Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fordulat! Mégis üzemelhetnek az osztrák síterepek!

2021.11.22. Bata Attila

Igazi szövevényes történetté kezd összeállni az osztrák járványkezelésnek az a része, amely a síterepeket érinti. Még el sem kezdődött a szezon, de nem győzzük kapkodni a fejünket. Vasárnap este jött az újabb fordulat: mégis kinyithatnak a síterepek!
Dachstein-gleccser: a hírek szerint itt is folytatódhat a síelés a héten
Dachstein-gleccser: a hírek szerint itt is folytatódhat a síelés a héten
Mától korlátozásokat vezetnek be Ausztriában, amelyek eredetileg a síterepeket is érintették volna. Az un. lockdown (lezárások) ideje alatt a síterepek nem üzemelhettek volna. Az utolsó pillanatban néhány változással módosították a rendelkezéseket. Kedves tőlük, hogy ismét lehet autósmoziba menni, de a legnagyobb és igazán kellemes meglepetés, hogy a síterepeket nem kell bezárni.

Az üzemeltetés a korábban meghirdetett 2G-szabályok szerint történik, tehát csak beoltottak és betegségből felgyógyultak használhatják a sílifteket. Ehhez jön még a maszkkötelezettség a zárt helyeken.

Eredetileg a rendelet a sílifteket csak a sportolók részére engedélyezte. Bár a hír már reggel kiszivárgott, de csak vasárnap este jelentették be, így még csak kevés síterep tudott reagálni ma reggelig.

A rendelet tehát elviekben engedélyezi az üzemeltetést. A kérdés, hogy mennyire élnek ezzel a síterepek. Szálláslehetőség korlátozása továbbra is érvényben marad, így továbbra is csak a közelben élő helyi síelőkre számíthatnak.

Reggel óta a síterepek elkezdték a bejelentéseket. Például a Dachstein-gleccseren folytatódik a szezon, és Planai (Schladming) is újra kinyit péntektől. Keddtől már biztosan újra kinyit Mölltal és Stubai gleccsere.
KOMMENTEK
Zoltan Koleszar | 2021.11.22. 08:54
Super tehetsegesek nnna!!! Lehet a diktatura jobb, mert az kiszamithato :) - latjuk h a fejlett demokraciakban ez mennyire megy ;) !
Zoltan Koleszar | 2021.11.22. 09:39
Mondjuk Kaprunban nem keves azsiai valogatott van kint a felcso miatt edzenek az olimpiara... vagy Dakin a sifuto valogatottak a vilag minden reszerol... na ott mekkora lehet az orom, h megvettek a repjegyet nagy hirtelen hazafele, s mar el is utaztak... mert ugye ma reggel mar nem lehet szallason ebredni Ausztriaban... Szerintem csak az osztrak olimpiai aranyakat probaljak igy fenyesiteni kb... persze nem de nyivan ment a hiszti az olimpiara keszulo sportoloktol, h csak ne kelljen mar elutazni Saas-feeig...
bertazs | 2021.11.22. 09:43
Úgy látom van némi zavar az erőben. A hírek alapján Ausztriát szerintem off-olhatjuk karácsonyig. Ezek teljesen lúzerek! Tolják bele az euro milliókat a fejlesztésekbe, de senkit nem engednek be síelni. Én nem értem ezt a hisztit. Úgyis meg kell tanulnunk, együtt élni ezzel a betegséggel. Nincs más választás. Az autókat sem tiltják be mert vannak halálos közlekedési balesetek.
Stani | 2021.11.22. 12:01
Zoltán , nekik természetesen nem kellett hazautazniuk :)

Egyrészt azok a vendégek, akik a határozat (lockdown határozat) időpontjában egy adott szálláson vannak és a foglalásuk november 21. után is tart, tehát pl nov 16-25. maradhatnak + bizonyos esetekben a szállásfoglalás most is megengedett .
https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente.../BgblAuth/BGBLA_2021_II_4...
PeterGati | 2021.11.23. 03:07
Miután a szabadban engedélyezett a sport és rekreációs tevékenység ezért nyithatnak a síterepek. A bulizás nem megengedett és egyébként a lockdown az oltottak részére előreláthatólag december 10-én véget ér. Jelenleg nem túl sok síterep áll készen a nyitásra, mert még nem elég a hómennyisség. Nem kell lehülyézni az osztrákokat, próbálnak elé menni a katasztrófának miközben próbálják megmenteni a munkahelyeket is. Ez egy nagyon különleges helyzet. A demokrácia vs. diktaturához pedig csak annyit, hogy hónapokon keresztül próbáltak mindenkit rávenni az oltásra, de a lakosok 37%-a nem értette meg, hogy oltani szükséges. Közben ugye ott a diftéria, tbc, himlő, rubeola stb. kötelező oltás, ehhez jönne hozzá a Covid oltás, de nekik ugy szabadságjogaik vannak - és Mo.-n is ugyanez a helyzet.. Szóval tessék védettnek lenni és ha el is kapod ezt a szart, legalább nagy eséllyel túl éled és még az egészségügyi rendszert sem terheled túl. (gondolom itt minden okoskodó minimum mikrobiológus, ugye? ) Ne legyetek már buták, pls!
McChip | 2021.11.23. 09:40
Egyetértek, és megpróbalkozom egy másik érvvel is a diktatúra mellett, (figyelem, csavar van benne): A diktátorokat a Római Birodalomban akkor választották (fél évre), amikor válsághelyzetet kellett megoldani. Határozott döntések kellettek, nem felemás megoldások. (Hülyék voltak!? Nyilván nem.)
(Elvileg van valamilyen veszélyhezet elrendelve, a lepések nem tükrözik az elvárt határozottságot.) Vagy, ahogy ma mondanánk, egy szakadékot nem lehet két lépéssel átugrani.
BiróGabi277 | 2022.01.04. 14:20
PeterGati Az a baj, hogy sokan azt nem látják át, hogy a gyermekek részére kötelező védőoltás (rubeola, BCG...stb) NEM KÍSÉRLETI GÉNTERÁPIÁS VAKCINA!!! Abba nem halnak bele általában a gyerekek és nagyon elenyésző a mellékhatása!! Az állam felelősséget vállal az egészségügyi károkért. Viszont a Covid vakcina kísérleti fázisban van, génterápiás, senki nem vállal felelősséget a mellékhatásaiért/elhalálozásáért....Vajon miért???!!! Lásd: Csollány Szilveszter ( 3 covid vakcina után lélegeztetőgép, megérte beadatni!!!!) Én is azt mondom NE LEGYETEK MÁR BUTÁK!! ÉBRESZTŐ!!
McChip | 2022.01.08. 09:42
Kedves Gabi!

