Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovénia minden oltást elfogad, egyszerűek a szabályok

2021.12.20. 2021.12.29. sielok.hu | frissítve: 2021.12.29.

Kollégánk jelenleg úton van Szlovéniában és sorra látogatja a magyar síelők körében legnépszerűbb síterepeket. Fontos tudnivaló, hogy Szlovéniában elfogadják a keleti oltásokat is, és a magyar védettségi igazolvány is elég a szálláshelyeken. Bátran útra lehet tehát kelni és élvezni a havas pályákat!
Golte 2021. december 19-én | Fotó: Síelők.hu
Golte 2021. december 19-én | Fotó: Síelők.hu
A valós idejű beszámolókhoz érdemes nyomon követni Facebook és Instagram oldalunkat, valamint a sielok.hu Szlovénia fórumát!

Friss infók, tapasztalatok Szlovénia síterepeiről:

December 18-án délután Maribor-Pohorje Bolfenk pályáin csúszhattunk párat a naplementében. A városban még enyhe idő volt, de a szerpentinen felfelé egyre inkább télies idő fogadott és látszik is, hogy szépen esett itt a hó az elmúlt napokban. A pályákon a hó kicsit kemény, érezhetően inkább műhavas. Fent a kis kabinos csúcsától indul egy kis külön elkerített pályarész, ahol szánkózni is lehet, két varázsszőnyeg segítségével.

Covid infók:
  • a határon nem volt ellenőrzés
  • a szálláson a magyar védettségi kártyát is elfogadták
  • a hotel éttermének a svédasztalánál csak maszkban lehet tartózkodni, ezt részben be is tartják a vendégek
  • a hütték teraszain nem kértek semmilyen iratot (igazából egy másik benti étteremben sem)
Szlovéniai körutazásunk december 19-én Goltén folytatódott. Az itteniek szerint is rég volt már ilyen ''erős kezdés", december elejétől temérdek hó esett és ez a pályák minőségén is meglátszik: a hó annak ellenére, hogy puha, a legtöbb pályán még délutánra is tükörsima maradt. Valószínűleg az adventi hétvégének köszönhető az, hogy hétvégéhez mérten kevesen voltak, a lifteknél legtöbbször semennyit, "rossz" esetben 2 percet kellett várni. A csodás napsütéses időjárásnak köszönhetően egészen a Grintovec (2558 m) csúcsáig el lehetett látni.
Pályaszállások Goltén
Pályaszállások Goltén
Covid infók: lent a kabinosnál mindenkinek lecsippantották az oltási kártyáját, vagy a tesztjét, fent a hegyen gyakorlatilag már senki nem kért semmit és a maszkhordás is eléggé fakultatív volt.

December 20-án Bohinjban folytatódott a sípályák tesztelése. Délben élőképpel jelentkeztünk a facebookon, a látvány többet mond ezer szónál.



Hétfőhöz képest viszonylag sok autó parkolt lent a kabinos alsó állomásánál, de a fenti pályákon simán eloszlott a tömeg, maximum 2-3 percet kellett sorban állni, de ez sem volt jellemző. Az időjárása nem lehet panasz, napközben némileg a fagypont alatti időben csúszhattunk, a szikrázó napsütés egyáltalán nem tudta megolvasztani a havat. A pályák minősége tökéletes, még kora délutánra sem buckásodtak fel, a hó mégis kellően puha volt.

Covid infók:
Ahogyan az előző napokban is megszokhattuk, kellő lazasággal veszik a szabályokat: a zárt, kabinos liftben akár símaszkot is lehetett viselni, viszont a nyitott, ülő- és húzólifteken szinte senki nem hordott maszkot annak ellenére, hogy elvileg kötelező lenne. Védettségi igazolást egyedül a nagy kabinos aljánál kértek, itt a magyar igazolványt is simán elfogadták, ezt a személyivel együtt kellett felmutatni.
Verőfényes napsütés, enyhe mínuszok, természetes hó Vogelen
Verőfényes napsütés, enyhe mínuszok, természetes hó Vogelen
A szlovéniai síterepeken idén még nem hoztak a különleges intézkedéseket, 3G-szabálynak megfelelő követelményekkel lehet síelni. Vagyis: az oltottak, a betegségből felgyógyultak vagy negatív teszttel rendelkezők használhatják a lifteket. Utóbbiból az antigén 24 óráig, a PCR 48 óráig elfogadott. Korábbi betegséget 180 napnál nem régebbi pozitív PCR-teszttel lehet igazolni. Oltásoknál az összes Magyarországon használt vakcinát elfogadják, beleértve a kínait és az oroszt is. 12 év alatt nem kérnek igazolást. A maszk viselete fedett tereken és a zárt felvonókon kötelező, valamint szabadtéren, ha a másfél méteres távolság nem tartható, pl. liftek előtti sorokban. Maszkkötelezettség nem vonatkozik a hat éven aluliakra.
Információk frissítve: 2021.12.29-én.

