Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kreischberg: december 4-én az új lifttel indul a szezon

2021.11.26. | Frissítve: 2021.11.30. | Szerző: Bata Attila
Múlt csütörtökön az összes szükséges engedélyt megkapta a síterep, így elvileg semmi akadálya, hogy az új, 10 személyes kabinos lift utasokat szállítson. Erre már nem is kell olyan sokat várni, december 4-én indul az új lift és a síszezon!
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A kreischbergi sílift építését mi is nyomon követtünk, talán a legrészletesebben ebben a cikkben. A márciusi kezdettől számítva közel kilenc hónap alatt, határidőre történt meg a régi lift elbontása és az új lift megépítése.

Az Ausztriában bevezetett zárlat előtt az volt a terv, hogy december 4-én kezdik a szezont a síterepen, és az új lift már az első napon is közlekedni fog. A síterep igazgatójának tájékoztatása szerint ez a lockdown ellenére is megvalósul. December 4-én, egyidőben Lachtal síterepén is megkezdik a szezont.

Kreischberg a december 4-5-i hétvégén tart nyitva, majd utána a december 8-i munkaszüneti napon, azt követően pedig a december 11-12-i hétvégén.

A stájer síterepek már megnyitottak. A két schladmingi síterep közül Planai pénteken nyitott ismét egy hét szünet után, Reiteralm pedig szombattól várja a síelőket.

A következő hétvégére a harmadik schladmingi síterep Hauser Kaibling is készül. Egy nappal korábban, december 3-án, Riesneralm síterepén indítják be a lifteket. December 8-án pedig Tauplitz kezd.

A többi stájer síterep megvárja, amíg a szálláshelyek legalább 2G-rendszerben üzemelhetnek, így december 13. után nyitnak.

A stájer-karintiai határon található Turracher Höhe mindig az elsőként nyitó osztrák síterepek közé tartozott. Idén december 8-án nyitnak.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel #Covid infók síelőknek FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »