Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ukrajna
Bukovel
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 859 - 1372 m
Szintkülönbség 513 m
Sípályák hossza 68 km
Liftek száma 19
29 km
28 km
11 km
Húzólift
3
Ülőlift
16
Síszezon: 2023.12.02. – 2024.04.07.
A síterep nyitva van. 7 km pálya és 6 lift üzemel. Részletek
Budapest: 562 km, 8 óra 7 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 1950 UAHGyerek napijegy: 1370 UAHKedvezményes síbérlet
INFORMÁCIÓK
h i r d e t é s
BEMUTATÁS
Bukovel (Буковель) - a dimanikusan fejlődő ukrán síközpont

Budapesttől 535 km-re, az egykori magyar határ közelében található ez a gyönyörű fenyvesekkel körülölelt síközpont. A sípályák 859-től 1372 méter magasságig húzódnak, ahol a változatos meredekségű pályákon a kezdőktől a haladókig mindenki megtalálhatja a sítudásának megfelelőt. Az összes pálya hóágyúzható, a pályákat pedig ratrakokkal rendszeresen kezelik, a síközpont általában április végéig, május elejéig nyitva tart.

A feljutás Bukovelbe a Tatár-hágó (Yabluneckij pereval) felől rendkívül egyszerű, hiszen jó állapotú és rendszeresen tisztított az út. Célszerű ezt az utat választani! A másik bevezető út Ivano-Frankivszk felőli Poljanyica nevezetű falun keresztül vezet, ahonnan nehezebb a feljutás.

Az 68 km-es pályarendszerhez, amely Kelet-Európa legnagyobb síterepe, 16 db ülőszékes lift és 3 db húzólift tartozik. Hétvégén és ünnepnapokon lehet a síterepen több emberre számítani, de a sorban állási idő ekkor sem haladja meg az 5 percet.

Szállások tekintetében nagy a választék, találunk itt kis vendégházat, wellness szállót, egyszerűbb és drágább hoteleket, mint pl. Radisson SAS ****.

A síterepen elérhető szolgáltatások: 3 síiskola, 5 síkölcsönző, büfék, a 3 hegycsúcson (Bukovel, Dovga, Babin Pohar) panoráma kávézók, rönkhütték, étteremek, pizzériák, gyorsétkezdék, egészségügyi- és szépségszalonok, wellness- és fitness-központok fürdőkkel és szaunákkal, night club, go-kart centrum, motorosszán bérlés, éjjel-nappal nyitva tartó élelmiszerbolt, korcsolyapálya, snowpark, big-airbag, hó-quad bérlés, kutyaszánozás, segway bérlés, billiárd szalon, játékterem, karaoke klub, snowpark, ingyenes orvosi ellátás helyben stb.

Bukovel megközelítése
Budapest - Nyíregyháza - Beregsurány - Berehove/Beregszász - Khust/Huszt - Rachiv/Rahó -Yasinia/Kőrösmező - Yablonitsky Pass/Tatár-hágó. A hágó után kb. 300 méterrel kell bemenni balra - ki van táblázva - majd a lankás hegyi út a síterep központjába visz. Itt egymástól pár száz méterre két darab 5 szintes, fedett, 1500 férőhelyes parkolóház és bevásárlóközpont is található, melyektől a liftek karnyújtásnyi távolságra vannak. Részletes útleírás ebben a cikkben

A síterep múltja és fejlődése
Bukovel jó pár évvel ezelőtt egy pici ukrán síterep volt, néhány pályával és öreg felvonóval. Mostanra azonban gyökeres fordulat következett be a síterep életében, ugyanis az elmúlt tizenkét évben jelentős pénzeket invesztáltak Bukovelbe. Ennek következtében egy nyugati szintű síterep jött létre, és a történetnek még koránt sincs vége, hiszen az eredeti projekt 200 km feletti pályarendszerről szólt. Ez kissé hihetetlenül hangzik, de ha megnézzük, hogy hol volt Bukovel 2000 elején és hol tart most, már nem is olyan elképzelhetetlen a megaprojekt.
A fejlesztések komolyságát jelzi, hogy még a New York Times is leközölt egy cikket Bukovellel kapcsolatosan. A cikk Vailhez és Whistlerhez hasonlította Bukovelt, már amennyiben elkészül minden.

Árak
A színvonal mindenben nyugat-európai, az árak viszont mérsékeltebbek.
Az online megváltott jegyek kedvezőbbek a kasszánál vásároltakhoz képest. A pravoszláv ünnepek miatt a január első hete a legdrágább időszak, ekkor a legnagyobb a pályákon a tömeg. Igen nagyok a jegyár különbségek a főszezon és mellékszezon között, akár 50%-ot is spórolhatunk az elő-utószezonban!
A hütték néhány éve még kifejezetten olcsóak voltak, mára már az árszínvonal emelkedett, de szerencsére még mindig "lemarad" a nyugati árszínvonaltól. A pályamenti étkezdék hangulatosak, többük közepén ropogó tűzön sütik a húst, amit helyi népviseletbe öltözött alkalmazottak szolgálnak fel, a falakat pedig a vidéki életre emlékeztető tárgyak díszítik.

A további szolgáltatások is megfizethetőek, lehetőség van ratrakos túrára, motorosszánozásra is! Aki pedig vásárolni szeret, annak igazán bő a választék: vásárokban megtalálható szuvenírektől a plázákban megszokott divatárukig minden megtalálható.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-7°C
-6°C
Holnap
-6°C
-4°C
Holnapután
-5°C
-2°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
Hóréteg 25 - 50 cm
Lift üzemben 6/19
Pálya üzemben7 km
Utolsó havazás 2023.11.29.
Részletes hójelentés
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.