Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

A tátrai szállásadók elégedetlenek a járványügyi szabályokkal

2022.02.04. | Szerző: Bata Attila
Szlovákiában alacsony forgalmat bonyolítottak le a szálláshelyek januárban. A szállásadók szerint a mostani szabályok komplikáltak és nincs bennük logika. Mást kérnek például a síeléshez és mást a szállásfoglaláshoz.
A Lomnici-nyereg már síelhető
h i r d e t é s
Hiába a havazás a magasabb hegyekben, jobb esetben is félházzal üzemelnek a szlovák szálláshelyek. A Magas-Tátrában a helyi turisztikai hivatal vezetője szerint mindössze 30%-os kihasználtsággal működnek a szállodák és a magánszállások.

A január második fele egyébeként sem a legerősebb időszak szokott lenni, most azonban a legutóbbi intézkedések sem segítik a szállásadókat. Amellett, hogy egyáltalán nem jelentek enyhítést a korábbi állapotokhoz képest, még össze is zavarják a turistákat, mivel bonyolultak és nincs benne logika.
Donovalyban mától minden üzemel. Az elmúlt 72 órában 50 cm hó hullott.
Jelenleg szállásokat szigorúbb feltételek mellett lehet igénybe venni, mint pl. síbérletet venni. A Magas-Tátrában például a lengyel oldalon többen szállnak meg és jönnek át Szlovákiába síelni napközben az ottani enyhébb szabályok miatt.

A TMR vállalkozás a Magas- és az Alacsony-Tátrában (Chopok) is üzemeltet síterepeket és szállásokat. Szóvivőjük szerint csak 40%-át tudják értékesíteni a vendégágyaiknak, a síelők száma a járvány előtti helyzethez képest a felére csökkent Csorba-tónál és Tátralomnicon.
Ski Roháče Spálená
A legtöbb szállásadó legalább azt szeretné elérni, hogy érthető és világos feltételekkel tudják fogadni a vendégeket. Vagyis ugyanazokkal a szabályokkal lehessen síbérletet venni, szállást foglalni és vendéglőbe beülni.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »