Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Szabad az út Ausztriába: eltörölték a 3G-szabályt a határon

2022.05.16. | Szerző: sielok.hu
Mától nincs szükség 3G-igazolásra az Ausztriába történő beutazáshoz. Ez a szabályozás az összes országból történő beutazásra vonatkozik. - adta hírül az austria.info, Ausztria hivatalos turisztikai portálja.
Kerékpárosok a festői Traunsee partján | Fotó: TVB Traunsee-Almtal, brainpark.traunsee
h i r d e t é s
2022. május 16-tól tehát Ausztria határain a belépésnél már nem tartanak járványügyi ellenőrzést. Hétfőtől tehát nem szükséges sem teszt, sem védettséget igazoló okmány az utazáshoz. A turisztikai szakma és az utazók és nagyon várták már ezt a döntést. Visszatért a normalitás: végre ugyanúgy utazhatunk, ahogy a járvány előtt tettük.

A szálláshelyeken és éttermekben már április közepétől eltörölték a 3G-szabályt, így mostantól turistaként Ausztriában sehol sem kell 3G-szabály alapján járványügyi kontrollal számolni.

A döntés minden bizonnyal összefüggésben állhat azzal, hogy Bécsben május 16-án kezdődik az osztrák turizmus legnagyobb éves seregszemléje az Osztrák Turizmusnapok (ÖTT), illetve az ennek keretében megrendezendő ATB nemzetközi turisztikai kiállítás és szakvárás, ahova a világ számos országából várják a meghatározó tour operatorok képviselőit. - írja mai cikkében a turizmus.com szakmai portál.
2022.05.17. 11:38:57 nagyzoli
Pontosítanám a cikket: már nem a covid, hanem a háború miatt van határellenőrzés.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...0220511/dontott-ausztria-...
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó oldalak:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »