Menü ≡

Fordulat! Mégis üzemelhetnek az osztrák síterepek!

2021.11.22. | Szerző: Bata Attila
Igazi szövevényes történetté kezd összeállni az osztrák járványkezelésnek az a része, amely a síterepeket érinti. Még el sem kezdődött a szezon, de nem győzzük kapkodni a fejünket. Vasárnap este jött az újabb fordulat: mégis kinyithatnak a síterepek!
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Mától korlátozásokat vezetnek be Ausztriában, amelyek eredetileg a síterepeket is érintették volna. Az un. lockdown (lezárások) ideje alatt a síterepek nem üzemelhettek volna. Az utolsó pillanatban néhány változással módosították a rendelkezéseket. Kedves tőlük, hogy ismét lehet autósmoziba menni, de a legnagyobb és igazán kellemes meglepetés, hogy a síterepeket nem kell bezárni.

Az üzemeltetés a korábban meghirdetett 2G-szabályok szerint történik, tehát csak beoltottak és betegségből felgyógyultak használhatják a sílifteket. Ehhez jön még a maszkkötelezettség a zárt helyeken.

Eredetileg a rendelet a sílifteket csak a sportolók részére engedélyezte. Bár a hír már reggel kiszivárgott, de csak vasárnap este jelentették be, így még csak kevés síterep tudott reagálni ma reggelig.

A rendelet tehát elviekben engedélyezi az üzemeltetést. A kérdés, hogy mennyire élnek ezzel a síterepek. Szálláslehetőség korlátozása továbbra is érvényben marad, így továbbra is csak a közelben élő helyi síelőkre számíthatnak.

Reggel óta a síterepek elkezdték a bejelentéseket. Például a Dachstein-gleccseren folytatódik a szezon, és Planai (Schladming) is újra kinyit péntektől. Keddtől már biztosan újra kinyit Mölltal és Stubai gleccsere.
2021.11.22. 08:54:14 Zoltan Koleszar
Super tehetsegesek nnna!!! Lehet a diktatura jobb, mert az kiszamithato :) - latjuk h a fejlett demokraciakban ez mennyire megy ;) !
2021.11.22. 09:39:47 Zoltan Koleszar
Mondjuk Kaprunban nem keves azsiai valogatott van kint a felcso miatt edzenek az olimpiara... vagy Dakin a sifuto valogatottak a vilag minden reszerol... na ott mekkora lehet az orom, h megvettek a repjegyet nagy hirtelen hazafele, s mar el is utaztak... mert ugye ma reggel mar nem lehet szallason ebredni Ausztriaban... Szerintem csak az osztrak olimpiai aranyakat probaljak igy fenyesiteni kb... persze nem de nyivan ment a hiszti az olimpiara keszulo sportoloktol, h csak ne kelljen mar elutazni Saas-feeig...
2021.11.22. 09:43:14 bertazs
Úgy látom van némi zavar az erőben. A hírek alapján Ausztriát szerintem off-olhatjuk karácsonyig. Ezek teljesen lúzerek! Tolják bele az euro milliókat a fejlesztésekbe, de senkit nem engednek be síelni. Én nem értem ezt a hisztit. Úgyis meg kell tanulnunk, együtt élni ezzel a betegséggel. Nincs más választás. Az autókat sem tiltják be mert vannak halálos közlekedési balesetek.
2021.11.22. 12:01:48 Stani
Zoltán , nekik természetesen nem kellett hazautazniuk :)

Egyrészt azok a vendégek, akik a határozat (lockdown határozat) időpontjában egy adott szálláson vannak és a foglalásuk november 21. után is tart, tehát pl nov 16-25. maradhatnak + bizonyos esetekben a szállásfoglalás most is megengedett .
https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente.../BgblAuth/BGBLA_2021_II_4...
2021.11.23. 03:07:58 PeterGati
Miután a szabadban engedélyezett a sport és rekreációs tevékenység ezért nyithatnak a síterepek. A bulizás nem megengedett és egyébként a lockdown az oltottak részére előreláthatólag december 10-én véget ér. Jelenleg nem túl sok síterep áll készen a nyitásra, mert még nem elég a hómennyisség. Nem kell lehülyézni az osztrákokat, próbálnak elé menni a katasztrófának miközben próbálják megmenteni a munkahelyeket is. Ez egy nagyon különleges helyzet. A demokrácia vs. diktaturához pedig csak annyit, hogy hónapokon keresztül próbáltak mindenkit rávenni az oltásra, de a lakosok 37%-a nem értette meg, hogy oltani szükséges. Közben ugye ott a diftéria, tbc, himlő, rubeola stb. kötelező oltás, ehhez jönne hozzá a Covid oltás, de nekik ugy szabadságjogaik vannak - és Mo.-n is ugyanez a helyzet.. Szóval tessék védettnek lenni és ha el is kapod ezt a szart, legalább nagy eséllyel túl éled és még az egészségügyi rendszert sem terheled túl. (gondolom itt minden okoskodó minimum mikrobiológus, ugye? ) Ne legyetek már buták, pls!
2021.11.23. 09:40:56 McChip
Egyetértek, és megpróbalkozom egy másik érvvel is a diktatúra mellett, (figyelem, csavar van benne): A diktátorokat a Római Birodalomban akkor választották (fél évre), amikor válsághelyzetet kellett megoldani. Határozott döntések kellettek, nem felemás megoldások. (Hülyék voltak!? Nyilván nem.)
(Elvileg van valamilyen veszélyhezet elrendelve, a lepések nem tükrözik az elvárt határozottságot.) Vagy, ahogy ma mondanánk, egy szakadékot nem lehet két lépéssel átugrani.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »