Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Védettségi igazolás nélkül lehet utazni Szlovéniába!

2022.02.19. Bata Attila

Szlovénia fontos bejelentés tett a hétvégén. Szombattól már szabadon lehet belépni az országba, nem kérnek semmilyen járványügyi igazolást. Ugyanezt az intézkedést a turizmusban és az élet egyéb területein hétfőtől vezetik be belföldön is.
Vogel a héten havazás után
Vogel a héten havazás után
Megszűnik a védettségi igazolványok szükségessége a szlovéniai szolgáltatások igénybevételéhez. Pontosabban néhány kivétellel megszüntetik a Covid-igazolványok használatát, és eltörlik a tesztelési kötelezettséget - jelentette be Janez Poklukar egészségügyi miniszter szombaton a kormányülést követően.

Hétfőtől csak az egészségügyi és szociális ellátórendszerben, valamint a büntetés-végrehajtó intézetekben lesz kötelező a védettségi igazolás. Marad azonban a maszk viselésének kötelezettsége zárt nyilvános helyeken - tette hozzá.
Hétfőtől "konyec" a járványügyi intézkedéseknek
Hétfőtől "konyec" a járványügyi intézkedéseknek
A kormány pénteken jelentette be, hogy szombattól változtatott a beutazás szabályain. Szlovéniába karanténkötelezettség nélkül is be lehet utazni, miután a kormány eltörölte azt az intézkedést, mely szerint a koronavírusos fertőzöttel érintkezőknek karanténba kell vonulniuk.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy hétfőtől nem kérnek igazolást a boltokban, bevásárlóközpontokban, vendéglőkben, a szállásokon és a síterepeken. Ezzel egyidőben megszűnik a vendégek számára előírt létszámkorlátozás a vendéglátóhelyeken. Nincs többé korlátozás a nyitvatartási órákban sem. Hétfőtől ismét nyithatnak a diszkók és az éjszakai klubok.

Szlovéniában most kezdődik az iskolai szünet (február 19-től március 6-ig) és a napokban nagyobb mennyiségű havat kaptak a síterepek.
KOMMENTEK
vgy73 | 2022.02.20. 16:38
Végre Szerbia után még egy normális ország, ahol rájönnek, hogy a korlátozások nélkül is ugyanolyan a járványgörbe mint a azzal
adam291 | 2022.02.21. 09:06
A konzulin ez szerepel: "Ugyanakkor a könnyítés csak a határon történő átlépésre vonatkozik, az országon belül egyelőre továbbra is ellenőrzik a PCT-feltételek teljesítését minden szolgáltatás igénybe vétele előtt (ide tartoznak a sípályák is), éttermekbe, bevásárlóközpontokba, hotelekbe való belépéskor. A PCT feltételek teljesítése 12 éves kortól kötelező, és azok csak személyazonosításra alkalmas dokumentum bemutatása esetén érvényesek." Most akkor mi az igazság?
mamella71 | 2022.02.21. 10:31
Tegnap voltam síelni Mariborban, de a jegyvásárlásnál és a hüttébe való belépésnél sem kértek semmit. A kabinos felvonónál is az emberek többsége maszk nélkül volt. Ha minden igaz a mai naptól szünnek meg a korlátozások.
Bata Attila | 2022.02.21. 12:06
adam291, amit itt olvasol, az a lényeg.

Közben a konzuli is összekapta magát, és frissült.
ogrecito | 2022.02.21. 20:35
Ne feledkezzünk meg Boszniáról se. 1 hete jöttünk haza Jahorináról, semmi ellenőrzés, de tényleg. Sem a szálláson, sem jegyvásárlásnál, sehol nem kérnek igazolványt, oltási papírt, maszkot sem. Kicsit nehézkes az utazás, de megéri.
Garas | 2022.02.22. 08:56
Horváth Bosnyák határon kérnek belépésnél igazolást??
ogrecito | 2022.02.22. 22:10
Nem kérnek semmit. Jó utat kívannak, ha meglátják a sífelszereléseket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.