Utazás előtt mindenkinek azt javasoljuk, hogy Szlovénia hivatalos turisztikai oldalán ellenőrizze az éppen érvényes szabályokat!
KOMMENTEK
Rolitúra | 2021.12.21. 08:22
Rolitúrának van Szlovéniában egy nagyon jó 4 napos sítábora, ahol 3 síterepet is ki lehet próbálni! A márciusi 4 napos hosszú hétvégén várható a program. :) Januártól lehet már jelentkezni. Infók: https://rolitura.hu/szlovenia-siele...s/
bmacs | 2021.12.21. 15:59
Krvavecen szorgosan scannelik az Eu covid igazolványt, bérletvásárlás előtt, a nap elején felmenetelkor (ma kértek személyit is), éttermekben. Maszk kötelező lenne a liften, de senki nem hordja, max a símaszkod húzod fel a hideg miatt. Kevés lift jár, hideg van, hóágyúznak. Antigén teszt 7-10 euró körül van.
FeketeZoli | 2021.12.21. 17:22
Roglán voltunk a hétvégén. Védettségi igazolás nélkül semmit nem lehet csinálni, tőlünk még a benzinkutakon is kérték. Viszont a magyar védettségi igazolványt elfogadták mindenhol. Amúgy szuper idő volt sok hó, sok nap…
Gargamel | 2021.12.22. 10:33
A papír alapú antigén tesztet is elfogadják?
admin3 | 2021.12.22. 12:02
Gargamel:
A szlovén honlap https://www.slovenia.info/en/plan-y...our-trip/all-you-need-to-... szerint ezeket az antigén gyorsteszteket fogadják el: https://ec.europa.eu/health/sites/d...efault/files/preparedness... .
Gargamel | 2021.12.22. 19:32
Kedves Admin3!
Köszönöm szépen, ezeket elolvastam. Csak mindenki a védettségi igazolványokat említi a síjegy vásárlásánál. Nem akarok kiutazni potyára, aztán síelés nélkül hazajönni. Bár nem lakok messze Roglától. Ezért kérdeztem rá. Kellemes Ünnepeket!
Roland78 | 2021.12.22. 20:11
Hétvégén voltunk Maribor-Pohorjen. A határon sem oda, sem visszafele nem állítottak meg. Jegyvásárláskor ellenőriztek. Én Eu-s covid igazolványt mutogattam, ezt mindenhol zokszó nélkül elfogadták. Hüttékről nem tudok nyilatkozni, mert nem voltunk. A hegyen nem volt zsúfoltság, kényelmesen lehetett síelni. Vendéglátóhelyeken is kérték, valahol szkennelték, máshol elég volt csak megmutatni a papírt.
Gargamel | 2021.12.23. 09:47
Van tesztelési lehetőség Mariborban, Roglán vagy Goltén a sípálya mellett, és mennyiért?
kepesv | 2021.12.26. 16:08
Van, akitől azt hallottam, hogy a kinyomtatott uniós covid igazolványt nem fogadják el az automata ellenőrzőeszközök, csak a telefonos apposat, ilyesmit tapasztalt bárki?

