszor használhatod ahányszor tudod (ha éppen nem áll az ülőszékes felvonó) de aztán sok jóra ne számítsatok!
A tájékoztatóban nem kell ilyet keresni, egyedül a bejáratnnál, egy A4-es lapra van kiírva szlovákul és angolul. Azt hiszem, ha működik (működne) fogyasztóvédelem Szlovákiávan, akkor ezt nem engedné. Nem arról van szó, hogy minket magyarokat nem látnak szívesen, mert SENKINEK nem engedték a harmadik menetet.
Egy biztos, egy életre megutáltam a környéket. Ha nekik nem kell a pénzünk, akkor vigyük máshova, pl nem sokkal kell többet fizteni egy osztrák pályán (bocsánat: pályarendszeren), jóval színvonalasabb szolgáltatás keretein belül.
2006.03.16. gyepál
Sziasztok

hazajöttem lomnicról. és gondoltam megosztom mindenkivel az élményeimet. Sajnos lomnicon nem volt módom síelni, mert amikor arra került volna a sor akkor z erős szél miatt leállították a felvonókat, erre érdems felkészülni ha mentek. Viszont a közelben van Zdiar, ami kezdő, vagy újrakezdő síelők számára vagy csak bemelegteni első nap tökéletesen megfelelő. Nagyon kevesen vannak, a pályák is nagyon jók csak sajnos rövidek. A nagy csákámyos pályán egy kisebb ugrató is van, és ze már közelít a piros felé.
stray Smokovecben is jártam, sajnos csak az eredei pálát lehetett használni. Szép pálya, viszont ahol a fákat evitte a vihar könnyen lejegesedik. A lanovka teljesen össze-vissza megy, van hogy fél órát áll aztán meg folymatosan megy fel-le. A baj az hogy hamar meg lehet unni egy fél napnál többet nem érdemes rászánni.(lomnictól 13 perc elektricskával).
Csorba-tó is elérhető lomnicról elektrcskával (kb.30 perc). Itt zártuk a hetet, nagyon élvezetes pálya, igazán jó síelni rajta. Aki az elején található piros lejtőn le tud jönni az bátran felmehet a tetejére.
A lomnici pályáról is jókat hallottam, de a szrencsésebbek sem jutottak a piros pályánál feljebb.
Mindent össze-vetve, irány a Magas-Tátra!
2006.02.02. Zsuy
Igen mindenképpen érdemes felmenni, mert a fenti piros és fekete pályának ugyan nem első osztályú a minősége,de a fekete egy nagyon jól síelhető pálya, és a piros pályában is csak annyi a negatívum,hogy keskeny.:(
Nem kell semmit gyalogolni a piroshoz, csak bennt kell maradni a kabinosban, és a második megállónál kell kiszállni.(mert ugye első "megálló "a kék pálya).
A feketéhez már kell sétálni kb. 2-3 percet,ami elég kimerítő tud lenni hegynek felfele. Arra már egy másik felvonó visz fel,az nem kabinos,hanem egy "libegő"....(engem igazából fémrúdra hegesztett játszótéri padokra emlékeztetett, de biztonságos volt és nem volt vele semmi gáz):DD
A piros pályára azért kell picivel magasabb sítudás mert nem csak keskeny hanem néhány helyen annyira kicsuszkálták ezt a keskeny pályát ,hogy a szikla kilógott a hó alól amit a léceink(és) testi épségünk bánhat:D. Én úgy érzem,hogy a piros pálya lejtése alapján akár kék is lehetne(mondjuk a pálya 2 harmada) igazából az teszi nehézzé hogy nagyon keskeny.Viszont! Az alja tök jól kiszélesedik,lankásabb lesz,ide lehet felyalogolni az első állomástól, itt van a 200 koronás magánkézben lévő felvonó.
Ha már az Ótátrafüredi fekete pályán lejöttél, akkor mindenképpen fel kell menned Lomnicon is a feketére, mert sokkal jobban lehet élvezni, mert széles, jó minőségű, egész könnyen síelhető pálya.Esetleg a tetején akadhatnak problémák mert ott a legrosszabb a minőség(ezalatt azt értem hogy buckás)és itt a legmeredekebb.Ezt láthatod a Fekete pálya nevű képen amit az oldalra csatoltam.(11.kép)
Na ez most jó kusza lett, de remélem ki tudod hámozni:))))))))))))))
Bár most olvastam vissza amit írtál,azért talán kezdésnek tuti jó lesz a kék pálya is.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »