Menü ≡

  Bukovel Ukrajna

Síterep adatok
Magasság
859 - 1372 m
Szintkülönbség
513 m
Sípályák hossza
68 km
Liftek száma
16
1
15
29 km
28 km
11 km
Síszezon időszaka: 2021.11.27. – 2022.05.01.
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 517 km, 7 óra 4 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 1090 UAH    Gyerek napijegy: 760 UAH
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
8°C
12°C
2°C
9°C
-3°C
6°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Bukovel (Буковель) - a dimanikusan fejlődő ukrán síközpont

Budapesttől 535 km-re, az egykori magyar határ közelében található ez a gyönyörű fenyvesekkel körülölelt síközpont. A sípályák 859-től 1372 méter magasságig húzódnak, ahol a változatos meredekségű pályákon a kezdőktől a haladókig mindenki megtalálhatja a sítudásának megfelelőt. Az összes pálya hóágyúzható, a pályákat pedig ratrakokkal rendszeresen kezelik, a síközpont általában április végéig, május elejéig nyitva tart.

A feljutás Bukovelbe a Tatár-hágó (Yabluneckij pereval) felől rendkívül egyszerű, hiszen jó állapotú és rendszeresen tisztított az út. Célszerű ezt az utat választani! A másik bevezető út Ivano-Frankivszk felőli Poljanyica nevezetű falun keresztül vezet, ahonnan nehezebb a feljutás.

Az 68 km-es pályarendszerhez, amely Kelet-Európa legnagyobb síterepe, 15 db ülőszékes lift (13 db 4-üléses, 1 db 3-üléses és 1 db 2-üléses) és 1 db húzólift tartozik. Hétvégén és ünnepnapokon lehet a síterepen több emberre számítani, de a sorban állási idő ekkor sem haladja meg az 5 percet.

Szállások tekintetében nagy a választék, találunk itt kis vendégházat, wellness szállót, egyszerűbb és drágább hoteleket, mint pl. Radisson SAS ****.

A síterepen elérhető szolgáltatások: 3 síiskola, 5 síkölcsönző, büfék, a 3 hegycsúcson (Bukovel, Dovga, Babin Pohar) panoráma kávézók, rönkhütték, étteremek, pizzériák, gyorsétkezdék, egészségügyi- és szépségszalonok, wellness- és fitness-központok fürdőkkel és szaunákkal, night club, go-kart centrum, motorosszán bérlés, éjjel-nappal nyitva tartó élelmiszerbolt, korcsolyapálya, snowpark, big-airbag, hó-quad bérlés, kutyaszánozás, segway bérlés, billiárd szalon, játékterem, karaoke klub, snowpark, ingyenes orvosi ellátás helyben stb.

Bukovel megközelítése
Budapest - Nyíregyháza - Beregsurány - Berehove/Beregszász - Khust/Huszt - Rachiv/Rahó -Yasinia/Kőrösmező - Yablonitsky Pass/Tatár-hágó. A hágó után kb. 300 méterrel kell bemenni balra - ki van táblázva - majd a lankás hegyi út a síterep központjába visz. Itt egymástól pár száz méterre két darab 5 szintes, fedett, 1500 férőhelyes parkolóház és bevásárlóközpont is található, melyektől a liftek karnyújtásnyi távolságra vannak. Részletes útleírás ebben a cikkben

A síterep múltja és fejlődése
Bukovel jó pár évvel ezelőtt egy pici ukrán síterep volt, néhány pályával és öreg felvonóval. Mostanra azonban gyökeres fordulat következett be a síterep életében, ugyanis az elmúlt tizenkét évben jelentős pénzeket invesztáltak Bukovelbe. Ennek következtében egy nyugati szintű síterep jött létre, és a történetnek még koránt sincs vége, hiszen az eredeti projekt 200 km feletti pályarendszerről szólt. Ez kissé hihetetlenül hangzik, de ha megnézzük, hogy hol volt Bukovel 2000 elején és hol tart most, már nem is olyan elképzelhetetlen a megaprojekt.
A fejlesztések komolyságát jelzi, hogy még a New York Times is leközölt egy cikket Bukovellel kapcsolatosan. A cikk Vailhez és Whistlerhez hasonlította Bukovelt, már amennyiben elkészül minden.

Árak
A színvonal mindenben nyugat-európai, az árak viszont mérsékeltebbek.
Az online megváltott jegyek kedvezőbbek a kasszánál vásároltakhoz képest. A pravoszláv ünnepek miatt a január első hete a legdrágább időszak, ekkor a legnagyobb a pályákon a tömeg. Igen nagyok a jegyár különbségek a főszezon és mellékszezon között, akár 50%-ot is spórolhatunk az elő-utószezonban!
A hütték néhány éve még kifejezetten olcsóak voltak, mára már az árszínvonal emelkedett, de szerencsére még mindig "lemarad" a nyugati árszínvonaltól. A pályamenti étkezdék hangulatosak, többük közepén ropogó tűzön sütik a húst, amit helyi népviseletbe öltözött alkalmazottak szolgálnak fel, a falakat pedig a vidéki életre emlékeztető tárgyak díszítik.

A további szolgáltatások is megfizethetőek, lehetőség van ratrakos túrára, motorosszánozásra is! Aki pedig vásárolni szeret, annak igazán bő a választék: vásárokban megtalálható szuvenírektől a plázákban megszokott divatárukig minden megtalálható.
Olvasd tovább
Síutak és sítáborok
Ehhez a síterephez 2 síút és sítábor ajánlat kapcsolódik.
Szállások
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »