Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csorba-tó extra: sítúrázás és esti síelés

2022.02.22. Bata Attila

A szezon végére újdonságokat vezetett be a magas-tátrai síterep. Módosított útvonalon és hosszabb "nyitvatartással" fogadják a sítúrázókat, valamint a szezon maradék részében hat estén villanyfényes lesiklásra várják a síelőket.
Sítúrázni eddig is kijelölt útvonalon lehetett a Csorba-tó felett, naponta 8:30-tól 16 óráig. Mostantól az eddigi kissé komplikált útvonal módosult, sokkal egyszerűbb vonalvezetést kap. Ahogy a lenti térkép mutatja, az Esíčko pálya bal oldalán kell elindulni, majd átváltani a Solisko jobb oldalára. A módosított utat póznák jelzik, illetve "választják el" vizuálisan a sípálya lesiklóitól.
A sítúrázók új útvonala a térképen
A sítúrázók új útvonala a térképen
További újdonság, hogy a síterep meghosszabbította a sítúrázók lehetőségeit a hegyen. Sokan kérték, hogy este munka után "feltúráznának", hogy kielégítsék a mozgásigényüket, így a síterep este 8-ig engedélyezte a pályák használatát a sítúrázóknak. Este nyolcig nem kezdik meg az érintett pályák előkészítését másnapra, hanem addig a többi pályán dolgoznak. Így, értelemszerűen, a többi pálya lezárva a sítúrázóknak (is).
Esti síelés
Ezzel egyidőben esti lesiklásra is megnyitják az egyik pályát. A szezon maradék részében hat este (február 23., 25., március 2., 4., 9. és 11.) a Mostiky húzólift és a mellette található pálya üzemel 18 és 21 óra között. Felnőtteknek 13, gyerekeknek 10 euróba kerül az esti síelés. Jó hír, hogy esti síelésre engedélyezett a parkolás a FIS Hotel mellett.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Hotel FIS csillagcsillagcsillag
Magas-Tátra egyik legszebb részén, a Csorba-tó közelében található a fenyőerdővel övezett Hotel Fis, a télen is, nyáron is üzemelő négyüléses felvonótól mindössze 150 méterre. A hotelben pezsgőfürdő, többféle szauna és fitneszterem várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.