Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kreischberg: remek videó a tavaly átadott kabinos síliftről

2022.11.09. Bata Attila

Október végén jelentette meg közösségi oldalain az alábbi videót az osztrák Doppelmayr cég, akik Kreischbergen építették meg a síterep legnagyobb beruházását, egy 10 személyes kabinos liftet.
Részlet a filmből
Részlet a filmből
Az új liftről számos cikket írtunk, mondhatni nyomon követtük az építkezést az első kapavágásoktól a tavaly december 4-i átadásig.

Az új lift rekordidő, kilenc hónap alatt készült el. Legnagyobb kihívásnak a középső állomás kialakítása tűnt, ahol a 181 kabint tárolják üzemidőn kívül. Maga a darabszám sem szokásos, 181 kabinjával az egyik legtöbb kabinból álló síliftnek számít Ausztriában. A völgyben már több helyük volt a tervezőknek, így a völgyállomás hosszanti kialakítása megnöveli a kabinok útját az épületben, ezáltal több idő jut a beszállásra.

A Doppelmayr most tette nyilvánossá videóját az új liftről. Nagyszerű képeket tartalmaz az előző szezonból. A műszaki megoldások iránt kissé jobban érdeklődők pedig örülhetnek néhány részelet bemutatásának. Mivel Kreischbergre sok magyar látogat el, a videó tökéletes arra, hogy előjöjjenek az előző tél emlékei, és egyből szezonelőtti hangulatba kerüljünk. 
A lift adatai:
Típus 10 fős kabinos
Gyártó Doppelmayr
Hossz 3800 méter
Szintkülönbség 903 méter
Völgyállomás 868 m
Középállomás 1441 m
Hegyállomás 1771 m
Kapacitás 4000 utas/óra
Sebesség 6 m/s
KOMMENTEK
Síhuhu | 2022.11.16. 16:37
Szuper videó!
Hamarosan az enyém is elkészül!
Majd küldök linket!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Rosenkranz Üdülőházak csillagcsillagcsillag
Igazi kis alpesi paradicsom 1.100 méter magasságban, 3,5 km-re Kreischbergtől. 2-10 fős, régi osztrák bútorzatú apartmanok önellátással, társalgóval, reggeli zsemleszervizzel és közös szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kirschbaum Apartmanház
6 db felújított apartman Murau központjában, Kreischberg síterepétől 7 km-re. Minden szinten jól felszerelt, közös konyhával, saját utcai parkolóval. Ingyenes WiFi a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Club Hotel am Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, négycsillagos szálloda a kabinos lift alsó állomásától 150 méterre. Szállodai szobákkal, 2-8 fős apartmanokkal, wellness részleggel, fitnesz teremmel várja a vendégeket. Szolgáltatások: játékterem, konferenciaterem, sítároló, WiFi, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.