Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ukrajna legjobb síközpontja is megnyitott, ezek a szabályok

2021.12.13. TravelBukovel.hu

December 10-én elindult a 21. síszezon Bukovelben, a magyar határtól 230 kilométerre található síterepen. A nyitóhétvégén a 16 ülőliftből 12 már működik is. A 75 kilométeres pályarendszernek egyelőre nagyjából a negyede nyitott meg, főképp kék pályák. December közepén nagyobb havazás várható a Kárpátokban, ezután fokozatosan nyitják majd meg a piros és fekete pályákat.
Bukovel előrelátóan készült a szezonra: a síközpont dolgozóinak kötelezővé tették az oltást és jóval a szezonkezdet előtt be is jelentették, hogy mindenki be van oltva az alkalmazottak között. Ennek azért volt nagy jelentősége, mert így még a legrosszabb (vörös) járványbesorolás esetén is működhetnek (ennek feltétele, hogy a dolgozók és a látogatók is oltottak legyenek).

Azonban Ukrajnában a COVID negyedik hulláma jóval előbb kezdődött, mint Magyarországon, így ott már hetek óta csökkenést mutatnak a fertőzési adatok. Ivano-Frankivszk megye (ahova Bukovel tartozik) december 7-én meg is kapta az enyhébb, sárga besorolást a kormányzattól, melynek köszönhetően a síközpontban és a kapcsolódó szolgáltatóknál (kölcsönzők, éttermek, szórakozóhelyek) már nem kérik az oltási igazolványt.
A határátlépés azonban továbbra is oltással a legegyszerűbb: ha WHO által elfogadott oltással rendelkezel, akkor karantén és teszt nélkül léphetsz be az országba. Oltás nélkül szükség van egy itthoni negatív PCR tesztre, amit a határátlépés után 3 napon belül meg kell ismételni. Emellett természetesen továbbra is szükség van érvényes útlevélre a beutazáshoz.

A Kárpátalja megye határától 20 percre található Bukovel síparadicsom a 2021/22-es szezonban már 16 ülőlifttel és 75 kilométer hóágyúzott, ratrakolt pályával várja a téli sportok szerelmeseit. A tavalyi évben egy új lift is elkészült, a Kőrösmezőről Bukovelbe vezető új út végén lévő parkolóból könnyedén elérhető villámgyors hatüléses.
Bukovel - szezonnyitás 2021 decemberében
Bukovel - szezonnyitás 2021 decemberében
Újdonság még, hogy különböző szervezett programokra lehet jelentkezni központban lévő Bukovel Tours irodában: például egy ratrakos kirándulás, mely során meg lehet nézni Bukovel legmagasabb pontjáról a naplementét, vagy egy különleges, kézműves sörfőzde látogatással és hucul vacsorával összekötött gasztronómiai kirándulás a kárpátaljai Tiszaborkútra. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.