Mi a helyzet a gyerekekkel? Mind beutazás mind sílift tekintetében? Őket felengedik oltási igazolvány nélkül a síliftekre, ha olyan kísérővel vannak, akinek van igazolványa? Ha igen, hány éves korig?
Gege991 | 2021.12.30. 11:36
Vogel honlapján az szerepel, hogy a síeléshez szükséges COVID teszt. Sajnos felhívnom még nem sikerült őket, hogy oltottaknak is kell-e, illetve, hogy ha igen, akkor ez meddig lesz így. Valakinek van valami infója?
Bata Attila | 2021.12.30. 13:19
Oltottaknak nem kell teszt
VargaV | 2022.01.10. 09:56
Január első hetében síeltünk Bohinj-ban. Szálláson már nem fogadták el a magyar védettségi igazolványt. Az EU-s igazolványt csipogtatják és kérnek mellé személyi igazolványt is. Mi a gondola kezdőállomásánál vásároltunk bérletet, a sorban állásnál már jött az ellenőr és kérte is szintén az EU-s igazolványt személyivel. Bár a maszk használat kötelező lenne és a 1,5 méter távolság, a reggeli tumultusban nyugodt szívvel bezsúfolják azt a 80 embert a kabinosba. A pályán már nem ellenőriztek maszkot, a hütték belső tereiben sem kérték. Boltokban is fel kell készülni, hogy elkérhetik, például az Intersportba be sem mehettünk addig ameddig nem ellenőriztek védettségi igazolványokat, bár ott már nem kérték a QR-kódot, csak fel kellett mutatni. Éttermekben szintén mindenhol kérnek védettségit személyivel.
admin3 | 2022.01.10. 17:36
@VargaV: az egyik legnépszerűbb bohinji hotelpartnerünket megkérdeztük ma https://sielok.hu/szallas/jezero/ és nekik megfelel a magyar "védettségi kártya", ettől függetlenül nem kizárt persze, hogy lehet 1-1 olyan szállásadó, aki nem ismeri ezt a kártyát. Ezért célszerű velük előre egyeztetni, hogy foglaláskor milyen dokumentumokra van szükség.

Igen, a kabinosoknál nincs létszámlimit és a maszkot sem veszik véresen komolyan az utazók, mi is ezt tapasztaltuk.
TSabo | 2022.01.10. 19:25
Jól értem?
Ha a 13 éves oltatlan gyermekemet (nem kaphat oltást mert volt covidos nemrég, de nincs pozitív PCR teszt róla) ki szeretném vinni magunkkal, akkor kell egy PCR itthon a Szlovéniába belépéshez, majd ha a 48óra érvényessége lejár, újra kell kint teszteltetni PCR vagy antigén teszttel ha használni akarja a sípályát vagy akár csak a szálloda éttermét?
Kornellia | 2022.01.24. 11:40
Érdemes figyelni, mert Szlovéniában is változik február 1-től az oltás elfogadás és érvényesség, itt is bejön a 270 nap.
koszegimark | 2022.02.01. 12:16
Mi Február 8-13 között tervezünk Maribor-Pohorjeba menni. Nekem jelenleg csak védettségi igazolványom van március közepéig, nem vagyok oltva. Az lenne a kérdésem, hogy csak a magyar védettségit mindenhol elfogják fogadni ezen a helyen? Határátkelés, szállás, síbérlet stb.

Előre is köszi!
Emília_O | 2022.02.08. 14:32
A kérdésem az lenne, hogy van valakinek arról tudomása, hogy a Krvaveci sípálya környékén van tesztelésre lehetőség? Rendelkezem 2 oltással, de sajnos régebbi, mint 270 nap, illetve átestem a Covid fertőzésen november végén, de csak gyorsteszt készült, hivatalos PCR nem. Így csak 48 óránál nem régebbi PCR teszttel vehetem igénybe a sípályát, de ha lejár a PCR tesztem, akkor ott a sípálya közelében van lehetőség tesztelni?
Tepsi | 2022.02.08. 21:32
Sziasztok! Február 4-8-ig voltunk Roglán. Oltás elfogadás és érvényesség 270 nap. Pcr teszt 48h, antigén gyorsteszt 24h-ig érvényes. Planja sípálya tetején, a sílift felső állomásával szemben egy konténerben lehet tesztet csináltatni, csak bankkártyás fizetési lehetőség van (7€/ nap), 15 perc alatt eredmény. A síbérlet pénztárnál a magyar védettségi igazolványt személyi igazolvánnyal elfogadták, az úniós covid tesztigazolvány QR kódja nem volt megfelelő számukra. Minden hüttébe QR kódolvasás van, védettségi- + személyi igazolvány megfelel az ellenőrnek.
A szállodában az úniós covid igazolványt vagy tesztet bejelentkezéskor egyszer kellett bemutatni.
Gyerekeknek 12év felett ugyanez a követelmény.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Montis csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda egy családias síterep, Golte felvonóinak felső állomásánál, páratlan kilátás mellett található. Széleskörű wellness-szolgáltatások és magas minőségű, minden igényt kielégítő ellátás jellemzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.