Fontos a tények ismerete:

https://index.hu/belfold/2022/01/08.../csollany-szilveszter-kor...

"Csollány Szilveszter így végül a Janssen egydózisú vakcináját vette fel, de csak két héttel az előtt, hogy elkapta a vírust, így nem volt elég idő a védettség kialakulásához. "

Valamint, hogy az érvelésünk ne egy kiragadott peldára épüljön.

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/mazs...olazgatas

(Bar valóban vállalhatná a felelősseget az állam, lesz ahol fogja, mert kötelezővé teszik.)
trob83 | 2022.01.23. 14:58
BíróGabi277
Te nem tudod elmondani mindenkinek annyiszor ezt, ahányszor a média veri a fejükbe az ellenkezőjét, és hozhatsz te az 1 példa mellé még másik ezret, mindre lesz magyarázat. Továbbá aki túl van a szurin (mert ugye ez csak egy kis tűszúrásocska...), az foggal-körömmel védi a döntését, különben nehezen bírná el annak a terhét, hogy minek tette ki magát. Sajnos nehéz történet ez.
De lassan fordul már a dolog, és eljön majd az is, amikor megint nekünk kell önuralom, hogy visszatartsuk azt a mondatot, hogy "én megmondtam", mert abban a helyzetben gonosz dolog lesz még ezt is a fejükhöz vágni.
Predikative | 2022.01.28. 11:49
Sziasztok.

Kis Covid jenetés, aki esetleg bizonytalan és utazás előtt áll. 2022.01.27.-én indultunk Budapestről Semmering-Sthuleck síterepre. Előző napokban körbejártuk a témát, hogy milyen korlátozások vannak Ausztriában. Alap információk: ketten utaztunk a feleségemmel, mind ketten 3 oltással rendelkezünk (2 Sinopharm és feleségem 1 Moderna én 1 Pfizer). Ezekkel a paraméterekkel hivatalosan be lehet utazni az országba, de nem lehet használni szinte semmit (szállás, boltok, Sífelvonók). Olvasgatás után arra jutottunk, hogy teszünk egy próbát, letöltöttük az EU oltási igazolást az utolsó oltásainkról. Telefonra letöltöttük a Grüne Pass alkalmazást és beolvastuk az EU igazolás QR kódját. 2 zöld pipa, belépés és éjszakai szórakozás. Ezek után letöltöttem a GreenCheck applikációt és szon keresztül leellenőriztem a Grüne Pass-os igazolást (itt is QR) beolvasás (előválasztásnál a 3G-t kell kiválasztani). Az ellenőrző applikáció is zöld jelzést adott. Mindezek után úgy döntöttünk nekivágunk. Reggel 04:45 kor indultunk (biztos ami biztos) Sopron felé tervezte a Waze az útvonalat. A határon 2 osztrák kolléga állt, benéztek a kocsiba párom mutatta a Grüne Pass alkalmazást, rápillantottak de az enyémet nem is kérték. Várakozás nem volt semmi. 2 megállással 08:45-re értünk Semmering-be. A lenti nagy parkolóba álltunk meg, kb 10 autó volt összesen. A jegypénztárnál senki nem volt itt mutatni kellett a Grüne Pass applikációt utána meg is kaptuk a jegyet (nem olvasták le a QR kódot). A lifteken ffp2 maszk kell illetve a Hüttékben is. Az éttermekbe való bejutásnál olvasnak QR kódot, mi a Grüne Pass aplikációt mutattuk, de lehet az EU igazolást is le tudják olvasni. Minden simán és gördülékenyen ment. A pályákon kevesen voltak az időjárás pedig kegyes volt, napos nem hideg idő volt egész nap, délutánra kicsit megélénkült a szél a hegytetőn. Összefoglalva működik a kiutazás és a síelés a 2 keleti + 1 nyugati oltás kombónál, legalábbis ott ahol mi voltunk. Mindenkinek jó sielést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Schneekristall Apartment
Új apartmanház Schladming síterepétől 5 perces autóútra Assach településen. A ház 6 modern apartmannal rendelkezik, teljesen felszerelt konyhával, fürdőszobával, külön WC-vel és erkélyekkel várja vendégeit. A házban szauna és közösségi tér is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.