Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A tátrai szállásadók elégedetlenek a járványügyi szabályokkal

2022.02.04. Bata Attila

Szlovákiában alacsony forgalmat bonyolítottak le a szálláshelyek januárban. A szállásadók szerint a mostani szabályok komplikáltak és nincs bennük logika. Mást kérnek például a síeléshez és mást a szállásfoglaláshoz.
A Lomnici-nyereg már síelhető
A Lomnici-nyereg már síelhető
Hiába a havazás a magasabb hegyekben, jobb esetben is félházzal üzemelnek a szlovák szálláshelyek. A Magas-Tátrában a helyi turisztikai hivatal vezetője szerint mindössze 30%-os kihasználtsággal működnek a szállodák és a magánszállások.

A január második fele egyébeként sem a legerősebb időszak szokott lenni, most azonban a legutóbbi intézkedések sem segítik a szállásadókat. Amellett, hogy egyáltalán nem jelentek enyhítést a korábbi állapotokhoz képest, még össze is zavarják a turistákat, mivel bonyolultak és nincs benne logika.
Donovalyban mától minden üzemel. Az elmúlt 72 órában 50 cm hó hullott.
Donovalyban mától minden üzemel. Az elmúlt 72 órában 50 cm hó hullott.
Jelenleg szállásokat szigorúbb feltételek mellett lehet igénybe venni, mint pl. síbérletet venni. A Magas-Tátrában például a lengyel oldalon többen szállnak meg és jönnek át Szlovákiába síelni napközben az ottani enyhébb szabályok miatt.

A TMR vállalkozás a Magas- és az Alacsony-Tátrában (Chopok) is üzemeltet síterepeket és szállásokat. Szóvivőjük szerint csak 40%-át tudják értékesíteni a vendégágyaiknak, a síelők száma a járvány előtti helyzethez képest a felére csökkent Csorba-tónál és Tátralomnicon.
Ski Roháče Spálená
Ski Roháče Spálená
A legtöbb szállásadó legalább azt szeretné elérni, hogy érthető és világos feltételekkel tudják fogadni a vendégeket. Vagyis ugyanazokkal a szabályokkal lehessen síbérletet venni, szállást foglalni és vendéglőbe beülni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gothal Rezort
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.